Моля ви за помощ. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля ви за помощ.
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1291 пъти
Здравейте съфорумници! Пише ви едно отчаяно момиче, което вече не знае какво да прави и сега ще ви разкажа за какво става въпрос, защото това, което ще напиша е наистина потресаващо и ще ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет, защото нещата вече няма накъде по-зле да отидат. Става въпрос за моята баба, която ми е баба по майчина линия, която вече много години не се държи никак добре с мен и това е откакто се помня, още от много малка имам много спомени как сме имали много караници с нея, които за съжаление продължават и до ден днешен, колкото и странно да ви прозвучи тя буквално не се държи с мен като с баба към внучка, защото на всичкото отгоре тя ме и обижда, няма да назовавам думите, с които ме е наричала и няма да назовавам нещата, които ми е наговаряла, защото някой ще си помисли, че се шегувам, но за съжаление е самата истина и другото което е, че допуска огромни грешки, но нито един път не съм чула от нея думата извинявай, толкова много пъти съм плаката дори пред нея заради отношението и, което е ужасно, толкова лошо се е държала, но тя дори и една сълза не е избърсала от лицето ми, винаги, когато съм плакала пред нея тя ме е гледала винаги с насмешка и по скоро ми се е подигравала, отколкото да се е опитвала да ме утеши и се чувствам така, сякаш съм и най-големия враг и сякаш съм най-ненужния човек в живота и, не мога да разбера откъде идва всичко това и защо изобщо се отнася по този начин с мен, но знам само едно, че много ме боли от това, че се отнася така, а аз дори не знам причината за това, не знам причината поради която ме обижда по такъв начин, защото аз съм едно много добро момиче с изключително чиста душа, което не е навредило на никой, но докато съм жива ще си задавам въпроса защо и как е възможно да получавам такова отношение от нейна страна, никога за нищо не се е застъпвала за мен, винаги ме е обвинявала за всичко, дори и да нямам вина за нещо, за всичко за което съм я помолила не го е вземала предвид и винаги ми е отказвала, винаги ме е пренебрегвала и винаги ми е крещяла и всичко това ме наранява изключително много, защото не виждам по никакъв начин с какво съм я провокирала да се отнася така, да ме обижда и изобщо като цяло отношението и към мен. Благодаря предварително и се надявам модераторите да одобрят историята ми, защото наистина имам нужда от съвети, кои то да са ми в помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: baaf9629b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не виждам какви съвети могат да ти дадът хората, като си скрила всичко, което се е случило и всичко казано от нея, само повтаряш как можело да се отнася така, ама ние няма от къде да знаем какво е казала и направила. При нея ли живеете? На колко си години? Колко хора сте в тази къща?
Разбира се само че когато си плакала не те е утешавала, ами по нейно време възпитанието на децата налагало, да не се прегръщат и целуват, за да не се разглезят.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 26c1b3404d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не пишеш на колко си, но предполагам си малка. Игнорирай баба си и не се занимавай с нея. Щом за толкова години не се е променила, едва ли някога ще стане.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c4e56e2000
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Единственото, което ми хрумва, че може да направиш, е да й зададеш най-спокойно този въпрос. Кажи й, че просто искаш да разбереш причината за това й отношение - не те обича ли, не харесва нещо, което правиш ли, ей така й задай въпроса - спокойно, за да не си помисли, че я нападаш, да се скарате и в крайна сметка да не разбереш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b05ab2cb52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей и аз предполагам, че си непълнолетна. Би било хубаво да кажиш дали живеете заедно и колко често се срещата?
Може да има много причини при мен и двамата ми родители са такива студени, груби и жестоки в моментите в които съм имала нужда от подкрепа. Не знам на какво се дължи дали си избиват комплекси, напрежението от работните дни или просто им липсва възпитание.
Аз бих попитала майка ми как са се случили нещата около мжето раждане. Може баба ти да не е харесвала баща ти или да мисли че твоето раждане е провалило шансовете на майка ти да следва или да ма по-хубава професия. На една колежка от работата баба и не е искала да идва да я вижда, защото е осиновена и тя не я е възприемала, като своя внучка.
Просто говори с майка ти и и сподели всичко, което не си написала тук.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ba3100cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! А къде са родителите ти? Те как се отнасят с теб и не се ли застъпват за теб когато баба ти прекали? На твое място бих поговорила с тях и бих ги помолила за помощ и подкрепа. Никое дете не заслужава такова отношение и то от собствената си баба! Че нали уж бабите най-много би следвало да обичат и да глезят внуците си? Обаче, какъвто и да е проблемът запомни едно ти не си виновна, че се държи така! Най-вероятно причината няма нищо общо с теб. За това поговори с вашите, най-добре с майка си, защото тя и е дъщеря и би следвало да може да и повлияе и просто и сподели как се чувстваш. Нещата просто не трябва да продължават така! Потърси помощ и подкрепа!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2cf6a680a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Защо въобще се занимаваш с нея? Вече си се убедила и сама, че както и да се опитваш да и угодиш, каквото и да направиш, никога няма да е достатъчно и никога няма да чуеш от нея похвала. На тези години е абсурд тя да си промени отношението към теб, да признае че е направила грешка или да ти се извини и да те приеме - няма смисъл да се надяваш.
Защо си правиш изобщо труда? Обективно погледнато тя е тази, която има нужда от теб и за напред все повече ще има - ти нужда от нея имаш, колкото от куршум в челото. За какво ти е такъв човек в живота ти, който само си прехвърля върху теб негативите и е доволен като ти е зле? Просто прекъсни контакт. Спри да я търсиш по телефона. Спри да я питаш как е или да влизаш в диалог с нея. Спри да и отговаряш ако те заприказва. Ако майка ти настоява да говориш с баба си и кажи както обясни на нас, че тя само те обижда и ти се присмива без с нещо да си го заслужила, не се държи като баба и не искаш повече да имаш контакт с нея. Не се опитвай да разбереш защо се държи така и не и искай обяснение. Тя ще използва случая само за да те нападне и да ти вмени вина, няма да признае че е сбъркала. Безмислено е всякакво говорене и нищене на проблема с нея - ще ти донесе само още негативни емоции и ще те натъжи. След като тя очевидно не е щастлива да е част от живота ти, просто я отрежи и спри да и обръщаш каквото и да било внимание. И помни - ти с нищо не си заслужила такова отношение. Никое дете не заслужава баба му да се държи с него така. Вината не е в теб. Ти си си наред. Тя си има някакви неини проблеми - нека си ги решава, но от разстояние - ти не си и кошче за отпадъци или кученце, което да подритва. Далеч и си гледай живота.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2cf6a680a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1, кое е това време, в което според теб е живяла бабата, че се е налагало децата да не се прегръщат и целуват, за да не се разглезят? Всички останали баби, които се държат с внуците си нормално да не са от някаква алтернативна вселена или от друго измерение? Или може би по друго време са живяли? Такова отношение очевидно е някаква патология. Много е лесно да се хвърли вината върху жертвата на психическия тормоз, но реално детето в този случай е в уязвимата позиция, а не възрастния, който е в положение на сила и с изграден характер.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a34907056b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Все едно описваш майката на моя баща - като твоята баба е

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 62095a95fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Малееееей, изречение-гигант!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4d6cabcaed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ебаси дългото изречение!
Иначе по темата - баба ти се държи гадно с теб, защото най - вероятно не е искала да се появиш на бял свят. Да не би майката ти да е забременяла преди брака ? Или баща ти с нещо да ви е вгорчил живота! Възрастните хора много се вълнуват от остарялите морални порядки!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f634fbe58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Родна реч, омайна, сладка...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker