Искам спокойствие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам спокойствие
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1968 пъти
На тази възраст е нормално да се сблъсквам с подобни проблеми, но е възможно да не съм преценила възможностите си добре и да срещам трудности. Проблемът е, че не мога да се справя с живота си и да го подредя. Сякаш проблемите бълват и настъпи хаос в главата ми. Не мога да преценя кое ми е приоритет. Имам малко дете, което искам да отгледам с много любов и ми е приоритет номер 1, губя голяма част от времето си около него. Приоритет номер 2 ми е да съм добра домакиня и да се грижа да уюта на дома и за семейството си. Просто ако не го правя, всичко ще прилича на джунгла. Приоритет номер 3 ми е да се съгласявам с мъжа, поемам грижите за детето изцяло, за да може да си почива и да има свободно време. Приоритет 4 е да работя от вкъщи по старата ми дейност с онлайн магазин. Приоритет номер 5 ми е да уча за държавни изпити. Приоритет 6 ми е да търся през свободното си време жилище. Приоритет 7 ми е да уча език. Приоритет 8 ми е да имам хоби. А щом се разболея или детето е болно, приоритета ми е здравето. Проблемът е че нямам никакво свободно време, че не успявам да организирам никакъв график и да го следвам, все едно съм неспособен човек и така изглеждам дори пред съпруга ми. Изглеждам несериозен човек щом не мога да се подготвя за месец за държавен изпит, а това е някак невъзможно като всичко ме разсейва, не мога да се концентрирам над нищо. Повечето неща правя на автопилот и мозъкът ми е блокирал. Нямам идея как да намеря спокойствие и да помисля над ситуацията трезво.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3c85427fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какви са тия глупости ти да поемаш изцяло грижите , за да можело мъжа да си почива . Товари се с 1000 задачи , а мъжа само на работа ще ходи . Голяма грешка е да го оставяш така - един мъж може да изчисти , да сготви , да гледа дете . А ти си учи .

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 067d7aceaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За каква възраст става въпрос? И колко е голямо детето? Приоритет номер 3 ми е странен!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7dcd8001dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Приоритет номер 1 трябва да ти бъде да научиш съпругът си да е баща и той да полага грижи за детето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 985f33166d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно те разбирам, аз съм самотен родител в чужбина и уча в университет и отделно с това работя. Това което уча изисква страхотна концентрация и тишина, което при мен няма как да стане с 3 годишно дете. Да ти кажа, започнах да ставам в 4-5 сутринта и да си пиша курсовите работи тогава, освен това да ти дам като съвет....но ще си безкрайно изтощена.
Не можеш ли да помолиш мъжа си за малко помощ? Наши и той е баща на детето, от къде на къде ти поемаш цялата грижа?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cdb00fda2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мъжа ти е тъпак. Карай го и него да гледа детето или викни родителите ти при вас, докато ти мине държавния изпит.

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7e97c8cb7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   А приоритета ти мъжа ти да се съгласява с теб и да си гледа отрочето къде е?Така като ти чета писанията биеш на слугиня без никакъв характер и самоличност

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0afe1a3a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как няма да е хаос!? Стигнала си до изреждането на 8 приоритета, като задълженията са поне двойно повече.
Едно нещо трябва да знаеш със сигурност, спокойствието е здраве. Ако ти не си спокойна, нито ще се чувстваш добре, нито ще можеш да осигуриш всичко нужно и детето ти да бъде добре. Нещата трябва да се степенуват. В личен план спокойствието и увереността са двете неща, които те правят силна личност и добра в организация и изпълнение на различни дейности. Всяко дете има нужда от спокойна и уверена майка. Ще ти го кажа като жена на жена, първия приоритет е детето, вторият приоритет е сигурността. Други приоритети може и да няма. За да бъдат тези два приоритета както трябва, нужно е да си образована. Ние сме жени, не, че нещо, но някои мъже оставят семействата си и аз съм го виждала безброй много пъти. Още като завърших гимназия си казах, че ще сторя всичко по силите си, за да съм сигурна, че и самотна майка да остана, ще успея да осигуря прехрана и топлина. За целта трябваше да се справя със страховете си и да стана по-уверена. Защото детето и сигурността са на първо място. Нищо лошо няма да се случи, ако има няколко чинии в мивката, никой няма да умре, ако яденето ще е леща, а не тристепенно меню. Човек си и разполагаш с 24 часа, опитваш се да балансираш между 100 неща и не се справяш с никое напълно. Нормално е да е така, защото се претоварваш. Докато се претоварваш никога няма да си спокойна, никога няма да намираш време да обмислиш нещата и да намериш решение.
Образованието ти е нужно. То ще те направи по-уверена в собствените ти сили и ще осигури хляб на масата за детето ти. Степенувай така на първо време- детето, после изпита, след това всичко останало. Когато детето спи или си играе, ти ще четеш за изпита. Помня, че бях на около 4-5 години и майка ми вместо приказки ми четеше теми от конспекта си. На мен не ми пречеше, гласа ѝ беше спокоен и се унасях, заспивах. Щом се умориш с това, ставаш и слагаш нещо на котлона, измиваш съдовете, пускаш прахосмукачка и пералня. Общо час-два и си готова с тези неща, не им отделяй повече време от нужното. Мъжа ти може и трябва да обръща внимание на детето ви. Извинявай, но той го е направил и носи същата отговорност като теб. Аз бих преодоляла това, че мъжа ми не пипва домакинска работа, но никога не бих се примирила с това мъжа ми да пренебрегва детето ми и да ме осъжда. Домакинската работа се върши за всички вкъщи, ти не го правиш само за себе си, ти го правиш за всички ви. Домакинската работа не се създава само от теб. Както ти се храниш, така се хранят и останалите, както ти хвърляш мръсни дрехи, така го правят и другите, както ти цапаш, така и те цапат. Разликата е там, че ти си поела тази отговорност вместо мъжа ти и вместо да си я поделите. И какво излиза? Мъжа ти цапа, но не чисти, а за капак те обвинява, че ти не се справяш с всичко това останалите неща, които са ти на главата. Мъжа ти е направил дете, но ти трябва да го гледаш сама, за да може той да си почине и да имате време насаме. А той какво прави? Работи? Е, ти си домакиня, майка, работиш от вкъщи и учиш. Познай на кой му трябва почивка повече! Застани пред него и му кажи, че си претоварена и искаш 1 ден тишина. Да си вземе отпуск 3-4 дни, да остане вкъщи с детето и прахосмукачката за един ден, в който ти ще излезеш с учебника, ще седнеш в някой парк и ще имаш време да учиш и мислиш. Вие сте екип, ти не си длъжна да правиш абсолютно всичко. Избрала си да го правиш и няма лошо, но щом усещаш, че започваш да изпушваш, то е време мъжа ти да се намеси за съвсем кратко време, за да си отдъхнеш и да се заредиш с нови сили. Както я караш ще се разболееш накрая, спокойствието е здраве, това е от първа необходимост. Години наред си осигурявала спокойствие на мъжа ти, нека той ти го осигури сега за малко.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 15cde21be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Феминизъм в действие - жените с котките обясняват на нормална жена със семейство какво да прави... за да остане без него...

Не знам авторката как си го представя малко дете и спокойствие... Концентрирай се върху основните неща, и не изисквай чак толкова от себе си. Освен това не живеем в памтивека, ползвай всякаква техника която може да ти помогне, говори си и с друг млади майки (не с коткарките). Има сайт бгмама, там ще намериш по-нормални жени които ще те насочат.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 62cb503510
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Не се справяш, защото това е за двама.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 773e45c1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, как искаш да се справиш с всичко? ! Гледаш дете, чистиш, готвиш, работиш, макар и от вкъщи, учиш... извинявай къде е мъжът ти в картинката? Или той не може веднъж да изчисти или да те отмени в грижите за детето? Ей за това нас българките не ни уважават. Нагърбваме се доброволно с всичко и накрая "ама не си поддържана"! Е, кога? Като сме майки, домакини, работнички, чистачки, готвачки, съпруги... а мъжът? А той е родител само по документи! Я го стягай твоя да ти помага! Детето и апартаментът да не са само твои? И той живее там и той е родител. Трябва да си поеме своята част от отговорността!

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e7cc140628
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз бях така, резултата разглезено дете, разглезен мъж и изнервена жена.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f4ea0fb570
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей авторке:)
Историята ти и всички такива подобни ме карат много сериозно да се замисля какво точно не ми е наред на мен...
Как мъже като твоя имат всичко което аз искам а са такива кретени.. Просто не го разбирам.. Наистина това според мен не е нормално. Мисля че той трябва да помага и не защото трябва а защото иска.. Всичко друго е ташак..
Съвета ми е да се разбереш с него защото проблема според мен е там.. Успех
Мъж съм в средата на 20те..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker