Асоциална и фригидна или...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Асоциална и фригидна или...?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1880 пъти
Привет!
Пиша тук, защото вече съм безкрайно объркана от случващото се около мен. Жена на 22 от голям град, уча по любимата специалност. Проблемът е, че в живота ми няма нито едно човешко същество което да е ценно за мен- мнение на родителите ми, които не спират да ми го натякват. Истината е, че нямам приятели, нито някога съм имала гадже, НО това е така, защото не изпитвам емоционалната нужда и мотивация, комуникацията и другите хора не са източник на удоволствие в ежедневието ми. Винаги когато някой се е опитвал да влезе в живота ми е бил грубо отсвирван. Не се разкайвам за което, но проблемът е, че родителите ми не спират да ми го натякват-изкарват ме асоциална, лезбийка, фригидна, асексуална и какво ли още не. Най-голямото щастие и мотивация в живота ми са работата, учението, развитието, духовното израстване и прогрес, но за родителите ми това са глупости. Намесвам ги, защото тъй като уча медицина и нямам време за работа, те ме издържат и по презумпция мнението им е важно за мен.
Натискът, който упражняват върху мен вече започва да ми тежи... едни и същи мантри за приятели, деца, мъже и заведения ми се набиват в главата от тях... дайте ми съвет, как да се справя с тях, да играя по свирката им и да се преструвам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4442abdb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Та каква жена си ти. Не си никаква жена, докато родителите ти те издържат ! Ти си една дрисла, и трябва да слушкаш мама и тати :))
Жените от големите градове мама и тати не ги издържат .

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 90d2e0172d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да се преструваш да, да им играеш по свирки никога.
Щом излезеш на заплата брадвата и до кокал.
Деца не гледат, иначе само да деца дрънкат, изкрейзали дрътняци, всички са еднакви.
Натискат те за деца по само една единатвена причина - да се похвалят в махлата / пред блока/ на село/ на комшиите, че
И те баба и дядо станали.
Кой ше кърми, кой ше ражда, кой няма да спи 10 години, на кой кариерата ще отиде подяволите не ги брига.
По важно е да задоволим на комшийката на село маниакалното любопитство и простотия.
Просто не ставай роб на булгаристанската дивотия, айде нема нужда.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ae779d0027
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, луда ли си. Едно знам със сигурност. Започнеш ли да се преструваш и да изграждаш фалшиви отношения, някой накрая ще пострада. И понеже на теб не ти пука, другия човек ще се чувства наранен. Родителите ти искат да имаш контакти, да се веселиш, а не да се преструваш. Като не ти идва отвътре, не го прави. Те критикуват социалните ти умения и това няма нищо общо с другото, че плащат семестри по медицина и ти имаш амбицията и качествата да станеш лекар. И без приятели можеш да станеш лекар. Не те разбирам изобщо, признавам, но по-добре не се напъвай насила да изграждаш контакти, защото накрая ще нараниш някого.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 44fd5554c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да си асоциална и фригидна не е нещо лошо, а напротив - повод за огромна гордост е! Милиарди пъти по-добре така, отколкото да общуваш с кретени и да курвееш. Истината, от която много хорица ги боли е, че са гнусни курволяци, възприели шибаното порно за модел в секса. Визирам и жените, и мъжете. Даже повече мъжете.

Ти специално момиче и струваш много повече от тълпата кретенизирани порно маниаци, живеещи, за да се чукат. Съжали тези умствено изостанали боклуци, вдигни гордо глава, намести си короната и смело напред!

Успех, мило момиче!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0d3f674c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Хей, може да се каже, че се намирам в почти същото положение като теб. Понякога се чудя дали наистина нямам нужда от никого, или просто си го внушавам, защото не искам да призная пред себе си, че имам проблем с комуникацията и социализирането.
В живота ми има само един човек, когото истински ценя и с когото искам да прекарвам времето си. И всъщност този един е причината да мисля, че да имаш душа до себе си, дори само една, е нещо много ценно и нещо, от което се нуждае всеки.
Вярвам ти, че можеш и сама, но в приятелството има нещо много ценно и необяснимо, което внася съвсем различен цвят и аромат в живота на човека.
Опитай да се отпуснеш и не се поддавай на натиска на родители и на обществото. Разбери сама защо приятелството е ценно и тогава ще си готова да отвориш сърцето си и да се сближиш с този един, който ще бъде ценен и красив за теб - този, за чието присъствие ще копнееш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 89964857de
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Виж, каквото и да си мислиш, както и да светоусещаш, не успееш ли да се възпроизведеш, значи си отпадък на еволюцията.
Поколение дават само най-силните, най-проспособените, психически най-стабилните.
Помисли си много сериозно ти от кои си, и какво правиш по въпроса да си или да не си от тях...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: edb204318d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Смешно ми е леко, тъй като съм жена на 30г с детенце и съпруг, живеем заедно откако бях на 21г и сами се справяме. Работя от тогава, готвя, чистя, а и се тръшкаш като пеленаче. За мен не си пораснала, но имаш още време. Родиелите ти явно са нормални хора и се чувсват тъпо, че не си като тях. Жалко. Дано влезеш в пътя. Рабоата е за да се изкарат пари и да си платиш смеките, а не самоцел и начин на живот и нещо кой знае какво хубаво, спрете бе хора да давате смисълт на някакви способи за живот. Друга е идеята.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bb0b04440a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Авторката -Каквото и да ти говорят родителите и да не ти харесва, помни, че са единствените хора на този свят, на които им пука за теб, но ще го разбереш като ги загубиш. А най-малко ни дреме на нас, анонимниците тук. Животът си е твой, живей го както искаш. Пътят , който избираш води към статуса на стара мома-кариеристка. Мъжете, които днес ти досаждат, с годините няма да се увеличават, ще дойде момент, когато ще станеш невидима за тях, а завъртиш ли се в търсене на нещо човешко, теб ще отсвирват. Накрая такива ги откриват съседите по миризмата.
Дано поне обичаш котки.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: abbc2285d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   точно така е 6, а начело на еволюцията са мангалите ;)

8, много ти личи, че си дядка. Изказът ти те издава, сори. Ту си СЕО, ту си 30 годишна домакиня, ту си просто дърто лайно. Айди стига си обсебвал сайта.

Аз предпочитам от тази авторка да излезе един отличен лекар, а не поредната магазинерка или нещо такова. Магазинерка може да бъде всяка 16 годишна. Но кой ще ни лекува като станем на 80 год, тея дето работят колкот' за да си платят сметките ли? Аз лично не виждам как ще се доверя на такъв лекар, деденце тъпичко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 4d3fcfdfe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ех, какво нещо е живота... Мъж съм. Моите родители никога не са ми говорели за гаджета, никога не са ме карали да излизам с момичета... Караха ме само да уча, да уча и да уча... А аз толкова исках да имам нормален социален живот, да мога да излизам с момичета и да се държа освободено и адекватно с тях. Исках родителите ми да ме карат да излизам, да общувам... Уви сега съм мъж на 31 с много добре платена работа (за европейския стандарт дори), но самотен и тъжен, с едно чувство, че животът не е само работа, че има и други неща в живота... А ти - ти си на другия полюс...

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8652e8066a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На твоята възраст доста общувах с кретени и курвеех, но не мисля, че е задължително. По този начин един вид разпусках, иначе смисълът и целта на живота ми беше следването. В дълбоката си същност съм асоциална и съм готова на неочаквани жертви в името на кариерата си. Все пак съм склонна и на по-силни връзки с хора, които смятам за интелигентни и които уважават приоритетите ми. Родителите ти едва ли са последните хора, които няма да те разбират, но ти пожелавам не всички в живота ти да са като тях. Продължавай да правиш това, което обичаш, и стани страхотен лекар!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0f5bbdca7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мен, за разлика от родителите ти, ме притеснява по-скоро следното: ако липсва емоционалност в теб и имаш нулеви социални умения, то тогава как ще успяваш да накараш пациентите да ти повярват и как ще им съчувстваш? Повечето от нас са се сблъсквали и с двата вида лекари - единият вид - мили, всеотдайни и състрадателни, с които пациентът се чувства добре и лечението се ускорява, другият вид - неемоционални и бездушни, пълни професионалисти понякога, но пациентът се чувства зле с тях. За какво духовно израстване говориш, ако не развиеш емпатия? ! Най-духовно извисените са обичали хората... и са им помагали. Не е задължително да си сексуална, нито да си влюбчива, нито да общуваш с много хора, нито дори да имаш обичайната представа за забавления. Поне 1/4 от хората също не се вписват в общата картинка. Но да "бягаш" от общуване и да нямаш никакви социални умения /терминът е "липса на социална и емоционална интелигентност"/, а си избрала "социална" професия.... Съгласи се, че за твоята професия се изисква освен знания и упоритост, и доста други качества, които ти към момента явно не демонстрираш. Може би трябва да помислиш да работиш в областта на науката, защото не виждам как ще лекуваш живи същества, като не искаш дори да общуваш с тях. Бъдещ лекар си, не може да не си се сетила, че това може да е и признак на лека форма на атипичен аутизъм.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker