Всичко ми се струва някак си празно... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всичко ми се струва някак си празно...
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1448 пъти
Здравейте на всички, дами, господа, джентълмени, бизнесмени и тем подобни. Не мислех, че живота е толкова гаден и безсърдечен, много неща ми се случиха в последните години, половината от които бяха 90% лоши. Винаги съм си мислел, че мога да намеря смисъл в нещата, в живота затова, че съм се родил на този свят мислех, че всеки роден на този свят е късметлия. Още от малък съм имал трудно детство (на почти 20 съм в момента), от малък се нагледах на много неща, от малък всички ме подритваха, и какво ли още не, не бях желан никъде, а толкова исках да си имам приятели.. с които просто да излизам и да се забавлявам, което всяко едно дете прави. Още от ранна детска възраст психиката ми беше някак си, незакалена, слаба, бях доста чувствително дете, засягах се от всичко, дори от най-малкото. Нямах никакво самочувствие, бях самотен, какъвто съм и сега. Не виждам нищо хубаво от тоя проклет свят, всички хора, всичко се е побъркало. Не бих нарекъл това "живот". Защо живея? Някой може ли да ми отговори, има ли смисъл тоя живот? Много пъти ми се е случвало просто да заспя и никога повече да не се събудя. Вкъщи има постоянно скандали от страна на нашите, и откакто сестра ми се домъкна с нейното лапе, нещата станаха още по-зле. Ние с нея не се разбираме, когато тя бе на моята възраст (в момента е на почти 30), пое по лоши пътища, събираше се с неправилни хора и в момента бих казал, че ме е срам от нея, от това, че ми е сестра. Не ми е истинска от различни бащи сме. Тя е много нейн си характер и труден за търпене нрав, навря се в света на дрогата и не излезна от него, задължава по един или друг начин майка ми да гледа детето, а тя да ходи да си вее гъза наляво и надясно. Много пъти съм говорил с майка ми, да вземе да седне да и обясни, че нещата не могат да продължават по тоя начин и трябва да си намери изход и да излезне от тая кочина и да се ориентира нанякъде, защото не може да стои вкъщи цял живот. С нея отношенията ни вече са тотално разбити и студени. Много пъти съм искал да я изнеса от вкъщи, защото с нейните глупости създава само драми, но майка ми все не позволява и ми вика "Ама недей сега, тя ми е дете не правете циркове, не се излагайте" дрън, дрън. Та заради нея си мълча основно, просто ми е дошло до гуша от всичко, най-вече от малоумната ми сестра. Честно казано не знам вече дали някой ме чува като говоря, искам всичко да е нормално. На ръба съм да полудея, всичко ми е станало безразлично, не изпитвам никакви чувства, дори вече към родителите ми. В момента имам приятелка от доста време и единствено с нея мога да се разбирам нормално и да и споделям страданията си. Реших да споделя и тук в този форум с цел, хората имащи повече опит от мен да ме посъветват как да се справя със тази нещастна ситуация, защото аз търсех всякакви изходи и варианти, но не успях да намеря решение. Благодаря на всички прочели историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 9c5bb08465
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А защо не се изнесеш ти и не си хванеш живота в ръце? Докато стоиш при майка си, нищо добро няма да ти се случи. Щастие има, но трябва да се бориш за него и то по правилния начин.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c38e23e615
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вместо да се чудиш как да "изнесеш" сестра си, всеми ти да се изнесеш и поеми живота си в свои ръце. Като си почти на 20, вашите вече не са ти длъжни за нищо, най-малкото да те хрантутят и да търпят капризите ти. Хвани се да учиш или да работиш. Забрави миналото и гледай към бъдещето. Превърни се в мъж докато е време, защото има риск да станеш поредното мамино синче, което живее с родителите си до 30-40 години.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1679fcb07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Еми изнеси се ти.
Нямаш право да държиш сметка на майка си как да процедира със сестра ти. А и на майка ти може да ѝ по-готино да се занимава с внучето си, отколкото с теб.
Категорично не продкрепям алколхолизма (който е силно разпространен в българския бит и култура, хора родители масово са битови алкохолици и нагло повтарят 'ма аз със салата бе, със салата') и наркоманията, но в случая смятам, че ти просто завиждаш за това, че сестра ти получава повече внимание от майка ти заради това, че е с дете. А нищо чудно и на самото дете да завиждаш за вниманието и грижите, които получава от твоята майка. Man up already.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 02ecc04ab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Решението е лесно - сам казваш, че всичките ти ядове идват от семейството и се разбираш и чувстваш добре само с приятелката си. Изнесете се двамата на квартира или на студентско общежитие.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 27f212ffc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От автора:Цялостно коментарите не бих казал,че са адекватни. До номер 3 се обръщам: да завиждам ? ха-ха на кое по-скоро да завиждам? На това ,че цял живот прословутата ми сестра не се е сетила,да завърши поне основно образование? За това ,че направи деца,които възможности не позволяват тяхното нормално и адекватно отглеждане? Какво повече да кажа? Хората са казали,не прави дете ,което не можеш да гледаш. Няма на какво да завиждам.Просто ме е яд на на наглостта на сестра ми ,и че тя се възползва от добротата на майка ми,за да си вее гъза наляво и надясно. Има разлика от това да "завиждам" и от това да искам да се изнесе т'ва момиче нанякъде,защото от неините наркомански истории ,всички страдат. В случая ,бих казал,че коментара ти е напълно излишен и неадекватен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker