Пренебрегва семейството си заради баща си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пренебрегва семейството си заради баща си!
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1505 пъти
Здравейте,

Аз дълго се колебаех, да споделя ли с вас моя АД, но накрая реших да го направя.
Ние сме семейство от 15 години- Понякога имаме проблеми, но си ги решаваме и всичко си беше нормално. Но, до момента, когато мъжа ми доведе неговия баща да живее в нашата къща/ за която неговото семейство НЕ а дали и 1 стотинка/. Аз приех бащата на мъжа ми, като човек и нормално.
Но... ….. НЕ ЗНАЕХ КАКЪВ АД МЕ ОЧАКВА!!! И се оказа, че когато си добър с някого/както аз съм с бащата на мъжа ми/ ти се "качват на главата“!!! Получи се така, че вместо баща му да се съобразява с нас и нашите правила в нашата къща, ние се съобразяваме с него!!! Аз отначало не обръщах внимание и не се впечатлявах, но вече- 1 година по-късно НЕ ИЗДЪРЖАМ!!! Мъжът ми непрекъснато защитава баща си и каквото и да прави, все е ОК. ПРЕНЕБРЕГВА мен, дори и детето, заради баща си. Когато той му каже да направи нещо, мъжът ми го прави веднага, а аз трябва да повтарям по
няколко пъти, докато го свърши.
Вчера се върнах от командировка, мъжът ми ми чака на гарата, взехме детето от училище и той ми каза, че се прибираме и ще си бъдем заедно и ще си обсъждаме наши неща!!! Но---познайте, какво се случи!!! Прибрахме се, тоъ гледа новините, а аз трябваше да помогна на детето да си напище домашното. Докато аз бях с детето, мъжът ми е успял да говори с баща си и той влезе след малко при нас и започна да търси нещо. Аз го питам, какво става, и мъжът ми отговаря, че трябва да намери машинката, за да подстригне баща си. При което, аз онемях!!! И му казвам, че вече е късно/ беше 20, 30 ч/ и това може да го нарлави друт ден/ баща му не излиза от къщи/, но... мъжът ми започна да крещи и каза, аз след като искам до го направя сега, ще го правя!!! След което гледа още телевизия и в 22-00 часа подстригва баща му!!!
Просто този човек - БАЩА МУ е СУПЕР ЕГОИСТ и БЕЗЧУСТВЕН!!! Да накараш сина си да те подсригва вечерта, след като синът му е работил 13 часа, ... ОСТАВАМ БЕЗ КОМЕВТАР!!!
Никога не съм си предсавяла, че може един баща, така да тормози сина си и да го кара да му бъде СЛУГА!!! ПРОСТО - БАЩА - МАНИПУЛАТОР!!! Дори се замислям да се махна от къщи и да отида на квартира, заедно с детето, за да се отърва от този АД!!! Моля ви за съвет!!! Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1e540064ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изнеси се на квартира този твоя мъж щом защитава баща си нека си се гледат Преди това прерови нещата му и го попитай има ли друга жена в живота му. Може би бащата настройва сина си срещу теб явно си му омръзнала

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1e540064ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам за бащата но твоя мъж се оказа поредното мекотело иска сина му да бъде слуга. Ти даваш ли си сметка че тормозиш и двамата викаш заедно сте от 15 години- това значи, че детето трябва да е на 13-14 годишна възраст.
относно Кой обитава къщата, той или съпруга ти? Не си си написала и на колко години си?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4868563c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   От доста дългия разказ и като жена не видях вина, нито в свекъра, нито в мъжа ви госпожо. Какво като се подстригват в 22ч, ако щат и 3 сутринта да се подстригват, нали не ви занимават вас да подстригвате някого??
Разбирам че ядът ви идва от там, че когато поискате нещо от мъжа си да свърши за вас той не се съгласява веднага, а си мислите че когато свекър ви поиска нещо мъжът ви се съгласява по лесно. Това обаче води до извод че вие не знаете как да си поискате, не намирате правилните думи и аргументи, а за това положение нито свекъра нито мъжа ви са виновни. За 15 години би трябвало да познавате добре мъжа си и да сте намерили начина как да го карате да ви помага.
Разбрали сте се след като се приберете да бъдете заедно и да си обсъждате ваши неща, но след като сте се прибрали вие госпожо сте си намерили занимание с домашното на детето, мъжа ви какво да прави освен да седне пред тв. Баща му пък забелязал, че вие сте заета, а синът му си гледа тв, отишъл и си казал с правилните думи по време на рекламите, че иска подстрижка, кое не е нормално.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: bdaf5be5b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От това, което пишеш, излиза, че мъжът ти настоява да го постригва именно сега, а не баща му. Че мъжът ти избира кого да слуша, а не че баща му му е опрял ножа. Като че ли имате едни проблеми в двойката, които сега удобно се опитваш да пренесеш върху трети човек.

Мъжът ти първо си е гледал тв и после е постригал баща си. Надали пък и за този възрастен болен човек е голяма мечта по нощите да го постригват.

Не ми се вижда той да ви е проблема. Ако се изнесе, за друго ще се дърляте, но все ще е същото.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cad4d98eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изнеси се на квартира - явно не те оценяват там, където си и си приемана за даденост. Ситуацията е абсолютно неприемлива, както и начинът по който съпругът ти те пренебрегва и оставя баща си да командва вкъщи.

Даже на твое място бих оставила и детето седмица-две баща му да го гледа, за да се присети най-малкото, че сам той е баща и има съответните отговорности.

ПП
Само аз ли не виждам никаква логика и смисъл в написаното в коментар номер 2?

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a40cb5310c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Сякаш тебе карат да правиш услуга на баща му!? 20 часа било вече късно за подстригване!? Не знам дали съпругът е егоист, но авторката просто се дребнави. Бащата и добър ден да и каже, тя пак ще се издразни! Болката й е, че родителите не са дали и "стотинка", а ползват дома им!? Щом не излиза навън, вероятно бащата е болен, това ли е човешко отношение към болен човек?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3ba0008ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, проблемът е, че бащата на съпруга и отнема от ЛИЧНОТО ИМ ВРЕМЕ, което могат да прекарват двамата/тримата заедно с детето си и създава и предпоставки за конфликт между тях - като си толкова широко скроена, пусни ти някой да ползва дома ти за неопределен период от време и да ви преобърне целия начин на живот, да видим дали няма да почнеш и ти да се дразниш. Мъжът на авторката вместо да си гледа жената и детето ходи по гъза на баща си. Възрастните хора могат да бъдат краино обсебващи и егоистични в това отношение.

Нормално е авторката да се дразни, когато човек, който с нищо не им е помогнал изведнъж увисне на тяхна издръжка и не само че не се съобразява с тях, ами ги и прави на луди жаби и те трябва да си съобразяват всичко с него. В реда на нещата е по този начин да им преобърне ежедневието например появата на едно дете, в случая обаче не иде реч за дете...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3460a88bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Разбирам защо си се чудила дали да споделиш - коментари 2, 3, 4, 6 и те не знаят защо пишат в тази тема. Проблемът на мъжа ти е, че явно изпитва чувство за вина и дълг към баща си. Сигурно е възпитаван да "обича и уважава родителите си" - разбирай аз съм те създал, аз съм те отгледал, аз съм се лишавал, а сега ти трябва да ме гледаш на стари години. Това е най-проста и грозна манипулация и в никакъв случай няма нищо общо нито с нашата любов към родителите, нито с тяхната към нас. Безусловната любов не е разменна монета. Те са гледали нас, ние гледаме децата си - в противен случай кръгът се затваря. На възрастните си родители трябва да помагаме доколкото можем, БЕЗ да лишаваме себе си.
Първо, не е ОК дядото да живее при вас - вие сте семейство, имате нужда от лично пространство, установен начин на живот и ред в дома си. Често и децата са най-големите потърпевши и най-много се оплакват от подобна ситуация. Второ, партньорът, детето и след това родителите. Не е редно да пренебрегваш жена си заради баща си, нито пък детето си. Мъжът ти е емоционално зависим и действа инфантилно - постоянно защитава, слуша и изпълнява, пренебрегва себе си само и само "на тате да му е добре". Има много литература по темата - емоционална зависимост, границите, вашите слаби места. Можеш да прочетеш, за да разбереш от къде идва проблемът, както и че си напълно права.
За мен имаш два варианта. Ставаш и си заминаваш. Ако те помоли да се върнеш - само при едно условие - баща му да си ходи в неговата си къща и да не живее повече с вас. Ако не си готова на това - опитай се да наложиш граници - говори с мъжа си, обясни му как се чувстваш, как искаш да бъдат нещата и се разберете - вечер е време за вас двамата, баща му не е собственик в къщата, ще се съобразява и ще живее по вашите правила и с вашия график. Ако не му харесва, да си ходи. Той явно си мисли, че сте му длъжни, но си мисли така, защото мъжът ти му позволява. Ако му свие сърмичките и дъртият усети, че ще го изгоните, ще стане по-нисък от тревата и за нищо няма да се обажда.
Успех, и да ни пишеш какво е станало. Аман от мухльовци дето не могат да кажат не на мама и тате! Аз даже не разбирам защо сте го прибрали.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 16e89f1d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей авторке! Цели 10 години търпях такова положение, но със свекърва. Ужасно е, дори тази дума не е достатъчна да опиша положението.... Мъжа ти чувства дълг - това е. Моят беше оставил детето си на последно място, заради майка си... мога много да пиша по темата, но няма смисъл. Не искам да съм крайна, но нали знаеш кога ще си отдъхнете? За това нека всички родителите не забравяме, че сме били млади и как сме страдали, заради психично болни родители. Възпитавайте децата си да са до децата и половинките си!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 5374e6346c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Каква драма за едно подстригване! Но проблемът не е точно в това, нали! Сигурна съм, че бащата не е искал синът му да го подстригва в 22 часа, съпругът ти е решил така. Но ти, авторке, изглежда не даваш съпругът ти да взема самостоятелни решения, а си свикнала ти да управляваш времето му, и затова той се бунтува. Бащата моли сина си за нещо, и той го свършва веднага, а ти го командваш, и в него се явява вътрешна съпротива, което е съвсем нормално. Съветвам те да смениш тона, и да си давате взаимна свобода на решенията и действията, особено като става въпрос за такива дреболии. Друг е въпросът защо ти си се съгласила да приемеш бащата у вас, ако той може сам да се грижи за себе си. Това не става ясно от историята, затова дай повече информация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker