Кучето ни умира - какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Кучето ни умира - какво да правя?
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 2850 пъти
Здравейте,

Пиша ви афектиран от събитията, които се случиха вчера. Аз, баща ми, леля ми и брат ми посетихме баба ни и дядо ни на село. Всичко беше много добре, докато не обърнах внимание на кучето, което бяхме взели за тях преди три години. Това куче винаги се радваше да ни види, а сега си стоеше в колибата без да се показва. Оказа се, че е било загубило слуха си наскоро, ухото му беше подуто с отворена рана на него и цялото беше омършавяло. Оказа се, че дядо ми му е давало лекарства предписани от местния ветеринар, но те очевидно нямаха ефект и той заедно с баба ми бяха вдигнали ръце от него. Съвестта ми започна да ме гложди, но когато кучето най-накрая ме видя и ми се зарадва, вътрешно направо ми прималя от окаяното положение, в което беше Зара (така се казва кучето).
Взех си телефона и започнах да обикалям по улиците в търсене на интернет, чрез който да намеря ветеринар в областта. Живеем в село близо до община Тополовград - много обезлюден район. В крайна сметка намерих един ветеринар, и й запазих час за следващия ден (тоест днес). Когато обаче казах на баща ми за това, той категорично отказа, с думите, че няма да пусне бъхливо псе в новата ни кола. Думите му преляха чашата на нашите много сложни и дори обтегнати отношения. Мисълта, че Зара я чака ужасна съдба и че аз трябва да се примиря с решението на семейството - да я оставим да умре, ме накараха да избухна в яростен плач наговаряйки думи, които никога не съм мислил, че ще кажа по адрес на баща ми. Брат ми застана на моя страна и скоро след това се махнахме от къщата за няколко часа. След като се върнахме разбрахме, че дядо ни едва не е получил удар. През остатъка от деня аз и брат ми се изолирахме на втория етаж, имаше опити от страна на леля и баба целящи да подобрят положението. Прибрахме се в Стара Загора преди няколко часа, а баща ми ми каза преди малко, да си стягам багажа и да си заминавам за Пловдив, където съм на квартира, докато следвам - това си мислех и да правя. Шокира ме начина, по който баща ми разтълкува постъпката ми и ме обвини за начина, по който са се почувствали баба и дядо. Разочарова ме и факта, че цялото семейство застана срещу мен и брат ми.

Сега стоя депресиран и разстроен в нас, от факта, че не мога да помогна на това куче. Брат ми предложи да вземем старата кола и да закараме сами кучето на лекар. Проблемът е там, че баба ни и дядо ни този път като нищо ще получат удар като ни видят как сме били 100+ километра само, за да вземем едното куче. Друг проблем е, че едва ли ще му помогнат на кучето в Тополовград. Огледах се за някакви телефони, фондации или каквото и да е, които да могат да помогнат, но нищо не намерих. Мислих да я докараме в приюта в Стара Загора, но дали изобщо ще и помогнат и там?
Моля ви дайте ми съвет какво да правя?
Бъдете живи и здрави.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2fcdc30ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре намери начин и го заведи това куче на ветеринар. ТОй ще каже дали може да се оправи или в краен случай да се евтаназира - просто ще заспи и няма да се мъчи повече. Остави ги семейството ти, те доказаха че са банда егоисти, а който се отнася така с животните, толкова ще му е и отношението с хората. Брат ти е единственото ти семейство сега. Предложи му и се погрижете за кучето. Никой не заслужава да се мъчи, независмо дали е човек, куче или котка!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 66ef3dd4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брат ми,
Никoга не съм харесвал oсoбнo кучетата, нo твoята истoрия напрoвo ме пoкърти.
Тoва твoе семействo прoявява тoтална незаинтересoванoст. Не е истина какви смайващo безoтгoвoрни хoра са рoднините ти. Жал ми е за кучетo, нo oще пoвече ми е жал за тях.
Иначе рабoтата е ясна. Кучетo ти е зле и трябва да му пoмoгнеш. Ти сам не мoжеш да направиш нищo. Караш гo при ветеринаря и тoлкoва. Акo тoй мoже да му пoмoгне, най-дoбре. Акo не мoже, ще гo приспи. И в двата случая няма се се мъчи пoвече.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 09196127a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Човек, радвам се че има хора като теб. Няма да коментирам поведението на бащата и семейството ти. Нищо лошо не правите, напротив. Идете и вземете кученцето, то има нужда от лекарска помощ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: aa28067230
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление такива са много от собствениците на животни. В белите страни могат да ти тръснат сериозна глоба, че не се грижиш за животното което си взел. Принципно бих казал, че мнението на бащата трябва да се уважава, но що за баща, що за пример... Толкоз ли не можа да застеле в колата и да го транспортира... 80% от българите са дебили каза един български социолог/политик, и беше много прав...

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 7bc1c334a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Явно си добър човек, за това моля те намери начин да помогнеш на горкото животинче. Не разбирам баба ти и дядо ти защо се разстроиват. Та ти не искаш нищо от тях! Просто намери някакъв транспорт и го заведи на ветеринар. Може и да не е толкова сериозно положението и кученцето да се оправи. Успех!

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ed22812527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Моля те, не взимай повече животни на хора, които не искат такива и нямат отношение към тях!!!!
Засрамете се вече!!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bc9f01032b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   В коментар 1. Нагледно можете да видите действието на котешките и кучешките паразити и спонсорираната пропаганда на НПО-та върху психиката на хората. Точно така заменете родителите си за куче!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 2fcdc30ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   В коментар номер 8 нагледно можете да видите действието на човешкият егоизъм и безчувственост. Това, че е куче демек означава че не е живо същество, тоест не мисли, не чувства, не го боли. Обърщаме си гърба и го оставяме да се оправя, докато ние се зариваме с къде по-важните и належащи ни материални неща и мрънкането на останалите от вида ни безчувствени същества, на които грам не им пука!

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 9f867db69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Поредната кучкарска история!
От малък и вече - чалнат!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e8e06ee9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Изобщо да не ти пука, качвайте се на колата и взимайте животното. То не е виновно, че роднините ти са безчуствени и жестоки хора. Да виждаш как едно живо същество (независимо какво) стои и се мъчи и да не си мръднеш пръста е най-долното и гнусно дело, което можеш да извършиш. Радвам се, че с брат сти не сте наследили това отношение. Вие сте единствената надежда на това куче, иначе кой знае още колко ще се мъчи и как ще умре. Моля ви, не го оставяйте в ръцете на тези садисти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: bc9f01032b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От 8. Най-доброто нещо ще е да викнете ветеринаря и да преспите животното.
Иначе., ще видите на какво се казва "куче-касичка". Системата на НПО-та/ клиники, ветеринари и др. /, ще оглозга и последните ви финансови ресурси и животното пак ще си умре. Тогава те, ще са обезпечени, а вие без средства с, които може да помогнете на близки, на някое дете и с умряло куче.
Това не е егоизъм, а здравомислещ не емоционален съвет от жертва на гореуказаната система на спекуланти с човешката съпричасност и чувства.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: a8c52f0b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Заведи я на ветеринар. с каквито средства са необходими. точка. успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e3ca84e9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 8/14:
Какво общо имат ветеринарите с НПО-тата? Ако ветеринарите само взимат пари, а не лекуват, то това важи за всички лекари (т.е. и хуманните)?
Как по-точно автора "заменя родителите за куче" - само като направи нещо, което те не одобряват?

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 57d8bd495f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Според мен трябва да помислиш върху поведението си. Щом искаш да помогнеш на кучето и това е важно за теб - направи го! Вече не си малко момче. Недей обаче по този начин да се държиш с баща ти. Той има по - различно мислене от теб и брат ти по този въпрос, но това не означава, че трябва да се карате. Той се е обидил от агресивното ти поведение и обидните думи, които си му казал - не от загрижеността ти за кучето. По същата причина се е разстроил и дядо ти. Станало му е много неприятно, че внука му и сина му не се разбират. Моят съвет е да поднесеш извинения на баща си. Кажи му, че си преекспонирал и му обясни, че това е било важно за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: e5a3ccd663
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ама че родители имаш, заведете го на ветеринар някъде в по-голям град, може да има възпаление на ухото/ и ако оцелее му търсете друго място

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 711fed4f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   С риск да ме нападнат кучелюбците искам да отбележа, че лично аз също няма да пусна куче в колата си, нито в дома си. Ще пусна може би всяко друго дребно животно, нямам против костенурки, морски свинчета, декоративни зайчета, но куче, не!

Колкото до лечението прави са хората, че поел ли си отговорност за животно трябва да се грижиш за него, но мисля че нямаш право да задължаваш семейството си и да ги нагрубяваш заради това че ти си поел отговорност. Щом си студент имаш 18 и имаш право да поемаш отговорност, но нямаш право да задължаваш другите хора заради своите избори и разбирания.
Учудва ме разбирането на хора като автора дето взели куче за някой си "кучето, което бяхме взели за тях преди три години", той този някой ако иска да се грижи добре за животно ще си вземе. Така го гледат колкото да се радва внука ако дойде. пък и автора със сигурност добре знае колко са грижливи за кучета, и местният ветеринар, и баба му.
Обичам морски свинчета, но никога не бих се сърдила на онзи които не ги търпи или не ги иска в колата си, камо ли да го нагрубявам.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a8c52f0b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   аз пък с риск да ви засрамя ще ви кажа, че и с куче добри хора ме качват на стоп. Направете си изводите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker