Имам нужда от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам нужда от съвет
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1077 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет. Предстои ми да взема важно решение и ми е много трудно. Омъжена съм и имаме две деца. През последните години със съпруга ми имаме много чести конфликти, които се задълбочават. Пробвах различни варианти да оправя отношенията ни и поне вече виждам корена на проблема. С него сме отгледани по различен начин и търсим различни неща в партньора си. Той е отгледан в семейство, където майката не е работила, грижела се е за дома и се е възхвалявала на баща му, който не е имал абсолютно никакви ангажименти към децата и дома. Децата са гледани от баба им. А аз съм отгледана от много всеотдайна майка, която правеше всичко за нас и имаше и кариера. С баща ми си деляха отговорностите и задачите. В крайна сметка сега и двамата не сме щастливи. Той ме упреква, че не е центъра на моята вселена, не иска аз да работя, иска да гледам децата к къщата и да не искам нищо от него, да няма никакъв ангажимент. А аз съм нещастна, че все сама се оправям с децата, че не излизаме заедно като семейство. Страдам, защото всичко е легнало на мен, а аз работя, не гледам само децата и дома. Той не пазарува дори. Виждам, че съм изправена пред избора или да спра да работя, той печели добре, и да поема всичко друго и да се превърна в това, което той иска, или да се разведа и да продължа сама колкото и да ми е трудно. Първият вариант ще ме обезличи и се страхувам, че той ще започне да ме мачка, ако стана зависима от него финансово. Във вторият вариант, оставям децата си без баща, което ме ужасява.
Избора е отвратителен, но модела ни в момента е невъзможен.
Вероятно ще избера развода като изход от ситуацията, но много искам да чуя и други мнения.
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: ac98ac3de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Толкова жени мечтаят да не работят. Ако някой ми предложи да не работя, с удоволствие. Моят мъж и това не ми предлага, ти имаш избор. Помисли добре, защото наистина ще си зависима от него. От нещата, които си писала си личи, че си умна жена. Просто си дай време, за да вземеш оптимално решение.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 77f8453d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, майка ми е в същата ситуация. Аз съм на 17. Имам и сестра. Чак реших че майка ми го е написала. Баща ми е много старомоден мъж, който вярва че той трябва да ходи на работа и да изкарва пари А като се прибере да му е наготвено и изчистено. Майка ми няколко пъти в яда си е мислела за развод и тъй като аз и сестра ми сме вече достатъчно големи, го обсъжда с нас, като най близки. Не обича много много да споделя такива семейни неща на приятелки.

Ако питаш мен, аз съм на мнението че не трябва един човек да променя себе си и да губи идентичността си, заради чужди интереси. Но ако много държиш на семейството си има И друг вариант. Опитай. Опитай да напуснеш работа и да се отдадеш на себе си и на семейството си. Ще имаш повече време да отделям за дома и децата си, а също докато си сама вкъщи и всички са на работа и училище ще можеш и да си отдъхнеш. Ако видиш промяна във връзката ви, и се чувстваш щастлива, защо не? Много семейства са с един работещ родител. Ако обаче виждаш, че те мачка психически, защото той вади хляба.. Аз лично не бих търпяла. Знам че заради възрастта ми сигурно няма да ме вземеш толкова на сериозно, но съм ставала свидетел на абсолютно същата ситуация, затова говоря уверено по тази тема. Ако дадеш шанс и направиш компромис за да спасиш семейството и връзката си, но не се получава, то вече няма накъде. Няма какво повече да направиш и най добре е без караници и без драми да се разберете и двамата по равно да гледате децата. Аз лично не бих искала да съм лишена нито от майка ми нито от баща ми. Имат различни разбирания, но това не ги прави лоши хора.

Успех! И пиши, да знаем какво става!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 36624f1211
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си съсипвай семейството, ако това е единствената причина за конфликт между Вас. Не спирай да работиш, иначе ще се обезличиш. Децата няма да са вечно малки. Опитай се да си намериш по-лека работа, по възможност на 4 часа. Вземи си помощници, след като парите не са проблем - чистачка, детегледачка за няколко часа или баба да помага.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: d9cd2407bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В подобна ситуация съм, с мъж, който смята, че единственото му задължение е да ходи на работа. Мисля че оправия няма, с тази разлика, че моят е на мнение, че освен всичко вкъщи (плюс често боледуващо дете и още едно - ученичка), жената и да работи. Той болнични "не може" да взима, да пазарува "не може", да готви също, малко ли било, че се грижи за колите... смях. Аз ги и възпитавам и отешавам, лекувам, водя на лекар, той се прави на лош отвреме на време и това е. Решение няма! И при двете възможности - разведени или заедно, ада е гарантиран. По различен начин, но все пак.
Моето мнение е да не си оставяш кариерата, в никакъв случай. Намери помощници, като краен вариант ти препоръчвам да минеш на намален работен ден.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: fc9f343e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Благодаря за мненията. До номер 4 - разбирам ви прекрасно! При нас е същото. Аз се оправям сама с децата и дома и тичам да пазарувам, хвърлям боклука и тн. Както пишете, аз ги възпитавам, аз ги карам на градина, уроци, лекар, рождени дни, всичко. Той няма ангажимент. Говорили сме стотици пъти, но абсолютно безуспешно. Съгласна съм, че ада и в двата случая, ще е пълен. Ама сега, щастливи ли сме? Не искам да съм развалина на 45. Искам партньор в живота, а не съквартирант, който ми помага за сметките. Патова ситуация.
Много сте съпричастни всички и още веднъж благодаря!

 
  ...


...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 28c77ad14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами мила, къде си бляла като си се загаджосвала с мъжа ти? Направили сте не 1, а 2 деца и ти чак сега разбра, че сте твърде различни и не ти е добре с него. Не си вече дете, ти възпитаваш такива, сядаш си на дупето и си трайкаш. От тук нататък няма никакво значение дали ти си "развалина на 45" - важните са децата. Ти да си мислила когато му е било време. Бъди по-самостоятелна и същевременно извършвай домакинските и майчинските си задължения. Като избягаш и какво? Ще си хванеш някой друг, ще се държи в началото добре с теб, ще ти направи още 1-2 деца и пак ще осъзнаеш, че не е перфектен. Еми няма перфектни. Правят се компромиси и така се гради семейство. Ти вече имаш своето, изградено семейство, така че... успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker