Нашите постоянно се карат и това ми влияе ужасно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нашите постоянно се карат и това ми влияе ужасно
преди: 5 години, 5 дни, прочетена 1294 пъти
Здравейте! На 13 съм и нашите постоянно се карат и това ми вляе ужасно. Майка ми несъзнателно се опитва да ме настрои срещу баща ми и баща ми се опитва да ме настрои срещу нея. Всяка вечер се свивам в някакъв ъгъл и плача. Не мога на опиша чувствата си. Не знам към кой да се обърна. Безсилна съм в такава ситуация, но знам, че баща ми греши. Чувствам се ужасно зле. Те се карат постоянно и не мога повече да направя нищо. Говорих с тях, но те продължават. Моля ви за помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 дни
hash: 46f91b4b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Изключително много съжалявам за това, което ти се случва! Не можех да подмина темата, защото преди години и аз бях на твоето място и съм съпричастен към всичко това, което разказваш. Трябва да разбереш, че това не е по твоя вина и не си единственото дете на родители като твоите. Хиляди други семейства имат същия проблем. Затова не се разстройвай, това няма да промени ситуацията. В тези моменти трябва да бъдем силни. На 13 си. Има още няколко години в които ще трябва да живееш с тях и след това ще поемеш по свой собствен път. И на мен ми се виждаше като цяла вечност тогава, исках да свърши. Чудех се как да се измъкна. Но в един момент реших, че трябва да се концентрирам върху уменията и интересите си за да мога да се развивам. Учих много, работих върху странични проекти и участвах в много неща. Създадох си много нови контакти и направих огромни постижения. И единственото което ме крепеше психически беше търпението. Аз знаех, че един ден ще съм спокоен и ще живея щастливо, когато изляза от омагьосаният кръг на лудите ми родители. Винаги съм ги обичал, но ми създадоха много повече проблеми и ме травмираха повече от колкото са ми помогнали. Но не съжалявам за нищо. Не загубвай търпението си! Също така не влизай в конфликт с родителите си и стой настрана от техните взаимоотношения, за да не си го изкарат на теб. Отлично си представям през какво минаваш, но това е като едно изпитание от живота. След това ще бъдеш по-силен/силна. Вярвам в теб и ти желая успех! Пази се!

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: b7ce4eda98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако имаш баба и дядо отиди при тях да живееш. Или им покажи този пост. Те да се опитат да говорят с родителите ти. А родителите ти най добре е да се разделят и да се настъпи спокойствие.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 715a07897b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най добре не им се меси. Другия вариант е да попиташ всеки от тях защо се карат и каква е причината. Когато следващия път се скарат излез някъде с приятелки или пусни твоята любима музика - това ще ги накара да са по- спокойни и да помислят дали си струва да бъдеш травмирана от караниците. Ако бях някой твой близък щях да застана до теб и да те подкрепя. Ти си на 13, но разсъждаваш като зрял човек, което ме радва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 715a07897b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Забравих да ти кажа нещо мило момиче. Когато следващия път се скарат Не се затваряй в себе си и недей да плачеш, знам че си много тъжна като ги чуеш да се карат Сега си в една по- сложна възраст -13 години. Аз съм двойно по- голям от теб (26) и нашите са се карали понякога пред мен, аз бях като теб но никой не ме разбираше имах 2 варианта и те са да избягам от нас или да се скрия някъде. Нито едно не помогна Всяка сутрин ходех със сълзи на очи като си помисля как са се карали нашите понякога и заради мен, но не бива децата да са причината за това. Успех мила.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 32f11b3fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирам те добре, защото съм била в същата ситуация и то на твоите години. Най-важно в случая е да осъзнаеш няколко неща и да повярваш в тях. Проблемите на родителите ти са техни, а не твои. Ти нямаш вина, че се карат. Връзката си е между тях, а във всяка връзка има трудни периоди с много кавги. Те грешат, че те правят свидетел на скандалите им. Грешат, че не те чуват, когато им обясняваш, че се чувстваш зле. Приеми го като лошия пример, който да избягваш в бъдещото ти семейство. Възрастни хора са, но и възрастните допускат грешки.
Говори поотделно с тях за чувствата ти по време на техни скандали. Първо с майка ти, а после с баща ти. Кажи им откровено, че плачеш и се чувстваш нервна. Нека са наясно, че наистина ти вредят и нямаш желание да ги слушаш как се карат. Ако отново не се получи, то започни да живееш за себе си и се абстрахирай от суматохата вкъщи. Излизай по-често с приятели, учи по-усилено, намери си хобита и интереси, които да те подхранват с хубави емоции. Всеки човек има нужда от положителни чувства и трябва да си ги набавя отнякъде. Ако не от вкъщи, то от приятели или любими занимания. Не бива всичко в живота ти да е черно, няма да издържиш дълго под постоянен стрес във всеки аспект от съществуването ти. Отпускай се понякога. Проблемът е в тяхната връзка и ти нямаш нищо общо. Не ти е работа на 13 години да разтърваваш родителите ти или да им помагаш със съвети. Те ще се оправят по един или друг начин, не ги мисли. Ако са наясно с това, че те натоварват психически и продължават да го правят, то трябва да си извадиш нужните изводи и да спреш да разчиташ, че ще се държат зряло помежду си. Ако имаш вариант временно да живееш при роднина, направи го. Не задържай тези чувства в себе си, намери си отдушник или си дай почивка от случващото се в дома ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker