Виновна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Виновна ли съм?
преди: 4 години, 11 месеца, прочетена 1712 пъти
Здравейте,
не знам вече към кого да се обърна и за това ще разкажа историята си тук. Омъжена съм, с 2 деца. Със съпруга ми сме здраво свързани и живеем в хармония до колкото е възможно в наши дни. Проблемите идват от друго-имената на децата. Първото ми дете е момиче и го кръстихме на свекърва ми по настояване на моя съпруг. Майка ми, която е доста властна жена имаше възражения, но всичко мина с времето. Нещата станаха сложни, когато забременях със сина ми. Нямам контакти с баща ми, той не желае такива с мен откакто бех дете и съм расла само с майка си. Съпругът ми по тази причина изяви желание да кръстим и второто си дете на родителите му, които винаги много са ме обичали, особено баща му. Обсъдих въпроса с майка ми, чието име няма по никакъв начин мъжки вариант и тя каза, че няма проблем за нея. За мен също никога не е било от значение. И така се роди моя син, кръстих го по желание на мъжа ми на неговия баща. В момента, в който казах на майка ми, всичко стана един голям кошмар. Тя ми затвори телефона, на другия ден дойде до родилното само погледна бебето с отвръщение и си тръгна. Не дойде на изписването. За нея бях предател, започнаха се дълги битки за оправяне на отновенията ни. Тя спря да идва у нас, не наричаше детето по име поне година, спря да идва на празниците и на двете деца. Каза ми многократни, че съжалява, че ме родила, че по-добре да се била да се съмоубила отколкото да ме гледа като малка и т. н. За нея съм неблагодарница и предателка, не съм я обичала. Трябвало да си кръстя детето на никой, а не на свекър ми. Защото така излизало, че обичам само тях. Отрече се от мен, не иска да ме вижда. Обажда ми само, когато има нужда нещо да и се свърши. Държа да отбележа, че още преди да се оженя за съпруга ми за нея винаги съм била едно нищо, винаги другите хора какви деца имали, само нейните за нищо не ставали. Развали ми бала за завършването, не искаше да ми идва на сватбата, защото цветенцата за закичването не били каквито тя иска, изгони ме бременна от къщи, защото не искала кучето и т. н. Н е е лесна, но винаги съм мълчала. Много ми е мъчно, че сме в такива отношения сега. Толкова ли сбърках с тези имена. Трябваше ли да се съобразявам с мъжа ми. Не знам... Стана дълго, извинявайте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 11 месеца
hash: e64c11a47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей, спокойно ! Не си направила нищо грешно или нещо за което да се обвиняваш ! Майка ти просто е тесногръд човек и дребнав щом реагира и постъпва толкова грубо. Единственото водещо нещо в отношенията между хората трябва да бъде любовта, всичко останало са подробности, които нямат почти никакво значение. Знам, че страдаш сега, но трябва да приемеш, че майка ти не е от най любящите и освен това е страшен егоист. Не си слагай товар на сърцето, като преживяваш негативното и отношение всеки ден, просто го пускай да преминава през теб без да го задържаш в себе си и да размишляваш върху него. Най - важното е семейството ти да е сплотено и всички да сте живи и здрави. А тя както иска , така да си живее, ти не можеш, а и не трябва да се опитваш да я променяш . Тя сама е нужно да научи уроците от живота, защото явно е пропуснала много от тях ! Усмихни се, имаш най - голямото богатство. Говоря от името на жена, чието дете е кръстено на свекървите !

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: a9b20ac154
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се, че не си и е изключително жалко, че не само ти, но и децата са посрещнати с такова незряло отношение от страна на твоята майка и респективно тяхна баба.
Личи си колко много те е засегнала тази постъпка и фактът, че се обвиняваш, показва колко много държиш на майка си дори след нейната поредна грозна реакция.
Тя със сигурност е засегната, звучи като жена с голямо его, но знай, че колкото и да е важно да имаш подкрепата на родителите си, сега ти си един такъв и ти принадлежи към едно изцяло ново семейство. мъжът ти е човекът, с когото вече да взимаш решенията, касаещи общото ви бъдеще с децата. Ако си доволна от името на детето, няма за какво да съжаляваш. Щом майка ти е премълчава недоволството си, когато сте го обсъдилл, значи трябва да е готова да поеме отговорността си.
Единственото, за което можеш да станеш виновна в бъдеще, ще е да не бъдеш подкрепата за децата си, както тя не е била твоята.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 97fb5a4c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Е, заради това никога не кръщавайте децата си на никого!!! Иначе само караници, сърдения и прочее... простотии и загуба на време и позивитни емоции.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 5624e4dc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами права си е, вместо да кръщаваш всичките си цена на родата на мъжа ти. Можело е да кръстиш децата си с хубави български имена ще кажеш, че само тяхните име съществуват. За мен е много смешно това, колкото и да уважаваш даден човек не си кръщаваш детето на него. А и това са неговите родители не твойте какво от това, че ебаща на децата ти? Не той ги носи по 9 месеца? Имала си право като една жена да избереш хубаво име на децата си.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d27ac667d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Леле колко прости и ограничени хора има по този свят...
Аз и сестра ми сме кръстени и двамата на родителите на баща ни. Моите родители са разведени още докато съм бил на 3г. И никога досега не съм чувал коментар от родителите на майка ми, по този повод и да се карат и ядосват. Единствено съм чувал, типичните коментари, че сме се метнали на тези дето сме кръстени.

 
  ...


...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2f77c7d99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това да е най-лошото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b71102af80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я и дай игнор, повечето хора само така разбират. Ако така си и обяснила както тук няма какво да се напрягаш, тя си се филмира и прави драми. Вдругиден като падне пак до теб ще опре

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f0d23fc427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Майка ти е особен индивид. Може би е искла момичето да кръстите на нея. Човек има една майка и не трябва да сте в лоши отнишения.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 76286b249c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз за това не кръстих дъщеря си на никого! За да няма, "ама защо на нея, а не на мен! ". Това да кръстиш дете на баба/дядо е гаранция за драма с останалите роднини. Е, вече е късно да промениш нещо, но поне гледай да не се караш с майка си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 95ff93cd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това ако е вярно, майка ти има нужда от психиатър.

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 82a7c3f908
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Боже, Боже, колко мъка има на тоя свят. Приберете си вересиите.
Маминка е сърдита? Бу-хуууу. Слабохарактерни хорица.
К'во значение има какво мисли сульо и пульо, та било то майка или баща.
Да пали джапанките, щом толкова се противи и т'ва е.
Ти от чий се вреш да имаш отношение с човек, който цял живот те е мислил за "нищо"????

Я се стягайте малко и бъдете корави.






Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: b3df60af45
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако напиша колко се ядосах на тези простотии, няма да публикуват мнението ми.
Мъж на 39 съм. Живеем в голям апартамент с майка ми която също е властна жена. Събрах се с една особа и до първата година всичко беше добре. Но когато забременя, се обърна всичко. Името на детето аз казах това ще бъде и точка. Съвпадение, че първата буква е еднаква с имената на бабите му. Но това и не ме е вълнувало никога. Имам дин но не съм го кръстил на никого. Тези баби, дядовци, лели и роднини до 20-то коляно, изобщо не ме интересуват! Няма да живея с тях цял живот! Единствено мечтаех за дете и семейство. Да се разбираме и подкрепяме с избранницата ми. Дори и това не се случи! Живеем като куче и котка! Постоянни скандали. А това, че си чувала такива приказки от майка си и най-вече да не си наведе носа пред едно крехко и невинно създание, е позор, че е родител! Много псувам в момента! Това не е човек а звяр! Прати я при баба ти и не и вдигай телефона! Сама ще дойде да ти иска прошка! Радвай се на семейството си и обичайте децата си!
Дядо Тошо

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 3789efe56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Спри съвсем да вдигаш телефона на майка си, спри да и се обаждаш, спри всякакви контакти. Когато ти звъни - не отговаряй. Ако идва до вас, отвори и вратата, питай я защо идва и и кажи, че нямаш желание да посрещаш гости в момента. Вярвай ми - няма да мине дълго време и ще запее друга песен. В един стар, стар филм навремето имаше подобна реплика, казана на родител "Те без тебе могат, ти без тях не можеш". Помисли върху това.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 090baa84f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Преживяла съм нещо подобно. Първото си дете, момче го кръстих на свекъра си. Точно на неговото име. Свекърва ми много се радваше, от страна на моите родители нямаше абсолютно никакви възражения. И те са студени и властни хора, стиснати, никога не са ме подкрепяли когато съм имала нужда от тяхната помощ. Много пъти съм се срамувала от тях и постъпките им, макар че никога не съм го показвала пред никого. И при мен кошмара почна като родих второто си дете-момиче. Роди се на голям християнски празник и я кръстих на светеца-нали хората казват-дошло си с името. То бяха сръдни, обиди, ругатни, как не ме наричаха и обиждаха а аз преживях кошмарно секцио, едва оцелях, имаше големи проблеми. Толкова тегло изтеглих, че не искам и да си спомням. Не дойдоха на изписването от родилния дом, когато ме срещнеха по улицата с бебето си извръщаха главата и бягаха от мен като от чумава. Натъжавам се много като си спомня. Минаха години, баща ми е вече покойник, дъщеря ми е най-любимата внучка на моята майка. Само че аз винаги си имам едното наум. Докосна ме твоята история, развълнува ме. Едно ще ти кажа-гледай си децата, гледай си мъжа, а и родителите си гледай-когато му дойде времето. Аз така направих-въпреки всичко, което са ми причинили. Просто защото има кой да съди, ние не можем-а той забавял, но не забравял.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 8832e00884
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Докато четох описанието на ситуацията, първоначално симпатизирах на майка ти - все пак те е отгледала сама без мъж, а ти и сина и дъщеря си кръщаваш на свекърите. Не е редно и почти всеки на нейно място би се засегнал, ако се случи два пъти да го прескочат, след като очевидно следвате традициите да ги кръщавате на родители. Оставам с впечатление, че в семейството, в което си, нямаш много думата и то за основни неща. Наистина по-добре е щяло да бъде поне с второто да потърсите неутрални имена.

После обаче прочетох и за начина, по който майка ти те е обиждала, гонила от къщи бременна, незачитала, за нервните изблици и тръшканията - това не е нормално поведение на зрял, психически стабилен индивид. Тя просто няма задръжки да си позволява всичко с теб и това, на което те подлага в момента си е емоционално изнудване. Да идва да ти се тръшка и да прави сцени в родилния дом? Да ти обяснява, как по-добре било да се била самоубила вместо да те роди? Ти не си кошче за емоционални отпадъци - дистанцирай се и спри да я търсиш и да разговаряш с нея, никой не е длъжен да търпи подобно поведение. Кажи и просто, че ако не си коригира поведението и не внимава, как се държи и говори с теб, не само няма да и позволяваш повече да вижда внучетата, ами ще остане и без дъщеря - нека си насочи отровата сама към себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0e71d4d6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Имаме двама сина, не сме ги кръстили на никого. Децата са си наши, както ние искаме така ще е.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1e41a4bcaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Третото направо на мъжа ти го кръсти. Мале, мале, дано поне децата ти не са с някакви прекрасни имена като Кънчо и Цанка.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d11b529a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   12, за да сте истинско семейство, трябва да сте отделно, не при майка ти. Родотелите много съсипват отношенията.
Авторке, виновна си единствено, че търпиш мазохистично тази токсична жена. Спри да комуникираш с нея - не й вдигай, не я кани у вас, не ходи у тях. Майка си на две деца. Наивно е да мислиш, че “тя някой ден ще се промени” или че “трябва да я търпиш, защото ти е майка”.
Боклуците са си боклуци и след като станат родители. Много паихология съм чела по темата - нокому не си длъжна, нещата са двустранни. То и от нея се очаква като ти е майка да те обича и да те подкрепя, но очевидно не го прави, че и даже те трови. Паихолозите съветват да оцениш дали би комуникирала с този човек, ако не ти беше роднина. Ако отговорът е не, затваряш вратата и толкова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: d90b830e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз си мисля, че и неутрални имена да беше избрала за децата си, майкати отново щеше да си изпада в нервни кризи, защото просто си е отровен човек и се храни с енергията на останалите хора !

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 790a7977ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И на майка ти да беше писала едното дете- тя пак ще си е същата- ужасен човек. Ти майка нямаш, имаш биологична родителка. Майките не раждат деца, за да ги тровят после. Тя вижда, че си имаш семейство и дечица, и само търси повод да продължава с тормоза, за нея е непосилно да вижда, че ти можеш да бъдеш щастлива. Тотален игнор ѝ удари, ако си искаш семейството! И никаво чувство на вина не бива да изпитваш! Спасявай се!
По-добре е станало, че децата са писани на свекърите, може да са старомодни хорицата, но това е твоето семейство, те сигурно имат по-добро отношение към теб и децата, от твоята родителка, така, че заслужават! Бъди смела и си гледай семейството, само тях имаш! Успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 1c69cf2f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   "Изгони ме бременна от къщи, защото не искала кучето"...
Авторке, мисля, че силно драматизираш. Не мисля, че те е изгонила, просто те е помолила да махнеш кучето. А ти, за да й натриеш носа, си напуснала дома й. А попита ли я, преди да вземеш куче, дали тя е съгласна. Подозирам, че не. Когато хората живеят заедно, те задължително трябва да се съобразяват един с друг, особено за такива важни неща като да вземат куче. Искаш уважение-давай същото. намирам, че носиш немалка вина за лошите ви отношения. Майка ти те е отгледала сама, но ти забелязваш само обичта на свекърите, а не нейната. Знаеш, че си сбъркала, затова сега Й търсиш кусури, за да успокоиш съвестта си. Аз бих кръстила едното дете на майка си, независимо колко настоява съпругът ми. Въпрос на гледна точка. За мен си виноовна, да. затова се опитай да й се извиниш по някакъв начин.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: f7fbef9a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Коментар 1и 2 са казали основното, подкрепям ги и най-вече теб в избора. Няма право да се сърди. Бъди силна и прекрати контактите си с нея, докато майка ти не осъзнае, че има дъщеря и внук, които са и нийна кръв.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker