Имот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имот
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1351 пъти
Здравейте, проблемът ми е следният.

Свекървата преписа къщата на мъжа ми, чрез покупко-продажба и условие за гледане. Но свекървата не спира да тормози сина ми обижда го, кълне го, вика му че от него няма да стане човек, пожелава му да изпадне в същото състояние като нея и какво ли не. На скоро преживя малко тежка травма и вече е напълно излекувана, но е голяма гивизана и се прави, че е болна още. Онзи ден заплаши сина ми, че ще си вземе къщата обратно и ще я препише на дъщеря си (сестрата на мъжа ми), защото ние не сме я били гледали, а дъщеря и идва един път в месеца. Та въпроса ми е следния, можели тя да си вземе къщата обратно?

Вложила съм твърде много пари в тази къща, твърде много.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: fbd66904ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се,че може.Малко грозно си го написала,семейство се,а разчитате на къщата на свекървата.Като не иска да я гледате си събирате чукалата и толкова.След като тормози сина ти същото.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2fecb488d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моят съвет е, Потърси си добър Адвокат, А можеш да си зададеш онлайн безплатно въпроса, Пиши в Гугъл - адвокат Светлозар Арнаудов безплатно онлайн, , и ще ти излези и ще можеш да му за дадеш въпроса си. Желая ви успех.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: f426d1c927
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Питай адвокат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 6fb1caee4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип може но много трудно. Аз ако съм ще е продам на най верния си човек извън семейството със специален договор чието име сега ми убягва как се наричаше, но един приятел знам че така направи и всичко е точно

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ca795a2d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Надявам се пазиш разписки за всичко.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 94848902b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като чета такива истории и се погнусявам колко са меркантилни хората, всички около мен братя и сестри се карат и съдят като диви селяни след смъртта на родителя си. Не ви ли е поне малко неудобно???
Ж20

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ccf2f02196
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По принцип може, ако не са уговорени ограничения в обема на дължимата издръжка и грижи, се дължат цялата необходима издръжка и всички необходими грижи и ако описаните в нотариалния акт задължения не се спазват системно, този договор подлежи на разваляне по съдебен ред.
Но ако го е прехвърлила на мъжа ви, тя има право да търси гледане, само от мъжа ви, вие и сина ви не сте й задължени. Има ли право да се глези, о да, колкото си иска, такъв договор задължава единствено приобретателя на имота- мъжа ви, а на нея дава права да иска, но няма право да иска да й бъде осигурен по добър станадарт на живот от този на приобретателя. Тоест няма право да иска да яде омари и да иска почивка на Малдиви, ако мъжа ви не купува за себе си. Ако обаче мъжа ви ходи на почивка тя има право да иска той да осигури същото и за нея.
Ако тръгне да разваля обаче, развалянето на договора става по реда на чл. 87, ал. 3 ЗЗД и при неговото разваляне страните са длъжни, съгласно чл. 88, ал. 1 да възстановят положението отпреди сключването на договора, като всяка от тях върне на другата това, което е получила. Тоест мъжа ти има право да си поиска както парите които е вложил по майка си, ток, вода, храна, отопление, лечение, лекарства, така и да определи цена на положените грижи и ако договора е от дълго време тя надали ще има толкова пари, че да плати.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c22947d005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката:

Никъде не съм написала, че разчитам на нейната къща, имам си роднини при които мога да остана. Но тази къща е правена от заеми. Всичко по нея е сменено: покрив, дограми, обзавеждане, облицовка на стаите, обзавеждане на стаите с чисто нови мебели от дърво, закупуване на чисто нова електротехника (хладилник, пералня, печка, телевизори и т.н), изграждане на гараж (който изобщо не беше започнат), смяна на ограда, прекарване на отоплителна система. Къщата се състои от две половини, като общо стаите са 6. И до ден днешен изплащам заемите за тази къща, за да може тя да е доволна. Когато стана инцидента съм се ангажирала да излизам от работа и да не ходя (заради, което щяха да ме уволнят, слава богу не ме), да приготвям всяка вечер различна закуска, обяд и вечеря, да я къпя, да я почиствам, да купувам лекарства и всички от тези изброени, нито сестра и нейните деца са се ангажирали с това. Единственото, което ме крепи е сина ми (който търпи нейното държание) и мъжа ми (който за щастие не заема изцяло нейната страна). А тази жена е не благодарна.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c22947d005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 5 от авторката:

Да пазя абсолютно всяка една разписка и гаранция, за ремонта по тази къща и закупуването за всяка една електроника и мебел.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 1b262e7c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А защо си влагала пари в къщата? Къде е мъжът ти в тази ситуация? Защо търпиш някой да тормози детето ти? За какви точно пари допускаш това?!
Махайте се с детето от тези хора и се спасявайте!

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 361bbb16a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За можене - може, но трябва да докаже, че не си изпълнявате задълженията по договора, което не е лесно. Трябва да има свидетели, някакви други доказателства... А и делото изисква разходи - адвокат, такси.
Я си поговорете с бабата и мъжа ти - какво иска и какво цели. Обяснете й, че без вас е заникъде, че дъщеря й не дава мило и драхо да я гледа и й скръцнете малко със зъби да си седне на четирибуквието, а също и да се държи човешки със сина ви. Понаплашете я да се спре, кажете, че без вас къщата е щяла са се срине и ако развали договора, ще искате да ви възстанови направените разходи (надявам се, че пазите фактури и други документи)
Аз недоумявам защо е това отношение, по принцип бабите умират за внуците си, не знам как се е стигнало дотам...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c22947d005
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От Авторката:

Много благодаря на всички ви, надявам се нещата наистина да се пооправят. Мъжа ми и направи няколко забележки днес и мисля, че сега ще е по-добре. Наистина дъщеря и грам не я гледа, но като стана въпрос за делба на къщата беше голям проблем, защото и тя искаше част. А това нямаше как да стане, защото наистина сме направили голям ремонт върху нея.

Благодаря ви от сърце, отново :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ccf2f02196
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "А тази жена е не благодарна. "

Благодарността вече е друго нещо авторке. Не си права да търсиш благодарност от нея че си изпълнявате договора за гледане, защото тя към вас е изпълнила задължението си по договора. За какво да ви е благодарна? Че си правите удобства на себе си както на вас ви харесва, нима я попитахте каква дограма или какъв точно хладилник да купите и дали да изхвърлите нейната стара покъщнина? Че си влагате доходите в имота, който се надявате да остане за вас вместо да харчите по вас и по нея парите си за екскурзии и хотели, че я гледате по договор и за гледането тя си е платила с имота си. За кое?
Ти благодарна ли си днес на собственика на магазина от който си купи хляб с касова бележка? Както ти си плати хляба така и тя си е платила гледането.
Може да не осъзнаваш но с такъв договор тя става пълноправен ползвател на доходите на сина си, а вие вместо да ги харчите за омари и Малдиви и да водите и нея, да й наемете денонощен болногледач докато е болна, ги харчите за покъщнина и от нейна гледна точка тя е ощетена /ако бях нейн адвокат щях да отбележа подчертано/.
Затова си мълчи за благодарността, в твоя полза ще е, може само да й споменеш че нямаш против да развалите договора, само тя да ви върне вложените пари и да си плати за гледането.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 324aa08ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Защо си инвестирала в нещо, което не е твое и дори не е, и няма да бъде в скоро време, на детето ти? Твоя грешка е това. Иначе и аз смятам, че за по-сигурно трябва да се обърнете към адвокат и да се замислите какво сте подписвали, кой го е правил и какво пише в този/тези договори - там е ключът към всичко. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 47d8622716
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От Авторката към номер 13:

Значи трябваше да оставя покрива да падне върху нас, заради наводнението и големите дъждове, които преживяхме (защото къщата е керпичена и от стари тухли), да оставя старите дограми (които бяха дървени и напукани), НО да отида на Малдивите и да ям омар. Лично на мен това ми звучи, като виц.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ccf2f02196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аааа Авторке аз вина за подписването на договора между мъжа ти и майка му нямам!
Нима преди подписването не знаехте, че къщата е кирпичена?
Нима не знаехте, че дограмите са стари и напукани?
Защо се съгласихте на такъв договор срещу толкова евтина къща?
Разбира се че Малдивите и омара са образно казани. Но на базата на подписания договор бабата има права, платила е за нещо, за което ако извършите, искате да ви е благодарна. Нещата срещу благодарност са безвъзмездни авторке, а тя си е платила. И нито тя, нито аз, имаме вина, че вие сте се съгласили да дадете труда и парите си, за незнайно колко дълго време, срещу кирпичена къща с пропукана дограма и пропадащ покрив.
На мен ми дават двустаен апартамент в Люлин на 4 етаж със подобно условие, но аз не се съгласявам, защото бабата е на 63 и може да ме надживее, не мога да си го причиня.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 3052fb74ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От Авторката:

Както и да е, не искам да споря с никого. Благодаря все пак на хората, които помогнаха. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker