Нормално ли е момиче да прави секс на 14 години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нормално ли е момиче да прави секс на 14 години?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 4738 пъти
Здравейте! Обръщам се към колективния разум по един твърде деликатен въпрос. Съпругът ми има 14-годишна дъщеря от първия си брак. Момиченцето ме харесва, приема ме като своя по-голяма приятелка и общо взето с мен споделя повече, отколкото с родителите си. Онзи ден дойде на вилата ни, мъжът ми беше легнал да подремне, така че ние двете седнахме на верандата на сладолед. По някое време малката се оплака, че е неразположена, аз й дадох пакет превръзки, кърпа за баня и т. н. След като си взе душ, хлапето каза: "Слава Богу, вече си мислех, че съм бременна! " Аз направо изстинах и започнах внимателно да я разпитвам, ей така - като приятелка. Това, което чух, ме потресе. Това момиченце прави секс от една година. При това не с някакво там постоянно гадже, а е имала няколко партньори. За да се притеснява от бременност, значи не взема и предпазни средства. Каза още, че никой не знае и само с мен споделя, защото е сигурна, че ще си мълча.
И сега се чудя как да постъпя. Ако съобщя на родителите й, това означава да предам доверието на момичето и от тук нататък тя няма да посмее да ми довери какъвто и да било свой проблем, за който мога да помогна. Но ако оставя майката и бащата в неведение, един Господ знае какво може да се случи на тази възраст. Ще кажете: не се меси, не е твоя работа. Да, съгласна съм, но става дума за малолетно дете, което дори не е наясно с мерките за контрацепция. Какво да правя?
Имам и трети ход: да изнеса аз лекцията за безопасния секс и за риска от безразборните връзки, като я задължа да носи винаги презервативи в чантата си. Но тогава, ако майката ги намери, моментално ще ме обвини или че развращавам дъщеря й, или че съм премълчала толкова важен въпрос.
Намекнах на мъжа ми, че може би е време да поговори с щерка си за птичките и пчеличките, а той се изсмя: "Я стига - казва, - че тя е дете още, след три-четири години ще има смисъл да говорим". Какви три-четири години? !
И четвърто - може пък аз да съм с остаряло мислене. Моето поколение започваше опити за сексуален живот някъде към 17-та година, а някои и чак като студенти. Да не би действително това да е нормално в днешната тийн култура?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3c76d8910f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не сте със остаряло мислене, аз започнах на 18 и съм още тийнейджърка. Според мен е твърде малка. Да, тялото и е готово но очевидно тя няма достатъчно акъл да свърже желанието за секс със страст. Станалото, вече е станало и няма връщане назад, нито може някой да и "забрани". Според мен не казвай на родителите й, така ще предадеш доверието й и повече няма да те харесва, НО задължително поговори с нея за презервативите и дори по-добре и купи някакви, защото тя сама няма да го направи.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 243e37cf76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имам приятелка , която започна на 14 , сега е към 30 . Сега сексуалния живот почва рано . Изпуснато е времето за разговори . Смята се че едва ли не може да се прави секс с всеки , когото си харесаш . Преди хората са чакали до брака . А ти авторке кога го направи ?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8a91090c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разбира се, че е нормално! И преди е имало и сега има хора, които започват на 14,15, а други на 25. Това, че ти си започнала по-късно не означава, че другите правят нещо грешно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f3e91793a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си отговори на въпроса, след като е напълно законно и нормално да се ожениш/омъжиш на 16. Според мен е по-важно как, къде и с кого. Аз съм вече на 30, но навремето доста мои съученички на 14,15 го правеха. Все трябва да се започне някога с някой, нали? Доста хора се пазят за нещо по-специално и остават разочаровани. Естествено сексът и разкрепостеното сексуално поведение може да имат негативни последици. Дано доведената ти дъщеря да е умно момиче със силен характер.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d8a51b53ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ето сега я издаде пред целия Интернет!
Чудя се как изобщо може да ти има доверие.Дано прочете темата и те разбере каква си предателка.

Сега чуйте всички:На никого не може да се има доверие,най-вече на мащеха!

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 607b406655
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Не, не е нормално. Нито на 14, нито на 17 даже. Но какво да се прави. Невежи родители, некадърни даскали, развращения в интернет, джендърска пропаганда...Има вече момичета, които на тая възраст си слагат силикон даже. На практика това да излъчваш сексуалност се пропагандира като ценност номер едно. На тая възраст тялото реално е узряло, но характерът не е оформен, психиката е лабилна. Момичетата, почнали полов живот толкова рано са неспособни на здрава емоционална връзка в бъдеще. Същото се отнася и за момчетата. Това с бременността е най-малкият проблем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9c0a641dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Темата е, нормално ли е момиче от 13 годишна да прави секс ?

13 годишна и секс, чисто вербално не могат да се съчетаят нормално, 'що за въпрос ?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 668ae4bb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Лекция за Безопасност би било най удачно !!!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: d6165d84b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Може да те скандализирам, но е нормално. Не само в днешно време, но и преди 20 години. Може да е малко рано, но при хората, които по-рано започват да се занимават с гаджета, често се случва. Аз го направих за пръв път на 20 (чувствах се доста закъсняла), но няколко мои приятелки започнаха на 14-15 и днес нито са пропаднали, нито с куп болести, нито самотни майки.
В никакъв случай не казвай на родителите й. Как мислиш, че ще я спрат? Освен скандали, наказания и т.н., друго няма да постигнеш, а малката накрая пак ще прави каквото си е решила, но ще те намрази. Щом ти има доверие, обясни й ти как точно да се пази и че не е хубаво да спи с всеки срещнат. Защо трябва баща й да говори с нея за птички и пчелички - това ще е супер неудобен разговор. Идеята за презервативите не е лоша, само й кажи много старателно да ги крие от майка си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a18f6471c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мисля, че е най-добре да направиш две неща. Едното е да й изнесеш лекцията за безопасния секс, но и за вредата от безразборния секс. Сещаш се, всичко-от нежеланата бременност и болестите, до това, че може да й излезе име.
А другото е да кажеш на майка й.
Все пак тя не е само родител, но и жена. По-добре е тя да разбере, отколкото баща й. Ще подходи по-добре и ще знае как да говори с нея, пък и за самото момиче ще е по-добре да обсъди въпроса с майка си, а не с баща си. Ако тръгне да се ядосва или да ревнува, че малката е споделила с теб, можеш да й обясниш следното:
децата се срамуват да говорят с родителите си за секс и за това не им споделят, а вместо това говорят с приятели. Но по-добре, че някой е научил. Някой възрастен, който знае всичко за безопасния секс.
И я предупреди, че е по-добре да обясните някои неща на малката, а не да й се карате. Иначе ще я травмирате, вярвайте ми! Не защото сте родители, а защото 14 е много проблематична възраст, очевидно. Особено при момичетата.

Но ако решиш да кажеш на баща й, се опитай (доколкото е възможно) да му обясниш, че момичетата на 14 са чувствителни и не споделят такива неща с бащите си, така че по-добре е да бъде подготвен психически, преди да говори с нея. Може би изобщо няма да е ефикасно, а и бащите не приемат че дъщерите им водят полов живот. За това и не бързат да им обясняват.
Но във вашия случай тя е дете, не е добре, че е започнала толкова рано.
И все пак по-добре да прави безопасен секс, отколкото след година, да ви роди внуче. Или не дай си боже, нещо по-лошо.
Вече сте изпуснали влака, тя не е девствена, започнала е със секса. Поне да знае как да се пази.
Иначе и според мен, не е нормално 14 годишно момиче да води полов живот. Така де, нормално е, но не е правилно.Много мои връстници започнаха някъде още на 12-13, аз винаги съм смятала това за прибързано и дори излишно. А най-важното е, че едно дете на тези години, не знае как да се пази.
За това най-добре майката да научи. Ти си не само приятел на младата дама, но и част от родителското тяло. А освен това си жена, така че вземи впредвид и чувствителната възраст, в която се намира доведената ти дъщеря.
Желая ти късмет и успех, защото ти предстоят трудни разговори!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 8abe400b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз също започнах на 14, но съм имала 3ма преди мъжа ми - бяха ми сериозни гаджета по 2-3 години. Около мен също започнаха тогава. Не е ОК да го прави безтазборно, както и без да се пази. Дай й съвет като приятелка по тези две теми. Ако кажеш на родителите, ще стане грозно. Презервативи може и в училище да са им дали :).

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a18f6471c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като чета коментарите, направо се отчайвам. Било нормално да правиш секс на 14... еми може и да е нормално, ама не е правилно. Поне според мен.
Интересно ми е друго. Тези, които казват, че са започнали преди 16 години, дали ще смятат 14 за добра възраст, ако един ден имат деца и тези деца започнат толкова рано. При това без да използват презервативи. Знам, че един родител не би трябвало да се меси в тези неща, но от друга страна, не се ли притеснявате, че дечицата са непредпазливи и не внимават с някои неща?
Знам, сигурно смятате, че щом някой се чувства готов за нещо, трябва да го направи.
Да, обаче на 14 години, си на практика още дете. Може да започнеш полов живот, ама като не знаеш как да се пазиш, едва ли си бил наистина готов.
Много мои връстници започнаха още на 12-13 години и ванаги ми се е струвало не особено правилно.
В днешно време децата нямат истинско детство, защото избързват с много неща като цигари, секс, алкохол и пр.
И после родителите се чудят кого да обвинят.
Авторке, задължително й изнеси лекцията за безопасния секс! Това трябва да се знае от всеки, който води полов живот.
Родителите никога няма да се чувстват готови да говорят за тези неща с децата си, особено пък един баща, не би искал да говори с „малкото си момиченце“ за секс.
Доведената ти дъщеря те е поставила в много неудобно положение, защото сега се чудиш какво да правиш. Така става, когато се избързва с някои неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9d2ba50e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Изключително съм ви благодарна за съветите! Наистина, без вас, трудно щях да се справя - просто се чудех как да постъпя, но се доверявам на мненията ви. Така ще е, както казвате. Още веднъж: благодаря за отзивчивостта и добронамерените съвети.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 0737629ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На 13-14г. и няколко партньора вече!? Ту с тоя, ту с оня.... Ами рано е разбира се и то с различни момчета. Това не говори добре-много нисък морален праг.
А не ти ли каза защо го прави-смята, че това я прави да изглежда харесвана, да не мислят другите че е задръстена, за да запълни някаква емоционална близост от мъжко присъствие или нещо друго, търси внимание, ласки.... Каква нужда от секс на тая възраст?
Поговори с нея и и обясни, че не е добре така за нея. За какво и трябва това още от сега. Обясни и как да се предпазва. Но и най-вече и кажи, че едно себеуважаващо се момиче не бива така лесно да става бройка, каквато явно е...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a5f7526138
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Авторката съм. След вашите съвети седнах с майката на кафе и в подходящ момент й споделих "новината". Жената само дето не се задави! Но после избистрихме стратегията. Тя каза: "Явно малката ти има доверие, така че най-добре е ти да проведеш разговора с нея и наистина презервативите в чантата са задължителни". Направих го. Привиках хлапето уж на домашна баница и изнесох лекцията. Мина учудващо леко, оказа се, че тя има доста повече информация за половия живот, отколкото предполагах. Бащата на младата любовчийка също прие факта спокойно. Не че нямаше скачане и кършене на ръце, но накрая миряса и също се съгласи, че станалото- станало и сега трябва да мислим за безопасността на малката. Дори се стигна до абсолютен парадокс: извади от нощното си шкафче кутийка презервативи, остави ги и каза "Ето, намери начин да я убедиш, че това винаги трябва да й е в чантата".
Мисля, че ситуацията е овладяна.
До номер 5: пиленце, ничие доверие не предавам в интернет. Този сайт е анонимен. Нито имена са споменати, нито е ясно дали изобщо живеем в България. Казусът е: малолетно дете прави секс и как ние, възрастните, да постъпим, за да го предпазим от евентуални опасности.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2d6a7354c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторке когато Н.5 те обвини, че си издала момичето пред целия интернет бързаш да се оправдаваш защото не ти харесва да те обвиняват. А Н. 2 те пита: "А ти авторке кога го направи? Защо не й отговориш, че и ти си го направила на 13 години.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1b4966cd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Нормално е, а и да го приемаш за ненормално - факт е. Дай да мислим как да не забременее "детето" и да не си докара болести. Баща ѝ няма да я просвети, ако има и майка, това е ясно. Ти си много подходяща да ѝ обясниш рисковете и да ѝ кажеш да ползва презерватив. Всеки път. Едно време на 15-16 са раждали, природата така го е измислила, жената да е фертилна от 12-14 до 50-56. Щом е природно, значи е нормално. Обаче като има как да се предпази, трябва да се пази. Помогни ѝ.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 93668de11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не №16, бях на 17 години и мисля, че ми беше рано, поне така се чувствах. Извадих късмет, че момчето беше втори курс студент и имаше известен опит. Връзката ни продължи две години, след това аз заминах да уча в чужбина и така се наложи да се разделим. А такова нещо като да те изложат "пред целия интернет", без споменати координати и имена, не съществува, но не ми се влиза в спор с хлапета, въпросът ми беше по-скоро към родителите.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6c4c2f774c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Офф, боже! Номер 16, никой не е длъжен да споделя нещо, което е лично.
Авторката иска съвет и не се оправдава, а казва самата истина- сайтът е анонимен и никой не знае кои са въпросните хора. Да не би само едно момиче на 14 да прави секс? В днешно време доста деца порастват бързо.
И как реши, че авторката го е направила на 13? Ако го беше направила рано, нямаше да пита „целия интернет“ дали е нормално на тези години да правиш секс. Щеше да го приеме за нормално и нямаше да пита никого как да постъпи и дали е редно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker