Потърпевша от отношенията на родителите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Потърпевша от отношенията на родителите ми
преди: 4 години, 10 месеца, прочетена 1021 пъти
Родителите ми са заедно от 20 години, аз съм на19, успешното завършила, приета студентка, но нещастна... Родителите ми са пред развод.. Мама се прибра при баба уж за няколко дни, а стана вече месец. Знам, че е обмисляла дълго това решение и донякъде е права, за да го вземе, защото и тя и баща ми са правили доста гршеки и често са се карали и спорили и тя вече не можеше да издържа повече... Та през тези 20 дни баща ми и той полудя, не знае как да оправи нещата постоянно пита мен какво да направя, какво да променя.. обешава и да се промени, защото животът му без нея нямал смисъл... А аз.. Аз съм по средата, колкото и егоистично да звучи мисля, че аз страдам най-много в цялата тази ситуация, отивам при единия говори ми колко е зле, другият пък постоянно пита какво ти каза майка ти, ти си единственият човек, който може да ни помогне.. Но как се очаква аз да помогна.. Аз съм още по-объркана, защото се чувсрвам така сякаш нямам семейство.. Не знам кое е по-добре да бъдат заедно или не... Но наистина не знам аз как трябва да постъпя и какво се очаква от мен..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 10 месеца
hash: fdff73b0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е по-добре да се разделят. Да, ужасно е и е гадно, аз съм го преживяла с моите родители. Но така е по-добре за тях двамата и за теб, по-добре да сте разделени и да си говорите, да сте добре, отколкото да живеете заедно и да ги слушаш по цял ден как се карат и крещят, това е по-травмиращо. Бъди силна и горе главата, повечето такива отношения след развода стават много по-стабилни и се превръщат в истинско приятелство : )

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: ab5269a2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо не си жертва. Разводът е нещо което се случва и понякога е по-добре така. Ти имаш семейство, това че вашите са се разделили не значи, че нямаш майка и баща. Приеми нещата и мисли по-широко. Майка ти явно е търпляла са завършиш. Опитай се да си гледаш твоя живот, те трябва да решат какво ще правят.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c10a97edb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Лошото е, че родителите те слагат по средата, а не трябва. Големи хора са, да се оправят сами, да не те забъркват и теб.
Ако трябва (и искат) могат да отидат на брачен консултант, семеен терапевт или да помолят психолог да им посредничи(като безпристрастен свидетел), а не да набъркват детето. Предложи им го. Ако се съгласят-добре. Ако ли не-да се оправят сами, големи са!
Не е твоя работа да им оправяш отношенията, защото после ти ще си виновна, че си "навила" и си повлияла или майка си, или баща си.
Ти обичаш и двамата, те винаги ще са твой родители, но ако са по-щастливи разделени-така да е.
Ако за баща ти " животът му без нея нямал смисъл", да се оправя с нея, а и в крайна сметка е имал 20 години да се промени( ако това въобще се е налагало, защото някои хора просто не си пасват като характери. Никой не е виновен за това, просто са различни. )
И така, предлагаш им да отидат на семейна терапия, ако искат, казваш им че няма по никакъв начин да участваш в конфликта им и да се набъркваш в отношенията им. Ако не се съгласят и продължат да те ползват за буфер, просто не се прибираш(надявам се че учиш в друг град).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 75a8e95639
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво лошо има в това ? Нашите се разведоха преди 4 месеца но го изживях нормално. Сега си на 19 тепърва те чака самостоятелен живот .

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 92101acf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: За мен няма да е толкова голям проблем ако и двамата са щастливи, но баща ми се съсипва.. Страхувам се, че може да направи някоя глупост, защото постоянно повтаря, че тя е животът му и без нея нищо няма смисъл..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker