Семейството ми ме заключи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейството ми ме заключи
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 2013 пъти
Здравейте! Ще започна директно така- на 25 съм, туркиня. Съвсем обикновена личност, с добро образование от малък град. Имах дългогодишна връзка с българин и "семейството" ми не го искаха и аз ги излъгах, че се разделихме и не знаеха за него. Най- вече поради различията, етнически и религиозни. Както и да е тази връзка не издържа и приключи. Обаче имам нов човек в живота си, който също е българин. От различни градове сме, аз все още живея при нашите. Знам че не е редно и си мислите защо не се махам от там... просто не мога да се отърва от тях. Не можах да остана в града, който завърших защото ме принудиха да се върна. Всичко става по тяхна воля, не мога да се карам с тях защото е абсурдно. Понеже вече приятелят ми иска да се виждаме по- често, а именно аз да ходя при него и да оставам с дни, днес им казах за него. Няма такъв скандал просто. Бях подложена на психически и физически тормоз. Съкрушена съм, а го изживявам сама. Те двамата срещу мен, не издържам на този тормоз. Много обидни думи, едва ли не съм виновна за избора си. Щяла съм да засрамя целия род с тази моя постъпка, хората щели да ми се смеят. Забравила съм коя съм била, откъде съм тръгнала и съм почнала да се занимавам с българи. Щял да ми изневерява, да ми бие шута след месец. Много такива абсурдни неща. Според мен няма как да се знае без да се изживее. Лошото е, че имат планове за мен, за да се вразумя, а именно да ме заключат, да ми намерят някого и т. н. а аз не искам. Търся съвети, не знам какво да правя. Моля да дадете мнение, също така моля да не ме обиждате, поради действията на родителите ми, защото човек няма как да ги избере.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8c10d01ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай и си търси работа и подкрепа от организации срещу домашно насилие. В крайна сметка всеки гледа себе си или ще разберат това или ще те загубят или ще се побъркаш и ще направиш някоя огромна глупост

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a490d12a3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, много кофти ситуация. Направо не зная какво дори да ти напиша. Аз мен единствения вариянт е да отидеш в голям град, за дй работиш, защото там има повече възможности и вече там може да си с когото си искаш. А да и няма смисъл да знаят вашите каквото и да е. Моите са българи, но също се опитват да се мешат страшно много във връзката ми, спасява ме единствено това, че живея далече от тях, много далече.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 393a69ea2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човек единствено сам е цар на живота си, факта, че си оставила родителите ти да го контролират не говори добро за теб. Моя съвет е просто да спреш да контактуваш с тези хора, иначе ще бъде подложена на принудителен брак с човек, който дори не познаваш. Голяма си вече, изнеси се, опълчи им се, когато позволяваш на някой да ти мачка достойнството, разбира се че този ще се научи на това и няма да се спре

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f8a821c5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не ми звучиш като туркиня, но нека видим докъде ще стигнеш с историята си. Слушал съм български туркини как говорят, а в теб такова нещо не забелязвам.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3cee7cde2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, не знам защо още ги търпиш. Зависима ли си финансово или по друг начин от тях? Ако не си направо се изнасяй, отиди да поживееш при приятеля си за малко докато си намериш работа, после ако искаш си намери квартира или останете да живеете заедно, но важното е да се махнеш от тези паразити. Те наистина ще направят това, което са решили по един или друг начин. Наистина ли искаш да им позволиш да ръководят живота ти?

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9798f9881c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На 25 години времето ти за развяване е в края си и би трябвало да търсиш връзка с перспектива. Проблемът е, че ако искате деца, ще се води война от семействата ви, дали те да си християни или мюсюлмани. Никой няма да отстъпи и единият от вас ще трябва да се отрече от семейството си. Родителите ти са прави, всяка жаба да си знае гьола.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c296d09b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На 25 си! И макар и да си туркиня живееш в България, т. е. според закона си напълно независим човек и имаш пълното право да живееш както искаш, където искаш и с когото искаш. Не е казано да се караш с вашите, просто си събери нещата и се изнеси! Най-добре в голям град където никой не те познава и няма кой да разнася клюки. Намери си работа, наеми си квартира, ако искаш се събери с този мъж, ако искаш остани сама, просто никой, ама никой дори родителите ти вече нямат право да ти казват как и кого да живееш! Проумей го! Ти си жена на 25, а не дете!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2079f6f5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз нещо не мога да разбера. Ти си на 25 години и живееш с мама и тати, които те тормозят, отгоре на всичко, вместо да си намериш работа и да се изнесеш на квартира? Това не е нормално. И да, естествено, че има шанс българина да ти изневерява и да те зареже. Турците не правят ли и те така или само на българите се случва? :D Нямаш гаранции в този живот. Вземи се в ръце и се изнеси, голяма жена си вече, срамота е.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 98d0e96e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ще бъда малко рязка, но първо отдавна си навършила пълнолетие
По-съществения въпрос обаче седи така-след като родителите ти имат толкова против българите, какво изобщо правите на територия България? !? След като държат да не се месят корените, но все пак живеете в България
Кажи им от мен на ограничените ти родители, че ако искат да си раздават правата, да бягат в Турция, ама без теб, от написаното оставам с впечатление, че ти си човек за разлика от тях. Няма приказки от сорта на хем агнето цяло, хем вълка сит, т. е да живеят в България, ама по турски. Тази измислица да си я избият от главата

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: eed24eafc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11 - браво! Точно в целта! Бих й казала същото!
Към авторката - ако искаш свой живот трябва да го живееш според собствените си разбирания, ако искаш просто съществуване - съществувай и слушай мама и татко.
Никой не може да те принуди да направиш каквото и да било, освен собствените ти мисли. Изборът да ги слушаш е твой и ти ще носиш последиците. Те не са те принудили, ти си взела избора да ги послушаш.
Смелост момиче, смелост, иначе цял живот ще живееш живот на заем.

С31

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: beef0532ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Решението трябва да го намерите заедно с приятеля ти. Той как ти помага и съдейства?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e1632f8299
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря на всички, които се отзоваха. Опитах се да ги убедя по всевъзможен начин, но те са хора на средна възраст с определени ценности и разбирания и аз сама срещу тях просто не мога да ги убедя. Не съм като тях, имам други разбирания и те се срамуват от този факт. Смятам, че искам нещо нормално от тях за времето. Но не мога да им променя мнението докато съм тук при тях.
Поради специалността, която завърших, има малко усложнения и няма как да намеря работа по специалността, а тъй като те се месят във всичко категорично са против да работя нещо извън специалността. Но след няколко месеца нещата в това отношение ще се променят. Лошото е, че ми дадоха 1 седмица да реша какво да правя, да остана при тях или да отида при него, иначе щели да ми намерят работа насила.
Лично аз съм на мнението на № 7, но приятелят ми все още не е готов да живеем заедно. А не мога да го карам насила нещо такова. Просто искахме да прекарваме повече време заедно преди да предприемем тази стъпка. Не искам да го притискам и да го загубя, но не знам и какво да правя.
Вече пореден ден майка ми изнася лекции за това колко не съм права и как съм била сложила розови очила заради някой, който не заслужава, даже заради този същия съм била готова да изтрия семейството си.
Не знам какво да правя, но наистина ми е много трудно. Виждам, че и той има желание да продължат нещата между нас, но е очевидно, че и на него не му е лесно.
Благодаря отново на всички, чувствам се една идея по- добре, след като споделих и четох коментарите Ви.

Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker