Баща ми ми каза, че имам закостеняло мислене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ми каза, че имам закостеняло мислене
преди: 5 години, 24 дни, прочетена 1873 пъти
Здравейте! Знам, че историята ми звучи леко незначителна, но все пак искам да я споделя. Та, на 18 години съм. Вчера, с родителите ми осъждахме един въпрос и аз изразих своето мнение, че в случая тяхното решение е някак неподходящо и "снобско". След тази моя реплика баща ми ми каза, че съм със страшно закостеняло мислене, че съм била 18-19 годишна... как съм могла да бъда толкова зле и със закостенял ум. Много се обидих. Стана ми изключително неприятно. Аз никога не съм казвала, че неговият псевдо-либерализъм е смешен, а си го мисля постоянно. Никога не съм казвала и, че е страшен егоист в някои ситуации. Омръзна ми вече всички да ми дават акъли и да не взимат предвид моето мнение. Всеки прави каквото си иска, а иначе са ме възпитали да правя компромиси.
Та, това беше нещото, което ми тежеше. Моля, изразете мнение :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 20 дни
hash: d834a3c1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Живота става супер сложен след навършване на пълнолетие. Нямаш си напредстава, тепърва ще се убедиш.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: ba6b4a22ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е да греши, но дори и да не е така какво от това? Какво значение има дали мисленето на човек е закостеняло или не? Ако е закостеняло то пък със сигурност имаш други качества, които са добри. Всеки човек си има своите плюсове и минуси. Мисля, че човек трябва да се научи да се приема такъв какъвто е, иначе вечно ще чува определения за него, които ще го нараняват. Ако баща ти е в едната крайност - псевдо-либерален, а ти в другата крайност, то твоето "закостеняло" мислене би могло да му е от полза, както в същото време неговото псевдо-либерално мислене от полза за теб. Трябва да се намери "златната среда". Когато сме в една крайност винаги се намират хора в живота ни, които са в друга крайност именно за да ни балансират, стига да не се дърпаме и да отстояваме крайността си. Ако пък се научим да приемаме нашата крайност, така другата крайност няма да ни се противопоставя по негативен начин, наранявайки ни. Опитай се да приемеш негативните си качества(дори се опитай да намериш плюса в тях, защото винаги го има във всичко макар да е скрит понякога) и ще видиш как все по-рядко ще чуваш от другите хора негативни мнения за теб или ако чуваш, вече няма да те жегват.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: af3c242f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Вече имаш възможност на практика да докажеш правотата на своите теории. Изнасяш се и... каквото си забъркаш. Пък след десет години пак седнете и поговорете. Успех в житейската реализация.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 19 дни
hash: 38f8392ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да правиш компромиси за да им е по-лесно през годините, когато си била дете... Споко, вече не си дете.
И ние не можем да ти помогнем, когато ни казваш " Аз никога не съм казвала, че неговият псевдо-либерализъм е смешен, а си го мисля постоянно. Никога не съм казвала и, че е страшен егоист в някои ситуации. ", защото ние не сме баща ти :D може да ти е гадно ама отиваш, или чакаш ситуация и му ги казваш тея работи. Той ще се обиди ама ти му казваш и защо ги мислиш.
Вярвай ми после няма да казваш "Омръзна ми вече всички да ми дават акъли и да не взимат предвид моето мнение. Всеки прави каквото си иска, а иначе са ме възпитали да правя компромиси. "

Дръж на себе си, вече ваште няма какво да ти казваш, ти трябва да се развиваш самостоятелно и ако мислиш че баща ти е егоист, ми кажи му го бе. Може да се обиди, но ТОВА е нещото, което ще ви направи по-близки, и той ще проима уважение към тебе и няма да ти е омръзнало.
Вече тежките ситуации ако той се обиди, изгони те от вкъщи или не ти прости некога или не го приеме, you are on your own...

успех

Изстрадалия рицар.

 
  ...
преди: 5 години, 19 дни
hash: 3a8ae49e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   И какво им е точно решение, че ми стана интересно? Това вече да се случва деца да бъдат по-консервативни от родителите си, говори колко всичко е излязло от "common sense" в днешно време... Иначе "закостенялото мислене" е основен (не)аргумент в либерализма, щото той и няма други. Също върви с бисери като - днес сме 2019 година, да не живееш в каменната ера и подобни.

Според мен си доста права в наблюдението си, либерализмът дава свободата всеки да си прави каквото иска, но поради фактът че винаги сме свързани и зависим един от друг, тази свобода за някои, винаги се плаща от някой друг, който да прави постоянните компромиси. Примерно повечето либерали не обичат да работят или да защитават националните си интереси, но обичат като всички да имат пари... Не обичат да са отговорни в брака, но при развод, искат пари от другия за да оцелеят. Дори нямат стабилен/известен партньор, и затова искат държавата да ги издържа с децата им. А "държавата" не прави пари, ние останалите ги правим, и плащаме за "свободомислието" на разни особи...

Това е нещо подобно и със спорове около здравеопазването. Значи аз не пия, не пуша, храня се добре, но трябва да плащам наравно с разни "либерали", които живеят като че утре няма да ги има, изповядващи вероюто - един път се живее...

Та тъй като не знам какъв е точно случая, нищо конкретно не мога да кажа, но този начин на мислене не оцелява дълго. Защото ще се случи едно от две неща - ще направиш останалите като себе си, и ще станеш консуматор (и това няма да издържи, защото не могат всички да крадат и да правят каквото си искат), или ще спреш да правиш компромиси и да се занимаваш с подобни хора (т.е. ще спреш кранчето). Но в един среден период, схемата работи, кеф е, а както знаем, кефа цена няма...

 
  ...


...
преди: 5 години, 18 дни
hash: 318c699cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Значи те заболя от това че нарекоха твоето мислене закостеняло, а не те заболя да наречеш тяхното решение снобско?
До колкото разбирам него ден те са обсъждали нещо за семейството си или за дома си, а ти си си мислела че обсъждаш заедно с тях. На 18 си време е да осъзнаеш, че нямаш право да раздаваш непоискано мнението си и че ако го правиш ще бъдеш нежелана за компания а от близки дори и устно нападана.
Днес аз ти давам мнението си, само защото си го поискала от нас иначе никога не бих.
За да имаш право на мнение в този живот трябва да си вложила усилия или средства за обсъжданото нещо или да се налага да вложиш усилия в бъдещо нещо което обсъждате, иначе можеш да дадеш мнение само ако ти бъде поискано изрично. Както са казали хората "Който плаща той поръчва музиката" тоест неговото мнение тежи най много каква музика ще слушат всички присъстващи, и ако случайно ти присъстваш имаш право да дадеш мнение какво ще се слуша само ако плащащия те попита за твоето мнение.
Ако примерно вашите са обсъждали в какъв цвят да боядисват хола си ти нямаш право на непоискано мнение, въпреки че живееш у тях, ако обсъждат каква кола да си купят също нямаш право на мнение, ако обаче са обсъждали дали и какво висше ще учиш, тогава имаш право да си дадеш мнението, защото ти ще трябва да вложиш усилия в това учене, но тъй като те евентуално ще плащат семестрите и са вложили труд в твоето отглеждане те имат пълно право да си кажат мнението какво е най добре да запишеш за висше.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 17 дни
hash: 0c7bc36a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, почвай сама да си изкарваш парите и прави каквото ти си знаеш. Тогава компромисите задължително ги мятай в най-близкия контейнер за смет.
Много е вярно, че който плаща той поръчва :-)
ж31

 
  ...
преди: 5 години, 14 дни
hash: cd8ee0a36a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не казваш какъв е бил въпросът, който сте обсъждали с родителите ти. Така че не мога да кажа прави ли са били или не за "закостенялото мислене". Може и да са били.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker