С деца на море? Родители, кажете. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

С деца на море? Родители, кажете.
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1757 пъти
Здравейте. Запитването ми е насочено към родителите тук, тъй като те имат опит и могат да споделят компетентно мнение. А именно - може или не бива да се води дете на 1г и 10м на море? То не е бебе, но не е и много голямо на тази възраст и не зная как би му се отразила жегата и слънцето, например. За мама и татко сигурно няма да има и грам почивка, а ще стане един кошмарен спомен? Може ли да споделите опит къде може да се отиде на разнообразие с дете на такава възраст или по-малка, тъй като не сме ходили никъде откакто се е родило и ни се иска, но се страхуваме, че и на ново място няма да спи добре, ще му е неудобно и неуютно. Какъв е вашият опит?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 2f3e23d5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре е за детето да го заведете на море, дори е препоръчително. Всичко се съобразява с него, времето на престой на плажа, часовете за сън следобед, вечер и всичко останало. За детето е едно чудесно преживяване, за вас също ако все пак сте наясно какво ви очаква. Имам много приятни спомени от първите почивки на море с децата, голият ми син го водихме за първи път на 2,5 годинки, малкия го взехме на следващата година когато и той навърши 2. Истински панаир си беше, особено с 2-те деца, но си остава един прекрасен спомен от тогава.
Заведете си детето, няма да сгрешите.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b0431a82c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми аз не бих отишла на непознато място с толкова малко дете. Толкова неща има да се влачат с него, постоянно да се маже, да се пази сянка, да му се дава водичка. То и без това целият домашен график се съобразява с часовете му за сън и ядене. Няма как родителите да си починат с малко дете, затова аз препоръчвам просто да си прекарате отпуската по познатите градинки с приятелски дечица и родители, без зор за нещо особено. Ако много ви е писнало и искате разнообразие, вижте има ли някое подходящо място за деца, например ако имате извънградска къща или пък на планина някъде, хем няма да е толкова жега, хем ще е различно.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 081418b9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   На морето няма жега (поне с 5-6 градуса е по-хладно от вътрешността. Под чадър, мазане с висок фактор, в обедните часове - в хотела. Без седене до късно в кръчмите, без чешмяна вода, без съмнителни манджи от заведение, абе режим и си ти. Ако е момиченце, по голо дупе в пясъка - НЕ. Приятна почивка!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6cafed6f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ами по добре ще е да из4акате да станат поне на 3 годинки да стане по защото му е рано още за море

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0279d97b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Синът ми беше на 1 година когато отидохме на море. Също много се притеснявах как ще му се отрази. Беше като цвете в саксия. Където и да го боднех в пясъка, там стоеше. Беше страшно доволен. С водата също нямаше проблем. Не искаше да излизаме от морето. Но на втората му годинка ревеше и не искаше да влизаме във водата. От плажа купихме малък басейн и не излезе от него. На третия ден забрави за басейна и пак в морето. Вече 5 години ходим всяко лято на Обзор. Вярно, детето си иска своето и е натоварващо дори и на балкан да отидете. "Малко дете, малки проблеми". Имаме приятелско семейство с 2 годишно дете. Последното лято бяхме с тях. Такова будно и палаво дете, а когато стигна до пясъка се побърка да плаче. При всяко дете е различно. Иначе по плажа е пълно с деца. Бременни жени в 8-9 месец. 10-12 месечни бебета. Важното е да изберете добър слънцезащитен крем и под чадъра с шапка на главата. Ние ползваме на бочко с 50 -ти фактор и сме доволни. Жегата , разнообразието и водата го измарят и вечер спи без никакъв проблем. Допълнително въздухът в Обзор е перфектен понеже Стара планина свършва точно там и е пълно със зеленина. Вечер дори става хладно. Винаги ще има притеснение, но не може да бдим като орли непрестанно над главите им. Заведете детето на море и не се панирайте толкова. Обърнете внимание и на другите му връстници как се държат с тях и ще се пооспокоите.
Желая ви приятна почивка.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 42ecae1ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Първият път, когато отидохме с двете деца на почивка, малкият беше на 2 години, баткото на 10( него го заведохме за пръв път на 6 години). Бяхме с приятелско семейство с деца на възраст като нашите. Прекарахме си много хубаво. На следващата година отидохме същата група, но поради ред обстоятелства- гадно време и оттам- вкиснати деца, прекарахме не дотам добре.
Общо взето почивка с деца не е никаква почивка, поне не за възрастните. Ние го правим за децата и знаем, че отиваме на второ място. Също така умишлено избираме олинклузив, защото с деца е много по- удобно.
Признавам си- много ми се ходи на почивка без децата, да се шлая, излежавам и ходя където поискам, но ми мина времето, ще чакам да пораснат

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 1502f44b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И мъжа ми не иска на море , нашето е на 2 и скоро ще сме с бебе , неможело бебе на море . Трябва да се ходи по- рано на плажа , да не се стой много , но аз не виждам нещо лошо . Според мен на детето ще му се отрази добре . Много хора ходят и с бебета . Само трябва да се внимава какво яде .

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 036ccdd3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ние бяхме ходили с моята щерка, когато беше точно на същата възраст. Ходихме на плаж само сутрин до към 11-12 и после вечер след 16, за да не изгори, понеже е руса и бяла. Мажехме я с най-високия фактор и не сме имали никакв проблем. В хотела си имаше градинка до ресторанта и си я пускахме там да си играе, докато вечеряхме. Имаше и друго такова дете в хотела, но и те не са имали проблеми. Само гледайте да стои повече под чадъра и всичко е наред. Изкарахме си доста добре. При нас проблема беше само пътя, понеже трябваше да спираме на всеки половин час, защото тя и до сега не понася пътуването добре.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: bcdc168034
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако имате възможност, вземете си баба с вас. Ако нямате, ще се измъчите, но ще е някакво разнообразие за вас. По-добре да отидете през м.Юни или Септември, за да избегнете тълпите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: ee9b620f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Определено с деца почивката е съвсем различна, но никак не е толкова лоша.
Плажовете са по-кратки, обикновено започват сутрин и приключват когато слънцето стане по-силно. Избягваш големите жеги. За нас това не е необичайно, понеже таткото има чувствителна кожа и не може да стои дълго на плажа. Ще си носите повече хавлии, няколко шапки за детето, играчки и останалото си е същото. Гледаш детето да е намазано с крем против изгаряне, подходящ за него. Стараеш се да прекарва повече време под чадъра и внимаваш да не хвърля пясък по другите хора, което е трудно. Забелязах, че имаше семейства, които си носиха малък басейн на плажа и го пълниха с вода за малките си деца, но ние изобщо не се бяхме сетили за това. Типичен пример за липсата на опит от млади родители. Държахме го над водата, мокрихме го малко и той много се радваше, че цопа. Мрънкотеше, когато си тръгвахме от плажа. Спеше в леглото при нас, защото се върти доста и се притеснявахме, че ако е в отделно легло, ще падне насън. Просто бяхме решили, че няма да носим и кошара с нас. Това означава, че интимностите отпадат от почивката, но какво да се прави. Малкият не се страхуваше от новото място, не му беше неуютно или некомфортно, защото всеки ден научаваше нещо ново и любопитството му беше завидно голямо. Първият ден беше леко неспокоен, защото емоциите му дойдоха в повече.
Следобедите бяха спокойни, той дремваше за час-два, защото се изморяваше по-бързо. Тогава ние имахме време да си отдъхнем. Един от нас взимаше кафе, стояхме на терасата, говорихме си. Разхождахме се всеки ден, детето или беше в количката, или ходеше хванат за ръка. Вечер си взимахме за хапване или направо сядахме в някое по-кротко заведение, където самата обстановка е подходяща за малки деца. Това се случваше преди 20 часа, когато вечеряме обикновено, но нямаше друг начин. Беше трудно да го удържаме, затова и не сме оставали за повече от час. На кафене можеше да седнем без проблем, защото го правехме по-рано през деня, когато детето още е в добро настроение и е съгласно да стои на масата и да си играе. Понякога малкият се уморяваше от разходките, ако сме без количка, татко му го носеше. Бяхме на море за 2 нощувки, 3 дни. Пътуването беше много напрягащо, два пъти по-дълго от обикновено, спирахме много често, малкият плачеше, мрънкаше, викаше, пълен ужас. Вината си е наша, успахме се малко и не пътувахме по тъмно, както планирахме, а тръгнахме по изгрев. Затова и детето не можеше да спи. Очаквах, че почивката ще е кошмарна, а се оказа много приятна. Съветвам ви да изберете по-малко известна дестинация, където няма да има голяма навалица от тинейджъри. Хубаво е и хотелът/квартирата да се намира в по-кротък квартал от града, наоколо да няма дискотеки, кръчми и други подобни. Ние избрахме да останем в малък семеен хотел. Не беше лукс, но имаше всичко необходимо и вечерите бяха тихи. Определено е по-хубаво да си на почивка, където нощния живот почти не съществува, щом си с дете, което все пак трябва да спи, за да може и ти да се чувстваш като човек.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: d906868029
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ще го пазите от жегата
Шапка, фактор, блузка и най дообре гърция. Там плаживете са спокойни и няма да се налага да тичате след детето, което ще гази хавлии, ще хвърля пясък и ще дърпа чуждите играчки. Ще мъ вземете едно басейнче и много играчки.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 32c97588c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е проблем и на 6м да ходи на море. Важното да има палатка или двоен чадър за да не се пече на слънце. Също така внимавайте с пясъка да не се налапа или някой да му хвърли към очите (всякакви бягащи и мяткащи пясък има).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 6a088e4e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   От 1. до 12. Сте готови на какви ли не еквилибристики, като кремове с ув фактори и какво ли не още само и само да оправдаете нещо противопоказно за децата.
Децата до 3 годинки не са с кожата, обмяната, имунитета и ред други параметри, като юноши или възрастни хора. През тяхната кожа преминават вещества, които не преминават при по-големите и т. н.
Така, че твърдо НЕ! -Не е полезно и здравословно.

 
  ...
преди: 5 години, 29 дни
hash: bcabb2543d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И трите ми деца са били за пръв път на море на 8-9 месеца. Беше си супер! Не сме пропускали година и никога не е било кошмарно. Почивали сме си пълноценно. Просто си планирай ежедневието и няма да има напрежение.

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: bd595edb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Автотрка: Всъщност бях забравила за темата, но - решихме да не ходим. Познати с деца ни казаха, че е тотален кошмар и няма почивка и решихме да пропуснем. А и детето нищо няма да разбере. Сега се радва да ходи в парка и да къса цветенца. За какво да го мъча, само защото на мен ми се ходи на море. Може и в града да сме си или на планина лятото.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 20 дни
hash: bcdc168034
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако ти се ходи на море вървете. Най-малкото може да се редувате с мъжа ти да го гледате и всеки сам да ходи на плаж. Друг вариант към 16. 30-17 ч. го водите на плаж до към 19-20 ч.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker