Какво направих, съдба, че ме наказваш така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво направих, съдба, че ме наказваш така?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1922 пъти
Като за начало, здравейте. Чел съм истории тук, давал съм съвети, но досега не бях писал. Имам някой неща, които желая да споделя. Живея в не много град, ако има значение, на 27 съм. Живеех с баща си, леля и баба. Майка ми е напуснала тате, когато съм бил на 3. И от тогава ни вест, ни кост от нея. Нищо не знам за нея, къде е жива ли е и т. н. Когато бях на 10 тате заживя с една жена. Беше щастлив и тя винаги се отнасяше добре с мен, грижеше за мен, помагаше ми с домашни и какво ли още не. Беше моя майка в истинския смисъл на думата. Радвах се, че татко е щастлив, а и аяз покрай него бях. Както казах, живеех с баба и леля. В двуетажна къща. Баба и леля на долния етаж и ние с татко и майка(както я наричах вече) горе. Всичко започна да се нарежда малко, по малко. И изведнъж всичко се промени. Когато бях на 17 майка почина. Пострадала в ПТП с непълнолетен шофьор. От тогава тате се затвори в себе си и проклинаше деня, в който се е родил. Работеше, но виждах, че не е добре. Говорихме и още много неща. Измъкнах го от това състояние, а и той мен. Спомням си лятото, когато се записах за университет. Пребрах се вкъщи и казах на тате. Прегърна ме с думите: ”Ти си моята гордост и щастие сине, ще помня този ден вечно. ” Незабравим ден... Няколко дни по-късно получил инфаркт на работа. Бях на път и леля ми се обади да ми каже. Не помня как съм се прибрал. Изпаднах в тежко състояние, видимо и леля и баба не бяха добре. Събрах сили. Леля ми се разболя няколко години след това и тя си отиде. Не беше омъжена и нямаше деца. Преживях и товя останах с баба, пътувах 3 пъти през свдмицата, за да не я оставям сама, работех, за да се издърждам и следвах. Срещнах едно момиче, когато мислех, че за мен щастие няма. Бяхме гаджета 1, година, заживяхме заедно в моя роден град и подписахме. И двамата работехме. Започнахме да мислим за детенце, след един спонтанен аборт и още много мъка, след 2 години тя пак забременя. Щяхме да имаме момче, което да кръстим на моя баща- Преслав. Жена ми почина по време на преждевременно раждане преди 1 година. Малкия оцеля едва няколко дни и той си отиде. От тогава аз съм на дъното. Да е жива баба ми грижи се за мен като малко дете. Аз ставам, отивам на работа и вкъщи. Нищо друго. Не говоря с никого, не общувам с приятелите си. Може би ще ви прозвучи смешно и жалко, но плача често. Бих искал да ми дадете чисто човешки съвети. На психиатър ли да отида, баба това казва да ми помогнел. Но не мисля, че хапчетата, които евентуално ще ми предпише ще помогнат. Не знам. Чета много истории за загуби тук и така ми става болно. Не сте сами хора, всички носим загубите. Бъдете силни, какъвто не съм аз. Благодаря, че ме изслушахте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 90b1f1ef8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Надявам се историята ти да е истинска,то толкова мъка и загуби на най-близки хора си преживял,че....нямам думи.
Човек бъди силен и здрав ти пожелавам,щом през това си преминал нищо няма да те спре занапред.
Дано от тук нататък всичко да ти се нареди и да изгрее слънцето за теб.Дръж се!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ea16b87606
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колкото и да не вярваш и това ще мине, бъде силен!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d6c16226b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ходи на психолог просто да говорите и не се изолирай от така наречените приятели и познати. Всичко става с хора на този свят, използвай ги да излезеш от дупката.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: cde3c688c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Би ти помогнал психолог.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e5700a158c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не, не психиатър! Ако ще ходиш при някого, отиди при психолог, те не могат да предписват лекарства. Както пише и в много други теми, лекарствата не решават проблемите, а ги заглушават. Тоест, действат временно и са нож с две остриета. Зареди се с много търпение, трудно е да намериш специалист, с когото да работите добре заедно. Има много психолози, но една голяма част от тях са такива само по диплома, докато реалните им умения хич ги няма. Говоря от опита на близките си, самата аз не съм ходила при психолог, но съм чакала близки пред различни кабинети и имам представа как стоят нещата. Друго важно за казване е, че ти сам трябва да си помогнеш. Има смисъл от специалистите, но те не могат да ти помогнат, ако ти не искаш да си помогнеш сам. Усилията са колкото на психолога, толкова и твои собствени.
Втори съвет. Не пиши в подобни форуми, човече! Ако ще споделяш, нека е на близки или на психолог. Тук върлуват всякакви индивиди, част от тях са добронамерени, но други ще ти навредят. Трябва да се пазиш! Гледай на себе си сякаш сам си си родител, погледни се от странична гледна точка. При твоето положение, определени изказвания може сериозно да ти повлияят. Пази се, не допускай непознати в личните ти трагедии. Отваряш си сърцето пред нас, благодаря ти за това, но тази показност може да ти донесе болка, защото на теб ти пука, раната е още отворена.
И накрая, съжалявам за загубата ти. Животът е тежък, той отнема близките ни. Според мен е правилно да продължиш да живееш. Трудно е, знам, но не се затваряй в това сиво ежедневие. Излизай, общувай, спортувай, преследвай цели. Преди си живял заради твоите близки, сега живей в тяхна чест. Баща ти не би искал да си самотен и тъжен. Приятелката ти не би искала животът ти да спре. Тези хора са те обичали, те са искали да бъдеш добре. Сега ти толкова силно страдаш по загубата им, че си забравил да виждаш красивото наоколо. Сега просто съществуваш, но времето ти на тази Земя е мимолетно, граби с пълни шепи, раздавай се и взимай, когато ти предлагат добро.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6d3619b1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Който не го е преживял, лесно дава съвет-бъди силен. Да, това всеки го желае, но не става само с пожелания. Прочетох цялата тема и по разсъдъка който имаш, мисля, че не си за психиатър. Психиатрите са за болни мозъци, ти не си болен, а потиснат от живота. Силата я имаш, трябва ти малко покой и подкрепа от близки хора. Ако отидеш на психиатър, ще ти изпише силни антидепресанти, които съвсем ще объркат живота ти. Аз бих ти препоръчал да опиташ с билки, много чай от мента, ябълков оцет(домашен) и мед. На младини бях в подобно състояние и с билки успях да си помогна. А ако чаят не подейства бързо, може да опиташ с много лекият антидепресант Деанксит. Малки розови хапчета, които повишават серотонина в тялото и на човек му олеква. По скоро поговори с психолог, но не и с психиатър. Времето наистина лекува, но само потърпевшият си знае положението. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: b755286328
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Желая ти здраве и сила, за да преодолееш трудностите.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 5859196509
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Много си преживял, но баба ти е преживяла още по-много - изгубила е и двете си деца (баща ти и леля ти), мъжът си, 3 снахи (2-те жени на баща ти и твоята жена) и правнуче. Само ти си и останал. Колкото и да ти е трудно ще трябва да промениш начина си на живот - хранене, навици, всичко. Добре са ти написали да се опиташ да си помогнеш с билки и леки антидепресанти. Да излизаш сред хора и да си намериш занимания, които ти носят удоволствие. Така или иначе ти си здрав, млад мъж и не можеш да се откажеш да живееш. Също имаш нужда да проумееш, че душата е вечна и твоите близки всъщност те наглеждат редовно, само дето не ги виждаш поради липса на сенситивност. Ако трябва прочети "Пътят на душите", има я свободно пусната в нета. Помага много за да осъзнаеш някои универсални истини и да гледаш по-философски на краткия ни земен път. Трябва ти също и нова жена. Човек винаги може да обича, стига да иска и да не го е страх, че ще го боли. А и да те боли, пак е хубаво да обичаш. Имаш два пътя - да потънеш в самосъжаление и да креташ страхливо или да живееш пълноценно, въпреки болката, която животът ни носи. Късмет и сили ти пожелавам.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0a82fbe5a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Колко тъжна история! Познавах един човек с история като твоята... сега е щастливо женен отново (първата му жена и детето му са починали при раждането) и има две деца. Така, че не губи надежда! Някой ден и ти ще си щастлив! А до тогава, баба ти се нуждае от теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d795cb9d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, както са ти казали отиди на психолог! Не ходи на психиатър. Ти нямаш депресия, а си преживял страшно много събития и нормално, изпаднал си в много тежко състояние. Но нямаш нужда от хапчета, а от човек, който да ти каже как да си изживееш мъката.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 12ccfe787a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щом не си силен, започвай да заякваш. Не мисли че си наказан по нечие решение. Животът е съвкупност от случайности и нарочно взети решения. Върху случайностите нямаме контрол. Тях трябва да ги приемем така както приемаме че сме човеци, че има нощ и ден, че сме се родили с две ръце с един крак, с глухота... това е просто нашия свят. И трябва да си планираме бъдещето спрямо него. Неочакваните тежки промени трябва да ни променят плановете, но не да ги прекратят. Тъжно е ако някой сам реши, че не иска повече бъдеще. Много по-тъжно отколкото това да стане без неговата воля.
Не чети чужди тъжни истории, а се ориентирай как да разведриш своята. Чети за неща които искаш да ти се случват.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e624d482bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Здравейте, да историята е напълно истинска, за съжаление. Благодаря за съветите и подкрепата на всички ви. Ще пробвам както един от коментиралите беше писал с билки, надявам се да ме отпуснат. Говорих с личната, предписами ш ки хапчета на билкова основа. Дано помогне, а и аз сам ще си помогна. Може би ще посетя и психолог, както казахте. Благодяря отново.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 ден
hash: bd2f278b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 9 Този твой познат е голям идиот и най-вероятно не е обичал починалата си жена след като се е оженил за друга и й е направил 2 деца. Не ми го хвали. Ще дам за пример Киану Рийвс въпреки, че е богат и известен той вече 20 години не може да превъзмогне починалата си жена и дете и не е създал друго семейство. Това е човек за пример, а не твоят разгонен приятел, който не зачита починалата си жена и дете.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 771ccb23be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Много съжалявам човече за случилото ти се. Това, което ми мина през главата първо докато четях историята ти беше ФИЛМ: името му е Collateral Beauty 2019

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker