Как се разбирате в семейството си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се разбирате в семейството си?
преди: 5 години, 4 дни, прочетена 1730 пъти
Здравейте :)

След всички теми и наскоро, а и по принцип, взех, че се замислих относно семействата, които имат посещаващите сайта. По-скоро се вълнувам от семействата имащи брак, също и тези, които живеят заедно над 5 години, но без брак (ако може да споделите защо сте без брак).

Интересно ми е как се разбирате с половинките си и децата си ако имате такива (ако нямате - защо нямате, планирате ли да имате)? По колко часа на ден сте заедно, какво правите заедно, в добри отношения ли сте (в какво се изразяват), или ако сте в лоши отношения - защо мислите, че не се разбирате? Всъщност, какво е според вас - добро семейство и имате ли го? Имате ли желания и идеи как да подобрите взаимоотношенията с половинката си, и децата си?

Аз нямам мъж и деца, затова ще ми е интересно, а и полезно да прочета коментарите на тези от вас, които решат да споделят опитността си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 дни
hash: 977d8fc962
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз имам тема тук и предполагам, че визираш и мен! Моята история, както се досещате не е много хубава, но аз по принцип вярвам, че има и семейства, които се уважават и ценят чувствата на другия! Всъщност това е много важно, да имаш емпатия. Също така мисля, че за семейството трябва да работят и двамата партньори, тоест когато единият е преуморен, другият да му помага и обратното, когато другият е преуморен или не му е ден да му се покаже, че партньорът му е до него! Егоизмът, наглостта, нервността и неуважението водят до отчуждение. Също така разнообразието, което двамата си създавате, макар и малка разходка в парка и грижата, с която се отнасяте един към друг е много важна! И да не забравяме, начина по който решавате възникналите проблеми помежду си, тоест спориш, но уважаваш човека отсреща и както беше писък един читател, " Никога не си лягаме скарани "! Вярвам, че има такива семейства, в които хората се греят с обичта си и се грижат един за друг!

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 76445ad1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е тъжно, че не коментирате в темата ми, а може да е толкова полезна с коментарите си... Жалко, наистина :(

Номер 1 - не си писал по темата, а някакви общи мисли... Не знам историята ти, нито знам семейството ти.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 810425f23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз като дете нямах убаво семейство. Нашите имаха и имат добри финансови възможности и собствени имоти, но не полагаха някакви особенни грижи за нас. Не получавахме подаръци, на рожденните ни дни те си канеха техни приятели с които празнуват, не играеха игри и не говореха с нас. Само ни се караха като имаме лоши оценки иле сме свършили това, което е написала и лепнала майка на хладилника за деня. Отделно и нашите не се разбираха, а разговорите им бяха уплюване на други хора, като станахме по-големи се прехвърлиха в-у това колко сме тъпи ние. Съответно баща ми не върши нищо домакинско сяда на масата и ти носиш, а той казва какво да донесеш, докато сложиш всичко, което искаше той се е наял и вдигаш и миеш.
Много време търсих мъж с който да мога да общувам, да говори с мен, да е умен и да се държи с мен, като с равна. И намерих! Имам хубав живот и аз, и мъжът ми можем всичко вкъщи. Или чистим заедно или един от нас, с готвенето е същото, мога да започна нещо и ако се наложи да излезна той ще го довърши. За детето се грижим пак двамата. Смятам, ме всичко е хубаво защото дори и да има нещо веднага го обсъждаме, аргоментираме се ипвзимаме решения заедно. Почти всичкото време в което не сме на работа го прекарваме заедно. Понякога си седим един до друг и си четем или сърфираме, но сме си заедно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 дни
hash: 004fdbdea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние сме заедно от 10 години, имаме брак от 7 години и имаме детенце на една година. Разбираме се добре, дори повече от добре. Прекарваме всичкото си време заедно (свободното). Дели ни само работа или някакво друго задължение, винаги бързаме да се приберем у дома и да сме заедно. Любимо ни е да си купим вкусна храна и да хапваме тримата и да си говорим цяла вечер. Обичаме да пътуваме заедно. Имам чудесно семейство, само се моля да са живи и здрави. Аз идвам от хубаво семейство, макар и бедно, мъжа ми е имал малко по-кофти семейство, но е перфектен баща и съпруг. Единствено искам нещата да не стават зле, а винаги да сме така.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 76445ad1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Благодаря на номера 3 и 4 за коментарите, дано семействата ви са изпълнени с любов, здраве и удовлетворение от живота.

Коментирайте хора, иначе ще си помисля, че мнозинството тук са с лоши семейства, нежелаещи дори да споделят, но грешите ако сте с подобно мислене.
Смятам, чв ако споделите, първо - ще отделите време да се замисите върху въпросите - щастливи ли сте в семейството си, ако да - споделете опит, за да вдъхновите или, за да сте полезни, а ако не сте щастливи в семейството си - споделете защо е така, какво мислите, че трябва да се подобри, може и да получите добър съвет или да вземете пример от коментиращите в темата.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 726c70a13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, романът на Толстой "Война и мир" започва със следното изречение: "Всички щастливи семейства си приличат, но всяко нещастно семейство е нещастно по своему". Ако търсиш рецепта за успешен брак или как се избягват проблемите, няма да я получиш тук. Скачаш в дълбокото и се учиш в движение. Всяка двойка е различна и няма универсални модели. Познавам абсолютно щастливо семейство, в което на жената е забранено да иде сама до супермаркета, мъжът й я кара до работата и после я взема от там, никакви приятели, само двамата. Познавам и друго (живеят в САЩ), в което съпругът работи в един щат, съпругата - в друг, и се срещат в дома си само през уикендите, а много се обичат и са напълно доволни. Трета двойка: той готви и чисти, тя движи бизнеса си и - пълна хармония. Моят случай е по-обикновен: аз изкарвам парите, като работя на три места, готвя ежедневно, чистя, поддържам и градско жилище, и вила с огромна градина, пазаруването на храна и облекло е моя грижа, купувам даже презервативите и четките за зъби на мъжа ми, плащам всички сметки, отговарям за социалния живот, посрещам гости, следвам докторантура в университета, грижа се за възрастна майка и каквото и да се сетиш още. Мъжът ми работи и със заплатата си покрива издръжката на бившата си съпруга и дъщеря си. За една година у дома от него са влезли 150 лв., освен бирата, която си купува сам, но и сам си я пие. И го обичам!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 44dfa3acf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката много ти куца възпитанието! Ще имаш проблем, ако не вземеш мерки и не си коригираш отношението към хората!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker