Какво мислите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво мислите?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1445 пъти
Какво мислите за жените , които си остават в дълго майчинство да речем 4,5 год. Не защото няма работа , а защото предпочитат да са вкъщи ? Чух една майка на площадката , казваше че не мисли да се връща на работа , та се чудя не им ли е трудно на мъжете да трябва те да издържат 4 човека с един доход .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: c661619d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че проблема е в твоите мисли, а не у хората. Защо си мислиш че парите на тези семейства стоят в мъжа, и той разпределя разходите, само защото, той ходи на работа ли?
Всяко семейство има едни и същи задължения, примерно да се изкарват доходи, да се обръща внимание на децата, да се шета къщата, да се готви, да се оправят документации, да се ходи да се плащат сметки и данъци да се виси по гишета, да се ходи по магазини за храна, дрехи, обувки, да се ходи при шивач за поправка на дрехи, да се ходи при автомонтьор за колата и т. н. затова всяко семейство взима решение кои задължения кой от тях да върши. Има семейства, които си поделят задълженията наполовина и всеки изкарва доходи и всеки от тях шета, готви и пазарува, има семейства, които си поделят задълженията така че на тях да им е удобно и приятно.
Е аз съм от жените които "стоят" у дома. Но мъжа ми освен да изкарва пари, не е задължен с нищо друго, парите и картата за заплатата му винаги са били в мен, аз решавам, кога от кое да се пести, кой от семейството с колко джобни да разполага и намествам разходите на семейството, разбира се в такъв случай лишавам от джобни най много себе си, но съм решила че не са ми нужни, а и пестя да има за "черни дни". Сама му купувам дрехи, аз с пълномощно от него оправям всякаква документация решавам сама дори в коя банка да получава заплата и му отварям сметка там, решавам какъв да му е договора и с кой телефонен оператор, подписвам договора вместо него, той не знае къде се плаща тока и колко ни е месечната сметка. Децата ни са вече големи, мъжът ми, ако аз не му кажа не знае през годините кой клас са били, не е виждал бележниците им, камо ли да иде на родителска среща или да седне да решава домашно. Когато се прибере той е моят цар, а аз неговата царица, всичката домашна работа е свършена, на децата е обърнато достатъчно внимание и са по стаите си и времето си е само наше, излизаме на разходки или се гушкаме на дивана пред приятен филм с купа пуканки. Просто сме си поделили задълженията, така както на нас ни е удобно и приятно и така вече 20 години. Нещо задължително, което мъжът ми върши у дома е да пали скарата в неделя и да пече барбекюто, докато аз правя салатата.
През годините разбира се и аз не бях сигурна дали решението е правилно и се опитвах на няколко пъти да работя, обаче хем аз не успявах хем да работя хем да върша всичко друго, хем мъжът ми казваше "Скъпа искам като се прибера да те сваря отпочинала и усмихната, а не ядосана и уморена от работа" Така че взехме взаимно решение, че това е най правилният за нас начин.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a6ec632fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки живее според възможностите си , аз лично не виждам нищо в това една жена да е домакиня :) даже бих казала че е похвално според мен .

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 17bc172c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се меся в чуждите животи.
Аз обичам работата си, което означава, че изобщо не ме натоварва истински. Има и нещо, което харесвам дори повече- самостоятелността. Не обичам да знам, че завися от друг човек. Не ми е приятно да разчитам на мъж, че ще ми остави 5 лева на масата сутринта, за да мога да купя хляб, кайма или друго. За мен това си е чист затвор, загуба на личността. Имам нужда да се чувствам спокойна, че имам пари в себе си, че ако нещо се случи- ще мога да реагирам. Не обичам да шофирам, но имам книжка и го правя поради една проста причина, ако мъжа ми ми се обади в последния момент, за да ми каже, че не може да вземе детето от градина, аз искам да мога сама да стигна до градината навреме, за да си взема детето. Не искам да разчитам на друг човек за пари, транспорт или друго.
Като си майка мислиш за детето си. Иска ти се да го гледам по цял ден как си играе. Искаш да го гушкаш, да го целуваш, да му даваш цялата любов на света. Обаче сме зрели хора, трябва да разбираме, че за да има детето нормален живот, то е нужно приемливо финансово положение в домакинството. Сам мъж трудно може да издържа 2 малки деца и съпруга. Аз пък съм страшен инат, вярвам на мъжа си, но осъзнавам, че във всеки един момент той може да се завърти и да ми каже, че ме напуска. Не съм застрахована, че няма да ми се случи. Да, той е надежден, обича семейния уют, спокоен е, добър е, свестен е. И пак нямам гаранция, че ще прекара целият си живот с мен. Затова искам да имам работа, искам да мога да шофирам, искам да съм спокойна, че и сама ще си отгледам децата, ако ми се наложи такова нещо. От друга страна, ами, да, много ще ми е готино цял ден да си гледам дечицата и да си върша домакинската работа. Обичам да готвя, харесвам чистотата, обожавам децата. Проблемът е, че при такъв сценарии аз няма да съм уверена в себе си, няма да се чувствам съвсем пълноценна. Ще се сдобия със страха, че завися от съпруга си финансово и по други начини. Такъв ми е характерът, това ми е виждането. Сигурно не е напълно правилно, но така стоят нещата, така размишлявам.

Не съдя жените, които искат дълго да бъдат при децата си. На всяка майка вътрешно ѝ се иска да бъде с детето си възможно най-дълго време. Разбирам ги, но моето решение е друго. Самата аз имам определени страхове относно яслите, заради всичкия шум, който се вдигна преди години. Искам детето ми да е на възраст, на която ще ми сподели, ако има проблеми. Съобразявам се с това и искам да избегна яслата, но не и градината. Всеки решава сам за себе си и за детето си, нека не съдим майките за техните решения. Всяка майка има свое виждане и прави това, което мисли, че е най-правилно за детето.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c246b11b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами ако трябва да плащат на детегледачка и майката не взима висока заплата, то няма смисъл да се връща на работа.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1878cf491d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   ние какво да мислим? да му мислят мъжете им като са избирали такива принцеси

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 14bbe2e7b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Лично на мен би ми било ужасно да седя толкова години вкъщи. И единствените ми социални контакти да са с мъжа ми детето ми и майките по площадките. Да не говорим, че след като не работиш ще се наложи да поемеш цялата домакинска работа, защото като не изкарваш пари все пак трябва да правиш нещо полезно за семейството. Аз се върнах на работа и то с нетърпение даже преди да свършат 2те години. Нямах търпение да се виждам с приятелите ми по цял работен ден, с които сме колеги. Почнах пак да ходя на фитнес. Почнах по-често да да излизам с приятели понеже не се притеснявах кой ще гледа децата и други причини, които си всякъш сама си измислях. Честно казано родителите и на двамта с мъжа ми много ни помагаха. Вместо да пращам малките на ясла (близначета са момченце и момиченце) ги гледаха те и то с такава радост даже им беше мъчно и празно като ги пратихме на градина. А като се прибираш вкъщи и видиш как мъжа ти е сготвил и почистиш къщата сърцето ти се стопля. Да не говорим и че бях почнала да ставам много изнервена в края на майчинството си понеже тея две дечица могожеха да ти изкарат душицата.... и още могат де въпреки че вече са тийнейджъри

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c749918389
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно това е правилният подход на майката. По природа тя е призвана да се грижи за дома, семейството и децата, а мъжът трябва да се грижи за прехраната и охраната им! Така е било векове наред, но всичко се изопачи след изродената еманципацията и виждаме вече резултата, на 10 семейни двойки, само една оцелява за по дълго. Забравихме си историята и затова сега мизеруваме, днес семейства няма, има мижаво съжителство и разхайтено общество, Бойко го определи като -лош материал! А с лош материал не се строи стабилна държава!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ad100a813f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Мисля, че никоя жена не трябва да работи! Смърт за еманципацията! Не на жените в политиката! Не на правото на глас за жените!

За мъжете... Не ме интересува! Това им е работата, да си хранят семействата. Жените трябва да са домакини.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 57f479b99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Изпитвам единствено респект към тези жени - колкото до мъжете им, тези неща се мислят преди да се прави дете, а не след. Ако една жена иска да е независима и да си работи - респект и към нея, има това право - ако пък иска да си стои вкъщи и да си гледа децата, не виждам нищо лошо в това, напротив доста по-трудоемко е от ходенето на работа, но щом им идва отвътре и го правят с любов и желание - супер и блазе им на децата. Респект и към мъжете, които могат да осигурят на жените си сигурност и възможността да избират.
Важното е всички тези планове да се съгласуват с половинката и и двамата съпрузи да гледат в една и съща посока. На въпроса, който авторът повдига - как живеят 4ма души с един доход - второ, а и първо дете се прави, ако доходът го позволява. Никога няма гаранция, че жената няма да се разболее или да получи сериозни усложнения при раждането или че детето няма да има нужда от специални грижи, така че мъжът, когато реши да прави дете, трябва да е готов при нужда да поеме финансовата отговорност за семейството си за неопределен период от време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c246b11b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако няма баби и дядовци, които да им помагат и нямат възможност за детегледачка, какъв е изходът от ситуацията? Понякога не е въпрос на прищявки.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b0fda4858d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Цял живот гледах как майка ми си виси така, въпреки висшето образование и как баща ми я овиква. Над 30 съм и нямам семейство, не мисля и да имам. Дали ми е било добре като дете и дали неработещата майка ми е била пример? Пример за обратното.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9d4f4c2cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами зависи от дохода на мъжа, мисля : ) Ако трябва да издържаш 4 човека с 4000 лв. е едно, ако трябва да издържаш същия брой хора с 1000 лв. е друго. Истината е, че всеки гледа от своята камбанария. По мои наблюдения някои жени наистина са добри домакини и си гледат децата, някои ги мързи, други просто, стоейки си в къщи, започват да изпитват страх от работата и реалния живот - то да работиш не е винаги много лесно. Аз съм жена и винаги съм работила - имам един син, вече голям. Решението да имаме само едно дете го взех аз, и то беше предимно по финансови причини. Истината е, че всичко струва пари. Животът в БГ не е никак не е никак евтин вече, беше много труден и по време на т. нар. "преход". И през ум не ми е минавало да седна в къщи и да мизерствам, че и детето ми покрай мен, за да съм непрекъснато до него. Ходеше на градина /на ясли не съм го пращала/, после на училище, стана самостоятелен. Сега е студент и работи, стана човек от него. Винаги е усещал, че го обичам, никога не съм го изоставяла. За мен това, че работя, е още един израз на обич към него - правя го не само за себе си, а и за сина си и семейството си като цяло. Няма да има кой знае каква полза от мен, ако по цял ден се вихря из къщи с парцала или вися по кварталните кафета. Децата порастват в един момент, вземат си живота и хляба в ръцете... и после какво?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: b5899e3a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Живеем на място в което има работа и места в детските градини, та това не е проблем. Но щом така ги устройва хората.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c246b11b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На мен като дете майка ми много ми липсваше, вечно беше заета, че и работа за вкъщи си носеше. Никога няма да забравя как завиждах на децата, чиито майки бяха учителки и бяха вкъщи доста по-дълго. Майка ми винаги беше заета или с прекалено много работа или с готвене и чистене. Така, че за мен ключът е в баланса. Децата порастват, но цената, която плащат понякога е твърде висока!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker