Страхувате ли се за живота си по време на бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страхувате ли се за живота си по време на бременност
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 1558 пъти
Дано този път историята ми бъде публикувана. Наистина имам нужда от утеха. Знам, че не съм първата притеснена от болката при раждане но все пак искам да споделя. Първо на 25 г съм, бременна в 8 ми месец. Колкото повече наближава раждането толкова повече ме е страх. Страх ме е от това дане се усложни нещо и бъде фатално. Страх ме е дали ще се справя и бебето дали ще е добре, дали ще попадна на добър екип. Всичко за бебето е готово- креватче дрешки, гледам ги и им се радвам но... се чудя дали всичко ще е добре дане би всичко това е напразно. Вие как сте били мислили ли сте го толкова или само аз си внушавам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 469d93ef80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки има някакви такива мисли . Мисли позитивно . При първото раждане , вечерта спах около час след него , бях в шок от случилото се . А второто въпреки че беше по - болезнено , беше хубаво . Бих потретила дори . Да родиш детето си е най-прекрасното нещо .

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: babc4038b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Забравих да добавя, че нямам проблеми с бременноста. Имах тук таме някоя бактерия но нищо сериозни. Усещам бебето всеки ден и ми е стимул, но пак този страх

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: af754bef49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбира се че има веоятност да се случи нещо лошо, но тя е толкова малка че не си струва притеснението, повече трябва да те е страх да се возиш в автомобил, тамм по често се случват лоши неща, а не вяравм всеки път да се качваш в кола с подобно притеснение, така че....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 674d5820c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм го мислила. Естествено е да те е страх, не се поддавай на страха си. Всичко ще бъде наред. Ако имаш възможност е най-добре да родиш с екип. Но ако нямаш не е от значение.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6d4942aebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   за живота си никога не съм се страхувала и при двете раждания, макар че второто беше с тежка и рискова операция. Страхувах се от болката, от интервенциите, от промяната в живота...
Нормално е да се страхуваш, трябва да си луда, за да не ти пука изобщо. Все пак не екато да отидеш на кафе. Не оставяй обаче страховете да те завладеят. Особено ако ще раждаш нормално, се стегни, събери си всичките физически и психически сили, защото това е активен процес и изпълнявай стриктно нарежданията на екипа.
А като стана дума за екип, проучи как са нещата в болницата, в която ще раждаш и си избери. Айде успех и да се похвалиш с бебето :-)

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 96fdd21d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз съм бременна за първи път и малко се притеснявам за раждането, но чак да се страхувам за живота си - не. Помисли, че няма нищо по-естествено за една жена от това да ражда. Да, ще боли и няма да е приятно като спа процедура, но трябва да минеш през това, ако искаш да имаш деца. Това е като да се страхуваш за живота си, докато ходиш по улицата или се возиш в кола. Шансът да умреш в катастрофа е много по-голям, отколкото при раждане. Винаги нещо може да се обърка, но рискът е минимален. Затова си избий тези мисли от главата и се радвай за предстоящото събитие.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 45608197d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие дето ви е страх от болка има секцио за тази работа хич не боли.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8578509ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Накрая и мен ме беше страх, какво ли не си мислих. Реших обаче да родя секцио по мое желание. Не съжалявам. Нямах силни болки, даже бяха леки, възтанових се бързо, станах на другия ден. И второ дете да имам, не бих се подложила на мъките от нормалното раждане в 21 век ,когато има други начини. Всяко раждане е различно, лично аз не бих раждала нормално!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 58c2ab1bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 7, не се изказвай неподготвен. Първо, секцио не се прави заради нечия прищявка, а по медицински причини или поне така трябва да бъде и в нормалните страни е така. Второ, запознат ли си с възстановяването след подобна операция? Много ясно, че боли, но не при самото раждане, а доста време след това. Като цяло е много по-добре да се избере нормално раждане, ако няма проблем, който да налага секцио. И трето, естествено е всяка жена да се притеснява преди първото раждане. Все пак е нещо ново, което не ти се случва всеки ден и за което само си чел и слушал колко боли.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c7f25e8989
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никога не изпитах страх, а бях много страхлив човек преди да стана майка. Дори треперих от това да видя малко кръв при месечния си цикъл. Хормоните на бременността, обаче, ме промениха и бях напълно спокойна. Отидох да родя с усмивка и след като родих бях много горда, че съм успяла. Помня как лежах доволна от свършената работа. После започнаха и трудностите, за които не бях подготвена при отглеждането, но всичко си дойде на мястото като свикнах. Мъжа ми се притесняваше повече. Аз някак си вярвах, че всичко ще бъде наред. Толкова бях спокойна, че си бях повярвала, че няма да боли раждането и че е естествен процес. Болеше и то адски, добре че беше епидуралната. Нямаше да се справя без нея. Повече не искам да съм бременна и да раждам. Изживях го и нямам нужда повече от тази тръпка. Аз като цяло и едно дете винаги съм искала. Раждането е тотална мъка, но болката идва постепенно и можеш да реагираш като ти стане нагорно да ти сложат упойка. После раждането става песен.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4ef9d668ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За живота ми не. Намери акушерка, плати ѝ да дойде с теб на раждането (ако не си със секцио). След това да е на разположение за въпроси и помощ. Ако трябва да дойде да ти покаже как се къпе бебе или каквото не ти е ясно. По принцип и бабите могат, но не всички бебета имат баби нали.
Цял живот ще те страх за детето ти. Онова спокойствие няма да се върне :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f1a0300a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   АВТОРКАТА: Здравейте читатели, и първо да благодаря за подкрепата. Понеже по горе някой искаше да се похваля с добри новини- е случи се. Родих живо и здраво момченце в края на 8 мия месец. Подрани и ни изненада но всичко мина добре. Беше тежко раждане дане изпадам в подробности. Поне най- после знам какво и то естествено раждане.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4ef9d668ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Честито, авторке! Да сте живи и здрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker