Вече не искам проблеми..... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вече не искам проблеми.....
преди: 5 години, 11 дни, прочетена 1182 пъти
Трудно се започва тази история или по-скоро не знам как да я започна, защото дори не знам кога е нейното начало. Като един голям наивник, вярвам че семейството би трябвало да е добронамерено и да е опора в трудни моменти. В резюме: дъщеря ми чака второ дете и понеже живеят в гарсонера, реших да освободя семейния тристаен апартамент/ който всъщност е наполовина неин по нотариален акт/, за да се разширят и да си отгледат децата на спокойствие. И тъй като не искам да им преча, мислех да отида да живея при майка ми, която живее сама също в тристаен. Тя наближава 80, тъкмо ще ми е лесно ако се налага помощ, за сега се справя добре, но за напред кой знае. Както се казва - ДА ама НЕ. Появява се сестра ми, коята има дял в този апартамент и прави скандал. Ако аз съм се преместя да живея там, нямало да има място за нея, когато отидели на гости при майка ми. Сестра ми живее в чужбина, доста добре е осигурена и на всичко отгоре идва веднъж на две години, понякога и по-рядко, в повечето пъти сама. Работата е там, че тя помага финансово отвреме-навреме на майка ми и така може да я манипулира. Майка ми не смее да и противоречи изобщо. Редовно се изкарват някакви истории от преди 30 години, кой на кого дължал нещо, какви грешки съм напрравила и ако не съм била толкова "грешна" сега положението ми е щяло да бъдепо-добро. А просто можехме да си помогнем взаимно. Аз щях да поема разходите и сметките, майка ми нямаши да е сама, ако се наложи нещо.... Наистина не разбирам, в мен ли е проблема, защото и преди ми се е налагало да искам подслон при родителите ми и ми е бил отказван под един или друг предлог. Наистина се уморих, честно казано не искам да прекъсна всякакви връзки с майка ми и сестра ми, защото всеки досег с тях ми носи много отрицателни емоции....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 дни
hash: e88a50b6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо не се преместиш в жилището на дъщеря ти? Важното е да сте спокойни всички. Явно със сестра ти имате стари дрязги, но мисля, че тя е алчна жена.

 
  ...
преди: 5 години, 9 дни
hash: ca451343cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да оценя цялостно ситуацията ти, защото не знам подробности за проблемите ви в миналото, но за сегашния ти проблем вината е в теб. Не можеш да очакваш да вземаш сама решения за майка си и нейното жилище и да имаш пълна подкрепа, особено щом имаш сестра и си била "черната овца" в семейството си. Щом те имат оплаквания от поведението ти от преди 30г значи те те имат за черната овца е семейството си. А и тези неща, кой ще се грижи за възрастен кой ще му плаша сметките се обсъждат предварително иска се мнение както от майка ти така и от сестра ти и чак тогава се взима решение, тоест такова решение да се върнеш да живееш при 80г си майка е общо не само твое.
Има вероятност сестра ти да помага финансово дълги години с надеждата тристайния да остане за нея и сега я ужасява фактът че искаш да се местиш при майка си, може да се сближите и да я накараш да ти прехвърли апартамента. Това че сестра ти живее в чужбина и има пари съвсем не изключва факта че още парички от бъдещата продажба на апартамента на майка ти няма да й дойдат добре.
Разбери че както ти си имаш планове така и другите членове на семейството ти имат свой планове и съвсем не е задължително плановете ви да съвпадат. Ти като човек който искаш твоите планове да се задействат сега, трябва да говориш с майка си и сестра си да ги убедиш че го правиш в тяхна полза а не за себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 8 дни
hash: 05b3343694
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора! Благодаря за отзивити, просто ми трябваше и друга гледна точка, защото не можех да хвана логиката на това, което се случва.
1, Гарсонерата в която живеят в момента дъщеря ми и зет ми, е наследствена на неговата майка и сестра и, която от години искат да продадат и да си поделят парите, нодо сега изчакваха. За това не мога да се преместя там.
2, Аз не съм казала че веднага ще се местя, казах че вероятно ще мине доста време, можеби оокол 6 месеца до 1 година. Просто го споделих като идея, която за момента устройва всички / с поред мен/ и наистина не очаквах такава бясна реакция. Може да се обсъжда всико - при желание! Не очаквах че за бащината къща, трябва да се иска позволение, тя не е ли за това, да се подслониш, да се стоплиш и да се почувстваш на сигурно място. Още повече че точно сестра ми, преди години като се скараха със зет ми, тя се върна точно там за известно време и никой не ми е искал мнението по въпроса. Просто защото е излишно. И Бог ми е свидетел, че не съм имала намерение да се съюзявам с майка ми, за да ми препише апартамента, просто мисля че не е правилно това. Но, ако наистина това си мисли сестра ми, започва да ми става ясно, защо сестрата на зет ми не им говори от години, пак заради някакъв техен наследствен имот. Разбира се, според тях, вината не е тяхна.
Както и да е, отказах се от тази идея, няма как да живея в тази ситуация, ще намеря начин как да помогна на децата. Нямам нерви да търпя всичко това. Вероятно в годините напред, отново ще летя през половината град, за да давам лекарство за кръвно на майка ми и да стоя докато падне до нормални стойности или да мажа схванатия и гръб. Явно за "черната овца" в семейството се пада черната работа.
И сега се сещам, скоро четох че Александър Македонски наредил да го погребат с обърнати нагоре длани. За да видях всички че човекът който притежава половината свят си отива с празни ръце от него. Важно е душата да ни е пълна, не ръцете.
Много благодаря че прочетохте и реагирахте на моята изповед! Да сте живи и здрави и много щастливи в тоя живот!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker