Помощ, свекърва ми ще ме побърка! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ, свекърва ми ще ме побърка!
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2773 пъти
Направо незнам как да се измъкна от тази ситуация. Тя се меша в абсолютно всичко! Разбирам , че и аз до някъде имам вина ,че не успях да направя така, че да живеем отделно , но с тези доходи как да стане.?! Опитвах да се държа нормално, но тя е наистина злобна! Имам две момчета на 14 и на 19г. и разбирате , че трябва да се справя и с трудната им възраст. Свекърва ми и свекър ми имат къща на село, която е с двор и доста добре обзаведена. Имат и апартамент в София. И още като се оженихме мислехме , че ще ни оставят да живеем в апартамента, но не! Мъжа ми има и сестра и първите години живеехме всички заедно. Представете си три семейства под един покрив. За всичко ми се мешаха. Настройваше дъщеря си срещу мъжа си, а сина си срещу мен! Ужас ! Като се роди първото ми момче , тя не даваше да го къпя до като аз не й се сепнах! И след това настана страшна драма. Насъскваше всички срещу мен . Колко съм лоша. За второто дете едвам успях да се преборя да се грижа сама, поне докато е бебе . И всичко стана заради това, че ме обвини, че не съм се грижила достатъчно за по- голямото си дете , а съм наблягала над бебето и трябваше пак да вдигна скандал за да се преборя. А бе направо тъжна история

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: f010ef9f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, тъжна история е, но ти сама си си я направила. Няма сила, която да ме накара да живея със свекърва ми. За толкова години брак, как пък не си купихте поне едно малко жилище или да излезете на квартира ? Най-лесно е да се хленчи, че няма пари. Работили сме с мъжа ми на две места, и събота, и неделя, но семейството ми никога не е зависило от други хора.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6702572f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Е не мога да повярвам, че историята е истинска, писана от жена, която от 20 години е семейна и е майка на две големи деца. Извинявай, но какво правиш на тези години при свекърва си? ! Като прочетох заглавието си помислих, че някоя млада съпруга живее временно при свекървата. Какво очакваш да чуеш тук? Ами, като не сте успели да си създадете свой дом, ще търпиш. А защо на тези години не сте си създали, си отговори сама!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: ff5fd4e158
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Тези хора са ти съсипали най-хубавите години от живота, явно си имала железни нерви и ГОЛЯМО ПРЕМЪЛЧАВАНЕ В ИМЕТО НА СЕМЕЙСТВОТО. Децата ти вече, са големи а ти продължаваш да ги търпиш. Питам се Защо?
Мъжа ти, ако е мъж на място никога не би позволил такова отношение към теб. Говори с него, да направи забележка и да не позволява да се месят. Едно младо семейство, още от началото не е ли отделно винаги има проблеми. Аз бях в същото положение, но се осъзнах и го оставих на млади години да си живее с маминка и хич не съжалявам. С ТАКИВА ХОРА УПРАВИЯ НЯМА.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 41b00319d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И на мен не ми се вярва историята да е истинска...
Реагираш като млада снаха, а твърдиш, че имаш 20 години брак и две големи вече деца... За кога си тръгнала тепърва да се шашкаш?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: dceb4d28d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си права за парите - две деца можахте да направите, а собствен дом не сте си осигурили за 20 години. И да живеете в град, в който няма работа, винаги има възможност да се преместите в София или друг голям град, за да вадите повече пари, но не сте искали. Аз също съм живяла със свекъри в една къща, но се изнесохме заради месене и същите интрижки от тяхна страна. Прекъснахме напълно контакт и сега сме си много добре с мъжа ми. Все пак не забравяй, че никой не ви е длъжен да ви осигурява дом, че и да се мести на село, за да си живеете вие в града.
Стегнете се и се преместете в друг град, ако трябва. Ако не ви се занимава, наложете граници на родителите. Това мъжът ти трябва да го направи. Да не позволява подобно отношение към теб. Ако се месят, трябва да има последствия, за да разберат, че границите са сериозни. Все пак те са прибрали доброволно сина си, но това не означава, че имат право да ви мачкат и да ви се качват на главата в замяна. То тяхното е направи добро, за да направиш лошо. Все пак ако не сте искали да става така, можеше просто да направите така че да сте финансово независими.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f85af6e0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз мисля, че си изпуснала нещата много отдавна. Аз не бих отишла при нашите или при свекървата, за да не сепмешат. Като те пращат къщата определят правилата. Може да говориш със съпруга ти и да кажеш как се чувстваш и да се изнесете на квартира, ако откаже се разведи и изнеси сама.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: c417b2d953
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От мен няма да получиш съчувствие, авторке! Единият ти син е пълнолетен, очаква се да учи нататък или да работи. По-малкият е тийнейджър, все пак не се напишква в гащите. За 20 години вие с мъжа ти не сте се организирали. Амо като си й в къщата на жената, ако ще и посред нощ ще ви влиза в спалнята, нейна си работа. По-добре, като е имала добрината да ви дондурка толкова време, гледай да й помагаш както можеш, понеже алтернативата е - навън под наем.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 656a38fe89
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По голямото дете на авторката вече е на 19 и би трябвало да има свой личен живот - нали е пълнолетен какво прави при майка си . Айде втория й син е на 14 все ще го изтърпи но тук говорим за пълнолетен човек - именно по- големия син на авторката

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fac8a7fb56
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Искрено съчувствам на свекървата. В последните си години да няма мир и порасналите й деца още да се дундуркат в родния им дом. Вие вече имате големи деца, а още очаквате помощ от свекървата, под формата на апартамент. Трябва да сте благодарни, че ви е изтърпяла толкова години, защото аз не бих изтърпяла да ми дойдете в дома и да ми правите скандали. След като сте решили да имате деца, трябва да можете и да работите и да ги гледате, а вие още се оплаквате, че свекървата не ви е дала апартамента. Ами тя има и дъщеря, може на нея да го даде. Вие защо не очаквате апартамент от вашите родители, свекърва ви с нищо не ви е длъжна. И малките ви доходи, не са виновни, виновни сте вие, че толкова можете.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: a8f8608e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Не си ли малко на възраст за подобни проблеми? Децата ти отдавна не са малки - защо се натискате още при свекървата? Разбирам да се наложи за кратко, докато сте младо семейство, но ти 20 години си търпяла и си си натискала гъза там, нима очакваш сега изведнъж да стане чудо? Нещата са отдавна изтървани, сега и да ревеш - след дъжд качулка. Свекърите ти вече са стари хора, най-вероятно и с куп болежки и нужда от помощ, шанса тепърва да ги изпратиш от дома им на село клони към 0. Очертава се да се наложи да ги гледаш и търпиш следващите 20-30 години. Животът ти ще мине в компромиси и разправии. Cигурна ли си, че не предпочиташ вие с мъжа ти и децата най-накрая да се преместите?

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: dbc1f7849c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   до 11 интересно е авторката дали е подготвила два апартамента за синовете си. Щом тя очаква от свекърва апартамент следва и двете й бъдещи снахи да очакват от нея апартаменти.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: dc2a2fe6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не е публикувана цялата история! Но това не променя, усещането ми за вина. Благодаря Ви и за градивните критики, защото накрая си взехме и апартамент. Е аз рябваше аз да се заема и с целия този ангажимент, понеже на намъжа ми му е все тая. Той можел и на село да си стои... Без думи съм и не знам защо още го обичам, но се надявам синовете ми да не са като него. И аз да не съм такава свекърва, като моята.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ca16157e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Добре дошла в клуба! Изнасяйте се спешно! Моята свекърва настрои дъщеря си, която като родих ме блокира в социалните мрежи. Трябва да се изнесеш, друг изход няма. Стой надалеч от тях.

 
  ...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: a645d2bfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Животът ви е тъжен. Не ви завеждам.

но по-скоро съчувствам на свекървата. Да трябва да се съобрязява с толкова хора и с двама тийтейнджъри защото вие не можете да се изнесете.
Нямате ли чувството. че се натрапвате.

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 42e88a952f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   20 години не намерихте начин поне да се изнесете под наем, ли? Или просто се надявайте до сега да сте наследили апартамента в София. И след 19 години още се сещате, че свекърва ви ви е къпала детето. Много е абсурдно, ще ме прощавате. Не се научихте, че по-добре сами на гарсониера, отколкото натъпкани като сардини при свекървите. Имам син и това ми е най-големия ужас-че един ден ще ми доведе една такава, дето се чуди защо не съм се завряла на село да се шири в апартамента ѝ и да очаква да ѝ козирувам в собствения ми дом.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 9e9f0c94c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Чакай малко. Мислела си че ще ги натириш на село и ще влезеш във владение на мрчтаната софийска панелка. А ти какво предложи? Може да не им се е ходело на село. Има сестра-е много ясно че и тя има права. Да си търсила мъж само дете. Седяла си и си чакала да си тръгнат на село или да пукнат, вместо с мъжът си да работите и да станете самостоятелни. Авторке, сама си си виновна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: d87764c952
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Имам приятели долу-горе в същата ситуация. Заживяха още откак се ожениха при свекърите, там си родиха и отгледаха децата. За толкова години и толкова пари дето им минаха през ръцете не си купиха жилище. Въпреки, че свекървата директно им казваше, че няма да е жилището само за тях, а половината ще е на другия и син, който живее пък в жилището на жена си, с нейните родители. И още са там и нямат никакво намерение да си купят нещо. Дълго време ги съжалявах и окайвах, но вече не. Много по-достойни за уважение са хората, потънали в заеми, които ще изплащат до живот, но ще имат собствен покрив над главата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker