Синът ми иска да постъпи в армията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Синът ми иска да постъпи в армията
преди: 5 години, 5 дни, прочетена 1720 пъти
Здравейте. Вече сме готови за абитуриентският бал, предварителните кандидатсвания минаха, приети сме за университет, а вчера синът ми каза че искал да постъпи наесен във военно училище.
Винаги съм бил толерантен родител, но тук вече останах без ум и думи.
Нямам лоши спомени от казармата, навремето си беше най-нормалното нещо за момче да мине през там.
Но пък от къде му дойде това? Нилой в семейството не е бил офицер, не съм и виждал нещо подобно да го влече.
Сериозно и добро момче е, спортува, учеше се добре, а сега какво му стана?
Някой ако има мнение или информация, моля да сподели

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 дни
hash: 9f320288e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Може би иска да стане мъж понеже е смачкан от съвременното женско подобие на общество.
Междо другото патриотичният дух на младите започна да се покачва много и естествено това ни води до казармата. Няма държава без армия, а ако няма държава ние българите и особено младите сме прецакани отвсякъде.

 
  ...
преди: 5 години, 3 дни
hash: 87fafbc08d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не всичко е пари. Има още какво да научиш от живота.

 
  ...
преди: 5 години, 2 дни
hash: 56c3e8ee93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм завършил военното училище в Долна Митрополия - инженерен профил.
Навремето ми се стори добра идея, а и родителите ми нямаха пари да ме издържат. След завършването, служих като офицер на военно летище точно 2 години, настанаха големите съкращения в армията и се оказах на борсата, въпреки 10-годишния договор, който бях подписал с военните.
Тогава ми се стори голяма трагедия, защото армията в вид комуна и ти се струва, че извън нея няма живот. Оказа се точно обратното. Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Благодарение на инженерното си образование, сега работя много хубава и добре платена работа, не искам и да чуя повече за армия, военщина и пагони. Като ги видя и ми става жал за тях.
Ако синът ти е привлечен от тази професия, няма какво да се направи. Не го спирай. Да си офицер не е нещо срамно или недостойно. Просто в България, в днешно време, тази професия е страшно подценена и не особено добре заплатена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 ден
hash: c0adaeb1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Някой му е повлиял явно, намери начин да го накараш да разговаря с учащи или завършили и работещи вече, да знае какво го чака. По принцип ние, родителите, не трябва да се месим в избора на децата, но пък ние най-добре си ги познаваме и можем леко да дадем напътствия, поне да чуят различни гледни точки и да направят информиран избор. Разбирам как се чувстваш, но опитай с добро, кажи си мнението, дай аргументи, съвети и т. н., защото ми се струва, че това решение на сина ти е импулсивно, временно, повърхностно, а точно сега той трябва да е наясно със себе си и истинските си желания. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 1 ден
hash: 74df2321a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За какво военно училище става въпрос? Школата в Симеоново, принципно не е лош избор, ако наистина го влече и е в състояние да покрие нормативите. При всички положения е добре да изясните, кой му е повлиял за това решение и дали няма някакви нереални очаквания към бъдещата си професия - разговаряйте!

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 часа
hash: 52cdcd84a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма лошо, но българската е нископлатена и некачествена. По-добре да постъпи в чужда, но НАТОвска, тоест пак ще е в един съюз с българската армия и един вид ще пази родината.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 час
hash: 9fa01bada4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Поздрави, за момчето ви! Не го спирайте, нека да следва мечтите си. Познавам много военни и трябва да ви кажа, че всички са много добре. Голям плюс във военното дело е и социалната им политика-имат големи отпуски и компенсации. Това много трудно се постига в частния сектор. И да понякога парите на са всичко!

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 48cd5315ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво лошо има? Ако трябва да цитирам един участник в един известен ТВ формат, на въпроса "какво си работил" отговори - "аз не съм работил, аз съм служил".
Та.. има си предимства. Не се работи, има доста привилегии (разни карти за отстъпки, дрехи, превоз), ранно пенсиониране и т. н.
Е, друг е въпроса че се затъпява. Аз военен дето да е 100% с акъла си не съм виждал. Не казвам че няма, но не съм виждал.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 348a9b8486
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен простотия и промиване на мозъци, друго няма да научи в армията. Не познавам нито един психически стабилен военен, включително баща ми.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b07dadbafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Не знам защо синът ти е решил да постъпи в армията, но ми направи нещо друго впечатление. Приети СМЕ в университет? ! И теб ли приеха? Обикновено така говорят родители, които безумно много ограничават децата си, контролират ги изцяло и едва ли не се асоциират с тях. Та помисли и за това. Дали пък желанието на сина ти не е свързано с това? Един вид да ви направи на пук и да заяви, че вече той решава какво ще прави с живота си. На твое място вместо да избухвам и да правя драми, бих поговорила сериозно с него и най-важното, бих му заявила, че има моята подкрепа каквото и да реши да учи! Да, ти може би намираш избора му за глупав, нелогичен и т. н., но в крайна сметка трябва да приемеш, че той вече е пълнолетен и е в правото си сам да избира живота си. Да, ти като баща можеш да съветваш, да изказваш мнение, но не и да контролираш и да решаваш вместо него. И това важи за целия му живот. От избора на образование, през намирането на работа, та чак до избора на партньорка. Време е да оставиш сина си да порасне и сам да реши, но разбира се и сам да носи отговорността за решението си. От сега нататък ти можеш само да го подкрепяш и съветваш, но решенията трябва да ги взима той.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3e3f12ab7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приети СМЕ... Ха, ха. Това е момче, вече мъж, остави го и се отдръпни-да е по-самостоятелен, сам да си прави изборите за живота и да си носи последствията, да се изгради като мъж, като личност... До сега сигурно все си му дишал във врата и ти си взимал решения за всичко вместо той. Не е добре това за него, помисли за това.
И аз съм родител на две пораснали вече деца, но никога не съм се изразявал така нито за сина, нито за дъщерята.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ea0219debc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Според мен постът е от жена, за тях е характерен този изказ в множествено число, а и обикновено жена ще тръгне да търси акъл по форумите за военната професия, мъжете са достатъчно наясно. По темата - изборът на момчето трябва да се уважава, стига да знае за плюсовете и минусите и да не е на сляпо, преди години аз направих същия, въпреки желанието на родителите ми да уча медицина. Не останах дълго поради промените в страната точно тогава, но не съжалявам и за миг за избора си. На тези, които обясняват колко са тъпи военните , ще кажа само, че по мое време ако нямаш поне 5.50 диплома и поне 4.50 от изпити влизане няма, борехме се 60 човека за място. Също - 70 процента от нещата които ползвате като техника, вкбючително интернет е бил създаден от военни. Обикновено така говорят хора със слаба психика, които са се огъвали в казармата. Да , средата създава един модел на поведение, който подвежда, но не бъркайте интелекта с маниерите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ea0219debc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 6, не оскърбявай Армията и училищата и със Симеоново, първо не е военно, и второ подготовката е на светлинни години назад. За справка - полицията, която виждаш всеки ден по улиците :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker