Въпрос към Родители, които имат дъщери! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въпрос към Родители, които имат дъщери!
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 4011 пъти
Здравейте, обръщам се специално към Родители, които имат дъщери!
Как се справяте със възпитаването на дъщеря ви? А най вече, когато дойде моментът да говорите и за Секс? Някой родители от рано отварят темата за да образоват малките си дъщери и също как да се пазят от забременяване, но други родители изобщо не отварят темата, а даже я избягват.
Аз също съм родител, баща на 9 годишно момиче, със жена ми я гледаме и възпитаваме, а най вече я и пазим колкото можем. Нашата дъщеря е може би единственото дете което е без скъп телефон, няма фейсбук профил и инстаграм, нито стои до късно на вън. Общо взето, до сега сме доволни като родители, но се боя от сега на татък как ще провървят нещата. Но, напоследък съм много разочарован от родителите които познавам, понеже голяма част от родителите са на мнение че е нормално малките им дъщери да правят секс, ако са знаели как да се пазят от болести и забременяване. Това е една от причините поради които със жена ми решихме нашето дете да го отдалечим от другите деца. Не знам, може би сме попаднали във грешната среда и ни трябва нова среда, но това си е мое лично мнение! Лично съм бил свидетел, родител който има дъщеря на 13 години смята че е нормално да прави секс, стига момчето да било използвало презерватив за да не забременее от ранна възраст. Не разбирам, защо родителите бързат дъщерите им да правят секс, те са още малки, със жена ми мислим че е твърде рано, но това разбира се, сме си ние! Ние лично не искаме дъщеря ни да тръгне по този път толкова рано, но какво да направим, след като околните са на различно мнение от нас, опазването е трудно! А да не говорим колко батковци има покрай малките момичета пред очите на родителя, а родители ми отговарят че биле го познавали и ги оставят, жалка гледка батко 20-25 годишен със 12-13! Аз няма да го допусна това със нашата дъщеря! И все пак, вие как се справяте във това отношение със вашите дъщери? Защо бързате малките ви дъщери да имат гаджета и да правят секс от толкова ранно? Позволявате ли им да излизат със по големи и как ги опазвате? А най важното, като дойде моментът да говорите със тях за секс, как се справяте и във това отношение? А вие родители, За или ПРОТИВ сте дъщерите ви да правят секс от малки, дори и да знаят как да се пазят? Споделете вашите отговори, да имам ориентация като родител, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 4 години, 9 месеца
hash: bb66ba8bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно, че средата ви е такава, с такива хора...Правилно разсъждавате, опитайте всичко, за да бъде детето извън тази среда.Много е важно в какво училище ще е, в град или в село, сред деца от какъв произход и ниво на родителите.Съжалявам, но мисля, че проблемът е във вашата среда...Подозирам, че са любители на чалга и чашка, за да имат такова мислене.Ако и вие сте на една маса с тях, първо променете себе си и скъсайте с този начин на живот, казвам Ако...и ако можете.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2e3666f56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма нищо ако сега е кротка, като я тресне пубертета и продължавате ли така да я ограничавате нищо хубаво няма да видите. Детето ако има добър пример за подръжание, ако е емоционално зряла, няма да кривне, ама тва да я излорате от хората не е решение.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dd4fbf8182
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Чета и ми се набива пазене, отдалечаване... всяка крайност е лоша. Залитате много. Лошото е, че когато преминете границата още по-лошио ще стане.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 87363914cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам Ви господине, аз съм на 26 и още нямам деца. Но най малката ми сестра е на 9 тя има телефон и си пише само с приятели от махалата Тя има инстаграм но не влиза. Играе доста игри на телефона но не чати с възрастни мъже. Може да бъдете спокоен.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e399a0a4d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Като дъщеря на четиричленно семейство, която е можела да започне да прави секс на 13, но е почнала на 18, не пуша, не пия, наркотици не съм докосвала и винаги съм слушала нашите докато се изнеса от нас искам да ти кажа, че задушавате много детето. На мен ми беше дадена свобода. Родителите ми ме оставиха сама да избера своя път, защо ли? Ами те пушат и пият и знаеха, че ако трябва да ми забранят дори на 13 те самите не могат да го практикуват. Темата за секс съм говорила с майка си, защото с баща ми ще е неудобно и започнахме от ранна възраст с нещата които повече мога да разбера и така надграждахме. Как така отдалечавате детенцето от другите? Ще се развие антисоциално не правете така! Не може вие да му избирате приятелите, то само трябва. Представете си най-добрия ви приятел - да не е перфектен, но за това го обичате и родителите ви да ви кажат не го харесвам ето този ти е най-добрия приятел. Можете вместо това просто да я предупреждавате, когато видите нещо съмнително, но ако я пазите от всичко накрая като си тръгне един ден от вас ще бъде отвързана като каишка и тогава е дори още по-опасно, защото може да прави всичко което и е било забранявано и отнето през тийнейджърските години и да направи беля. Имам приятелки, които бяха отгледани така. Бяха едни пред родителите си и други навън, просто ще отгледате много добър лъжец. Нека греши, нека сама се учи. Давайте и неща, но с мярка. Когато поиска нещо, може да направите сделка за отличен успех да го получи. Съгласна съм за темата за секс, рано е но това си е нейното тяло и направи ли го веднъж няма връщане назад, говорете за безопасния секс! Ако сте такива тя никога няма да се обръща за съвет към вас, а ще крие всичко!

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 28b656bdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не съм родител, а дъщеря. Започнах на 14 години. На 16 нашите ми казаха, че са намерили бележка с презервативи и са се зарадвали, че се пазя и затова и нищо не са казали (разбрах за случая може би след 5 години).. На 18 се направих, че водя първия си приятел вкъщи, а беше всъщност вторият, а те се направиха, че ми вярват...
Няма нищо страшно в това дъщеря ви да прави секс и не можете да я спрете, ако иска. Научете я да се пази и да се уважава - не се ляга с всеки, а само със сериозни гаджета. Вие й вредите много повече като я “пазите” от социални мрежи и комуникация с приятели. Така няма да има никакви социални умения, както и умения да подбира мъжете, защото просто няма да ги познава, а и няма да е слушала историите на приятелки. А всъщнодт колко години си мислите, че ще я пазите? Осъзнавате ли, ме един ден тя трябва да се изнесе от вас и да бъде самостоятелна и независима жена? Трябва да се фокусирате да я възпитавате на ценности, за да може да се справя сама тогава, а не да легне с първия срещнат. Вие няма да й държите ръчичката докато си избира мъж, нали?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b2c4330f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, не съм видяла темата ти, иначе не бих пускала отделна такава. Примири се с факта, че няма как да я спреш. Колкото и съвети да даваме, колкото и да я изолираш от останалите, колкото и да ограничаваш глезотиите, може да те изненада. И да - накрая остава утехата, че е наясно с мерките за контрацепция. Те, тийнейджърите, си имат някакъв си свой свят, който ние напълно не проумяваме. Неща, които ме притесняваха, се оказаха мода. Например, в момента е модерно да си режат с бръснарски ножчета кожата до кръв. Нашата си беше нарязала цялата лява ръка до лакътя с някакъв надпис на английски. То звучи като виц, но на всичкото отгоре беше допуснала правописна грешка. Модерно е да се снимат само в гръб. Като малката взе да се дърпа от общи снимки, се разтревожих за самочувствието й, но после се оказа, че и това е мода: поинтересувах се - "емо" се казва идеята да изглеждаш интроверт. Ядат боклуци също така. В Швейцария веригата "Макдоналдс" е забранена, а у нас, ако не се натъпчат с пластмаса и прегорели мазнини, все едно не са се хранили. Не е престижно, оказва се, и да посещаваш всички часове в училище. Поне един трябва да пропускаш, иначе съучениците ти започват да странят от теб. Ад някакъв! И докато ти на 14 години я учиш как да си изпържи две яйца, тя ти заявява, че от една година води сексуален живот. Нищо не може да направите при всичките ви старания! Те си имат техен си свят и там правилата са други. Да, споделям родителските ви тревоги, но няма спасение. Какво ли не съм опитвала, за да й отклоня вниманието: то не бяха театри, опери, изложби, концерти, пикници, вечери с прилични, образовани хора, екскурзии до исторически забележителности.... И пак стигнахме до кутийката с презервативи в чантата. И така...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a18c06b0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може да говорите по темата. Забраните не водят до нищо добро. По - скорио и кажете да не бърза. Ако някой иска нещо ще го направи. Имам приятелка, която започна рано, наскоро се омъжи. Всеки родител иска детето му да нре започва рано.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f70ddf4020
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Внимавайте със забраните, защото забраненото често е най-сладко, а после проблеми. Не забранявайте секс, излизане, приятелства, но и обяснете приятелски какви са опасностите за момичетата, как в клуба има много недоброжелатели, които биха сложили нещо в чашата и, научете я как да се пази и най-важното - дръжте се с нея като с приятел. Докажете, че тя може да ви има пълно доверие и ако се случи нещо неприятно, лошо или някой я притеснява да може да дойде веднага при вас. Не се дръжте като типичното родителско тяло което казва: Няма да правиш това, няма да ходиш там, няма да се срещаш с този и онзи. На въпроса защо не отговаряйте с: Защото съм ти баща и аз казвам така, или Докато си в моята къща, ще живееш по моите правила. По този начин ще прокудите сами детето си да избяга от вас при първия възможен начин и да опита с пълни шепи от всичко, което сте му забранявали, но не сте му обяснили защо. И в крайна сметка вашето момиче има глава на раменете, не забравяйте това, а я оставете тя да разбере кое е правилно и кое грешно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3a865e9d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж сега, някои хора са по-сексуални, други са по-малко сексуални. Всичко си е до природа, до гени.

Сега, ако дъщеря ти поиска да го направи на 13, ще го направи, защото ти и жена ти не можете 24 часа в денонощието да я пазите и дебнете какво прави. Затова, стигне ли се до там, не изпадайте в истерии и не ѝ правете драми, обяснете ѝ как да се предпазва, даже най-добре я карайте редовно да ходи на гинеколог.
Това го казвам, не защото смятам, че е нормално да се почва със секса на 13, но не е и фатално. Според мен лично окей е 16-17. Та, коментирам ти така, защото все пак, ако дъщеря ти се окаже от хората, които проявяват по-раничко желание за секс, да не ѝ правите драми, ами да го приемете спокойно, защото иначе главното нещо, което ще е в мислите ѝ, ще е това, че не одобрявате да прави секс, и изобщо темата за секса като цяло, вместо да си мисли за неща, които ще ѝ са от полза, като например какво да учи занапред, и/или каква работа да почне като стане на 18, изобщо как да се развива.
Може би знаеш, че като ти забраняват нещо и само то ти е в главата.
Иначе тези 20-25 годишни би трябвало да ти е ясно, че са утайки - момчета, които жените на тяхните години изобщо не са ги и не ги отразяват, че са пълни мухльовци и смотльовци... Това обаче не знам как би могло да се обясни на едно момиче на 13 год. което ги мисли за супер готини.

Иначе, ако наистина средата ѝ е лоша, добре ще е да я смените. Но мисля, че да я ограничавате да не излиза изобщо ще е голяма грешка, защото социалните умения са много нужни в днешно време, всъщност винаги са били.
АКо имате възможност, като завърши училище я пратете да учи в чужбина.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b60e0c50ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей !
Аз съм на 14 години и съм момиче , но ми се наложи да порасна на бързо . Когато бях малка ми даваха да играя с децата , за излизане пред блока или в парка , който се вижда от терасата. Както и да е за забрани имаше , но не бяха нищо кой знае какво. Учеха ме да оценявам това , което имам. Постепенно навлизах в света , ама от малка съм оправна . Имах свобода , но в НОРМИТЕ и всичко е ок . Родителите ми са пушачи и вкъщи не се пушеше ,а на терасата . Затваряха кухнята и отварят терасата . Не ни позволяваха да влизаме , за да не дишаме дима , а ако влизаме то да е за малко : да си налеем вода , да си измием ръцете и др. Учеха ни , че е вредно , не са от хората , които са ни заключвали чак толкова от лошото , но трябва опит.


Моя съвет и начин , по който ме възпитаваха . Имах свобода и правила. Навлизъх в живота и ми отговаряха на въпросите ми , учеха ме кое е правилно и кое не е. Учех в училище много , играх си с децата , ходя насам натам . Учеха ме , че е вредно да се друсаш , да пиеш и да пушиш . Ако и забраняваш много , тя ще иска да опита все повече неща , които не и даваш. Давай ѝ свобода . С тяхните напътствия сега аз не толерирам пушенето , пиенето и всичко вредно. Сега може да ми се смеете , но през живота ми не съм пила енергийна напитка. Не ходя по дискотеките , не защото ми забраняват ( зависи с кой съм . Имам по - голям брат , братовчеди . Абе надеждни хора ) , а аз не искам . Пробвала съм бира , ракия ( по погрешка ) , сайдер вино и уиски в тяхно присъствие . Алкохолът не е за мен , един сайдер не мога да изпия , най - много да изпия чаша хубаво вино и то ако е по сватба или ресторант . Но мен не ме кара да пуша , пия , да се друсам и да правя глупости . По- добре ако ще пробва алкохол да е във ваше присъствие , а не сама. А и тук говоря за глъдки . За цигарите аз и брат ми не понасяме миризмата им , а и родителите ми се мъчат да ги откажат. Не знам как успяха да ме научат на всичко и има и още , но съм благодарна. Аз спортувам , пътувам и се забавлявам.

Относно за секса като бях на 13 майка ми ми обясни кое как що , въпреки , че имах лекарство в зъба ми и ме болеше , но и аз си знаех кое как става и че трябва да се използват предпазни мерки.

А пък на мен не ми се прави секс на такава ранна възраст , а и ако ще правя трябва да съм подготвена , да нося отговорност , да подбирам с кого и възрастта, на която съм.

За гаджета и аз не удобрявам да си на 12-13 и да излизаш с някой на 20 .

Ето това ми е разсъждението. Ако и забраняваш всичко , може да иска да пробва без значение дали ти и женати сте съгласни. Ще пробва от всичко. Дай ѝ свобода и прави това , което мислиш за правилно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Голяма грешка правите като отделяте дъщеря си от социални и интернет контакти с връсниците й. Това ще се отрази лошо на нея и ще страдате както вие така и тя. Дете се възпитава с разговори, с много разговори, а на разговора за любов и секс отдавна е отминало времето, разбира се зависи какво имате предвид разговор за секс, но съм сигурна, че дъщеря ви на 9г щом посещава училище вече знае какво е секс и съответно вече е имала кой да я дърпа за плитката, защото я харесва.
С вашето затваряне и бягане от проблема няма да го решите, дъщеря ви е човек има полов орган и един ден ще прави секс, с разговори, много разговори, когато дойде онзи ден, тя ще направи информиран избор и повярвайте той ще е на базата на това което сте говорили с нея през годините. ако както сега продължавате да я ограничавате и да не говорите с нея тя ще направи най лошия избор, а като я ограничавате от социални контакти ще я направите аутсайдер, от това ще страда най много тя, покрай нея и вие.
За да не ви разказвам за дъщеря ми, и да не излезе така че видите ли аз се справих а вие не, ще ви говоря за сина ми.
Той е на 19г, за първи път говорих с него за секс когато беше на 6г, като преди това от 3-4 годишен съм говорила с него за гаджета, за обич и любов, съвсем спокойно и когато той има нужда /е в настроение/ да говорим. Защо се наложи на 6 г да говоря с него за секс ли, ами записах го 1 клас, да на 6 г, на втория месец негова съученичка-7г беше обещала на следващия ден да направи свирки на целия клас в тоалетните. Тъй като той винаги говореше с мен по всички въпроси, които го интересуват и знаеше, че аз нищо не забранявам, просто винаги имам кратко изказани, достатъчно добри аргументи за да го накарам да се замисли дали да прави нещо и как да го направи. Та дойде и каза Мима /името е променено/ утре ще ни прави свирки в тоалетната. Нито му забраних да иде да се реди на опашката, нито отидох да се карам с класната, просто оставих всичката си къшна работа и седнах с него на дивана един срещу друг, първо попитах какво е свирка, оказа се че не само му бяха обяснили, но и видео му бяха показали на телефон. После започнах с това че един мъж за да бъде истински мъж не би направил такова нещо, би правил секс само когато порасне и с жена, която обича и иска да имат деца и че всеки човек трябва да обича тялото си и да не дава да се ползват от тялото му, че той трябва да обича своя пенис и да не го вади ей така защото някоя поискала и т.н. Преди два месеца ми каза че момчето, което му показа порно клипа в 1 клас днес, продава дрога пред гимназията, а моят син е приет да учи висше, лятото работи и си има сериозна приятелка с която разбира се правят секс, но са информирани.
Когато на 10г възраст дойде и ми разказа как компания с която се е запознал него ден, ходели да крадат от магазини, му казах радвам се че си се запознал с различни хора, но е добре да прецениш правилно ли постъпват и нямам нищо против да се събираш с тях да си говорите да играете футбол или федербал, но когато отиват да вършат неправилни според теб неща моля кажи им, че трябва да се прибираш и си ела, остави ги да правят каквото са решили и да не те въвличат и т.н. Събиранията с тази компания траеха по малко от 10 дни, вярно през тези 10 дни, аз бях на тръни сърцето ми свито, но такава е работата на родителите да разговарят с детето си и да стоят с свито сърце, дали то ще вземе правилен избор или ще се учи от грешките си. Ако не сме разговаряли правилно или сме си спестили разговор, децата се учат от грешките си.
Ще ме питаш дали се смятам за безгрешна, имам пропуски разбира се, не съм успяла да го науча да харчи парите си правилно, работи от 5 месеца и преди да е взел заплата си е направил сметка къде ще я похарчи и като я вземе за 5 дни и я няма. Но такъв е живота, всеки родител прави пропуски, на каквото съм успяла научила съм го, на другото ще го учи живота.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ac781db442
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Съдейки по себе си, децата отраснали със забрани стават най- големите пушачи, пиячи, бъркочи и тн.
През цялото ми детство и юношеските си години търпях забрани, пренасочвания и манипулации в стил Големият брат на Оруел.
И какво стана накрая, бягане от вкъщи, пиене, пушене, че и леки наркотици, депресии и агресия.
А децата на които нищо не им беше забранено и не бяха наблюдавани 24/7 си израстнаха нормално и нито започнаха да правят секс на 12 години, нито станаха пияници или наркомани.
Забраните и пренасочванията могат да бъдат нож с две остриета.
Естествено няма как да дадеш цигара на дете или да го караш да прави секс, но можеш по човешки да му обясниш вредите и последствията от тези неща, вместо да му забраняваш а то сляпо да се подчинява.
Мъж на 28г.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Дори тялото да бъде готово на 13- 14 години, психиката не е. Травмите от несъответствието на очакваното и полученото може да са съществени и много дълготрайни. Това е една от причините за състоянието на съвременното ни общество и демографската катасрофа в което е изпаднало. Но това е и целта на тези, които са решили, да очистят територии от популации все още съпротивяващи се на англо-саксонските виждания за управлението на света. Тук в България повечето активно се занимават с рязяне на клона на който седят.Повечето хора имат вече телефони по-умни от самите тях. Оправдавайки всякак родителската си несъстоятелност със свободия и неясни природопротивопоказни ценности. За всичко това се заплаща по закона за естествения подбор на видовете. Такива или отмират или нямат поколение и пак отмират, според този неотменим природен закон. Времето за сексуално образование започва от самото детство. Минава през анатомията и физиологията и книги, като „Мъжът и жената интимно“на един автор от ГДР, днешна Источна Германия. Разговори, беседи, въпроси, споделяне без заплахи, страх и недоверие. До деца психолози нетябва да се допускат в пряк контакт!!!. При проблеми с деца психолозите трябва да работят с учителите и родителите, но не и пряко с децата. Не допускайте това, за да не съжалявате в бъдеще!


Ще разгледам проблема от чисто здравна гледна точка, без да засягам психиката, въпреки, че тя е водеща.
Полово предавани болести и техните последици.
1. Бактериални.
2. Вирусни.
3. Гъбични.
4. Паразитни от междуклетъчен порядък.
5. Енерго-информационни и медикаментозни последици.
Ще започна с пета точка и при наличие на интерес, ще пусна и останалите. За ранното физическо развитие най-мощно въздействие има ХРАНАТА и НАПИТКИТЕ, а не гените. Само в пилешкото има 6 женски хормона, от които момичетата се развиват преждевременно, а момчетата стават женчовци. Храната е пълна със фитоестрогени и други растежни стимуланти.
Медикаментозни последици. Енерго-информационни последици.
Приема на противозачатъчни таблетки, които са хормонални от нераждали моми води единозначно до рак на гърдата и увреждане завинаги на щитовидната жлеза. Дори консервантите на лубрикантите са вредни.
Теобромина от разтворимото кафе, кофеина от целнозърнесто мляното кафе, както и енерджинапитките на тяхна база, също водят до горните последици. Следват ги плътно солариумите и излагането на слънце на голи гърди.
Гърдите не трябва да се излагат и пекат на УВ лъчи, загряват, мачкат, стискат, изцеждат ръчно, травмират от удари. Силиконовите инпланти са тотална щета, която дори след премахването им не се поправя. Подарък от родителите за абитуриенския бал- бюст, по-точно рак.
Гърдите имат мощни лимфо-имунни възли с изход под мишниците. Всякакви дезодоранти под мишниците предизвикващи многочасови спазми на потните жлези, пречат на естествената детоксикацията на организма. Това води до интоксикация на млечните жлези с тежки метали, алуминий и токсични метаболити и последваща онкология. Не случайно потта под мишниците е жълта и миризлива, а не е само солена.Това важи и за мъже.

Наследственост и енерго- информационно замърсяване на момичета при ранни и/или безразборни полови контакти.
В яйчниците на момиче има по 4000 яйцеклетки, заложени от природата. Само около 400 от тях ще се развият по време на фертилния живот. По една на всеки 28 дни, като се редуват ляв и десен яйчник. Живота на неоплодена яйцеклетка е само 24 часа в рамките на деня на овулацията, около 14-тия ден от края на месечния цикъл.
- Стилиян беше първия мъж в живота на Марина. След време Петър и Марина се ожениха и им се роди син- Иван. Иван прилича на Петър, има ДНК на Марина и Петър, расте при тях, а по характер и поведение прилича на Стилиян. Или още по фрапантни случай, бели момичета са имали полов контакт с чернокожи мъже. След време се омъжват за бели мъже , но раждат чернокожи деца от бели мъже и с тяхното ДНК. Защо се случва това? Това се нарича телегония. Половия акт е едно от най-мощните енерго-информационни въздействия от мъж към жена. За даден миг от време двамата стават едно цяло поле с енерго- информационно въздействие.
Съществува физическо тяло, което трябва да живее в определени природни закони. Клетката, която е в основата на живота е енерго-информационна структура. Тя е самостоятелна „личност“ със своите функционални способности. Целият живот на момичето до момента на зачатие и докато е бременна, включително, ако има родова обремененост/карма/, се предава информационно на зародиша. Всичко включително и условията за живот се записват в неговата клетъчна памет.
Това се знае от много малко хора, предимно старейшини. За това в религиите, а и през Възраждането у нас се е държало/ Железният светилник от Д. Талев/ строго и сурово, за липсата на пороци и девствеността на момите. Няма нищо случайно. Всяко действие или бездействие има последици.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2e7780524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей. Първо адмирации за загрижеността ти относно тази деликатна материя. Повечето бащи не само, че не се интересуват, а и не желаят да обърнат внимание на дъщерите си за въпроси касаещи секс, взаимоотношения и аборт.
Моята дъщеря е на 12 години. Точно днес й обясних в прав текст, разбира се, с подходящи думи какво е аборта, как може да се избегне, какво е презерватив и какво са венерически болести..
Миналата зима й обясних какво е секс, защо се случва между хората, какво е месечен цикъл и изчерпахме тези теми в подходящ вид и съдържание, с което да не разбере.
Поводът беше една нейна приятелка, която беше побързала да я светне какво изпитва към някакво момче и в общи линии й беше говорила за мастурбация. Аз реших да взема нещата в свои ръце и да обясня разбираемо нещата, защото не бих искала да научава от неподходящи хора.
С баща й сме разведени от 10 години и момичето, което запозна дъщеря ми с тази тематика е дете на негови близки приятели. Аз му се обадих, за да споделя и той посрещна грубо моето желание да обясня на детето тези неща. Според него тя е малка и незряла, за да разбере. Аз смятам, че на децата трябва да се обяснява, защото това е наш дълг като родители.
Не можем да ги предпазим от всичко, но можем да ги информираме, да ги научим да споделят, да ни търсят за съвет, да знаят, че родителя би помогнал в трудна ситуация, дори и да се поскара... Той винаги е на страната на детето си.
Искам моята дъщеря да го зная и говорим за всичко. За секс, наркотици, аборт, приятелства. За всичко. Това е ключа според мен.
Поздрави.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   №7 Така и не си разбрала какво й липсва на детето, нито театъра, нито историческата екскурзия, нито вечерята с прилични, образовани хора е търсила. На детето й липсва свободния дълъг с часове редовен приятелски разговор с майка й. Рязането и снимките в гръб не са мода, а израз на чувства, мълчалив писък.
През годините моят син познаваше поне две момичета, които си режеха кожата, дори си беше харесал едното. И аз се заинтересовах, оказа се че се реже, когато е ядосана или когато й е тъжно, и дори му пращаше снимки на нарязаната ръка с кървавите салфетки на лични. Търсеше да събуди съжалението му и той да направи каквото тя иска в него момент.
Негов много умен познат също така се снимаше само в гръб, това дете беше толкова образовано, че нямаше тема на която да го бутнеш и можеше да те убеди че знае и е навътре в нещата, завърши гимназия с пълно 6, учителките го боготворяха, имаше детето дар слово, е оказа се че години наред се снима в гръб, защото му липсва близост с родителите насаме, родителите му все бяха на маси с роднини и приятели, а той е много емоционален и съответно нараняван от хората, където и да разкрие душата си. От липса на доверие в хората се снимаше в гръб и после почна да пуши трева преди да завърши гимназия де, сега не знам какво стана с него, последно чух, че нито работи, нито учи, а е вече на 22г.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: df12e9da8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   а ако имахте син пак ли нямаше да му давате да прави секс?
виждал съм 10 годишни дечица зад блоковете да си бъркат в гащите и да пушат цигари. ще отгледате страшен лъжец. колкото повече и забранявате, толкова по-бързо ще я научите да крие и да лъже.
нормално е децата да имат гаджета, някой на 5, други на 10. това са нормални неща от живота. приемете го най- накрая и дайте на детето си да си поеме въздух. сега не разбира, но ще започне. ще стане антисоциална. извинявайте, вече всички от 5 до 100 годишни имат профили в социалните мрежи. вече си никой ако нямаш профил. след 2 години когато и тя поиска ще и откажете просто ли? децата ходят на училище и имат телефони и ще може да си направи профил. за който няма да знаете и пак ще прави това, което е искала.
децата вече се развиват по-бързо и вие трябва да се адаптирате към това, което се случва.
преди 30 години е било едно, сега е друго, те са следващото поколение.
обяснете на детето какво е пубертет, има книжки с рисунки и обяснения. подгответе го. масово хората се смятат за трети пол и има гейове и лесбийки. вие сте родителите, покажете му света, предпазвайте го.
представям си ви като хора, които не биха купили сутиен на дъщеря си или да използва грим. и дано да греша.
ако имахте син щяхте ли да го потупате по рамото за браво, ако ви каже че е правил секс на 13?
ако `и нямате доверие ще ви се случи, това което най-малко искате.
нормално е децата да излизат и да се забавляват. дали на 13 или на 18 ще прави секс, е все едно.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 88ae817561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Автора!!!
Правилно ли ви разбирам, според вас е нормално да оставя дъщеря си още от малка, има няма 10 годишна, да прави секс със батковци? И ако детето знае как да прави безопасен секс се счита за нормално?! Това ли да разбирам?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f2e7780524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторе, 15 съм!
Аз не съм казала, ако въобще си чел мия коментар, че щом детето знае що е то безопасен секс, е вече оправдано да започва полов живот. Казвам, че ние родителите трябва да говорим с децата си на неудобните теми, да ги разяснява е.
Естествено, че не бива да бързат със секса, колкото по отложено във възрастта на пубертета, толкова по добре.
Но не бива и да затваряне очите си и да смятаме, че децата са малки за да им се разясняват някои неща. Не смята, че ако ти изолираш детето си от всичко ще го предпазиш.
Бъдете малко по либерални, но дръжте връзка с детето, нека ви се доверява, да споделя за да можете да я контролирате съвсем доброволно.
Родителите, които грубо ограничават децата си допускат много сериозна грешка, но разбира се не трябва да се прекалява и със свободата. В ръцете на едно не зряло момиче/момче твърде много свобода мутира в свободия!
Остави крайните коментари, че на 11,12,13 години едва ли не трябва секс да се прави, защото нямало значение кога, това са глупости. Намерете златната среда и говорете, говорете, говорете с детето до за всичко!
Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторе не си разбрал нищо, никой от коментиращите не ти е казал да оставиш дъщеря си, всички ти казват да говориш с нея, много да говориш, съвсем честно като приятели да си говорите, за да може тя да направи информиран избор и повярвай зависи от вашите разговори дали тя ще избере да прави секс за пръв път на 10г на 15г ила на 20г .
100% гаранция че онези деца които правят секс на 12-13 с тях родителите не са говорили на тази тема въобще и повечето са били "затворници" на родителите си. Ти вървиш по този път.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7378bafbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Авторе много си объркан. Дъщеря ти преди да влезе в гимназия се съмнявам да започне да прави секс. С повечето ми приятелки започнахме в 8-ти клас. Някой и в 9-ти. Забраната е най-забавното нещо. При много забрана или ще започне доста рано от инат към вас или ще и объркате психиката. И как мислите да и забраните да прави секс. Като я държите като затворничка у вас ли? Защото може да си мислите че отива на училище, а тя да отиде при някое момче.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 839463865a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Авторе, има си литература на тази тема. Има сексуално образование за деца от 3 до 5, има и за по-големите. Аз съм купила на децата такава книжка. Представлява запознаване с интимните органи, хигиената и нещо много важно, чрез картинки и истории, на децата е показано, кой може да ги накара да се съблекат (лекар, родител), че не е редно никой да ги докосва, против волята им, че ако някой направи нещо такова, те трябва спокойно да разкажат на родител за това. В частта за родителите е обяснено, че половите органи, трябва да бъдат именувани с истинските им имена, а не с някакви измислени, и че те в никакъв случай не трябва да се представят като "срамни" или "тайни", а като следващата част от тялото (корем, вагина, крака и т.н.) и се покриват от хигиенна гледна точка. Това се налага, понеже за съжаление повечето сексуални посегателства над деца, се извършват от близки на семейството и остават в тайна. В такъв случай възрастен лесно би внушил на детето, че за "тайното" не се говори, или да го манипулира, че ще разкаже че е видял/докоснал "срамните части".
Знам, че детето ти е голямо, но исках да ти разкажа какво представляват тези книжки и колко са ценни. В следващата се говори за промените в тялото и за сексът, където той е представен като нормална функция на организма, която се осъществява в определен период от живота. Отново много се набляга над това, че сексът не е нещо мръсно и тайно,за да могат децата спокойно да споделят за гинекологични или др проблеми.
Информираността и доверието родител-дете са правилният път. Не ограниченията и 100% не създаването на изкуствена контролирана среда. Това са временни решения с неясен изход.
Според мен най-сериозният ви проблем в момента, е че не сте наясно на какъв етап е сексуалното съзнание на детето. Аз не мисля, че ако "оставите" 10 годишно дете, то ще отиде на прави секс... Къде ще го намери този 25 годишен, кога ще остане насаме с него, защо ще иска да прави нещо интимно с него? Само неяснотата и любопитството бихо го подтикнали, то няма сексуален нагон, така че елиминирайте любопитството с информация.
По-здрави!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f846dddd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Авторе, изобщо не е нормално! Но повечето отговори тук клонят към това, че ти си напълно безсилен да я спреш. За жалост, се присъединявам към тях. Самата среда, която обитават тези деца, ги провокира към това. Ако я заведеш в някоя мормонска общност, картината ще се промени. Но тук в мига, в който излязат на улицата, вече чалга културата започва да ги облъчва. В училище на едно старателно и скромно дете се гледа като на прокажено и съучениците му го отхвърлят. На никой не му харесва накъде вървят нещата, но в днешно време на родителите им се налага да работят много повече, отколкото на нашите, които приключваха работа в 17 часа, прибираха се директно у дома и имаха време да ни обърнат внимание. Освен че са постоянно изнервени и нямат време, често в желанието си да угодят на детето, родителите стигат до нелепости. Моят мъж дава на щерката - ученичка в седми клас, по 45 лв. седмично за маникюр, а зимата й купи ботуши с 10-сантиметрова платформа като на магистрална проститутка. Когато се скараме на тази тема, аргументът е "Ами тя това иска". Т.е. между нас самите има пълно разминаване в подхода към възпитанието. Моят баща никога не ми е отказвал да ми купи книга, но за нови дънки трябваше да хленча с месеци. Джобните ми пари бяха изчислени така, че да си купя закуска и това е. Една съученичка на нашата веднъж ми каза, че на нея й дават по 200 лв. седмично - естествено, че ще има пари за бира и цигари! Ако някога повредях някаква вещ, просто оставах без нея, а малката онзи месец нарочно си хвърли телефона от терасата, за да й купим нов - и го получи. Като дете никога не съм виждала пиянски компании, гостите ни бяха културни и възпитани хора, да се напиеш, се смяташе за голяма излагация, а пък жена да се напие - това просто не се случваше. Така ли е сега?
Погледни, авторе, какви абитуриентски балове им правят! Надпревара по простотия и снобария. Виж и къде е семейната библиотека при съвременното обзавеждане и колко книги има в нея. Обърни внимание и на представите за добре прекарано време, и на самите отношения в дома, където майката и бащата най-често се карат за пари и по този начин ги налагат като върховна ценност. И на този фон тези деца какви да са? Аз съм отчаяна, но и изпитвам огромно чувство на вина към това объркано поколение, което ще плати висока цена за нашите грешки.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b95b44ac22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   11, научила си много, но не и правописа...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 88ae817561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До №12
Направо ме шашна, от 6-7 годишни да правят секс,дори и орален. Това мина границите и ептем ме уплаши, те даже и не знаят какво правят, нито какво означава! Все пак нека припомня че има и момичета които са на по 13-14 години и все още са девствени и не са тръгнали по лошия път!
Чета и не вярвам!

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25 изостанал си положението е по зле от колкото си го представяш, разказа ми е за случка от преди 12 години и става въпрос за училище в елитен квартал на един от петте най големи града.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 412be8f06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Номер 14- изключително добър коментар, на човек стоящ много над масата.
Масата обаче изобщо не разбира какво е това енерго-информационен обмен. За човека с ланец или без, с напомпани мускули или без, който в живота си не е прочел и една книга за душата, за енергията, от която сме съставени, която е животът в нас, сексът е просто физиология, начин на комуникация, евтина и достъпна.
Наистина една жена трябва да внимава кой е първият и ако това е бащата на детето й, е идеалният случай, уви днес почти невъзможен. Само тогава тя ще има чисто от енергийна гледна точка поколение- здрави, умни, уравновесени и добри деца.
Ако все пак не се получи така, че първият да не е баща на детето, децата й, поне трябва да внимава с какви и колко мъже ще бъде интимна!
Всеки един от тях ще внесе енергията, която носи и ще замърси нейната, а умножено по N- пъти докато стане майка, рискува да има нездрави деца, деца с тежки болести, с умствени проблеми. Не си струва заради единия евтин секс да се случи това, нали?
Ето пример: в домовете за деца с увреждания е пълно с деца с проблеми- с умствено изоставане, с физически недъзи... Може би 90% от тях са деца на родители с много пропаднал начин на живот- наркомани, проститутки, хора, които водят абсолютно разюздан начин на живот, заразени с какви ли не болести, с безброй партньори. Нали не мислите, че е случайно?
За огромно съжаление много малко хора са посветени в тази материя, за да я разберат и контролират поведението си! Има много литература по въпроса. Аз се надявам, че дори на едно младо момиче да помогна с този мой коментар, си е струвало да отделя 5 мин. време.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7b6519854c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Авторе, това е ужасно. Педофилията е повсеместна, като чета и коментарите. Дано има някакво спасение, може би номер 1 е прав.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   От 14. до 27 Тогава да помогнем поне на едно мимиче и нейните родители.

Точка 1.
Първо-бактериални инфекции.
Повечето бактериални вече трудно подлежат на лечение поради резистентност на бактериите към антибиотици. Вече има бактериални инфекции, които са почти нелечими и водят до мъчителен край.
Стрепококите от група A се предават от човек на човек. Те могат да бъдат пренесени върху кожата, без да навредят по какъвто и да е начин на своя преносител, но могат да бъдат и смъртоносни, ако попаднат в кръвния поток. Особено висок риск от заразяване има при хора с отслабен имунитет.
Уреаплазмозата е полово преносимо заболяване, което се причинява от специфични микроорганизми, които имат белези, както на вирусите, така и на бактериите. Уреаплазмите са условно патогенни микроорганизми, които могат да причинят заболяване при определени условия в организма. Иначе може да са налични в лигавицата на половите органи и пикочните канали без да предизвикват каквито и да било симптоми.
Микоплазмената уро-генитална инфекция се причинява от бактерии от вида Mycoplasma и Ureaplasma. Те са широко разпространени в природата и предизвикват различни заболявания при човека. При човека заболявания на пикочно-половата система причиняват Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum и Ureaplasma parvum.
Микоплазмите се установяват в уро-гениталната система при 20-40% от сексуално активните здрави мъже и жени, без да предизвикват оплаквания. Те могат да предизвикат различни оплаквания и да засегнат външните и вътрешни части на уро-гениталната система.
Микоплазмите се развиват в клетките на лигавицата, покриваща различните части на половата система при мъжа и жената. Смята се, че микоплазмената инфекция се развива по-често при едновременното заразяване и с друга бактериална инфекция. Особено тежко протича инфекцията при хора с увреден имунитет, когато е възможно микоплазмите да навлязат през лигавицата на половата система и да предизвикат възпалително заболяване и на други органи.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   27 сложих ти една звездичка, защото смятам теорията ти за откровена лъжа.
Само предполагаш кои са майките на 90% от децата в домовете с умствено изоставане, с физически недъзи. А ние видяхме протестите на майки на подобни деца, е не изглеждаха да са леки жени!!! Мислиш ли че онези жени от протестите преди да родят са били "наркоманки, проститутки, хора, които водят абсолютно разюздан начин на живот, заразени с какви ли не болести, с безброй партньори", затова ли имат такива деца????
Ако мислиш че теорията ти е вярна моля обясни как циганките в България се омъжват девствени и дори не целунати от мъж, повечето спят само с мъжа си цял живот и раждат само от мъжа си, пък не виждам популацията им да се състои от "здрави, умни, уравновесени и добри деца"???? Защо така?

№27 с лъжи няма да постигнеш нищо, постижения се постигат с истина с напълно откровен разговор с децата. По добре кажи на момичетата че секса е нещо напълно нормално да правиш с мъжа с който искаш да създадеш деца и те ще правят секс само с мъжа от който искат деца и няма да ползват секса за спорт.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 88ae817561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До №12!
И какво по точно имаш предвид че момиче на 9 години което посещава училище е дърпана за плитката? Тя полово не е узряла още! Даже и не разбира какво означава, освен да чула или видяла, копира без да осъзнава действието! Или имаш предвид за орален секс? Намекваш че повечето деца които виждаме на центъра, улиците и площадките, които играят и карат тротонетки, гледаш ги деца, и се заблуждаваме ако си мислим че не са правили секс! Брутален ужас.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   От 14. Тогава да помогнем поне на едно момиче и нейните родители по точка 1. част врора.

Бактериална вагиноза/ гарднерела/
Bacterial vaginosis (английски); Gardnerella-Infection Kolpitis (немски) - Бактериалната вагиноза е нарушаване на нормалната флора на влагалището без възпалителен характер, при която нормалната (lactobacillicus-доминираща) флора е заместена от анаеробни Gardnerellа микроорганизми в големи концентрации. Много често придружава уреаплазма инфекция, затова, при рецидивираща бактериална вагиноза, изледването за микоплазма и уреаплазма трябва да се мисли задължително.
Гонорея.
Гонореята (наричана още трипер) е полово предавана болест, която се предизвиква от бактерията Neisseria gonorrheae. Заразяването с тази болест става изключително при полов акт. При мъжете се проявява с гнойно уретрално течение, а при жените с цервикално течение. Може да има остро, хронично или асимптоматично протичане. Инфекцията може да засегне ано-ректалната област и фаринкса в гърлото, а може да има и други форми. При децата заразяването става и без полов контакт, като най-често проявите са от страна на конюнктивата и вулвата. Инкубационен период 2-7 дни, в редки случаи до 30 дни.
Сифилис.
Сифилисът е хронично системно заболяване, което се причинява от Treponema pallidum (бледа трепонема). В медицинската литература в миналото болестта често е наричана "големият имитатор", поради сходствата си в клиничната картина с тази на различни други заболявания.
Сифилисът се характеризира с редуването на клинично проявени стадии (първичен, вторичен и третичен сифилис) с латентни епизоди. Сифилисът е инфекциозно заболяване и в над 95% от случаите се предава при полов акт.. В последния стадий на болестта обаче, уврежданията, нанесени на вътрешните органи от бактерията-причинител, са необратими и с летален изход.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ef80b8b8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   31, много си се вманиачил, а може би си и доста ревнив:)
Аз, когато бях момиче в детската градина си харесвах едно момченце:). Разбира се, че нищо не сме правили, то другото би било ненормално. На тези години не си полово зрял и не разбираш тези неща, но това не ти пречи да изпитваш симпатии към някого:)
Когато човек пораства и се развива идват и другите неща. Харесване, ухажване, държане за ръчичка, целувки, натискане и най-накрая секс:). Всички тези неща са нормални в определена възраст и ненормално би било, ако не се изпитват.
Сега-кога точно ще се почне с половия живот е много индивидуално, но най-доброто е разговори и образование на тази тема.
Когато родителите заравят главата в пясъка, като щрауси, и се правят, че детето им винаги ще си остане на 8-9 години, е голяма грешка.
Тук имаше добри съвети. Да се почне с книжки, подходящи за възрастта й, в която се обяснява разликата между момчетата и момичетата анатомично. Хигиена, особености.
После лека-полека се надгражда.
Ако се интересува от къде идват бебетата, се обяснява вече истината, разбира се подходящо поднесена, но няма нужда да й дойде цикълът, а ти да обясняваш, че бебетата ги носи щъркелът:)То е чак смешно, особено във времето на интернет.
Друго също е вярно-любопитството. Децата, особено малките, нямат полов нагон, но им е интересно да видят "какво имат момчетата/момичетата". Затова някои учителки се оплакват, че децата се събличат и се показват, а те са просто любопитни и ако не са виждали на картинка/книжка и не им е обяснено, задоволяват любопитството си по друг начин. Това не означава, че го правят със сексуална умисъл или са развратени:)
Средата ви не я знам, може наистина да е неподходяща, но се постарайте да намерите по-подходяща(ако имате действително основания за това), а не да асоциализирате детето си и а го карате да страни от другите деца.
Но преди това, прочетете и вие.
Реално, когато дойде цикълът на едно момиче, то вече се е развило полово и МИСЛИ за секс:). Не казвам, че почва веднага да го практикува, но вече може да се възбуди и й се иска.
Сега, кога ще се почувства наистина готова и кога ще почне да води полов живот, е друг въпрос и е много лично.
Но при всички положения трябва преди това да й е обяснено всичко, по възможност от родител, а не да го научава на улицата.
И накрая, няма родител, който иска детето му а се развие полово и веднага да почне със спалната акробатика(без значение дали е момиче или момче), но трябва да се действа деликатно.
Крайни забрани и представянето на секса като нещо "срамно" или "мръсно" или провокират правене на пук, или объркват психиката и после мъжете се оплакват от "фригидни" жени.
И ако щерка ви почне сексуален живот по от рано, това не е края на света:), особено ако знае как И СЕ ПАЗИ (защото много пълнолетни не се пазят и резултата е аборти, болести и т. н. )
Лично мен по ме притесняват наркотиците, порно-клипчета, голи снимки, които си правят децата.
На тоя фон, че е почнала 1-2 години по-рано, от колкото ти се иска, ползва си предпазни средства и е достатъчно умна да не позволи да я снимат или да се дрогира, е добре.
Нали разбираш, че дъщеря ти расте и е нормално от един момент нататък да прави секс. И няма да ти иска позволение за това:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   31 Кой ти е казал, че децата, които карат тротинетки са правили секс??? Голяма фантазия имаш вземи стани сценарист. Казах че още в първи клас се говори за секс, темата ги интересува, защото е забранена, имат нет на телефоните и поне едно дете в клас да не кажа половината момчета им пускат на целия клас порно клипове от нета.
Дърпана за плитката обясних какво значи, че е харесвана, не знаеш ли че малките момченца, закачат харесваното момиче дърпайки плитката й или чантата й?
Питах нарочно заради теб сина ми, каза че онова момиче тогава не е правило свирки, само обещало за следващия ден. После питах ами кога започват днешните деца? Каза че имало изключения, които са правили секс на 7 и половина момиче и момче, лично е видял и аз съм в шок. През деня скрили се някъде навън децата.
Той твърди че децата в първи клас говорили за секс, обсъждали телата на момичетата в класа, имало поне по 2 деца във всеки клас, които виждали вечер родителите си, защото живеели в гарсониера и спели в една стая.
Първата вълна за секс при момичетата започвала на 11 год, до 14 рядко имало девствени, след това девствените били изключения. Казвам ама как, той казва ами момчетата си търсят коя ще даде, а за момичетата било гордост да имат гадже, чувствали се харесвани и с няколко мили думи им се получавало на момчетата. Той не му се говореше повече, вече е завършил гимназия и както казах по горе си има сериозна пълнолетна приятелка и темата не му е интересна.
И пак стигам до извода, че с днешните деца не е говорено възрастните сме виновни за това положение. Въпреки че аз нямам този проблем, това ме засяга, защото българските деца са наши на всички нас.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 412be8f06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   От 27 до номер 30:
Ами смятайте си теорията ми за лъжа, ваше право, аз не лъжа умишлено, просто съм чела!!!
Пък ако искате всеки да си прави безразборен секс, да си прави, много ясно трябва да проумеете, че той не е само физически акт, ама хич не е само това! На такива като мен им е все едно, ако някой не го интересува този аспект, техните изпълнения не касаят моята енергия.

Относно майките на деца с увреждания, които протестираха неотдавна.
Ако бяхте чел/а малко повече не само за секса, а за енергията също, щяхте да знаете, че има кармични причини за появата на физическо или умствено уврежадне ( с други думи поведението на душата в предходен живот). Това също е свързано с енергията на тези деца и родители, защото информацията за предходни дела е енергия в самата си същност, мисълта е енергия.
Там вече какви са били причините, проявили се днес, това само онзи горе знае. Със сигурност обаче има причина, нищо не идва ей така от нищото в съдбите на хората!
Седнете и почетете повече за енергийната същоност на човека, ама на малко хора им стиска, защото трябва да контролират по друг начин постъпките си. А къде -къде по-лесно е да не знаеш, да си живееш разхайтения живот, пък един ден като дойде проблем:''Защо на мен? ''.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   35 искам да се говори само истината!!! И В №30 написах пример как. Говоренето на истината няма да позволи на децата да се провалят, ще им даде повод да мислят.
Ти какво ми твърдиш, че майките по протестите били проститутки, но не сега, а в миналите си животи така ли? Твърдиш нещо което само онзи горе знаел? Имаш специална връзка с него и си говорите ли? Нагледни доказателства имаш ли? Или просто си чела нечии фантазии и ни ги подхвърляш за доказано твърдение???
Смешна ставаш №35!
Не ми каза онзи горе каза ли ти защо циганските деца не са "здрави, умни, уравновесени и добри деца"? Или и те в миналите си животи, нещо си, затова сега са наказани да са циганки?
То излиза, че содом и гомор е било навсякъде по цялата земя в миналото щом едни изплащат карма имайки увредени деца, други изплащат карма като са се родили циганки, трети изплащат карма като се разболяват, днес на земята има едни няколко стотин човека, които сега живеят добре, следователно само те са били послушни в предишните си животи:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   От 14 до 27 и 30. Дори обикновенно гръбначно изкривяване/сколиоза/ при жените, води до овален отвор на тазовите кости и при раждане може да се увреди главичката и първи шиен прешлен. Следва необратима инвалидизация. Наследствената, родова обременеост се предава на поколенията, чрез клетъчната памет. ВСЯКА КЛЕТКА притежава памет, не само мозъка. При яйцеклетката няма мозък, но се образува цял човек от една клетка и един сперматозоид. Който вярва само в материята изключва от уравнението наречено живот енергията. Материя без енергия се нарича мъртва, в нея няма живот. Всяка жива материя, разбирайте белтъчна структура приема и сама излъчва енергия и информация. Енерго-информационния обмен и взаимодействие е неотменна част от живота. В СПЕЦНАЗ на ГРУ на РФ тренират безконтактен ръкопашен бой, а САЩ в Ирак използваха психотронни облъчватели за разпръскване на безредици.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   37 Ох, май тренираш безконтактен бой върху мен! И извънземните са едни зелени човечета!
Че има наследствени болести е вярно, обаче те нямат общо с твоята фантастична енергия, а с мъничка грешка в ДНК, което си е материя. При яйцеклетката няма мозък, но има ДНК. ДНК е нещо като рецепта, кое как да се подреди, и в инвитро процедурите не им е нужна отделна енергия за да създадат Зигота, но без храна /доставка на материал/ нищо живо не оцелява. Сега ще ме почнеш със слънцеядите, но нямам намерение да ти обяснявам как става това. Все пак темата на автора е за децата.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 21b3008c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   35:Аз проблем нямам. Чуждият сексуален живот не ме интересува. Това, че някой не знае как всяка постъпка, и добра, и лоша, се отразява на енергията му и оттам на живота му, и на поколението му, си е негов проблем.
Относно циганчетата, много от тях са здрави, отделен въпрос е че възпитанието им е ниско заради ниското ниво на родителите.
Ако просто някой иска да си живее живота с много бройки, ОК, това изобщо не е мой проблем, прав му път!!
Непонятна ми е толкова злоба, аз не злобея, аз обяснявам...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   38. Аз съм 14/29, 32/ Целия ми материл е посветен на децата. Публикувам неща, които са изключително непопулярни и масово несподеляни.
Колкото до ДНК вие дадохте много точно определение за нейните функции. ДНК е "пресована" в ядрото на клетката. Но клетъчната памет е съсредоточена не само в ДНК, но и в други структури на клетката.

А що се отнася до енергията, то храната е строителни материали плюс енергия!!!

И отново да помогнем на децата и техните родители с каквото можем.

Второ: Вирусни инфекции.
Папиломовирусите водят до брадавици, бенки, папиломи, кондиломи и онкология навсякъде по половите органи и кожата. Веднъж внесени папилома вирусите остават в тялото до живот. Като е известно, че папилома вирусите имат над 100 разновидности и 20 от тях водят до онкология. Ако направите ваксинация, която се поставя само на незапочнали полов живот момичета може, чрез ваксината "срещу рак на шийката на матката" в организма се вкарват допълнителни папилома вируси, с които не е бил заразен човек и може да не се разболее никога. Това допълнително натоварва имунната система, което води до нейното отслабване още повече. Престъпление е да се бие на деца ваксина срещи папиломавирус и нейните възможни странични ефекти, като е известно, че с този вирус лесно се преборва от човешкия имунитет, но само след като се направи обезпаразитяване! При наличие на глистите в организма имуннтата система отслабва, затова не успява да се пребори с човешкия папилома вирус. Хелминтите / глисти, токсокара, метили, острици, токсоплазма и др. / се предават по хората от друг моден взрив, осъществяван от компаниите за храни за домашни любимци и спонсорираните от тях психолози и други НПО, а именно „домашните любимци“.
Херпес вирусите и особено андрогенния щам водят до генитален херпес, и онкология. Скрития, латентен период до активация на поселил се в човек вирус може да трае 3 дни, за грипа, до 5 години за ХИВ-СПИН вируса и до 15 години за херпес вирусите. Грипа може и е отнасял живота на милиони хора и само за броени дни. Херпес вирусите чакат подходящ момент на срив в своя враг и единствената унищожаваща ги сила имунната система, и атакуват организма. Поразява нерви в сърдечната област и човек получава остра инфарктоподобна болка, която може да се сбърка с инфаркт на миокарда.
Заразата може да настъпи още при раждането от гениталните пътища на майки, носители на вируса. Инфекцията се предава директно (напр. целувка), чрез полов контакт или индиректно чрез замърсени предмети. Тенденцията е към по-висока честота на инфекция с херпес вирус тип II и особено при имуносупресирани лица. Херпесният вирус е с доказан канцерогенен ефект. Причинител на аногениталната херпес-вирусна (herpes simplex) инфекция е Herpes simplex virus тип 2, от семейство Herpesviridae.
Романтичното име на мононуклеозата – „Болест на първата целувка“, насочва главно към юношенската възраст (13-18 години. Инфекциозната мононуклеоза се причинява от Епщайн-Бар вирус (EBV), но съществува и понятието мононуклеозо подобен синдром. Проявявата му е много подобна на мононуклеозата, но се предизвиква от други вируси, бактерии и паразити. Например цитомегаловирусът може да причини симптоми, подобни на инфекциозната мононуклеоза. В първите си изяви HIV-инфекцията също може да протече с клинична картина, подобна на мононуклеозата.
Имунната им система е подложена на въздействие на неконтролирана и безразборна употреба на антибиотици за заболявания, които не изискват такова лечение, както и вторичния прием на антибиотици, включително чрез храните, които се добиват от животни третирани с тези лекарствени средства. Нарушената имунна система на децата ги прави склонни да боледуват от такива вирусни инфекции.
Медицинското виждане, че нещо заселило се вече в човек, като вирус може и трябва да се убие, чрез медикаменти е несъстоятелно. Можем само да блокираме или законсервираме дадени вируси, но не и да ги убием. Те са доживот в човек, но може и никога да не се активират. С антибиотици се убива само собствената ни пазителка и лечителка имунната ни система, но не и вирусите!

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7f8eb5877b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Здравейте, моето мнение е че забраните и отдалечаването не са решение, по добре говорете на тези теми, обяснете последиците, обяснете че ако има потребност да сподели с вас може да го направи на всяка тема, нека има доверие във вас. Родителите ми никога не са ми забранявали, може би затова и никога не съм ги лъгала, знаеха че ако кажа отивам на дискотека и кажа точно в коя съм ако дойдат в 5 сутринта да ме потърсят ще съм там. Имам дъщеря която е много далеч от тази възраст но един ден искам тя да има същото доверие в нас като родители, да може да сподели, ще се постарая да и обясня точно как стоят нещата без да и спестявам нищо, защото ако тя има доверие в нас се надявам че няма да има нужда от лъжи. Смея да кажа че винаги съм била отговорна с постъпките си, дори да съм имала свободата да излизам и да се забавлявам с приятели винаги е било в разумните граници. В обкръжението си съм имала приятели които са пушили трева, предлагали са ми, но никога не съм опитвала, не защото са ме проверявали всеки ден дали мириша на цигари а просто защото знаех че сега ще е цигара после обаче може да последва друго, едно време в училище ни пускаха филми за последствията от наркотиците, цигарите, цикъла при момичетата, потърсете такава научна информация под формата на видео и я изгледайте заедно, обяснете и че след това ако има въпрос може да ви попита и най вече бъдете искрени с децата си и им покажете, че им имате доверие.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e2a59d7910
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   Ох, аз само да разбера, че някой се навърта около дъщеря ми (за секс изобщо не говорим, тогава буквално ще го пречукам), ще го оставя без топки, а тя ще го кара на сух режим дълго-дълго. До 18 никакви гаджета. Само учене. Когато си стъпи на краката и почне да се самоиздържа, тогава да мисли за мъже. Докато яде от моята паница, може да забрави за момчета.
Впрочем днешните тийнейджъри на нейната възраст не могат да се нарекат мъже изобщо. Доведе ми веднъж един такъв неин съученик (на 15 са), уж гаджета щели да стават. То като му видиш ръчичките - едни белички и гладки... Веждите му едни изскубани, всяка пъпчица намазана с кремче, абе кукличка момченце. Накарах го да сцепи едно дърво с брадвата, дървото го удари по крака, то не беше писък, не бяха чудесии. И като му говориш, погледът му забит в телефона. С такива боклуци не искам дъщеря ми да има нищо общо. Само мъж на място, с доходна професия и образован ще приема за зет и то само тогава, когато самата тя стане независима. Дотогава ще трае и ще заляга над уроците.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d7af216f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Номер 43, с този подход накрая ще ти доведе някой чичко на твоята възраст или някой фетишист, който обича девственици. Всъщност няма гаранция, че ще е девствена, но предвид поведението ти, ти никога няма да разбереш. Не забравяй и, че паницата й я поднасяш тъй като ти си избрал едно време да я направиш и съответно си носиш последствията за това. Освен това си длъжен да го правиш по закон. Така, че не се опитвай да манипулираш с това. Когато се отдели финансово, друга песен ще пееш - “аз паницата съм ти я поднасял”, “за твое добро” и т.н, но едва ли някой ще те чуе тогава.
Ако наистина я обичаш, няма да се държиш с нея като със стока, а като с човек, който има мисли, чувства и желания, които трябва да бъдат уважавани. От какво те е страх? Какво ще й направят? Ти що за боклук си бил с жените, че сега така “пазиш” дъщеря си?
Поведението към момчето също е супер селско. Представям си и какви ги блещиш, че да си гледа в телефона вместо да те слуша. Истинският мъж се познава по поведението, не по ръчичките. А и още нещо - пари не се изкарват с копаене в градината и с цепене на дърва. Образованите хора с добри професии плащат на такива като теб, за да свършиш “висококвалифицираната работа” вместо тях.
Кой приемаш за зет, никой няма да те пита. Дъщеря ти рано или късно ще си намери мъж, ще си се прибират заедно и ще си я чука колкото си иска без значение дали го одобряваш. Научи се от сега да приемаш, че след няколко години твоето мнение няма да струва нищо за дъщеря ти и се моли да я научиш да може да избира мъдро. Ти даваш ли пример у вас как трябва да се държи един мъж към жена си и един баща към дъщеря си?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   №41 какво ще кажеш децата още на три годишна възраст да ги записваме да учат висша медицина?
Кога според теб е времето в което трябва да запознаем децата с всички подробности за всички болести? Не ти ли се струва твърде тежка за деца тази материя, която си изписала? Нужно ли е човек да знае името на всеки вирус и всяка възможна болест? Как сме оцелели хората, които не знаем имената на всички болести на човешкото тяло? Ако ги научим, защо са ни лекари? Различаваш ли сексуалното от медицинското образование? Не намираш ли че дете чуло текстовете, които си описала ще се изплаши въобще от контакт с хора, та те хората са заразни същества, а и домашните любимци, си описала. Какво ще кажеш всеки да се затвори в отделен херметически съд, че то освен болести по полов път има и други болести на тоя свят? И всички венерически болести можеш да ги хванеш не само по полов път, не е нужно да си правил секс, пикал един без да си измие със сапун ръцете отиваш след 10 минути без да знаеш здрависваш се с него имаш миниатюрна драскотина на ръката и хоп венерическа болест. Отиваш в магазин мериш обици, хоп сифилис, мериш дрешки и хоп нещо си, отиваш на море и хоп нещо от басейна и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 86283e10e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   43,ти си Ненормален,лекувай се!Ако ти бях син щях да те съдя..!Съжалявам момичето че има баща като теб,който живее още в пещерите!ТИ какво искаш нея не я интересува разбери го!Ако искаш такъв мъж омъжи се ТИ за него,тя има друг вкус и харесва други момчета и това е нормално!"Твоята паница"..ужас!Не мога да повярвам че има още такива утайки,които се държат с децата си като роби!Ще се радвам момичето да се отърве по-бързо от тебе и да си живее живота както иска Тя!Ти самия си по-голямо дърво от това с което си ударил момчето!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   43 Радвам се за теб че фантазията ти работи добре и си мислиш че ще имаш право да избираш мъж на дъщеря си. Само да питам след като оплю момчетата, дъщеря ти истинска жена ли е? Пере, готви, плете, шие на ръка, без машини, че и кравите дои и масло избива от млякото:)

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   от 41 до 45. Тя неслучайно здравната култура и образование не се преподава в училище. Хората на планетата са повече от колкото тя може да издържа и природата да се самоочиства. Вярно е, че всеки навсякъде може да се зарази, но е казано и доказано, че грам превенция е по-добре от килограм медикаменти изписани от докторите.Обзалагам се, че максимум 5% от населението знае нещо елементарно по тези въпроси и вие не сте между тях. Зравето на всеки и на децата му са лично задължение. Дори при лечение от доктори отговорноста и последиците отново са на пострадалия.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 797460944e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Номер 43, тука те оплюха, но аз - макар също да мисля, че си краен - предпочитам моят съпруг да разсъждаваше като тебе, а не да е до такава степен либерален във възпитанието. Тази негова либералност ще ни изяде ушите един ден и аз отсега го виждам. Не може една тийнейджърка винаги да получава това, което иска - а тя иска всичко, което види! Утре това очакване ще се прехвърли от бащата към съпруга. На мен отсега ми е жал за горкия зет, защото, завалията, не знае какви капризи и изисквания го чакат.
Наскоро малката навърши 14 години и съучениците й бяха направили парти-изненада. Много мил жест несъмнено. Когато рожденичката се прибра, сподели емоцията по следния начин: "Бяха похарчили 150 лева за мен! " Т. е. нито тортата, която децата сами бяха направили, нито парфюмчето, което й бяха подарили, нито балоните, нито картичките с приятелски пожелания са важни. Важно е, че класът е събрал цели 150 лева ЗА НЕЯ.
То и аз искам детето да не живее с ниско самочувствие и да се чувства по-назад от връстниците си, но гледам да обвързвам наградите с постиженията. Докато зад гърба ми в деня, в който я оставиха на поправителен по английски (език, който аз владея добре и можеше да потърси помощ), баща й я заведе на кино и я обзаведе с нов таблет. И веднага е зададена програмата: аз дори да се издъня, мъжът е длъжен да ме глези.
Към момчетата съпругът ми пак е излишно либерален. "По-добре - казва - да има опит, а не да след време да се хвърли на врата на първия срещнат загубеняк и да си мисли, че няма по-добро". Пак не съм съгласна! Но аз съм "лошата" в семейството и думата ми не тежи и наполовина колкото портфейла на "тате". Всякакви опити да препоръчам книга, да внуша, че е вулгарно бельото ти да се вижда под дрехата, че дама не може да използва нецензурен език, че да парадираш с придобивки е признак на ниска култура - всичко това удря на камък, защото "добрата" половинка от родителското тяло възпитава у малката консуматорска нагласа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9b48475f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   От 14 Ако искате да направите нещо-намирате начин. ако искате да не направите -намирате причина!!!

Все пак да довърша започнатото в полза на децата и родителите им.

Трето: Вагинално- гъбични инфекции.
Гъбичките живеят на колонии, като са свързани едни с други помежду си в рамките на колонията и между колониите. Антибиотик не ги лови, но им създава място за развитие. Честата употреба на антибиотици води до разцвет на гъбичките и особенно на Кандида албиканс. Антибиотиците убиват само бактериите, вредни и полезни и по този начин създават място за размножаване на гъбичките от различни класове и видове. Там където има един вид има и от другите видове гъбички. Гъбичките вътре в организма се разпространяват по лимфен път, затова са в секретите, но ги няма в кръвните проби. Кожните, на ноктите, по краката, във влагалището, устата, червата и други са обикновено различни гъбички. На всяко място даден вид преобладава
Гъбъчката Кадида албиканс например, поразява стомаха, червата, сливиците, носните кухини, белите дробове, ставите. Тя живее навсякъде в кръвта, лимфата, слузестите обвивки/лигавици/. В световен мащаб 20% от популациите са поразени от тази гъбичка. Кандидозата може да се прояви във вид на ангина, синузит, бронхит, хранопроводно възпаление, на стомаха, дори, като простатит. Също като сърбеж, пърхут, млечница вагинална, кашлица, пневмония, псориазис и други състояния. Когато имаме тотално поражение от гъбички се получава дерматофикоза/лишеи/. Може да се порази и окото. Предава се и по полов път, може и чрез бельо.
Четвърто- паразитни инфекции.
Трихомоназа. Причинителят на трихомониазата е паразит: Trichomonas vaginalis – едноклетъчен, подвижен протозой с микроскопични размери (средно 10-20 м) и невидим с просто око. Предава се предимно по полов път. Паразитът се размножава чрез делене на 8-12 часа. Характерна особеност на трихомоните е способността им да фагоцитират (поглъщат) други микроорганизми (бактерии), като по този начин се превръщат в резервоар на патогенни причинители на други инфекции, включително и полово предавани, като например гонококция (трипер). Това обяснява честото наличие на съпътстващи инфекции при трихомоназата.
При човека се срещат три щама: полово-вагинален, чревен и в устната кухина. Третия вид заедно с други бактерии причинява лошия дъх в устата. Отпадъка от живота на трихомоназата в устата е зъбната плака, налеп. Затова по старата препоръка преди сън зъбите се мият за здраве, а след сън сутрин-за красота.
Трихомоназата прилича много на кръвните клетки тромбоцити и лимфоцити, мимикрира и трудно се диагностицира. Ако се опитаме да я лекуваме с антибиотици, то от камшичестата форма преминава в амебовидна, разраства се агресивно, прави колонии, които се развиват в различни органи, като се образуват кисти и тумори.
Туморът всъщност е колония от трихомонази. При тромбофлебитът тези колонии са по стената на вената. Тромбоцитите не живеят толкова дълго, че да стоят като тромби с месеци по вените. Те живеят само 3-4 дни. Тези колонии от трихомонади могат да стоят като тромби с години. Тромбофлебитът, лимфаденитът, лимфомата / рак на кръвта /, кисти, болестта на Алцхаймер, инфаркт, рак, психичните болести най-често се предизвикват от изобилието на трихомонази. Когато туморът, който всъщност е колония на трихомонада се оперира, те се разселват и метастазират и това са тъй наречените метастази.
Хламидиалната инфекция се причинява от вътреклетъчен паразит наречен Chlamydia trachomatis (Хламидия трахоматис). Тя се предава по полов път и засяга както мъже, така и жени. Освен половите органи, в някои случаи се засягат и очите, ставите, черния и белия дроб. Инкубационният период (времето от момента на заразяването до проява на първите симптоми) е 10-30 дни. При мъжете от възпалителният процес се засяга главно уретрата. Оплакванията са оскъдни, главно от наличие на минимално количество белезникав секрет от пениса, главно сутрин. Оплаквания може да липсват в 40% от случаите. При жените инфекцията е често безсимптомна, или има наличие на по-обилно влагалищно течение.
Хламидия- Това е сбор от бактерия и вирус. Според условията минава от форма във форма. При третиране с антибиотик вирусната форма влиза в клетката, за разлика от обикновенните бактерии, които не навлизат в клетките. Хламидията винаги носи със себе си запас от холестерин, които попада между отделните слоеве на кръвоносните съдове и прави холестеролни кисти. Те могат напълно да запушат даден съд. При инфаркт на млади хора това става не от атеросклероза, а от хламидни кисти.
Токсоплазма: Предава се по всякакъв начин, особенно при наличие на домашни любимци.
Toxoplasma gondii е едноклетъчен паразит, който предизвиква заболяването токсоплазмоза. Тежката форма на токсоплазмоза поразява мозъка, очите и други органи, води до шизофрения. По време на бременност не взимайте улична котка вкъщи и не галете уличните котки, а също така се консултирайте с ветеринарен лекар за рисковете вашата домашна котка да се зарази с токсоплазма. Ако имате домашна котка, не я пускайте навън, хранете я само с добре сготвена, суха или консервирана храна и не сменяйте котешката тоалетна, ако сте бременна.
Обикновено ако жената е била инфектирана преди бременността, бебето е защитено от нейния имунитет. Ако жената се зарази по време или малко преди бременността, тя може да предаде инфекцията на детето вътреутробно (конгенитална трансмисия). Пораженията върху плода са толкова по-тежки, колкото по рано в хода на бременността е инфектиран. Потенциални резултати са: Аборт, мъртвораждане, уродливост.

Най-болно ми е в последно време като видя бебещка количка и за нея вързани едно или повече кучета. Всяко действие или бездействие имат последици и цена. Цена, която не всеки може да плати. Последици, които и медицината не може да поправи! Образовайте се всячески и непрекъснато!
Очаквам коментар и от автора!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7088cea0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   50 С всичките си излияния, ако някой родител седне и с тези твои доводи мъчи да накара дъщеря си да не прави секс, няма да му се получи номера, първо защото е прекалено тежка материя за дете, второ защото всичките болести могат да се избегнат с предпазни средства като презерватив например. Единственото в което убеждаваш хората с описанието на болести, бактерии и вируси е да ползват презерватив и да се мият. Като плашиш децата с болести няма да спреш интереса им към секса, можеш само да ги приучиш да правят с презерватив.
Как твоята бъбривост ще спре децата да правят секс с презерватив???? И как не правенето на секс в тийн възраст ще спаси хората от токсоплазмоза примерно? Или си продавач на онова устройство ZАРРЕR, дето избивало всички бактерии и вируси и най-накрая ще ни кажеш да си го купим.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker