Как да намекна на мъжа ми да си мие зъбите редовно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да намекна на мъжа ми да си мие зъбите редовно
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 3169 пъти
Здравейте, сигурно ще е странна история, с още по странен въпрос, но нещата стоят така. Та с мъжа ми сме заедно от 6 години и той категорично отказва да си мие зъбите. Каза че били добре, достатъчно му било една дъвка и е готов, едно време хората като нямали пасти и не си миели зъбите имали по здрави зъби, разбира се аз не съм съгласна с това. Та според мен това мислене е напълно вятърничево. Имаме дете на това ли ще го учи. След като има средства за хигиена защо да не ги използваме. Купила съм му четка, хубава паста за 10 лв. Е няма вариант да го накарам. Не искам да му казвам, че когато говори мирише и то не като се доближи, а от далеч дори, защото ще се обиди знам, казвам му примерно измий си зъбите или започни да ги миеш вече, защото са страшно жълти, натрупани и черни. Все пак е пушач. Измива ги един път и край. Не мога да го следя и да правя това сутрин и вечер, да се занимавам с неговата хигиена. А наистина мирише ужасно, излизаме навън с приятели, познати той говори с тях, а зъбите му на светлина са направо потресаващи, виждам как хората са вперили поглед там и виждат че наистина тези зъби не са мити. Дори вече нямаме никакъв контакт помежду си, нито интимен нито никакъв, не мога да целуна или да си легна до такъв човек. Буквално мирише на тоалетна. Съжалявам, че се изразявам така, но се чудя вече как да постъпя. Докато аз съм точно противоположната страна в това, имам такава потребност от това, да си измия зъбите и въобще от хигиена, че не мога да изляза без да го направя, не се чувствам комфортно. На всичко отгоре ми заяви, че никога през живота си от малък не си е мил зъбите, а сега аз съм седнала и се вайкам как така не съм го забелязала това още когато се запознахме. Дали може би не се е усещало толкова. Какво се случва незнам, говорим за човек на 26 години. Моля дайте съвет или мнение и без излишни негативни коментари, щом пиша тук значи съм преценила защо. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 718e651786
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз като мъж на 26, постоянно се чудех дали полагам достатъчно услия за хигиената си, а в момента стоя и съм шокоиран какви мазохистки са жените. Щом си с този мъж, по твойте критерии аз трябва да минавам за модел от Милано, заради грижите, които полагам за себе си. Нищо специално де, просто всекидневно миене на зъби и къпане и разни мъжки козметики ..
Сега сериозно, още съм шокиран, ама на човек, който няма изграден подобен навик не знам как можеш да му го наложиш тепърва.
Едно време като бях много малък, майка ми ми беше дала една игра и колкото повече си миех зъбите, толкова повече награди получавах. Беше забавно, а после си стана навик.
Та пробвай и ти с нещо подобно, колкото и смешно да звучи. Не знам зщао изобщо пиша по темата, ама наистина съм шокиран и от двама ви.
Даже повече от теб, че си с такъв мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e87200f468
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не е истина това. Казвай му какво ще се разсърди, ако не се разсърди няма да вземе мерки никога.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 903b510499
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кажи му директно с риск “да го обидиш”. Не разбирам как може да сте заедно 6 години и да не можете да си казвате такива неща в очите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a469e0dbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Опитът сочи, че инат не се поучава, докато не види трайни последствия. В неговия случай, това ще е когато вече няма да се налага да отваря уста, за да дърпа. Гледай детето, не целувай мъжлето.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9664c5144b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   За мен, след като един човек е пушач, от там нататък няма абсолютно никакво значение дали си мие зъбите или не...

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e87200f468
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямали никакъв контакт,защо си с него или тази история е измислена.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 602617b71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ужас, не мога да повярвам. Прати го на зъболекар, ако може да му повлияе...Как въобще си се свързала с този

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 87dd687e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Доста идеи са подадени, но още не са "одобрени". Ще дам и аз своята:
"... едно време хората като нямали пасти и не си миели зъбите имали по здрави зъби"
Намери някой кочан от царевица. Ако няма от къде другаде, купи варена, ако не ти се яде - нахрани птички със зърната.
Скриваш тоалетната хартия и вместо нея оставяш кочаните. Няма как в един момент да не попита "какво става?". Това е твоят звезден миг. Отговаряш: "ами те едно време като са нямали тоалетна хартия са се бършели с кочани и ... пак са били по-здрави ..."
Би трябвало да се осъзнае. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8371c87b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Заведи го на зъболекар. Предполагам, че тогава ще се стресне малко за устната си хигиена. Вярно е, че не си мие зъбите и това е едно добро обяснение за лошия дъх, но обикновено лошия дъх го свързвам с кариеси и в голям процент от случаите наистина ги има. Няма опция този човек никога да не си мие зъбите, да е пушач и да дъвче дъвки редовно, без да има развалени зъби. Като поседи на стола на зъболекаря няколко часа и ще установи, че е по-добре да отделя по 2-3 минути сутрин и вечер за зъбите си. Ти и да се обясняваш, нищо няма да се промени. Трябва сам да се стресне и да премисли нещата, другите и да му говорят, само си правят вятър на устата. Голям човек е вече, не е дете, трудно някой ще го убеди в нещо, ако той самият не е склонен да повярва и да премисли.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fc277ca40e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Дядо ми и баба ми едно време на село също не са имали четки и пасти, ама всеки ден са си търкали зъбите със сода, сол и други неща. И двамата на дърти години не са имали пломби, паднали зъби и тн.
Дядото пък на жена ми всяка сутрин се е жабурил с водка, и отново не е имал проблеми със зъбите.
Тоест въпреки липсата на четка и паста, те са полагали някаква грижа за зъбите си и дъхът си.
Така че твоят мъж с някаква си дъвка, която също е вредна да не ръси простотии.
Не знам как да го накараш да си мие зъбите. Заведи го на зъболекар, и сам да види колко щети си причинява.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: c4b04db53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти не видя ли какво вземаш бе булка? Защо все ревете пост фактум немога да разбера.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6d5caa9dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Това се случва, когато родителите не са изградили навик у децата си. Не е нормално мъж на 26 г. да не се поддържа. Купи му електрическа четка или поне вода за уста..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 984ccc422a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аахахахахахахахахахахахахахахахахха!


Ей днеска темите са един път. :D

Не си бил мил зъбите никога през живота, ама тя не го усетила.. миауахахаха... и сега... темичка в сподели, за да се разреши тоя проблем.
Чак и дете имат, бе. Тоя нехигиеничен марсол си е завирал пипи-то в тебе.
Повърщ...


А и той някаква завидна интелигенция... "Хората не си миели зъбите и им били по-здрави" Буъахауауауахууааху.... като тръгнеш назад, век по век, има сума документиран материал, за изнили зъби на по 20 години...


Ох, разсмях се сутрешно... какви животи живеете... :D :D




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 1add639c6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   С намекване очевидно нищо не става. Ако продължиш по същия начин, както досега, то и резултатът ще е същия като досега. Трябва да му се казва право в очите - какво като ще се обиди. Не е ли по обидно да му зяпат хората зъбите и да се дърпат като им лъхне на кенеф. Обръщай му внимание при всяка такава ситуация. Поне ще почне да забелязва и да се усеща. Засега понеже и ти и хората са тактични и никой не му го казва и той си мисли, че всичко е наред и не се забелязва. Кажи му и директно, че заради това не правите секс - награждавай го съответно, когато се погрижи за устната си хигиена - това поне би трябвало да го мотивира да си измие зъбите и да се джабури с вода за уста. Иначе е доста странно наистина, че по-рано не ти е правило впечатление, че и си се оженила и си родила дете на човек с толкова съмнителни хигиенни навици.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: fe881019db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "едно време хората като нямали пасти и не си миели зъбите имали по здрави зъби" - "Едно време" микрофлората е била непроменена и не е имало какво да разваля зъбите на хората. Не просто не е имало "химии" в храната. Не е имало пестициди, хербициди, замърсяване на водата, на почвата, на въздуха. Днес не е така, бактериалния състав е друг и единственото решение е пастата и четката. Това е обяснението, кажи го на мъжа си.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d95e322b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 15 съм.
Замислих се, че всъщност мога да дам още няколко проверени съвети. Случаят не е точно идентичен, защото съпругът ми си мие редовно зъбите и винаги го е правил, но има страх от зъболекари и макар че зъбите му са здрави е склонен към образуване на зъбен камък, та като се събрахме (беше още на 22) макар да нямаше лош дъх, имаше доста оцветявания по зъбите.
Беше голяма борба да запишем час за почистване на зъбния камък - но още след първия път като видя, как оцветяванията са изчезнали и че почистването реално не боли, много си хареса отново белите зъби и следващия път инициативата за записване за час за почистване беше негова. Но трябваше да го заведа за ръчичка, да го убеждавам и да запазя часа и да седя първия път с него - тоест само с казване, какво трябва да се направи или с натякване нямаше как да стане. Трябва да се покаже и да се направи заедно с него. Страхът си е страх - не е рационален, останал е след неприятна случка със зъболекар в детството.

Другото което е - забелязах че каквото и да купя - нов вид паста или вода за уста, клечки с конец вместо просто конец, електрическа четка - той ги подминава и си ползва старите, с които е свикнал, докато изрично не отида с него в банята да му покажа, какво съм взела, да похваля новата покупка и да го поощря да пробва. Правя го, като моля за мнението му за покупката, да тества и да каже какво мисли, за да знам има ли смисъл да купя от същото следващия път. Така хем му галиш егото, хем му става любопитно да пробва, хем се чувства компетентен и в позиция да даде авторитетна преценка (все пак го питаш, какво мисли, защото не можеш да прецениш сама и решението зависи от него). Доста по различен тип нагласа е от да го пратиш с натякване и укор да прави нещо, което не желае и след това започва да ползва новия продукт с удоволствие.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a417d65834
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Нищо няма да му намекваш, а направо му казваш, че смърди отвратително и да вземе мерки. Ако ще да се обижда. Вие на втората среща ли се оженихте, че не успя да му видиш нивото на хигиена?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 789147219b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Как да намекна? Чуваш ли се какво говориш кажи му го директно па да се обижда колко ще.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6caa2d520a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Това е най елементарното, което човек трябва да научи още като дете. Кажи му го директно, никакви увъртания, или да става чистоплътен, или ритник по задника. Що за абориген е, щом и зъбите си не мие, а за къпане да не говорим, вероятно мирише на вкиснато.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: e0d2d6ea6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Този навик се изгражда от бебе. Смятам, че вече ще е много трудно. Вероятно ще му се повдига, ще го болят венците... Трудна ти е работата.

 
  ...

...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да този навик се изгражда от дете. Баба ми все ми повтаряше, че трябва да си мия зъбите, паста и четка ми купуваше но аз ги миех малко време и после се отказвай защото ме мързеше.
Баба опитваше какво ли не за да свикна да си мия зъбите но аз все отказвай. Инатях се. Аз и сега не си мия зъбите. Мързи ме да ги мия.
Ама май ще трябва да почна да ги мия. Благодаря за съвета.
Директно кажи на приятеля ти, че трябва да почне да си мие зъбите за негово добро. Не ме интересува какво ще кажат хората важно е той да е добре.
Щом не иска да си мие зъбите с традиционна четка и паста да опита някои от селските методи с вода със сол и др.
Купи му и вода за уста.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Аз не смея да го водя на зъболекар.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз не смея да отида на зъболекар. Страх ме е.
Като малка баба ме водеше но сега няма кой да ме заведе. Баба ми почина.
Може би заради травма от зъболекаря много ме болеше като бях дете.
Зъбите ми са ужасни ако ме видите ще се уплашите. Зъбите ми наистина изглеждат зле.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Номер 9 много ме разсмя.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ама наистина ти не видя ли, че той не си мие зъбите още като дете.

 
  ...

...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Мъжа ми също знае, че не си мия зъбите но не ми пречи. Тоест на него не му пречи. Той ме е приел такава каквато съм.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Но той все пак е възрастен човек много трудно ще го накарате да си мие зъбите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 9a758871d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Обещавам ще почна редовно да си мия зъбите.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 0887de9af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Кажи му. че мислиш за неговото здраве не че ти пука за хорското мнение.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: a7794abd8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Егати.... какви намеци, какви глупости. Аз директно ще кажа, ще се скарам даже, скандали ще има ако се налага и ако не стане с добро, ще има война. Ще му вгорча ежедневието и ще му казвам точно заради какво е. Тоя е пълен олигофрен, освен нечистоплътен. Сигурно и не се къпе всеки ден.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 268e6059a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Намеци при мъжете не работят, а само твърдата ръка и скандалът.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 4e308fe62a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Права си номер 31.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 0397d7ee1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   А не си мийте зъбите, ама като почне да боли и да се възпаляват, ще ви дойде акълът, ма късно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: 96faf89cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Да мойте са много възпалени. Много са зле. Нямам почти никакъв здрав зъб в устата. Срамота.
Затова май е по-добре другите хора да си ги мият редовно за да няма и други като мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker