Моят враг - баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моят враг - баща ми
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3671 пъти
Откакто се помня не видях нищо хубаво от баща си. На 17 години съм и през тези години гледах как баща ми се напиваше постоянно и тормозеше майка ми. Помня всяка една случка. Не смеех нищо да му кажа, защото ме беше страх, биеше и нас за най-малкото. Преди 3 години майка ми работеше в едно известно заведение като готвачка, но той я накара да напусне, очевидно беше, че е от ревност. Работеше само той като шофьор.
Преди 1 година го съкратиха от работа и вместо да си търси друга по цял ден лежеше, гледаше телевизия, ядеше и пак спеше. Така беше близо 4 месеца!! Парите вкъщи свършваха, а мама като му кажеше за работа той започваше да вика и да се сърди.

По едно време майка ми започна да говори неразбираемо и говора и да провлачва, тя си мислеше, че е от уплаха някаква. Аз потърсих в интернет за провлачването и пишеше, че е инсулт и се молех само да не е това. Нейна приятелка я посъветва да отиде да и леят куршум и тя така и направи. След няколко дни не можеше да ходи, единия и крак беше изтръпнал. Заведохме я в спешното, оказа се, че наистина е инсулт, а тя е само на 40 години! Преписаха и лекарства и сега Слава Богу е добре. Тогава баща ми се досети, че има някаква вина за това и си потърси работа и го назначиха като тираджия. Имам и по-малък брат, но не си личи, че е по малък. Тренираше бокс и колоездене сега е по-висок от мен. Веднъж баща ми накара майка ми да отиде при наши познати да им иска пари назаем и да им каже, че са за инсулта й, (а тя си имаше всички лекарства и нищо не и трябваше) съответно тя отказа да излъже и той се засили да я бие. Добре, че брат ми беше там да му хване ръката и да го спре. А на него пари му трябваха за цигари, пуши по две кутии на ден.

Това се случи преди 3 месеца и досега поне два пъти да са го викали на работа.

Исках да почна работа по морето някъде, независимо какво, камериерка, чистачка нямаше значение. Вкъщи започнах да попълвам документи за работа, той като ме видя, седна до мене и ми каза да не работя, той щтял да носи пари, аз много добре знаех, че няма да е така.
Миналия месец той пак се напил и много му се пропушило и към 10 вечерта отишъл с колата до един денонощен магазин да си купи цигари. Същата вечер не се прибрал. Аз бях на гости у една приятелка.
На сутринта се прибирам и гледам, че колата в нас я няма и разбрах, че има нещо, пък надали са го извикали на работа. Влизам вкъщи и гледам майка ми разтревожена и я питам какво е станало и тя едва-едва ми каза, че са го арестували, хванали го пиян. Тогава аз се разревах, плаках хем от гняв, хем от срам, и си мислих, че ако му вземат книжката няма и никаква работа да има. Същия ден се прибра щастлив, озъбен и като го видях си извърнах главата настрани и се прибрах вътре. После разбрах от майка ми, че не са му взели книжката, дори полицаите не са го усетили, че е пиян!! Как става тая работа не знам! Набедили го за кражба на някакви маси, но после се разбрало, че не е бил той. Тогава дори казал на мама, че повече няма да пие и цигарите щял да отказва, аз се изсмях и и казах, че не ми се вярва.

Преди седмица в нас дойде една приятелка на мама да се видят. Баща ми естественно си изкара ракията и изпи близо литър. Започна да се лигави, да се меси в разговорите им, да прави забележки на майка ми каква престилка си сложила. След като тя си отиде на мен ми стана много кофти и той ме забеляза и ме пита какво ми е. Аз се разплаках и му казах всичко, каквото ми тежеше, казах му, че не мога да го гледам пиян, че става съвсем различен като е пиян, затова с полицията, че е тормозил мама. Затова, че заради него като видя пийнали момчета се отвръщавам, че заради него намразих народната музика. Той отначало мълчеше и после каза на брат ми да му отвори вратника да излиза с колата, но той не стана. Тогава баща ми стана от масата и заяви, че избира алкохола отколкото семейството си, точно така го каза и си взе бирата, излезе в двора и си пусна народна музика и я усили. Брат ми и майка ми излязоха и те навън, а аз вкъщи не можах да спра да рева. Изпаднах в някакво състояние.. не знам.. не знаех къде се намирам, главата ме болеше много, не можех да повярвам, че се случва. Изпитвах вина, че му казах, а майка ми ми каза да не се притеснявам, че съм постъпила правилно. После тя пак излезе навън при тях, настройвал брат ми срещу мен и майка ми, а тя почнала да му се кара.

След което той и заръчал да му събере багажа и тя го събра, взе цигарите и всичките пари, които ни бяха останали и излезе от двора, а брат ми го изпращаше. На другия ден майка му ми се обади да отида с мама до тях да и помагаме за нещо. Като отидохме той беше там, отначало се надуваше, а после се прибра с нас и сякаш нищо не е било.

Между другото баща ми има извънбрачно дете, което е по-голямо от мен с 2 години, дори се познаваме с него, но то не знае, че истинския му баща е моя и след време, ако го потърси... не знам.

Майка ми неведнъж му е говорила за развод, а той не иска и да чува и ако след време прави същите номера, лично аз ще се погрижа за развода.

А майка ми е толкова изтрадала, толкова добричка, жал ми е да я гледам такава, плаче ми се....
А той се възползва и затова прави каквото си иска.
Толкова много го мразя, не искам дори да вечерям с него на една маса... Ето, дори в момента не е на работа, лежи и гледа телевизия по цял ден, да му имам спокойствието, а е само на 42.

Много ще се очудя, ако го видя да работи нещо в двора..

Моля, дайте ми съвет, знам все пак, че ми е баща, но това не се издържа, не се живее с такъв човек!! Какво да правя с него?

Не познавам момиче, което така да ненавижда баща си, повечето са момчета.

Дядо ми по същия начин се е държал с баба ми, баща ми и брат му, дали това не е някаква травма и баща ми да го прави същото? Вие как мислите?

Май твърде много писах, но за съжаление това е част от нещата, които ги е вършел...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 90a138015e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти кокретно нищо не можеш да направиш - можеш да изчакаш още една година и като станеш на 18 да се изнесеш от вкъщи, да си намериш работа, после да запишеш нещо да учиш, ако имаш желание, и повече да не се обръщаш назад. Майка ти е по-голямата виновница в случая. Тя цял живот не е събрала куража да напусне този човек - тя е типичен представител на своето поколение жени - плаха, нерешителна, вечно живееща заради хорското мнение. Това, че е искала развод, пък той не го давал е само оправдание - развод се получава и при несъгласие на другата страна - когато човек иска да направи нещо намира начини, когато не иска - намира аправдания! Въобразявала си е, че ще се жертва за вас - децата, но всъщност е превърнала живота ви в ад. Ако навремето е имала куража да напусне този човек и да заживеете само тримата, животът ви щеше да е много по-спокоен и по-добър. Твоята история трябва да послужи като поука за всички онези уплашени женици, които с години търпят от мъжете си изневери, пиянство, унижения - като се жертвате правите мечешка услуга на децата си!
Изчакай година, излез на квартира и започни да работиш. Тогва ще можеш да вземеш и майка си при себе си, но дълбоко се съмнявам, че тя ще те последва, щото, нали, какво ще кажат хората - на 40 години и напуснала мъжа си - бегай, какъв срам, по-добре да носи на бой и тормоз.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2730ad21ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ха, нямало момичета, които да мразят бащите си! Една сурия такива момичета сме... и една сурия такива отвратителни бащи! Жалко е!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c7a416f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И защо "Моят враг - баща ми" какво точно ти е направил на теб. Не ти харесва отношението му с майка ти но това са техни отношения. На тях така може да им харесва, познавам жени който им харесва да се чувстват жертви, жени който не се възбуждат ако не им се разкрещят, ударят дори. И аз мислех така за мойте комший те си крещяха дори се замеряха с пепелници, но никой не знае какво става вечер в спалнята им. Сега се заглеждам, половин час след обидните думи се чува "Тяна ела да хапнеш кюфтенца", в отговор "сега идвам като нацепя дърва за камината". Значи час след скандала те мислят един за друг, той да не е гладен, на нея да й е топло. Като поотраснеш и като се загледаш навътре в нещата ще разбереш някой от тях. Отношението на родителите не е твоя работа дори да си на 40 а камо ли на 17. Тя майка ти си го обича такъв какъвто е, той е "нейното момче с разрошени коси и влюбен поглед", ако е искала щяла е да го остави. Тея глупости да ги развеждаш не трябва дори да си ги мислиш, ако тя е склонна към мазохизъм и той задоволява нейните потребности, какво ще кажеш, мама не е такава, към теб не е, защото си е намерила половинката с която да има тези отношения. Строго отгледаните жени си търсят строги мъже, битите като деца си търсят точно такива който да им посягат. Може да се оплакват но вътрешно се чувстват добре. На баща ти му харесва да се чувства горд, командващ, на нея и харесва да се чувства жертва "войник в казарма". На теб какъв ти е проблема не разбирам още година и ще си пълнолетна. Вземи твоят живот в ръце и си го командвай както ти искаш. Когато искаш се омъжвай когато искаш се развеждай. Ако не можеш да разбереш чети псхология. Защо има жени който търпят побой? Защо има мъже който търпят да бъдат обиждани просатак идиот и т. н? еми защото им харесва. Жена ми сподели "мъжът ми се възбужда най-много когато съм ядосана". Казвал й, колко е красива когато е ядосана, и често се дразнел с нея за да я ядоса. Чудиш се нали! Хората сме различни не само физически но и психически и е време на 17 да го разбереш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2730ad21ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3.. с голямо извинение, но ти си пълен идиот! НЕ БЪРКАЙ BDSM С ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ!!! Образовай се какво представлява BDSM и дали изобщо има нещо общо с домашното насилие!!! Не можех да повярвам на очите си, когато те четох. Да, всеки е господар на живота си СТИГА ДА НЕ ВРЕДИ ФИЗИЧЕСКИ ИЛИ ПСИХИЧЕСКИ НА ЧУЖДИЯ! Когато едно дете е свидетел на побой, това се отразява на психиката му! А това е сериозен проблем!!! И какви са тези изказвания от рода на "битите като деца си търсят точно такива който да им посягат. ". Потресена съм от жестокостта и невежеството, което демонстрираш! НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Е ЖЕРТВА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ, ТО Е ПОДСЪДИМО И ЗАПЛАШВА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ! А играта на роли съществува само в БДСМ отношенията и то ДОБРОВОЛНО!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c7a416f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4 ти си идиотът тук. Въобще не говоря за мазохизъм с кайшки вериги и т. н. говоря за склонност която е не повече от 1%-3% от мазохизма.
От мазохизъм до мазохизъм има разлика например доста хора имат татуси а това си е вид мазохизъм самонараняване те не са като тези от BDSM. Дори поставянето на обеца си е болка сам си я причиняваш а не си мазохист. Ходенето на много високи обувки какво е. И до къде стигнахме всеки си го има в себе си по мъничко това не означава, че всички сме BDSM. Ако си помисли, че казвам на детето, ами баща ти докато не удари майка ти, вързана с верига и кайшка, не могат да правят секс. Ти си идиот № 4. Просто казах на детето да си трае, не е нейна работа отношението на родителите и не тя трябва да спасява майка си, защото ако майката имаше проблем, нямаше да ходи да прибира мъжът си от майка му, когато си е тръгнал. И той ако е големият насилник нямаше да си ходи при мама и да я кара да се обажда да си го приберат. Какво общо имат тези нормални хора с тези кайшки и синджири дето ги говориш 4 незнам.

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c7a416f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И 4 от думите на детето си личи тези хора, дори след 20 години се обичат, мислят един за друг и това е хубаво. Когато децата поемат пътя си те ще са пак заедно помни ми думите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2730ad21ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, пак ще ти повторя с риск да звуча все едно повтарям на малоумен: Да, всеки е господар на живота си СТИГА ДА НЕ ВРЕДИ ФИЗИЧЕСКИ ИЛИ ПСИХИЧЕСКИ НА ЧУЖДИЯ! Този баща е БИЕЛ ДЕЦАТА И ЖЕНА СИ! Това Е ДОМАШНО НАСИЛИЕ! Има си граници за всичко! Жените носят токчета, за да са красиви, обеци се слагат заради различни причини- или е модно, или на някои се струва красиво и т. н. При татуировките също е така. Болката се изтърпява, за да имаш нещо после. НЕ МОЖЕШ ДА СРАВНЯВАШ СЛАГАНЕТО НА ОБЕЦА ИЛИ ТАТУИРОВКА С ДОМАШНО НАСИЛИЕ!!!!
Но, отклоних се от темата. Да, прав си, че в крайна сметка всеки какъвто си направи живота, друг не може да му го направи и ако сам не се избави от калта, в която е, никой друг не може. Ако майка и е избрала да гази в калта и да продължава да се измъчва, това е част от нейния проблем, НО ДЕТЕТО Е НАМЕСЕНО ОТ МОМЕНТА, В КОЙТО СТАВА СВИДЕТЕЛ НА ПОБОИЩА И СКАНДАЛИ И ОТ МОМЕНТА, В КОЙТО МУ Е ПОСЕГНАТО! Това вече засяга и него, неговата психика и заплашва бъдещото му нормално развитие като човек!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c7a416f732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   №7 Както си се захванал за побоя, та не го пускаш, изглежда ти имаш такъв проблем с побойник. Побоят при тях не е системен и вече са големи могат да го спрат, както казва момичето за брат си. Това е нормално Българско семейство с нормални проблеми ти ги изкара "майка избрала да гази в калта", деца с разклатена психика и ненормално развитие, чакай малко, та така живеят голяма част от българите.
Чети малко да се образоваш и стига си нападала хора, който нямат вина за твоят проблем. Ако искаш пусни нова тема за проблема си, но не спами чуждата. Ето ти четиво:
През 1912 Фройд публикува "Относно универсалната тенденция за принизяване в сферата на любовта". В този труд Фройд дава обяснение защо толкова много мъже могат да бъдат потентни само ако доминират и унизяват жени по време на секс.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3b5f3b9f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Жалко е, че бащите, които бият майките на децата не съзнават как рефлектира това върху самите деца! ТОВА ВОДИ ДО ОМРАЗА И ТРУПАНЕ НА ГНЯВ! Мъжете в България са комплексари, които могат да надделеят с бой над по- слабия пол. Eдин истински мъж никога не би посегнал на жена! Мило момиче, трябва да стиснеш зъби още малко, да завършиш училище и да си намериш работа. Така ще можеш да си независима и да помагаш на майка си-стресът и се е отразил зле, получила е инсулт. Ако терорът продължава-може и да се повтори и майка ти да остане инвалид до края на живота си. БЪДИ СИЛНА И БЪДИ ДО НЕЯ! Нещата ще се оправят, когато станеш самостоятелна и почнеш да взимаш решения!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c898ca1555
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1 е абсолютно прав!
Според мен майка ти има поне 50% от вината. Браво на брат ти - сещаш се, че е тренирал, за да може да ви защитава, нали?
Като порастнеш се махкай от там, отиди да живееш в голям град, колкото може по-далеч. Работи, започни да учиш задочно, ако искаш даже И БЯГАЙ ОТ ПИЯНИЦИ и народна музика. Брат ти може физически да се е напомпал, но си е по-малък от теб. Подравни му пътя и той като стане на 18 да дойде при теб, живейте заедно и се борете.
Нека майка ти сама решава какво иска - или да изгони баща ти, или да се остави той да я съсипе, но ТИ НЕ МОЖЕШ ДА РЕШАВАШ И ДЕЙСТВАШ вместо нея. Тя с нерешителността си и слабостта си е повредила и вас!

П. П. Ако другото дете на баща ти е нормално момче, защо не потърсите контакт с него? Е, ако си има друг баща някакъв официално, не му разваляйте живота, но ако няма? Това е все пак брат, аз бих искала на твое място да имам повече взимане-даване с него.

И изобщо....каква жена е майка ти да бъде с този мъж?

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e50ee61f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   по-добре си хвани гадже и се изнеси от вас. положението ти е много тежко. аз съм момче и баща ми също се напиваше много често като бях малък, сега просто е понамалил. Знам какво е да се занимаваш с пияни бащи, но твоето положение е доста по-тежко. Съжелявам много и ти пожелавам успех...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 02c296d87a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Коментар № 3 е абсурден! По - надолу не съм чел и не искам!

Не те познавам момиче, но само мога да ти кажа.. Спаси майка си, защото като гледам тя ти е и майка и баща... Аз съм момче, но и моят баща е такъв... Като се напие се бие, само полиции, затвори... И такива неща.. Спаси себе си и майка си. Брат ти сам ще се оправи / като навръши 18 години /. Той е момче.
Бъди себе си и отстоявай правата! За повече информация в Семейния кодекс!
В момента баща ти плача от 1 година ногоре затвор!

С теб съм духом! <3

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6fd38482d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Виж сега... Изтрай докато завършиш. Но докато завършиш 12 клас, не като станеш на 18, защото трудно ще работиш и ще учиш, за да се издържаш. Като завършиш се махни от баща си. Работи си, учи задочно, излез на квартира. Научи се да живееш сама и да разчиташ само на себе си. А майка ти дано е умна да се разведе с него като завършиш и да вземе брат ти при нея. С тези неща, които върши баща ти мисля че няма да е много трудно да се разведе майка ти с него. Съветвам те да поговориш насаме с нея, може да се окаже, че тайно чака удобният момент да го напусне. Може би чака да завършиш. За сега си трай и се подмазвай на баща си, защото ако се заинати не знам как ще преживяваш сама. И ти желая успех!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3f210280de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, мило момиче.
Много момичета са в твоето положение, не си сама в никакъв случай. Аз също израстнах в подобно семейство, но разликата е, че баща ми тормозеше и мен и брат ми.

Това, което можеш да направиш е да запазиш самообладание и да работиш върху себе си - да завършиш училище, да влезеш в университет и да си намериш работа, с която да се издържаш, а защо не и да се изнесеш. За съжалени на 17 си все още зависима от своите родители, но ще дойде време сама да контролираш живота си. Затова не губи вяра, учи се и се развивай, мисли за себе си.

Колкото до майка ти - тя наистина сама си го е избрала талъв и го търпи. Ти нищо не можеш да направиш, на нея вероятно това положение не и пречи. Знам, тъжно ти е, че тя страда и търпи, но само тя може да се погрижи за себе си.
Стискай зъби и успех от мен!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker