Мама опитва да ми създава комплекси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама опитва да ми създава комплекси
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1629 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години. Майка ми винаги е била с много ниско самочувствие, дори тя си го признава. Баща ми от друга страна винаги е бил самовлюбен и много уверен в себе си. Аз съм като баща ми, имам високо самочувствие, с покритие разбира се. Проблемът е там, че мама абсолютно никога не ми прави комплименти, нито пък ме поздравява за успехите ми, често ме критикува, въпреки, че аз не се интересувам от мнението на другите, включително и нейното. Опитва се да ми втълпи, че едва ли не аз съм по-малко от другите и трябва винаги аз да се съобразявам. Постоянно чувам реплики от типа "Хората затова ти се смеят", "Всички ще ти се подиграват", "Ти сама си правиш всичко". А истината е, че хората имат респект към мен, почти никой не ми се подиграва, освен комплексари, които се подиграват на всички. Тя не разбира, че мен чуждото мнение не ме интересува, искам да си живея живота и да се самоусъвършенствам. Всеки ден трябва да спомене колко съм надебеляла или колко ми е грозна косата, как ако скъсам с гаджето си никой друг нямало да ме вземе, всички тези неща са абсолютни глупости и имам чувството, че ги казва едва ли не за да ме "приземи" или да ми разваля деня.
Аз много се възхищавам на тате, той е наистина красив за възрастта си и има страхотен характер, трудил се е и е постигнал много. Той никога не ме обижда, а вместо това ми помага да се развивам нагоре, показвайки ми силните ми страни, казва ми как винаги трябва да съм номер 1 и да уважавам тези, които уважават мен. Дори говори с гордост пред приятелите си за мен и им показва снимки. Докато мама цял живот се самообижда, няма цели, раздава се за хората и накрая остава прецакана. Не разбирам защо хора като мен, с високо самочувствие и то с покритие винаги са принизявани от обществото. Да, самовлюбена съм, умерен егоист съм, суетна съм и какво? По какъв начин това пречи на другите? Не съм нито надменна, не се бъркам в живота на никого, не обиждам, не си изказвам мнението без да ме питат. Изобщо, защо майка ми и като цяло хората толкова се дразнят на хора като мен? Има толкова много лошотия по света, а на тях им пречи самочувствието ми. Не разбирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 430b92c870
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото майка ти се страхува за теб.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7cc6332285
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гадно отношение. Не да ти каже някой чалъм как да бъдеш по-добра, в каквото там правиш, или някакви предложения за по-правилен път т. н. а гадни, обидни забележки.
След време ще реве... като охладнееш към нея. Щото то това не пита, директно започва да се чувства. Писва ти и само при мисълта да прекараш два часа с нея ще ти прилошава. После ще има "мойта неблагодарна дъщеря ме заряза".

Кво да се прави - който както си постели.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8abe65c508
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не я слушай майка ти! Така мислят неудачниците. Иначе вероятно иска да те призми, защото смята, че "така е редно". Но ако всички бяхме като нея нямаше да съществуват сгради, компании, книги, картини, бизнесмени, въобще нищо!

Европеидната раса сме напред, защото творим и имаме много такива "луди" и "самоуверени" като теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: e78a574f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, искам да те поздравя за начина ти на мислене - изключително логичен и зрял. Изненадващо е за малкотп си години колко неща си разбрала и осъзнала - със сигурност имаш ниво на интелигентност много над средното и самочувствието ти е напълно с покритие, някои хора цял живот не могат да стигнат това ниво. Този тип хора са не просто глупави, но и лоши - когато видят някой по-добър от тях, те имат три избора - да се опитат да бъдат като него, да си кажат не мога да съм като него, но се радвам за него или завист, интриги, манипулации, всяване на комплекси. За съжаление майка ти е поредното доказателство, че родителите не винаги са добри, а напротив мачкат и съсипват, защото искат да принизяват другите до собственото си ниво. Такива хора винаги ще има, но не ги оставяй да те мачкат - или не обръщай внимание, или им покажи, че с теб няма да могат да се държат така. Първо, сподели на баща си какви ги дрънка майка ти - той със сигурност ще я сложи на място. Второ, майка ти само да ти каже нещо директно я мачкай ти - ти ли ще ми кажеш, ти какво си постигнала, опитваш се да ми набиваш комплекси ли и не си комуникирай с нея, когато се държи така, за да знае, че тези номера няма да ги бъде.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 19b0624bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Просто сподели всичко това на баща ти. Имаш голям късмет с него.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b44ef74382
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Майка ти се опитва да те подценява и да се подиграва на успеха ти, евала му правя на баща ти че не мисли като нея. Бъди горда че някой ден ще имаш високи успехи. Майка ти не знае колко се гордее с теб въпреки че не го показва и затова те подиграва. Ако имах такава майка, досега да съм напуснал дома отдавна -
П- С Живея отделно от нашите
Мъж -26 г

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker