Тема за семейството - до всички над 50-60г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тема за семейството - до всички над 50-60г.
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 2917 пъти
Моля да коментират само хора на 50-60г., ако сте по-малки, моля уточнете и напишете възрастта си. Благодаря.
Напоследък темата за това да бъдеш родител или не, стана доста актуална тук. Виждам мнения и на двата полюса, което е нормално, защото всеки е на различен етап от живота си. Едни имат да вършат други дела преди да свият гнездо, други искат, но не могат да забременеят или нямат жилище и доходи и пр. Виждам и доста крайни коментари, които очевидно са написани от тийнейджъри, които няма как да имат нещо общо все още с адекватни мисли на тази тема, затова подминавам коментарите им че не искат деца, защото искат да си "гледат кефа". Кой кеф, не знам.
Целта на темата ми е да се коментира главно от хора над 50 - 60г., ако тук има такива. Интересно ми е от гледната точка на човек, който е видял много от живота и е видял съдбите на познатите си, какво е мнението ви за семейството и децата на тази възраст? Когато си на 60 години, какви са възгледите ти за идеята да се жениш и да имаш деца? Струва ли си или съжалявате? Какво бихте посъветвали хора, които не искат да имат деца? След време какви са негативите за тях? Наистина ли оставаш сам и нещастен? Също така, тези които имат само едно дете, бихте ли ги посъветвали да родят още едно, за да не са самотни?
Всичко, което се сетите, но моля да коментират само хора над 50г., които са улегнали и имат опит и са видяли какво се случва с хора на тази възраст без деца.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3028c2bac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, и сега ще започнеш да си пишеш коментари сам, представяйки се за разни 60 годишни хора...
Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4dc242ccb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жена съм на 45-6 години. С мъжа ми късно създадохме дете, по-трудно е на тия години да се отглежда и възпитава, особено на него, който е и доста по-голям от мен. И като енергия, сили, пък разлика в поколенията, а и пари не достигат... Затова и си имаме само едно дете-момиче. Така се случи-късно се срещнахме. Второ дете не съветвам никой на тия години да създава, няма физическо време да се отгледа, рискът за детето да остане без баща още като малко е голям. Ето мъжа ми.. направи инфаркт преди време, чиста случайност е, че оцеля.
Навремето имах възрастни роднини, които нямаха деца. Какво да ти кажа, авторке, най-меко казано, неприятни хора бяха. Егоисти, егоцентрици, виняха брата/сестра си, че не са се женили и нямали деца, та чак на едната и бяха дарили имот, защото била сама, да има покрив над главата си, един вид привилегия. Но времената бяха такива.
Причините също са важни-здравословни ли са били, да нямаш с години деца, или си чакала принца/кариерата/повече претенции. Във втория случай не одобрявам късно раждане. В първия да. Имам близка-над 10 години нямаха деца с мъжа и/гинекологични проблеми при нея/и много страдаха от това, вече имат дъщеря абитуриентка. На двама мои приятели мъже им се родиха децата над 45 години.
Не ги разбирам хората които не искат деца, честно, но аз съм никоя да казвам кой как ще си живее живота. Имат си своя избор, който въобще не проумявам, но не бих им давала акъл.
За всичко си има време. До колко години да си родител е определено от природата и не можем да го променим. Има различни обстоятелства в живота на хората и дори да се случи, е желателно да се ограничим до едно дете.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ca3a45f2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Естествено, че е хубаво да имаш дете, що за въпрос!?
Забелязвам напоследък, че младото поколение е много зле настроено към всичко, което иска грижа и ангажимент. Искате да си живеете от ден за ден и без да се обвързвате с нищо сериозно.
Аз съм жена на 53г. Имам две деца и едно внуче. Не ми беше лесно в началото, защото докато проговорят и ги научиш да ходят до тоалетна и като цяло да са хора, е доста тежка задача. Най-хубавите спомени са ми с децата. Раждането, първите думи, първите крачки, мили спомени. Нищо не може да ги замени.
Имам позната, която е на 57г. и имаше гинекологични проблеми, поради които не може да забремене. Когато се видим ми споделя колко е нещастна и как съжалява, че не е станала майка и че не е осиновила дори едно дете. Когато беше млада не мислеше така, реши че така е писано. Добра жена е, но самотата адски и тежи. Всичките и близки ги няма вече и след работа се прибира у дома сама.
Съседските баби около нас обичат да се събират пред входа и като са ме виждали с децата преди години все са казвали, че това е най-голямата радост. Те са ми казвали, че на старини не знаят какво са щяли да правят, ако не са имали деца и внуци, на които да се радват.
Всеки сам си избира пътя. И всеки сам си носи последиците от изборите си.
От моята гледна точка ти казах, че е прекрасно да имаш дете. Дори повече от едно, ако може човек.
Познавам много самотници. Аз никога не съм искала да съм един от тях. Знам, че хората остаряват, аз самата съм вече старичка, и осъзнавам че е било правилно да създам поколение, което да ме кара да се радвам. Тревожа се с тях, радвам се с тях, празнуваме заедно, прекрасно е. Има и трудности, но трудности има и д и без да имаш деца.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4ca26f59a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 48 съм и нямам деца. Никога не съм искала - предполагам нямам майчински инстинкт.
Живея с партньора си в чужбина от много години. Честно казано, мисля, че това ме спаси. Българското общество е много назадничаво и съдещо всички, които не са като масата. Ако бях останала тук щях сериозно да се депресирам. В държавата, в която живея има много като мен и никой общо взето не ти се бърка в личните работи. Много малко хора изобщо са ме питали дали имам деца. Това не е от интересните теми за дискусия. Иначе, животът ми не е скучен - работя интересна работа, пътуваме, срещаме се с приятели и т. н.
Нямам нищо против хората с деца, но не разбирам тези, които смятат, че са направили кой знае какъв подвиг като са родили и отгледали дете и смятат това за смисъл на живота и върховно постижение. Ако това беше истина значи всички живи същества на планетата - хора, животни, насекоми щяха да са герои.
Не съжалявам, че аз самата нямам деца - както казах никога не съм изпитвала потребност за това.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 6566858290
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Жена на 50.
Мисля, че е личен избор дали да имаш деца или не. Аз имам една дъщеря, която е най-важният за мен човек. Хубаво е да имаш две деца, но трябва да имаш психически сили и финансова възможност за тяхното отглеждане. Децата искат внимание, разговори, любов и чак след това материалните неща, без които обаче не може. В днешно време е много трудно да възпиташ читав човек, но всички зависи от семейството преди всичко. Ако сега трябваше да имам деца, не знам дали бих го направила, не заради грижите и отговорността, а защото времената, в които живеем са много сбъркани и трябва родителите да се борят с това всеки ден. Така или иначе раждането и отглеждането на дете е едно от най-смислените неща, които една жена може да свърши в живота си. Но да раждаш деца с идеята, че така трябва, да не съм сама, да се грижи един ден за мен и подобни е абсолютно погрешна. Раждане на всяка цена, след 40 за мен е неприемливо. Деца трябва да се раждат, когато срещнеш подходящ човек и си си стъпил на краката

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 15a1a4eee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не знам честно. Аз имам едно коте и си го гледам като дете. Тя е възрастна вече и и правихме 3 операции за отстраняване на тумори. Обичам я като дете, а аз самата нямам човешко дете.

Имам племенници и винаги ми е приятно да ги видя и да играем. Но нямам нужда от мое собствено човешко дете. Моето коте напълно задоволява тази моя нужда. И съм щастлива.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: fb611198cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Струва ли си или съжалявате? Какво бихте посъветвали хора, които не искат да имат деца? " -Представи си как ще се чувстваш ако си сам през нощта в гората, или ако сте няколко човека заедно!? Мъдрите са го казали, сам човек е само за тоалетната, в живота не се живее сам, даже и да имаш много пари! Самотата е до време, на старини е убийствена. Не казвам, че пълнолетните деца трябва да живеят при родителите си, но трябва да комуникират редовно с тях, по възможност на живо, само тогава има смисъл семейството. Деца лесно се правят, но трудно се прави човеци от тях, затова някои се страхуват да имат деца!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3425f8dbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Аз съм само на 23 години и нямам деца. Рискувам да изям много хейт, но ще си позволя да коментирам.
Младото поколение сме скептично настроени към това да имаме деца, не само защото е отговорност, а защото сме чували доста оплаквания от нашите родители за това „колко е трудно да си родител“ и „колко неблагодарни сме децата“. Щом това ти го казват собствените ти родители, тогава няма как да не се замислиш колко си „безотговорен“ и как „няма да се справиш с това да имаш деца“. А също и колко е трудно да си майка или баща. Дори да имаш кой да ти помага, ти си основният отговорник за детето си.
Вие вече разсъждавате като големи хора, които имат деца и може би внуци. Но тези, които нямаме деца, още си разсъждаваме като млади хора, които се страхуват да поемат толкова голяма отговорност и да създадат нов живот. Все пак ти си този, който трябва да се грижи за детето, не само да работиш и да изкарваш пари, ти трябва да го възпитаваш.
Много хора смятаме, че не сме добър пример и ако имаме деца, няма да се справим. Сега ще кажете, че това е оправдание, но на практика никой не е длъжен да става родител, нали?
А много от нас са прекарвали доста време с родителите си и сега искат да „поживеят“, преди да посветят живота си на другиго. Да, звучи егоистично, но реално много хора поставят себе си пред вече родените си деца и се оплакват, че живота им е минал, а за децата това е убийствено.
Все пак родителите ти дават живот, за да го живееш и сам да решиш дали да станеш родител или не.
Отношенията родител-дете не са симетрични, много родители обсебват децата си и ги лишават от правото за личен живот, а после очакват благодарност. Точно за това и децата им се откъсват от тях, не защото са неблагодарни.
А щом всичко това е убийствено тежко, тогава е нормално един млад човек да се замисли и да реши дали иска да се подложи на този риск, в който няма връщане назад, защото станеш ли родител, нямаш право да се отказваш. Но също така трябва да знаеш, че децата ти имат право на свой живот и свои избори и грешки.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 4ca26f59a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   7 - да правиш деца, само защото те е страх да не останеш сам на старини е жалко. Повече няма какво да ти кажа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: e3499274cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   жена на 51г.
Според мен ако искаш да имаш деца е най-добре да си ги родиш в интервала 23г-30г. Това ако си срещнал подходящия човек разбира се. Такъв с когото да искаш да създадеш семейство. За да може, когато си вече на 43г-50г да си ги отгледал и те да са си стъпили на краката и да са започнали да живеят самостоятелно... а не да се занимаваш тепърва с тийнейджъри.
Това с наживяването и кефа донякъде го разбирам, но и то според мен не трябва да е безкрайно. От един момент нататък почваш да въртиш на празен ход... 24г-30г. За мен- до 30г трябва да си свършил тая работа с децата, хайде 32г. А бе всяко нещо си е с времето, как да ви го обясня. Мине ли му времето за нещо, после някак си нещата са по-трудни, а и не е същото както когато си му е времето и ти си в кондиция.
Сега, има различни хора... Някои са по детешари, обичат деца и времето прекарано с тях, държат на семейството, ценностите и т. н. То си зависи и ти как си възпитан и как ги чувстваш нещата. Други са по темерути, егоисти и гледат лично за себе си и не им се отделя енергия, време и внимание за деца. Такива хора или нямат изобщо деца или имат само едно(защото няма как да имат половин например) колкото да не е без хич и да се отчетат пред света както се казва.
Аз имам две деца и не съжалявам. Само съжалявам, че не ги родих с по-малка разлика. Те са с 10г. Ако ги бях родила на 23/24 първото, а второто на 29-30 щеше да е идеално от всяка гледна точка.... Понякога сега си мисля, че можех да родя и трето дете-имах възможност за това, но си казвам:"Хайде стига толкова грижи, време е да си почина". Така, че ще чакам внуци.... И то първото е на път-август ще се роди живот и здраве. Синът ми е на 29г, а са женени от 4г. Но са много далеч(в Канада)и няма да мога да им помагам и да се радвам на детето толкова често.
Друго какво да кажа... Когато имаш дете получаваш още един шанс да изживееш детството, да се пренесеш в един по-красив, вълшебен и справедлив свят, да четеш приказки, да излизаш в парка, да играеш, караш колело и всичко онова, което е запазена марка за детето, но имаш и бонус- да се грижиш, възпитаваш... и най-вече да обичаш, да даряваш любов. Никоя кариера или работа не може да ти даде това усещане.
Н. 8 напълно те разбирам. Сега младите не са научени на отговорност, на жертви в името на нещо си, на посвещение... Мъжете не ходят войници, жените не искат да раждат деца, няма ги семейните ценности... Всеки се скатава за нещо сериозно. И ето-обществото ни е в разпад и има жестока демографска криза... Спирам до тук.
Само да вметна, че не е толкова страшно и тежко имането на деца. Стига силно да го искаш и да имаш правилната настройка за това човек се справя.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2a31b54ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   Еми браво на теб номер10.
Наистина, да беше родила повече деца самата ти - не още едно, а още 3, полу-темерутке... ето синът ти чак в Канада отишъл... ;)

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e3499274cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към н. 11
Като няма какво полезно да кажеш по темата защо се чувстваш длъжна да съскаш... Като че ли се чувстваш лично засегната?
Към модераторите-Защо изобщо одобрявате такива безсмислени коментари? Нали обидните квалификации не са аргумент?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 63729cfa55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Нека споделя и аз какво мисля по темата.Омъжена съм от 38 години,имам две деца-син,който родих на 23,и дъщеря-родих я на 33.Чистосърдечно си признавам,че за първото си майчинство не бях готова-много ни се ходеше с моя мъж,много ни се живееше.Добре,че и двете баби бяха млади,та много помагаха.С второто ми майчинство нещата бяха съвсем различни,така че най-добре е една жена да става майка когато е готова,без значение на колко е години.Сега сме сами с мъжът ми,децата са женени и живеят далеч от нас.Имаме внуче от дъщерята,на 2 и половина години.С мъжът ми все още работим,компаниите си продължават -имаме много приятели,ходим си по гости,по кръчми,живеем активно.Но прибере ли се вечер от работа,преди да почнем да си говорим как е минал деня,мъжът ми неизменно пита-чу ли се с децата,как са,или пък ако са се обадили на него ми разказва какво са говорили.Не мога да си представя живота без тях,макар че са далече,макар че нищо не очаквам от тях-а те,за щастие че са много добри син и дъщеря.Нищо,ама нищо не може да ми замени това-нито екскурзия,нито събиране с приятели.Най-щастлива съм когато се съберем по празници.Всеки човек е различен-аз описах нещата от моята гледна точка.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 02a59c5642
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Всеки човек е различен, с различни виждания за живота.
И ако за един смисълът в живота е да се омъжи/ожени и да има много деца, то за друг може да е много по-важно да гради кариера, да напише книга или да обиколи света! Така, че не е редно да съдим никой, за избора който е направил, дори и според нашите критерии този избор да не е правилен.
Самата аз съм на 37, нямам деца и както се очертава няма и да имам. Не смятам това за голяма трагедия, защото животът ми е пълноценен с любим човек и много приятели. Имам обаче приятелка, която има 3 и казва, че не може да си представи да живее без деца. Просто тя е по-семейно ориентирана, а аз-не. Всяка от нас е права сама за себе си. И така както аз приемам и уважавам избора и, така, надявам се, тя приема и уважава моя.
За това не мисля, че е редно да казваме на хората как да живеят.
Важното е само едно, един ден, когато остареем да не съжаляваме за избора си! Всичко останало са глупости! Ама какво щели да кажат хората, че си на определени години, а нямаш деца или защо си избрала да си домакиня и майка и да си похабиш таланта и образованието между печката и пералнята... ами това си е твоят живот и твоят избор! Така, че не мисля, че е наша работа да казваме кой как да живее. Бъдете живи и здрави, обичайте живота си, живейте пълноценно и това е. С деца или без, с любим човек или без, важното е да сме щастливи! Защото ако мразите живота си, нито любим човек, нито дете могат да запълнят празнината в душата ви. За това и не разбирам хората, които виждат, че бракът им не върви, но решават да имат дете, защото то щяло да съживи връзката им. ГЛУПОСТИ! Най-много да направите едно дете заложник на вашите проблеми. Така, че изобщо не се влияйте от хорското мнение, а изживейте живота си така както ви харесва. И без това е твърде кратък, че да се тревожим какво щяла да каже съседката от горния етаж за избора ни.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 672feb6101
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   14, да, наистина е важното да не съжаляваме за избора си, когато остареем! И как знаеш, че ти няма да съжаляваш? Досега не съм чувала някой да съжалява, че има деца... Но за обратното съм чувала доста...
Ж45, бременна с първо дете

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1a492858ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Има много начини човек да е щастлив и полезен. Най-великите умове и души са нямали деца, факт, и не мисля това за случайно (Ванга, Дънов, Тесла, и много други гении, различни от другите), но са имали друга мисия. Важно е да направиш така, че да бъдеш полезен и обичан човек, a децата са решение свише къде да се появят! Не сa случайност и нека никой не си мисли, че е лично негова заслуга да има дете! Не, дадено му е. Открий мисията си, човек, деца макар и чужди, на които да си полезнa.... Така мисля.
Ж, 47 с едно дете.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3425f8dbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Номер 16, това, че не си чувала, не значи че няма такива случаи.
Аз познавам жена, която съжали, че е осиновила дете, така че...всякакви работи стават.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 92575d5d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   18, за осиновители и аз знам случаи, в които не само съжаляват, но и направо ги разсиновяват. Това дете не е твое, освен това обикновено се осиновява в по-късна възраст, за да задоволи определени потребности и ако не отговори на очакванията, се получава неприятно и за двете страни.
За собствени деца и аз не знам някой да съжалява, че ги има, докато за обратните случаи всички сме чували, факт!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4ca26f59a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Моята най-добра приятелка роди, за да се оттърве от депресия. Сега съжалява и нарича детето "вредител" или "чувал с картофи". Хора всякакви.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3425f8dbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Само дето аз говоря за случай на осиновяване на дете от бебе.
Уж хората казват, че като не можеш да си имаш деца и осиновиш, си двойно по-отдаден, но понякога се получават кофти ситуации.

Колкото до родните деца, не очаквайте някой да си признае, ако съжалява!
Защото съжалението му може да не е към него самия, а към децата.
Много хора осъзнават, че не са добри родители и децата им са пострадали от това.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: baf87f4127
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Номер 20, да родиш заради депресия е меко казано глупаво. Трябва до имаш дете когато искаш дете, а не за някаква изгода... приятелката ти явно е малоумна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 82ec80cdff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Здравейте и благодаря за темата, намирам я за полезна. Категорично съм против брака и го смятам за излишна отживелица. Светът е променен, а ние, хората, също. Трудно и почти невъзможно е в днешните времена човек да открие своята половинка, с която да успее за изживее целия си живот. Разводите също са усложнени - финансово и морално, трудно вече някой би станал свидетел. Няма я хармонията, която беше някога, поради това бракът вече е бреме. Децата? Живот без деца, не е живот, а колкото повече са, толкова по-добре. Всеки сам преценява възможностите си колко деца е способен да отгледа и възпита, за да са полезни за обществото. Ако аз не мога да имам деца, бих осиновила две. С едно дете - без дете! Смисълът на живота е човек да остави нещо след себе си, да чуе галещото ушите - бабо, от теб научих това...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7458cc24a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Да, имам едно дете и винаги съм си мечтала за второ. Хубаво е да имаш 2, че и дори 3 деца. Трудно е, но ще се отгледат. После внуци те радват.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cf60994bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Преди 89 година нямаше проблем да се отгледат и 3-4 деца, но тогава държавата се грижеше за майките, даже ги стимулираше. Многодетните майки(над 3 деца), се ползваха с привилегии, пътуваха по ЖП-то безплатно, имаха специални карти. Детските ясли и градини бяха бзплатни, учебниците в училище също. Дрешките за децата бяха евтини и здрави, и едни дрехи се износваха от няколко поколения деца. Сега сме хем бедни, хем станахме претенциозни, нямало пари за памперси, скъпи били!? А преди като нямаше памперси, как се отглеждаха повече деца? Пелените са по здравословни за детето, но те трябваше да се перат често, а това днешните кокони не искат да правят. По им е удобнода обуят на детето едни найлонови гащи и то по цял ден може да стои в тях, докато се сети майката, че трябва да ги смени. А живота така ни го объркаха, че не е гаранция, че като имаш деца, пак няма да умреш в мизерия и в самота. Децата не се отглеждат, за да ни гледат на старини, а това си е природна даденост, която трябва да следваме. Всичко живо в природата се опитва да се възпроизвежда, и растения и животни, човека не е изключение! Само егоистите са изключение!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ca3a45f2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Даааа, 25, прав/а си. Не бива да се раждат деца за да те гледат. Но е хубаво да имаш деца, за да може на Коледа и Великден да сготвиш и да ги поканиш да седнат на масата ти и да се радвате на празника заедно... и да ги обичаш и да им се радваш как се развиват. Не е хубаво на старини сам, добре е да има за кой да мислиш. Да си дадеш всичко за някой за да стане човек. Прав/а си че егоистите само плюят против децата и се правят на много напредничави като искат да не оставят поколение, щото честно да си го кажем, те вероятно още живеят с мама, не са се прали и не са готвили и не са плащали сметки... мда! Но мама и тате няма да са живи вечно. Тяхния час ще дойде и ще трябва да пораснат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker