Страхувам се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (91441)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21333)
 Секс и интимност (10683)
 Тинейджърски (19628)
 Семейство (4489)
 Здраве (7431)
 Спорт и красота (3883)
 На работното място (1946)
 Образование (5412)
 В чужбина (1198)
 Наркотици и алкохол (887)
 Измислени истории (714)
 Проза, литература (1443)
 Други (12223)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Страхувам се
преди: 4 месеца, 2 часа, прочетена 512 пъти
Здравейте! Историята е дълга, но ще се опитам да разкажа най-важното от нея. Омъжена съм от 11 години. От няколко обаче, бракът ни не върви-няма уважение и доверие между над, няма обич, няма грижа един за друг. От близо година, съпругът ми е в чужбина, а аз живея с двете ни деца сама. Покрай него се научих да се грижа сама за всичко, толкова безполезен е В историята ни е замесен и алкохола, и агресията. Откакто го няма, с децата се чувстваме свободни, щастливи и спокойни. Искам да се разведа, кротко и тихо, без усложнения и драми. След няколко дни ще си дойде от чужбина да види децата, а мен нещо страшно много ме тревожи, стяга ме за гърлото, плаче ми се. Страх ме е, че ще се върне напрежението ще се върне, сълзите, проблемите. Децата ми са неспокойни, не искат да си идва. Той много ни нарани, мисли си че се е променил, а ние че сме забравили. 7 дни ще бъде тук, как да се справя, как да преодолея страха си от евентуални проблеми, как да предпазя децата от травми? Едва ги успокоих от предишните, отпреди да замине. Ще спра до тук, нещо думи нямам, толкова съм объркана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 3061264cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Привет,
Разбирам те скъпа. Ситуацията ти е на истина незавидна. Единадесет години брак и две деца... доста е сериозно, ще кажат някои.
В такива случай съвети не се дават, но се заимства от чуждите примери.
От живота и практиката знаем, че във всяко семейство има критични моменти, около третата, седмата, тринадесетата години и т. н.

Моя братовчедка, беше уж щастливо омъжена. Имат пет деца, три момчета и две момичета. Най- голямото е момче, после момиче и в същия ред до най-малкия. Проблемите им не се проявиха изведнъж. Още в началото имаше сигнали за такива. Например той криеше част от приходите. Тя му имаше пълно доверие. После взе често да остава при майка си. Тя е сама жена, без мъж. Голяма хубавица, привлекателна и доста разкрепостена. Това не притесни изобщо Габриела- братовчедката. Тя е с доста съвременни разбирания, отворена към всичко. Единствената и задръжка бе лоялността и към съпругът и. Често сме говорили на темата свекърва и тя ми е споделяла, че няма нищо против нея. Имахме съмнения, че между съпругът и майка му има сексуална връзка. Това изобщо не притесни Габриела. Дори тя беше готова, да го стимулира в това отношение, само и само свекърва и да не се чувства изолирана и изоставена.
Веднъж татко ме попита:
- Габи има ли нужда от финансова подкрепа?
Казах му каквото знам, че той май крие приходите си. Че често съм го чувала да казва:
- Не мога да пипам фонда и аз съм човек!
Тогава дори не знаех смисъла на израза. Като ме чу татко доста се намуси и каза:
- Май няма да има късмет милата?
Това беше още в самото начало на бракът им. Като неин вуйчо татко много се притесняваше за нея. Леля ми се мъчеше да го убеди, че са много щастливи. Но към петата година, Габриела беше бременна с трето им дете, се случи нещо, което вбеси баща ми и го накара да концентрира вниманието си върху зетя. Случайно в компания беше дочул Трифун-зетя да казва на свои приятел, че не му пука за нея. Нямало къде да отидела с тези деца. Че един мъж за да бъде свободен и не зависим от жена си е достатъчно да и прави деца, тогава тя щяла да си стои на задника и да се грижи за тях. Завършил с думите:
- Ето, виж ме мен.
Баща ми стоял с гръб към него на съседната маса. Бил сигурен по гласът му, че е той, но се обърнал да се убеди и едва не го фраснал. От тогава нямаше мира. Опита се да говори с леля ми и Габриела, но те го игнорираха. Така минаха единадесет години. През това време татко говори и с майка му. Те се познаваха много добре и тя имаше голямо уважение и страх от татко, тогава му казала истината. Но си нямала понятие, че отношенията им са такива. Избягвала да се вижда със снаха от страх да не се изтървяла и предизвика скандал. При кратките им срещи всичко изглеждало чудесно.
Габриела беше вече на 33 години, големият им син на четиринадесет, а най- малкия на 7 години. Тогава не издържа и проплака, сподели с нас реалната ситуация. Каза, че не я търсел почти като жена от много време. Идвал при нея само когато бил закъсал за секс, директно я нападал и после я забравял.
Ситуацията беше не критична, а драматична. Тя не можеше да предприеме нищо. Двете сме на една възраст, но аз родих по рано, моят син е на 16 год. Това което чу го потресе и каза:
- Ще го пребия! Какъв скапаняк.
Не се и съмнявах в думите на синът ми. Той умее да се бие, тренира айкидо и за него не бе проблем такъв човек. Но татко се намеси и му обясни, че ако се предприеме нещо със сила, това няма да гарантира нито спокойствие в семейството на Габриела, нито бъдеще. Татко беше на мнение, че всичко трябва да стане с разум и по- кротко.

Беше минало известно време, Трифон се премести да работи в София и се появяваше само от време на време. Всяка негова появя беше терор, обиди към Габриела и децата, биеше ги и накрая обвини Габриела, че имала любовник. Милата не беше виждала мъжки атрибут от преди последното забременяване. Правеше всичко възможно да му отказва, защото всеки негов допир бе бременност. Рядко я е търсил за удоволствие и то лично. За капак обвинил нея и синът им в прелюбодеяние. Това преляло чашата и тя поискала той веднага да напусне жилището. Той скочил и почнал да я бие, тогава другото им дете звъна у нас. Мен ме нямаше, синът ми отговорил. Като разбрал какво става вместо да повика татко или баща си, той отишъл в Габриела и пребил Трифон. Изхвърлил го и тогава се обадил на татко. Баща ми завел и тримата на лекар, дори направил снимки на синините им. След което Габриела пуснала оплакване до прокурора с иск да му бъде забранено да ги наближава.
Изненадата беше след два дни, когато дойде иск срещу Габриела за обезщетение за нанесени му тежки телесни повреди от нея и любовниците и...
Много не се изненадахме. Той имаше доста приятели полицай. Нещата загрубяха доста, обвиняваше жена си, че подържа сексуални отношения с децата им. Разправиите се проточиха с години. Баща ми намери работа на Габриела в Италия. Никога не беше работила, но трябваше да се грижи за децата си и за себе си. Мина около година, българския съд най- сетне взе нейна страна и отсъди в нейна полза. Трифон е осъден да плаща издръжка докато децата учат. Отделно татко заведе дело от нейно име срещу него с иск за нанесени морални и материални щети.
Трифун се беше заканил да я ликвидира, вярвайки, че в Италия е по лесно, но при опита го пипнали карабинерите и сега в италиански затвор.
Тя успя накрая да се отърве от този кретен, но загуби почти десет години от живота си.
Днес е щастлива, живее и работи там, децата и са осигурени, учат и т. н.
Мисля, че ти имаш много възможности да избегнеш присъствието и близостта му. Сама си стигнала до убеждението, че присъствието му е непоносимо и опасно за теб и децата ти. Решението е в теб самата!

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 5e1fad8e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Стисни зъби изкарай тези 7 дни, ако не се е променил, развод.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 6d70d03922
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Щом нещата са стигнали до там, да ти се плаче само при мисълта, че ще си идва, решението е само едно-развод! И без това вече си се научила да се справяш сама с грижите за децата, освен това и децата не са щастливи, че баща им се прибира, тогава имаш ли поне една основателна причина да не му поискаш развод веднага? Така, че събери кураж и просто му кажи кратко и ясно, че искаш развод. Аз така направих, бях се побъркала от нерви и притеснение, но събрах сили и му казах и познай светът не спря да се върти! Напротив, оказа се, че и той е имал същите мисли, но по някаква причина е чакал аз да направя първата крачка, може би защото семейството му е доста консервативно и не е знаел как ще реагира майка му, а в случая аз го улесних и поех цялата вина за края на брака ни. Така, че знам, че ти е безумно притеснено, но повярвай ми, събери смелост и давай. Няма какво да губиш след като и тъй и тъй не живеете заедно и се справяш сама. И за теб и за децата ще е по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 9d1ba7c759
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Консултирай се с адвокат за възможностите. Можете да започнете процедурата по развода в негово отсъствие, когато замине отново. Ако е склонен към насилие и заплахи, виж дали няма да можеш да поискаш ограничителна заповед, за да не ви доближава с децата.
Казваш че след няколко дни ще е тук и ще стои цяла седмица. Единият вариант е през това време да се правиш на глупава и да не показваш, че замисляш нещо, докато не си тръгне, а после да задействате нещата. Ако обаче смяташ, че няма да понесеш да те докосва и че може да навреди на децата, говори с адвоката за вариантите изобщо да не го пуснеш у вас и евентуално да издействате и ограничителна заповед, ако е склонен да отправя заплахи. Помоли и твои близки за подкрепа - евентуално някой да стои при вас през това време.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: 8d8d666513
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за думите на всички, които са коментирали.Подписахме документи за развод,без драми да негативни емоции.Дано всичко мине добре и да нямам проблеми за в бъдеще,да си запазим човешките отношения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker