Да бъдем ли егоисти ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да бъдем ли егоисти ?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1814 пъти
Всеки ден имаме случки, в които да направим избор, но аз съм поставена този път на кръстопът. Решението го обмислям с години и вече не искам да отлагам. Родителите ми ми мислят доброто, но много ме натоварват психически, докато се опитват да контролират живота ми и да казват как да го живея. А аз смея да твърдя, че съм вече голяма и нямам нужда от напътствия на 30 години. Още повече, че намират под вола теле на всяка крачка, а съм омъжена. Иска ми се да съм далеч от тях, защото ме задушават. Постигнах го години наред, когато учех в друг град и бях самостоятелна. Но когато имаш семейство и с тези ниски заплати самостоятелността се изплъзва като дим между пръстите. Родителите на моя мъж пък изобщо не искат да чуят за сина си и нас, не са се интересували изобщо, но той много иска да се преместим до тях, за да не са сами когато остареят. Дори и да сме в тях, те ни пренебрегват и отдалеч личи, че имат други любимци. Разбирам мъжа си и въпреки това ми се иска да избягаме в някой морски град, като Варна или Бургас и да живеем нашия живот. Ще изтеглим кредит, ще си купим малко жилище и далеч от всички ще можем да бъдем нормално младо семейство. На кръстопът съм пред това да живеем до моите родители, които ни помагат с децата, да живеем до родителите на мъжът ми, които не ги е грижа, или да се махнем от всички и нито те ще ни помагат, нито ние на тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 928dc7cf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На тази възраст вече си имаш свое семейство и изобщо не е егоистично, че искаш най-доброто за себе си и мъжа си.

Не прави грешката да живееш живота си заради родителите си - те ще се оправят. Винаги можете да им помагате финансово ако имат нужда, но не позволявайте да имате психическа зависимост от тях.

За родителите на съпруга ти дори не коментирам. Ако искаш на 30 години да се превърнеш в болногледачка на старци можеш да го направиш в някоя западна държава за добри пари.

Не си пропилявай младостта. Тя никога няма да се върне.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: eed7c5a6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така като те чета подозирам, че не си била особено самостоятелна и като студентка.

Потърси си по-добре платена работа. А на вашите им подари едно куче от онези големите.

И номер1 не е съвсем прав - човек ВИНАГИ трябва да иска най-доброто за себе си. Не само, ако е 'на тази възраст' или на 'онази възраст'.

Разни хора от старите поколения, родени и възпитавани в кома, им е втълпено, че да поставяш на първо място своето щастие е нещо супер лошо и долно. На думата 'егоист' се предава някакво супер черно значение, което изобщо не трябва да е така и по принцип не е така.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 78e6456b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   До коментар 1 - браво бе, от кога родителите ни като навършат преклонна възраст са "болни старци"! Какви пари да иска, за да гледа родителите си, каква африканска държава, какви пет лева? ! Имаш ли морал изобщо, защото на всеки се налага да гледа родители понякога. Не може цял живот те да те гледат и после ти да ги ритнеш. Все едно те да те зарежат още докато си бебе, защото пълниш пелените, а на тях им се ходи на дискотека!!!
За жалост болшинството от хора сте като коментар 1 - няма морал, няма ценности, няма нищо човешко останало - че и акъл се дава...
Срамота :(

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ec46ac9c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ”Ако искаш на 30 години да се превърнеш в болногледачка на старци можеш да го направиш в някоя западна държава за добри пари. ” - не знае човек какво ще му дойде дп главата, така че не говори така. Вярно, че всичко е въпрос на избор, но и е добре, да можеш, да заспиваш спокойно след направения избор. Аз не бих могла да зарежа болните си родители/роднини, знам за какво говоря, минало е вече, и вече съм на 30 г., животът ми е какъвто е, заради мен самата,
Ами родителите, които имат деца с проблеми? Има в квартала една такава майка, с години, всеки ден разхожда вече порасналото си дете с психични проблеми.

Колкото до авторката - започнете да изкарвате повече пари, щом като те са ви пречката за самостоятелност. Малко е паразитско да живеете при едните или другите родители, че и да негодувате. Те също са хора, семейство са, не мислите ли, че и те искат да са сами, и да ви се радват по празниците?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1d22ae9529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Естествено, че нито при твоите, нито при неговите. Не е егоизъм да искаш най-доброто за себе си и семейството си. Вие не сте болногледачи на повикване. Не сте и деца, които трябва да дават отчети и да позволяват да им се месят и да им дават неискани съвети.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 47ae992c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Живейте сами с децата и се справяйте с трудностите. Ако искат да ви помагат - ок. Но безкористно и без да ви дават досадни и нежелани съвети и да очакват да ги изпълнявате. Ще имате по-малко поводи за конфликти. Не отстъпвай! Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 371caa1d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3, срамота е да правиш деца с цел да те гледат на стари години. Няма нищо морално и ценно в подобен родителски егоизъм. Родителите са те направили и са длъжни по закон да поемат отговорност за теб до 18-годишна възраст, но не и да те “гледат цял живот”. Ти на свой ред си длъжен да се погрижиш първо за семейството, което си създал, и за собствените си деца и след това за всички останали. Недей да сравняваш кой кого може да остави. В първия случай, родителите правят избор и носят последствията от него.
Освен това не всички родители имат нужда да ги гледат на стари години. Повечето се разболяват и си отиват за 2-3 дни. Разбира се, има и такива, които се залежават - някои защото са болни, а други - за да им се слугува.
Също така, какво ще се случи с теб на стари години си е твоя отговорност, не на децата ти. Не може цял живот само ядене, пиене, почивки и накрая дай децата да плащат. Аз лично работя, пестя, купувам имоти, за да не тежа на децата някой ден. Освен това не бих искала да живея при тях - нека са щастливи и се обичат, бих отишла в дом, ако ми се наложи, но не и да ги карам да ми робуват и да ми сменят памперсите. Човек се ражда свободен да бъде щастлив. Не трябва да вързваме децата си за себе си - светът е техен. Това, че аз съм си избрала да живея в България, не означава, че те не могат да живеят в Америка, че сакън кой ще ми сменя памперсите...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 928dc7cf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4 - родителите имат задължението да се погрижат за себе си и да не увиснат на ръцете на децата си на 60 години. Естествено, не говоря за сериозни и внезапни болести, които трудно можеш да предодвратиш. Масово възрастните българи очакват децата им да се грижат за тях като остареят. Това е много жалко.

За щастие, не само моите родители, а дори и баба ми, която е на 84 години, се грижи за себе си и не е поискала и стотинка. Жената като стана на 60 каза "Започвам да живея здравословно, за да не се наложи да ставате болногледачки". Спря месото, алкохола, сол и захар, пие много вода, постоянно е в движение и т. н.

Ако спазваш един здравословен начин на живот и си в мир със себе си болестите много рядко ще те спохождат.

Никой на никого не е длъжен и авторката е прекалено млада да се зароби да слугува на родителите на мъжа си.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0bb88bfa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката на темата : основната идея е да се отделим като семейство в отделно жилище, някои понасят родителите си, но аз не мога да живея с много хора и с кредит ще се отделим. Въпросът е дали да сме в града, в който са моите родители, в града където са родителите на мъжа ми или в морски град. Ако сме в единия град, родителите на единия от нас ще са пренебрегнати, ако сме в далечен град, всички ще са пренебрегнати и ще се виждаме рядко. Не искам да съм близо до своите родители, защото те са много властни и желаят да живеем по техен стандарт, като коментират къде излизаме, защо излизаме, защо сме часове навън, според тях ние не правим нищо правилно и искат да ни контролират, но ми помагат с детето. А родителите на мъжа ми са пасивни и даже и в космоса да живеем, те не желаят да сме много близки, отгледали са сина си и той е напълно свободен и са ми благодарни че не е при тях, от внучето не се интересуват защото нищо не разбирало още. Аз не искам да живея в града, в който са родителите на мъжа ми, а той иска да живее до своите родители.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: eb0cf3ada1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не е егоизъм да искаш най-доброто за себе си и семейството. Егоизъм е да раждаш деца, за да ги вързваш за полата си и да има кой да те гледа на дърти години. Ходете далеч от родата.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 9fb0f36c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен едно семейство трябва да живее напълно самостоятелно. Ние също се преместихме далеч и от неговите родители и от моите. Справяме се сами с детето и ни е супер. Когато има някой от тях вкъщи ми е напрегнато, макар че всички са мили и не ни се бъркат. Свикнах без помощ и така ми е най-добре. В повечето случаи, докато родителите са около вас изникват проблеми с времето. Те просто имат различно мислене и дребните забележки създават голямо напрежение с времето. Преместете се някъде далеч, така както си го мислите. Бургас е хубав град, спокоен и е идеален за младо семейство :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker