Как се става домашен майстор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се става домашен майстор?
преди: 5 години, 14 дни, прочетена 3057 пъти
Отдавна, а и все още ми е като несбъдната мечта да бъда един ден в полза на семейството си, което за жалост и него не съм създал още.
Винаги съм завиждал и се възхищавам на мъжете, които без проблем работят с бормашина, винтоверт, ъглошлайф, ВиК принадлежности и. т. н. Не може да се каже, че съм тотално"сакат" или с "две леви ръце", каквито са изразите за подобни мъже, тъй като имам достатъчно набор от гореописаните инструменти(с малки изключения).
Правил съм отвори(малко, в дърво), развивал съм панти с винтоверт, сменял съм сифон на кухненска мивка, но искам да се науча още и още!
Въпросът ми е, някой знае ли въобще в БГ дали се организират подобни професионални курсове за самоусъвършенстване?
Благодаря предварително!

М38

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 13 дни
hash: 8361b7cce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Бате, в ютюб има всичко. Може да видиш там точно каквото те интересува. Например аз се чудех как да си сменя крушката на колата, когато изгоря. Написах модел на колата и кои точно светлини и видях как трябва да махна акумулатора първо, след това да махна някаква предпазна гума отзад, след това да отворя едно телче и да издърпам с жицата крушката, да я сменя и да я сложа обратно. Направо станах майстор и аз. В ютюбата е истината. От там се научих и да готвя и да боядисвам. Всичко има там.

 
  ...
преди: 5 години, 13 дни
hash: 52827173b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Какви курсове търсиш, интернет прелива от информация за всичко. Малко сръчност се иска и огромно желание, от нета можеш да научиш всичко!

 
  ...
преди: 5 години, 13 дни
hash: a6ece757d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С практика, четене и гледане.
Никой не се е родил научен. Поне живеем във времена, в които всичко е на една ръка разстояние. При всеки дребен проблем човек може да си вземе телефона и да започне да търся информация. Има много клипове в ютуб. Стига да знаеш английски език, безпроблемно ще успееш да научиш нещо ново. Има и много форуми, в които хората търсят съвети за поправка на уред или за ремонтна дейност. Гледаш, четеш и се допитваш до по-опитни от теб хора. Трябва и да се опитваш, без практика няма да се получи. Приеми, че известно време ще чупиш разни неща в опит да ги поправиш, но това ти е от помощ за добиване на знания.
По другия въпрос. Има курсове за дърворезба, това е ясно. Има курсове за мазилки и шпакловки, за електрически инсталации и други подобни мъжки дейности в образователен център Давитоз. Потърси го в гугъл, аз намерих този център, но нямам друга информация и не знам дали си струва. Или просто напиши в търсачката нещо от рода на Професионални курсове и обучения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 13 дни
hash: 3e94340c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Най-добрия курс е къща с двор и желание. Такъв майстор ще станеш, че малко неща ще ти се опрат. Питай мен с този двор половин декар и градини и къща на какво не съм се научил. Е, не съм майстор, но за себе си мога доста неща да правя. Поздравявам те за желанието, днес малко хора имат желание за каквото и да било.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ae066a44bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Харесвам и уважавам мъжете, които могат да оправят каквото се наложи в къщи, на двора и колата. :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 72a2a0f744
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз съм момче студент, на 20 години. Аз също имам желание за абсолютно същото, а защо не и за по-сериозни строителни дейности и стигнах до извода, че човек трябва да се хваща и да пробва да прави всичко възможно. Особено, когато става въпрос за битови ремонти. Друго полезно нещо е да гледаш в ръцете на всеки майстор, при когото ти се е налагало да отидеш или извикаш. Аз от малък съм го правил и до днес се възползвам от такива моменти, минава време, ама се научава човек. Проба-грешка си е, но няма как... Все си мисля, че съм закъснял с това си желание, но хората около мен ми казват да не бързам толкова, щото има хора на по 40-50 и нагоре години, които нищо не знаят да правят. Така че имаме все още време да се научим, стига да имаме желание и търпение. Успех ти желая! :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 79c9d7d14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Виж в Ютуб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker