Какви сте такива мъже - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какви сте такива мъже
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 4715 пъти
Здравейте! Имам следният проблем :
Мъжът ми не си чисти тоалетната след себе си, не ми помага с абсолютно нищо, освен че в повечето случаи пазарува и плаща сметки. Като се върне в къщи само вика по мен да взема детето, радва му се за малко. Гледа ме, че мия съдовете дпри не вечеряла, обаче той си седи на дивана. Подминава играчките на детето и след като му кажа пак не иска да ги събере с оправданието, че е пийнал (няколко играчки). Как е при вас? Кой върши домакинските задължения? Мъжете помагате ли в чистенето? Според вас има ли шанс да се промени или ще си остане мързелив и нищо неправещ и накрая ще си иде при майка му да му върши всичко и миялната да му мие нещата? (Тук въпросът не е и ние да си купим миялна, защото според мен мъж, който не може да върши основни неща, не става нищо. А и да добавя -дрехите постоянно си ги оставя разхвърляни и масата с всички хартийки където е ял.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 4 години, 8 месеца
hash: b3cfbe040c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти тук описваш ТВОЯ мъж с идеята, че ВСИЧКИ мъже били такива. Аз обаче се питам ти този мъж не го ли гледа преди да създадеш семейство? Не живя ли с него поне 1-3 години преди да създадеш дете/ца?
Също не смятам, че нищо не прави щом плаща сметките и пазарува. Това, че ти не го оценяваш е друга тема. Питай някоя самотна майка кой плаща нейните сметки и пазарува.
И да, купи си миална машина, защото този мъж няма да мие чиниите. Не можеш да промениш вече някого. Ако не ти отъва, развеждай се, но ще загубиш и сметките, и пазаруването.
Имам малка дъщеря и единственото, което ще я посъветвам при избора на мъж е да избира ПРЕДВАРИТЕЛНО, което на прост език означава да гледаш ПРЕДИ да създадеш деца с някого, не после да му търсиш косурите.
И да, има много такива мъже и явно има жени като теб, които си ги взимат вкъщи и създават семейство, деца с тях, синове като тях най-вероятно. И да, у нас дори повечето мъже са такива, но ние, майките сме ги направили такива и пак ние, майките, сме направили дъщери, които да търпят. По принцип обаче човек може да гледа нещата и от добрата им страна - не те бие, пие явно с мярка, плаща сметки...и е готов със сигурност да ти купи миялна машина ако спреш да мрънкаш.
Съвет - гледай си семейството. Косури и той може да ти намери, идеално няма

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 824ca17016
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ние си делим всички домакински задължения и правим всичко заедно, но и изкарваме пари поравно. Аз на мястото на мъжа ти, не бих пипнала домакинска работа, ако работя нещо тежко и високо платено, а ти например си в общината и знам, че клатиш крак по цял ден. Ако не е такова положението, няма никакво иоравдание да се държи като второ детенце вкъщи. Да ходи при мама - явно тя така го е научила. И си купи миялня.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 819daf0194
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Да, почти всички са такива.
Мога да ви дам пример с баща ми, чичо ми, бащата на братовчедка ми...
Просто такива мъже не бива да имат семейства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0af9be7953
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Достатъчно балъци има дето ще ти ходят след гъза и прашинка няма да оставят, но дали ще харесаш някой от тях...тва вече е друг въпрос. Мъжа колкото повече самочувствие има, толкова по-малко му се занимава с банални неща като миене на чинии и бърсане на кухненски плот. Избора е или балък дето ще ти бъде чистач, майстор, монтьор, градинар, гледач на деца и каквото още пожелаеш, или мъж на място, но това място няма да е кухнята.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f664b6672f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Българите сте зле прикрити артисти за глупавички българки като авторката,важното е зле със зле да се намери ха ха ха

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5ac289c9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Ами аз съм мъж, ама си мия чиниите.
Обичам и уважавам жена си, и заради това не оставям всичко на нея.
Повечето пъти готви тя, а след това аз избърсвам масата и се заемам с чиниите. Тъпо ще ми е аз да си пия бирата, пък тя да се бъхти в кухнята. Така е и с другите неща. Например аз пускам прахосмукачка, тя забърсва секциите и тн. На някои места като не достига поради височината си, то се заемам аз. Когато сме екип, нещата стават по- бързо и така и двамата ще можем да си почиваме повече или да се заемем с другите си неща.
На 19г. заживях сам. Така започнах сам да си готвя, пера, шетам, мия чиниите и тн.
Ако твоят съпруг е бил някакъв глезеник, не е живял сам, и след майка си веднага е дотърчал до теб, не очаквай лесно да се промени.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 37ccc46e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дай го на мен такъв да ми плаща сметките и да ми пазарува!
Шегувам се, разбира се, имам си мъж, който дава парите на мен и нито ходи да плаща сметки нито пазарува, обаче на мен не ми е проблем да измия три чинии и три чаши, не ми е проблем да науча детето да си събира само играчките, не ми е проблем да изтупам покривката и да събера днес една тениска и едни гащи. Даже на моя съм му купила масичка за проскане на разхвърляни дрехи, от неговата страна на спалнята, купил ми е миялна но рядко ползвам защото за три чинии няма смисъл, а детето /момче на 9г/ съм научила че минаването с прахосмукачка, слагането на чиниите в мивката, тупането на покривка, изкарването на дрехите от пералнята в коша за простиране и носенето му до терасата и такива подобни са негови задължения. Не знам колко е голямо детето ти обаче моето на 1г вече само си събираше играчките в коша за играчки.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 470909c303
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   #1 майките са ги направили, защото бащите не са си били на мястото. Възпитанието е работа и на двамата родители и точно в отделянето от майката е основната роля на бащата.

Авторке, няма да те дъвкам за минали работи и как си избирала. Работиш ли? Ако работиш, определено имаш право да изискваш съдействие, защото ти също имаш нужда от почивка и свободно време. Ако не, смятам трябва по-добре да си организираш задълженията. Но това не отменя ангажиментите на мъжа ти към детето и възпитанието му.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 45194f1539
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Омъжила се за търтей, сега мъжете са ѝ виновни. Да си мислила, когато си се разкрачвала. Аз върша всичко сам, нямам познат или приятел, който да е мързелив лигльо. Не е рядкост, характер е. С такова си се хванала, толкова струваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c5fc29a630
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мъжете сме такива, а лентяите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 819daf0194
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До НОМЕР 1
Не жените са ги направили такива, а родителите или те самите са си безполезни мързели, дето не уважават никого и си гледат собствения кеф. Въпрос на възпитание, воля на човека и манталитет.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0af9be7953
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, някои хора нямат баща или майка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4563fe1b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

13.   4, абсолютно задължително е мъжът и жената да си делят домакинските задължения. Какви са тия глупости, че на "мъжът" не му е мястото в кухнята? Ти какво искаш - жената да работи от 8 до 5, после да слугува у дома, после децата, после да я правиш на парцал в леглото и междувременно трябва да намери време да спортува, да ходи на фризьор, козметик и маникюр, за да изглежда невероятно и да ти радва очите на теб, "принце" ? А почивка за нея кога? Няма как да стане, няма как и да намериш толкова тъпа, която да ти угажда за всички тези неща. Жените не сме ви слугини и не сме длъжни да ви ходим подир задниците. Ако искаш жена, ще се държиш с нея като с такава. Ако искаш слугиня, наеми някоя, която да ти чисти и да ѝ плащаш. Ама не ти изнася, нали? За какво да даваш пари, след като можеш да намериш някоя толкова тъпа патка, която нон-стоп да ти слугува безплатно и да се старае да ти изпълни всяка прищявка? А ти в замяна какво ще и дадеш? Един гол хуй? В устата и в г**а, щото си голям "мъж"? Не си. Не си дори човек.
Не демонстрираш разсъждения на мъж, а на разглезен, егоистичен нещастник. Смешен си. Имаш късмет, че не си попаднал на мен. Ако някой ми каже нещо такова, на секундата ще го изтритам. Аман от ограничени, егоистични копелета. С този манталитет не те чака хубаво бъдеще, уверявам те.

И поработи върху правописа си или по-скоро върху липсата му. Никоя не си пада по неграмотни, а ти освен неграмотен, си и супер неадекватен... Смях.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5f644d360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   "Мога да ви дам пример с баща ми" Сигурно имаш предивид оня баща който те е отгледал и ти е платил образованието ли? Аман от наблагодарни кифли...

Принципно навремето беше така - мъжът ТРЯБВАШЕ да изкарва повечето пари и да издържа семейството. Дори жените да имаха работа, тя обикновено ще е ниско платена, без особено напрежеие, ако я загубят - загубят, ако трябва ще си вземат дълго майчинство и такива неща. Вярвай ми, има разлика между това просто да се намираш някъде на работа, да вземаш някакви пари, и да ти виси отговорността, че ти изхранваш семейството и ако нещо стане - ти си проблема. Това 99% от жените не го разбират, освен естествено ако не го докарат до самотни майки, без външна подкрепа... Това си е живо робство скъпа, и много мъже в днешно време го осъзнават и избягват брака. Щото ако не са имали късмета да се издигнат първо, да въртят собствен бизнес, значи да залегнат над каквато работа попаднат, и да блъскат там едно поне 20 години, търпейки всичко, заради жената и детето... Които поне днешно време, рядко го ценят.

На жените работата им беше да се грижат за семейството и дома. И въз основа на това разделение на труда, сега се радваш на този цивилизован живот, а не живееш като скот в някоя пещера... Малко ако се научете да оценявате усилията и традициите на родителите си, няма да е зле...

Естествено животът се променя. Много от тези домакински дейности се опростиха значително. Аз си живея сам, и благодарение на перални, прахосмокачки, миални машини, роботи, дори САМ човек си се оправя екстра. Тъй че не ми говори колко ти било тежко... В днешно време според мен дори един мъж се прецаква, ако не иска жената да участва 50-50, защото домакинската работа се улесни значително. Иронично, точно жените на тия мъже които са по-традиционни и искат стария начин на живот, се оплакват още повече. След като искаш да си традиционна жена (т.е. да не работиш и участваш 50% финансово), значи ще вършиш традиционната женска работа. Моля ти си да ми даваш за пример, събирането на няколко играчки на детето си по пода... Като искаш 50-50 вкъщи, трябва и финансово да изкарваш и влагаш 50-50 Не може хем тъй, хем иначе... Освен това, тези въпроси скъпа се изясняват преди да се омъжиш и правиш деца. Не после всеки да се прави на обиден, на оещетен и накрая сметката да я плати детето ви... Още в началото трябваше да седнете и да се разберете, кой с какво допринася за семейството, и кое разбирате за честно. Това би помогнало на всеки и да оцени какво прави другия. Защото тук ревете само какъв бил егоист другия, докато другия от собствена гледна точка вижда вас като егоисти. За тези неща трябва диалог, не хленчене из интернет и търсене на подкрепа от други мрънкала...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 274c6a965a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   А ти работиш ли? Защото ако не работиш и въпреки това искаш да ти върши работата, тогава значи не ставаш за нищо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: af3f79d184
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Не мисля... мои познати, между 30 и 40 г. си живеят сами, правят си всичко сами, казват, че искат да имат семейства. Едва ли такъв мъж ще заприлича на твоя. Явно си го взела по-млад или е живял с майка си, или ти така си го научила. Много са малко хората, които не могат да се справят с елементарно нещо като домакинската работа, повечето не искат.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f47fbfd6e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   До НОМЕР 14
Аз кифла ? И да, неблагодарна съм на баща си защото ме е тормозил, бил и ме е правил на боклук, никога не се е държал като баща. Никога не е помагал на майка ми в нищо, нито на мен. Нито ми дава пари, нито нищо, а и не искам. Не ме критикувай, без да знаеш за живота ми и външността ми. Затворена и срамежлива съм, точно заради държанието на баща ми към МЕН. Не съм красавица, най-обикновено момиче съм. Ни най малко да съм кифла.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 45affe5d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Глупости на търкалета, животът е такъв, какъвто си го направиш. Ако само му мърмориш на мъжа си и му търсиш кусурите, нормално е да демонстрира такова поведение спрямо теб. Още от самото начало на връзката е трябвало да стане ясно, че ще си разделяте задълженията - ти ще миеш чиниите, той ще изхвърля боклука, например. Така всеки ще знае, че има определени за него задължения, и всичко щеше да тече по мед и масло.

Мъжете са РАЗЛИЧНИ - има някои мързеливи, но има и такива, които скриват шапките на жените си - чистят, готвят, работят много повече и по-добре от тях. Това все едно е да вземеш една развалена ябълка от дървото и да направиш заключението - всички ябълки са развалени и негодни за ядене. Ако пък толкова те дразни и вбесява мързелът и поведението му, разделете се, но не очаквай, че ще ти стане по-лесно тогава. Ще ти се наложи да разчиташ сама на себе си, без допълнителен доход да влиза в къщата, ако изобщо работиш, де. С една заплата всичко е по-трудно и нещата далеч не са розови.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7bb697676c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   "Ако искаш слугиня, наеми някоя, която да ти чисти и да ѝ плащаш. Ама не ти изнася, нали? "

Здравей! Аз имах момиче, което да чисти, но приятелката ми не я хареса, защото се страхуваше, че съм правил секс с нея. После наех една малко по-възрастна жена, която да върши тези неща, но приятелката ми продължи да се оплаква, че не оставало нищо, да свърши тя ... което за мене е просто супер странно..

Дай няккаъв съвет, какво да направя! Работя прекалено много, имам високи доходи и просот нямам сили, да върша домакниска рабтота, билото то и половината.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 503a33073f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Като сте мисирки и не мислите докато е време, ще ревете цял живот. Познавам не малко жени, оплакващи се от същото и познайте - мъжете им са при мама или до последно са били при мама. Обаче същите оплакващи се жени съвсем спокойно си споделят как едно време е имало някое си свястно момче, което много ги е искало, правел е много за тях, ама те са го разкарали. Щото са се правели на интересни. Ей такива сте. Хак да ти е. Няма да го промениш, защото той не е такъв тип човек. Трябва да има повече като теб за назидание на другите. Ахахахахаххаха

Има безброй свестни момчета, но им се смеете, че са смотаняци и били невзрачни.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8a9025a65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Не пишеш колко време си с него, още ли е в гаранционният срок? Щом не отговаря на изискванията го връщаш на майка му. Ако тя не ти признае гаранцията, пусни жалба до Комисията за защита на потребителите, защото майка му ти е пробутала дефектен продукт!? Не очаквай, че ще се оправи!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: deb80e9ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Авторке, от твоето положение има много лесен изход. Щом мъжът ти бил мързел и не правел нищо, което страшно те дразни, оставяш го и си живееш сама с детето. Естествено поемаш си сметките, разходите за храна, транспорт и т.н., той ти плаща месечната издръжка за детето.
Или предлагаш му да вземете да се смените- той е в къщи и домакинства, ти изкарваш парите и плащаш разходите. Бас държа, че тогава пак ще мрънкаш и няма нищо да му помагаш в къщи.
Поискай да ти купи една миялна, като ти е толкова трудоемко да измиеш няколко чаши и чинии, тенджерата или тавата. Май и теб мама не те е научила много да домакинстваш, щом го смяташ едва ли не за робство или някакъв кошмар. И както ти писаха- научи си детето да си прибира играчките, това го правят в градината, в яслите даже.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b796e2d192
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

24.   До 13
Ти се радвай , че мъжете не са се усетили още. Правили сме си сметка с приятели и излиза, че да имаш домашна помощница някоя жена, която да си грижи за дома ти излиза много по-евтино и социално значимо от това да дундуркаш някоя кифла, дето постоянно се оплаква, че трябва да и помагаш за нейните неща, но тя за твоите не сеща - едва ли си тръгнала да се грижиш за семейния автомобил, домашните ремонти и прочие. Натискате по няколко копчета на уредите, и голям праз! Както казва един американски комик - работа , която можеш да свършиш по пижама вкъщи, не е трудна работа. В същото време претенции да небето. Откакто се разведох, се видях в пари, има една дама в златната възраст, идва , почисти, ако поискам и сготви и то не буламачи от модерните, а нормална българска домашна храна, понякога си говорим, пием кафе. Изпитвам огромно уважение към нея. Парите, които и плащам са заслужени с труд и отиват на правилното място - тя да се подпомага , а не да заминават по екзотичните почивки на самодоволното, разглезено и със свръхоценка същество, което ми обясняваше за дипломите си, и как все другите не я оценявали. Та, като се усетят работещите мъже, че всъщност онова, което получават у дома, го има на свободния пазар с по-добро качество и на добра цена, ако нямате дете, заминали сте. За секса същата история - плащаш си , и кой откъде е , не слушаш глупости и не се налага да говориш такива заради едното чукане. То, вероятно и затова всяка гледа веднага да роди, че да си гарантира нещата. Сега някоя ще скочи веднага да говори за любов, тя заминава след време , а тази до теб очаква за си емоционален и финансов роб до живот...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6a710116cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Номер 24, аз съм жена и съм съгласна с теб. Ако ще трябва да търпиш някоя тъпа кифличка с претемции на база, че е жена и има дупка между краката, мерси! Наистина по-добре платена домашна прислужница и платена любов. И мен много ме дразнят “модерните жени”. Искат мъжете да им поагат в домакинството 50/50, но в същото време не искат на носят пари вкъщи 50/50. Искат да клатят краче на някоя лека работа, мъжът да помага в домакинството, но той да носи финансовата отговорност “както е било едно време”. Да не казвам, че познавам и такива жалки индивиди, които не само ме чистят, но и като се приберат си дават парите директно на жената - да се разполага тя с тях и да им дава джобни, че мъжът й е достатъчно умен да вади повече от нея, но в същото време глупав, за да се разполага със собствените си пари. Ние бачкаче и двамата и си плащаме на жена да чисти, понякога готвим, понякога ходим на ресторанти и така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 29deca3f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   24, не всяка жена гледа да роди, някои първо избират.
И никой не очаква да си финансов роб до живот, защото и другия работи.
Да не говорим, че живота е като колело. Това, че сега си прав и здрав, работиш, и изкарваш пари, не означава, че никога няма да се разболееш, да останеш без работа и т. н.
Ти се радвай, че икономическата обстановка в бг е такава, че дами в златна възраст трябва да ходят да чистят, за да свързват двата края, а не да си хванат дядовците под ръка и да ходят по почивки. Както правят пенсионерите на Запад.
Не, че там няма домашни помощници, ама труда им е доста по-скъпо заплатен. И като направиш калкулацията, съвсем друга е сметката.
И ми е интересно(питам от чисто любопитство) какво прави жената, която си наел? Защото не може да ходи след теб като малко дете. Тя-примерно-идва два пъти в седмицата и почиства. Ама седмицата има 7 дни. Основното почистване е направено, ама има и ежедневни неща. Примерно като ядеш и си изцапаш чинията и масата е с трохи...
И не забравяй, че едно е да обслужваш сам себе си или някой друг да помага в домакинство, състоящо се от един човек, съвсем друго е да обслужваш 3-4, в това число и деца. Тогава и планета помощ ще е с различна цена.
И последно, кои са "нейните" неща и кои са "твоите" неща. Защото като направиш калкулация за период от 2 години, примерно, излиза, че парите дадени за ремонт на нещо си са по-малко от тези дадени за домашна помощница. Да не говорим, че съвременната техника е доста по-фина и обикновено така или иначе се вика майстор.
А крушки и аз сменям, оправям брави, стягам панта, сменям контакт. Това са елементарни неща и се случват на 1-2 годишно. Ама се яде всеки ден.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6249a46694
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   От 13 до 24 :

Много грешни съмнения имаш относно мен. Смешно е да говориш така за човек, когото ни най-малко не познаваш. Това говори, че си доста "интелигентен"... Представата ти за жените също е различна от това, което са в действителност, а и щом смяташ, че всичко можеш да си купиш с пари... искрено те съжалявам. Още веднъж показа, че освен липса на мозък, имаш липса и на сърце. Да, съществува любовта! Това, че ти не си способен на такава, не значи, че всички са като теб. Емоционална инвалидност се нарича твоето състояние. Горко ти.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7a1bc6f85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   "Един приятел ми дойде на гости, седнахме и започнахме да си говорим за живота. В един момент от разговора го прекъснах и казах: "Само секунда, ще измия съдовете и ще се върна веднага".
Той ме погледна, сякаш му бях казал, че ще направя космическа ракета. След като се върнах ми сподели с възхищение, но въпреки това леко озадачен: "Радвам се, че помагаш на жена си. Аз вече не го правя, защото когато го направя, тя не го оценява. Миналата седмица измих пода и не получих и едно "Благодаря".
Седнах с него и му обясних, че аз не "помагам" на жена си. Всъщност съпругата ми няма нужда от помощ, тя се нуждае от партньор. Аз съм партньор вкъщи и не смятам за "помощ" това да споделяме домакинската работа. Не "помагам" на жена ми да почисти къщата, а я чистя, защото аз също живея тук и трябва да се включа. Не "помагам" на жена ми да сготви, защото аз също искам да ям и затова готвим заедно. Не "помагам" на жена ми да мие съдовете след ядене, защото и аз ги използвам и е моя отговорност да ги измия. Не "помагам" на жена ми с децата, защото тези деца са и мои деца, а моята работа е да бъда баща. Не "помагам" на съпругата ми да пере, простира или да сгъва дрехи, а съм част от процеса, защото дрехите са също мои и на моите деца. Аз не съм помощ у дома, аз съм част от къщата. Що се отнася до похвалата, го попитах кога за последен път е благодарил на жена си, че е почистила къщата, измила съдовете, изпрала дрехите, сменила чаршафите, изкъпала децата, сготвила и организирала всичко? И то благодарност от типа: "Уау, фантастична си! " Попитах го "Толкова ли е абсурдно? Или изглежда странно? Ако да, защо тогава, когато ти веднъж си изчистил пода, очакваш награда за отлични постижения? Някога мислил за това, приятелю? Мачо културата сигурно ти е втълпила, че всичко това е нейна работа, но тя е обща. Може би си свикнал, че всичко това трябва да се направи, без да се налага ти да си мърдаш пръста. Ако вярваш в това, поне изказвай уважение, както ти искаш да бъдеш похвален. Подавай ѝ ръка, дръж се като истински партньор, а не като гост, който само идва да яде, да спи, да се къпе и да задоволи нуждите си. Защото истинската промяна на нашето общество започва в нашите домове. Важно е да учим нашите синове и дъщери на истинския смисъл на взаимоотношенията, който е единство. "

Kombucha Bio Slim

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9cd4661afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Влезнали сте в схемата с битовите проблеми. Това ще ви изиграе много лоша шега, защото ще започнете да се дразните един на друг за дреболии и накрая няма да можете да се понасяте. Решението е да не очакваш от мъжът ти да върши неща като чистене и миене и да оценяваш това, че плаща сметките.
Има мъже, които чистят, но след като твоя не е от тях, то няма смисъл да го караш, само ще се изнервиш.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1e74a67bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

30.   24, от коя планета си се пръкнал? Личи си, че хал хабер си нямаш какво значи домакинска работа, щом пишеш, че е пускане на няколко копчета. Ами, не е. Истинско робство си е, и то ежедневно робство. Няма да ти изброявам какво е, понеже няма да успееш нито да запомниш, нито да асимилираш. Вероятно си от така наречените мамини синчета, които са ги дондуркали до късно. Нищо чудно, че си разведен. Коя тъпанарка би търпяла индивид като теб?Чудя се на акъла на твоята бивша как въобще се е омъжила за теб.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ff8ff1d460
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

31.   Ето защо 99% от ганьовците са клиенти на проститутки и то от възможно най-евтините, висящи денонощно по форуми да плюят, а жените и проститутки и обикновени малко по малко се изнизват при чужденци. Хахаха

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 22956d60ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

32.   24 съм,
До 26 - напълно съм съгласен с теб - избират да е “по-така“, и после бързат да родят :):) как се съчетават “избирането“ и любовта, всички знаем. Съгласен съм с теб, че и двамата работят, но доколкото обикновено жената в повечето случаи има по-нисък доход, пак обикновено оттам идват по-големите разходи - лични и общи, и някой трябва да покрие разликата, в което няма нищо лошо, при положение, че човекът до теб оценява усилията ти, което - ако се съди по този форум е рядко явление. Съгласен съм, че възрастните хора заслужават по-добър живот и не се виждам като експлоататор, защото не съм заставил тази жена насила да си докарва допълнително пари. Има и много фирми, които предоставят същата услуга. Идва два пъти седмично, в останалото време аз се грижа за нормалните неща - почистване, боклук, прахосмукачка и други баналности, и затова казвам - не ми тежи да отделя половин -един час на ден за дома си, и затова ме дразни като някоя започне да го изкарва геройство. Колкото до “моите“ и “нейните“неща - във всяка двойка има такива, но аз не познавам мъж около мен, който да е оставил грижата по семейното имущество и автомобил/и на жена си, а това също е време , разход и труд. Тези неща се приемат за даденост - като само мъжко задължение. Докато бях женен, с жена ми правехме по 5-8 000 км екскурзии годишно зад граница с кола. За 10 години един път не предложи да сипе бензин, не говоря за друго. Това показва отношение , или може би , че е “избрала правилно“ :) Отгледахме и дете по мечтана от много жени схема - тя обясняваше от какво има нужда, и го получаваше. Причината дъщеря ми да говори три езика и две магистратури в чужбина не се дължи на нейните усилия да развива това дете, защото лак за нокти по 200 лв шишенцето не носи знание. Разводът беше по мое желание- омръзна ми да съм провайдър. За мен наистина е така - живея по-добре, откакто не съм с нея. Има кой да се погрижи за старините ми, защото аз съм се погрижил за него. А и изкарвам достатъчно, че да чакам на някого. Вярно е, че утре кранчето може да спре, но докато аз не спирам да се развивам, за да съм готов за това утре, то жени, които разчитат на едната външност имат този проблем гарантиран , а не евентуален :) Не разбирам яростта на жените по думите ми, при положение , че сума ти жени тук и навсякъде напоследък открито обясняват как в момента , в който могат да си позволят независимост, се готови да живеят сами. Мои познати жени даже си организираха забременяване от замразена сперма от донори, да си било детето “само тяхно“. Това какво говори? Че парите носят независимост, но когато е за жените е ок, а когато не - другия е длъжен да носи товара...
До 30 - напуснах дома си на 17, и оттогава - докато се оженя, съм се образовал и издържал самичък, затова да ми обясняваш колко е трудно да се поддържа домакинство е смешно. Както казва 13 по-горе, не познаваш човека , за да си правиш правилните изводи. Колкото до злобата в изказа ти, приемам я с широка усмивка, защото докато ти тук яростно тракаш на клавишите, някъде приятелят ти или мъжът ти казва същите неща като мен в мъжка компания, но у вас ще маха с опашка, защото така го е дресиран, че за да има секс, трябва да е послушничък и добричък...Проблема на някои жени е, че искат лъв за пред хората и котенце у дома. Няма как да се случи - ако искаш доминантен мъж, то той е такъв навсякъде и във всичко - с всичките му плюсове и минуси, ако искаш кротък човек - домошар и помощник, ще си е такъв във всичко, което прави. Което ни връща на темата на авторката - направила е избор - съзнателен, като възрастен човек. Да направиш избор означава едно-единствено нещо - че си наясно с този избор и си приел последствията му. Да се жалва от живота си по форуми е неуважение и към нея самата, и към него - тя си го е избрала такъв.
до 28 - с идеите ти съм съгласен, но реалността е различна. Звучиш ми като човек , отгледан извън Балканите, но може и да греша. Ще кажа, че познавам доста мъже, които правят всички неща, които описваш , и никога не получиха едно “благодаря“ , а рога като на благороден елен - рекордьор. Мачо културата е определение за лош светоглед в определени държави, които съсипват социалните си системи да уреждат удобен живот на емигрантите си, и то - платено с парите на местните немачовци. Въпреки, че ходя да си харча парите там, никога не бих пожелал да съм част от този свят.
до 31 - вярно е че българките отидоха при чужденците - виждам ги често в Амстердам - в кварлтала на червените фенери, но дори и там се водят ниска класа. Докато Ганьовци се трудят, тук и в чужбина - мъже и жени, защото трябва да изкарат кинти, с които да издържат стари и болни родители. И когато на Ганьо му стане ясно, че не може да има жена за съжителство ,защото не е досататъчно заможен за да си плаща за този лукс, се усеща, че за много по-малки разходи получава онова, което му е нужно на професионално ниво.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 47230bd1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   28., шапка свалих.
Ей туй е философията, която, според мен, води до най-здрави и истински отношения.
Както и, че човекът с теб трябва да е най-добрия ти приятел.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7a1bc6f85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   32,
А защо идеите да не са реалност?? Те определено са МОЯТА реалност! И да, съпругът ми не е от Балканите...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 29deca3f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   32, нищо съществено не казваш. Просто голяма част от българите са възпитани, че домакиските задължения са женка работа.Ти им даваш адекватен отговор и обясняваш защо не е така, а те почват-ама колата, ама ремотите....
Кола не се оправя всеки ден, нито всеки мъж сам я оправя. Дава се на автосервиз и готово. Реално това може да го направи и жена. Дали ще кара до сервиза или до фризьора е едно и също.
Ремонти също не се правят всеки ден. В годината веднъж, я се прави, я не. Не може за работа няколко седмици в годината, да искаш да ти слугуват ежедневно.
За доходите-зависи кой какво работи. В съврененния свят заплати не се дават адеквато на положения труд, а на икомомическата обстановка.
В момена IT специалист взема повече пари от лекари, полицаи, пожарникари, парамедици, учители, социални работници, педагози, психолози.... Значи ли, че хората от изброените професии нищо не правят и след работа трябва да хващат и втора смяна вкъщи, а пък другия да си клати краката, само защото нишата в която той работи е по-добре платена?
Пак казвам 2-та работят, и двамата си поделят домакинските задължения.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a5e112c0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   32, защо се обясняваш на непознати във форум, толкова ли се вкара във филма, комплексар ли си какво.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 125d16eff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Не знам какви са тук тези заключения на някои, че финансовата отговорност била падала на мъжа, пък на жената й било по-леко в живота, разбираш ли. Не само, че повечето жени работят наравно с мъжете, но и след това слугуват вкъщи, докато мъжете им си клатят краката пред компютъра или телевизора. Мен лично по 12 часа ме нямаше вкъщи, имах натоварваща работа, докато бившия ми мъж "работеше" уж от вкъщи. Всеки ден като се приберях, ми обясняваше как днес не е имал работа, а вкъщи-кочина. Всичко трябваше да върша сама, а той ако случайно някой ден се решеше да измие чинийте, трябваше да му бъда благодарна. Нито си чистеше, нито беше склонен да си намери по-добре платена работа, взимаше по-малко от мен, но никога не съм
и го смятала за някакъв проблем. Но за багодарност започна да си позволява и да ни тормози с детето. Е, кажете ми, какви са тия мъже днешните такива търтеи и неудачници!? Колко време се мъчих с него и какво ли не опитах, нищо не помогна. Накрая нямах избор, освен да го зарежа и от всичко това, детето страда. Хич не ми и обяснявайте колко им било трудно на днешните мъже. Повечето, които познавам може и да не тормозят жените си, но не пипват нищо вкъщи, а жените им работят наравно с тях. Е, дали е правилно? То по-добре да си сам, отколкото да слугуваш на някой, а той да те гледа колко ти е трудно и да му е все тая.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 22956d60ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

40.   до 37
Убивам си времето, на плажа е скучно... А и няма лошо да чуят различно мнение от обичайното на кокошия хор...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ebf8910944
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Направих си труда да прочета коментарите по темата - тъжно е. Толкова много и мъже и жени очевидно възприемат партньора си като враг или необходимо зло, което трябва да се търпи.

Имаме един живот и не е дълъг - защо по дяволите хабите и своето време и времето на другия като сте толкова недоволни? Защо стоите в тези връзки и стискате зъби - то се вижда от начина на писане, че любов и взаимно уважение отдавна няма, има навик или удобство или просто страх от промяна...
Не разбирам този начин на мислене - това мерене и теглене, кой какво точно върши и някой да не се мине, като че ли бракът е сделка... Живеете двамата, ако се разтребва жилището редовно половин час общи усилия дневно са напълно достатъчни, за да е чисто и подредено. Оттам нататък всеки от двамата е нормално да се старае да поддържа. Наядеш се, сложиш си после чиниите в миялната, когато се напълни, който види че е пълна натиска копчето. Като я отвориш и видиш, че е измила не се ослушваш, а разпределяш съдовете. Събличаш мръсна дреха, вместо да я хвърлиш на пода, я носиш в коша за пране - ако видиш че са се насъбрали дрехи, зареждаш пералнята - 2 минути отнема. Ако не го свършиш ти, няма да дойде някой от космоса да го свърши вместо теб, ще падне върху партньора ти - приятно ли ще ти е, ако той оставя всичко на теб - няма, затова и ти не му го причиняваш. Когато всеки си върши своето, нещата вървят леко и не се натрупва. Като те е грижа за човека до теб това идва нормално. И когато виждаш взаимност насреща, разбира се. Ако е уморен, а ти не си, то не ти тежи да го отмениш в нещо, още повече ако знаеш, че той прави за теб същото.

Какви са тия взаимоотношения, в които единия търпи, стиска зъби, а вътрешно набира, ври и кипи и накрая започва да мрази не само половинката си, ами да прави и заключения, че всички мъже или жени са такива... усещате ли, колко е абсурдно това?
Като има проблем, говори по дяволите с партньора/партньорката си, обясни как се чувстваш, изслушай го и него/нея, какво има да ти каже - ако държите един на друг, ако имаш човек насреща си, който също те уважава и цени, няма как да не стигнете до разбиране и решение. Вие сте се избрали един друг в крайна сметка. Ако пък разминаванията са толкова големи, че комуникация и разбиране просто няма - то какво правиш в тази връзка? Защо губиш и неговото/нейното и своето време?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 23a2e935ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Как спите с мъже, на които пипате мръсните гащи... Никога за 15 години брак не съм прала гащи и чорапи, нито съм ги събирала мръсни. Твоят при мен щеше гол да ходи: каквото не е отишло в коша за пране, отива в коша за боклук. Ами ти защо се гърбиш, лягай на дивана и това е. Магарето го товарят докато носи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 565ac5534b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   " не ми помага с абсолютно нищо, освен че в повечето случаи пазарува и плаща сметки. " - това показва, че авторката е една мрънкаша жена, която тормози мъжа си. Какво още иска от мъжа си, пазарува и плаща сметките!? Остава и да й върти домакинството, а тя да си вее байрака. Като е недоволна да се маха, мъжът й сам ще се оправи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fa3f5c47d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Абе, хора, обичайте се просто, защо се вторачвате в битовизми? Ето пипна ме някакъв вирус, пет дни с температура, лежа, мусксулни болки, едва днес се надигнах. През това време мъжът ми, който става в пет и половина сутринта за работа и се прибира в девет, пое всичко. Криво-ляво ряза салати (той не умее да готви ама хич), чука някакви пържоли и ги пече, на мен ми препича филийки, сок ми цеди, две перални пусна и простря, събра из къщата боклуците, хвърли ги, смени торбичките на кофите, мина с прахосмукачка, за да не дишам аз прах, полива растенията по терасите. И сега като се надигнах, си викам: я да ида да прибера прането. Намирам сушилника празен, а прането сгънато под конец, неговите дрехи прибани, моите построени на купчинки, за да си ги сложа по местата. Чиниите измити, кухненският под минат с парцал, банята - свети. Нямам представа кога я е вършил тази работа при неговия график, но я е свършил. Е, как да не съм му благодарна и да не го обичам?
Обикновено, когато той е зает, аз ги върша тези неща. Най ми е приятно да го посрещна с хубава вечеря и всичко да му е приготвено - мека хавлия, салатката, чашката и само да си вземе душ и да си седне. Тогава той ми казва: "Благодаря ти, любима!" Често отбили се у нас приятели ни се смеят за тази старомодна учтивост, но пък на нас ни е приятно.
А не сме, да рече човек, пресни гаджета. Имаме стабилен семеен стаж, но никога никой не се е дърпал от задължение и да гледа другият да се мине да го свърши. Правим всичко според възможностите си. Бракът, за да е успешен, трябва да е екипен спорт. Ето, сега, когато благодарение на неговите грижи, аз се вдигнах от леглото и през остатъка от деня просто си почивах, утре ще съм в топ форма и ще мога да се върна към служебните си ангажименти, които ни носят пари.
Докато пишех това, мъжът ми се обади, че днес ще се прибере по-рано, защото е хубаво да излезем поне за час на разходка сред природата, понеже съм имала нужда от малко движение. Аз пък, защото се чувствам по-добре, смених спалното бельо.
Чета тука за някакви извънземни отношения - хора, които всичко си "делят" - и стотинките, и мръсните чинии, аз не знам не си ли делите и залците вечер на масата. Когато обичаш някого искаш максимално доброто за него, повече той да вземе, по-хубавото за него да е, на по-мекото той да седне.... А когато това е от двете страни, то се нарича семейство. Не знам накъде отива този свят....

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e7ab1139db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Хей, №13, грамотната??? Много си грамотна, пращиш от грамотност та се пръскаш! Я се чуй!
-----
Ама не ти изнася, нали? За какво да даваш пари, след като можеш да намериш някоя толкова тъпа патка, която нон-стоп да ти слугува безплатно и да се старае да ти изпълни всяка прищявка? А ти в замяна какво ще и дадеш? Един гол хуй? В устата и в г**а, щото си голям "мъж"? Не си. Не си дори човек.
---------
Хей, човечке! Просто не си си намерила майстора, за това плещиш такива зловонни думи!
-----
"Не демонстрираш разсъждения на мъж, а на разглезен, егоистичен нещастник. Смешен си. Имаш късмет, че не си попаднал на мен. Ако някой ми каже нещо такова, на секундата ще го изтритам. Аман от ограничени, егоистични копелета. "
------
Знаеш ли пък ти, №13, аз не съм №4, но ако попаднеш на такъв като мен какво ще ти се случи? Ще забравиш за феминистичните ти мечти за женска независимост и ще станеш кротка като женско агне. Ще те скъсам от бой, за всяка твоя гнусна дума от мръсната ти уста докато започнеш да заекваш. Тогаз ще разбереш колко си "грамотна" и как трябва да се отнасяш към мъжете. Къде се намираш ти, че да говориш така за по-силния, по-умния и по-качествен от женския мъжки пол? Ще забравиш за фантазията си да изриташ някой мъж, а ще се молиш да не ти избия зъбите и да почнеш да фъфлиш, когато говориш..
Авторке, и ти си намерила та си премерила. Радвай се, че мъжът ти не те пребива от бой заради мрънкането ти, защото можеше да е от тези дето се напиват, да те пребива, че и ти да работиш и да изкарваш пари за сметките, освен домакинската работа, която всяка жена е длъжна да върши.
Мъжът може да върши и домакинска работа, но това е под достойнството на всеки мъж. Това е женска работа и ще е срам за мъжа да я върши, при положение, че има жена. Ако той и това вземе да върши ти за какво си му? Различно е, ако си болна или възпрепятствана за това, но да искаш мъж да ти върши домакинската работа е идея на феминистките. Заради такова унижение на мъжкия авторитет доста жени се оплакват от домашно насилие, а мъжете с право го прилагат! Добре си помисли и се опитай да разбереш какво ти казвам. Няма истински здрав хетеро мъж, който да се унижава да върши женската работа. Женската работа вършат само женчовците-олигофрени, а дори и по някога за срам на мъжкия пол ядят и бой от жените си. Имало е случай където хилав-слаботелесен мъж помолил приятел да пребие от бой жена му, и да я принуди да не го тормози повече! Има хора всякакви!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5844bc6215
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Стига, бе, приятелю 45! Ядосан си. Явно си попадал някога на неадекватна жена, но не е и баш така, както ти го казваш. Е, нали живеете заедно с един човек? Нали така? Ами значи битовизмите са обща грижа. Проблем ли ти е, ако жена ти те помоли да купиш диня на връщане от работа, понеже си с кола, а тя е тежка, да спреш и да вземеш една диня? Ти също ще ядеш от нея, права ли съм? Респективно - ти й оставяш мръсните си работни дрехи да ги изпере. Сделката е честна. Аз съм жена, която изкарва два пъти повече пари от мъжа си, просто такава ми е специалността, но никога, никъде, и по никакъв начин това не личи. Настоявам той да плаща (с моята карта или с предварително пъхнати в джоба му пари), искам отстрани да изглежда, че той е по-успешният. Но, друже, не винаги се получава. Хората не са идиоти, те забелязват някои работи. Не може вечно да криеш очевидното. Хубаво, ще стана робиня, какъвто е твоя идеал (и моята тайна мечта, че да взема да си почина малко), но човек трябва да ги изхранва тези роби, нали? А ако не може? Мре и той и "робът". Ще съм и кротка, и послушна, и отлична домакиня, и всеотдайна секс-робиня и всичко - обаче нали трябва с нещо да си платим храната и разходите? И кръгът се затваря. Аз работя на три места, опитвам се някак да съвместявам нещата с поддържането на домакинството, просто защото мъжът ми не осигурява достатъчно финанси за издръжката на семейството. И ти сега искаш да ми кажеш, че като се върна от плантациите, имам и други задължения? Че освен, че съм изкарала парите за месеца, изчистила съм, сготвила съм, изпрала съм и прочее, аз трябва да му измия и краката ли? А аз къде съм в това уравнение? Не съм ли човешко същество?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dfc760ae9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   48, 45 съм и се радвам, че все още има и такива жени като теб. Поведението ти е похвално, а и примерът ти с динята е показателен. Точно така трябва да се постъпва, за да има щастие в семейството, като мъжът трябва да е глава на семейството. Какво обаче се получава? Вместо в социума да се спазват патриархалните норми и половите роли, феминистките разпалиха война между половете. Жената била някакъв конструкт, какъвто я възприемали мъжете и трябвало да се разрушат старите норми-стереотипи! Сега жени и мъже работели наравно и трябвало да им се плаща по равно? !? Само дето жените не издържат на темпото на мъжете и не са конкурентно способни, но претенциите им вече големи. Лошо ли щеше да е да се дадат високи заплати на мъжете, които и без друго са главната производствена сила за да изхранват семействата си, а жените да се извадят от пазара на труда, за да раждат и отглеждат поколенията, и да нямаме демографски проблем? Разбира се, ще има и жени останали без мъже, но ако са в трудоспособна възраст, трудоемка и нископлатена работа за жените има много. Феминизмът увреди психически обществото. Жените се напъват да работят както мъжете, опъват каиша и изнемогват работейки на няколко места, а мъжете не дават максимума от себе си, защото не им се плаща достатъчно, защото се плаща и на жените, които са ниско производителни. Създадоха се напълно излишни-ненужни професии и максимално раздута администрация, за да се осигури работа за жените. Както и да изкривяват действителността, жените не са равностойни на мъжете, а и всеобщо схващане в Хр. свят е, че мъжете са не само нещо, а много повече от жените, и на тях се крепи съществуването на човечеството. За "другият свят" няма да говоря, но всички знаят, че там нямат никакви проблеми защото законите са други и феминизъм не вирее. 48, хората не са идиоти и виждат от страни нещата, но това, че ти работиш на няколко места за да изкарваш повече пари от мъжа ти, не значи, че е похвално, а напротив. Жени робини е имало през други епохи. Това, че жената е подчинена по природен закон на мъжа, не значи, че е робиня. Просто си има женски и мъжки задължения, и това е още от зората на човечеството. Иронията ти "Ще съм и кротка, и послушна, и отлична домакиня, и всеотдайна секс-робиня " е някак си много тъжна. Разбирам метафората, но аз не го възприемам по този начин.

"И ти сега искаш да ми кажеш, че като се върна от плантациите, имам и други задължения? Че освен, че съм изкарала парите за месеца, изчистила съм, сготвила съм, изпрала съм и прочее, аз трябва да му измия и краката ли? А аз къде съм в това уравнение? Не съм ли човешко същество? "

Може би и ти си човешко същество, но днешните условия за живот (благодарение на феминизма) са те превърнали в нещо друго. Да му измиеш краката е знак на уважение и чест за жената в миналото, като по този начин засвидетелства предаността към мъжа си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2962197480
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Номер 49, не само си луд, ами и гнусен.
Пий си хапчетата!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9af5f51c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   Виж сега, 49. Аз не работя на няколко места, ЗА ДА изкарвам повече пари от мъжа ми, а защото той НЕ МОЖЕ са ги изкарва. Съгласна съм с теб, че роля за това има феминизмът (ненавиждам го, между другото), но няма какво друго да се направи. Аз лично искам да съм си нормална жена, която да си гледа дома и семейството и с каквото може да спомага за бюджета, без това да й е основният приоритет. Но реалността не ми го позволява.
Що се отнася до миенето на краката - наистина е метафора - но иначе и аз обичам да глезя мъжа ми с отпускащ масаж, когато се прибере от работа. Искам обаче, и аз да почувствам опора в него. Да съм спокойна, че утре ще има брашно, пък аз ще омеся хляба. Да, ама се получава така, че аз и брашното трябва да осигуря, че и да го омеся и опека. Сега разбираш ли?
И накрая мъже, които не могат да осигурят семействата си, ти казват че ти си "може би" човешко същество, както благоволи да се изразиш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: deb80e9ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Мъжът ти не ставал за нищо? Ами защо си с него тогава? Ти ли си го избира или ти се падна от лотарията? Аз съм омъжена с 2 деца и ще ти кажа, че изборът ти е такъв, каквато си самата ти. И да, напълно възможно е да му писне от теб ако вечно мрънкаш и недоволстваш и да се махне от теб или да потърси друга. Ако си в къщи с детето, а той работи и носи парите не можеш да очакваш и да ти домакинства. Просто си организираш нещата, научаваш детето да си прибира нещата, създаваш му режим, имаш достатъчно време докато то спи, не знам какво толкова е мръсно като сте само двамата с детето-не е нужно основно да чистиш къщата всеки ден, колко чинии и чаши имате тримата, но като ти тежи, купете миялна. Можеш да излизаш, да го храниш навън, не е нужно непрекъснато да си в къщи. Ако схващаш труда като робство, ти винаги ще се чувстваш роб и слугиня.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e03166cabf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Детето ти е бъдещ мъж, как така ще го учиш да ти помага? Този, който напуснах преди седмица се чувстваше също на върха на пирамидата. Има пари, от наследство, аз търся усилено работа, не помага - нямаме деца и общи грижи - съгласна съм, но на него не му пука, че ми е изгоряла крушката, там, където не мога да я сменя, защото се изисква физичека сила, не му пука дали и с колко пари разполагам, за да си платя режийните, но пък ме следи дали почиствам след нас, което ще рече, че омазнява към 10 чинии на ден, оставя по пода насрани гащи и има нулева хигиена. Едно е да чистиш за някой адекватен индивид, друго е да чистиш на мизерник. Съжалявам да го кажа, но е мизерник, не можеш да хвърляш сополите си в леглото, да мърсиш дома и да очакваш някой да ти робува. Ще ме заклеймите, но това е изествен човек, не съм очаквала, че е възможно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e3b9303668
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Номер 14, голяма фантазия, голямо нещо! Платил ѝ бил образованието, много ме дразнят глупаци, които не виждат по далеч от носа си като теб.
Това, че родитете са ти платили всичко, не означава, че и на всички останали родителите им са постъпили същия начин! И няма лошо, радвай се, чудесно е да имаш едно начало, една подкрепа, но е добре да си отвориш очите и да разбереш, че не всички имат този ти късмет!
При теб едно, при друг друго!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 22956d60ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   до 54 - не съм 14
Изказваш се неподготвен/а, вероятно нямаш деца още. Всеки /добре де - ПОЧТИ всеки/ родител в България иска детето му да има добър старт в живота и се старае да го образова. Усилията и парите затова са сериозни. Просперират всякакви училища, езикови гимназии, че и детски градини именно на тази основа, дават се луди пари за частни уроци, да не говорим за свръхамбициозните майки - слепи за липсата на качества у отрочетат си. Резултата накрая за съжаление го виждаме в чалготеките. Вярно е, че има хора, за които е трудно да си образоват децата, просто защото нямат пари, но има и такива, които това не ги спира и вечер като се приберат, не сядат с ракията, а с домашните с детето. На финала тези неща се забравят и са започват писъци защо бащата или майката били деспотични, понеже отказали да пуснат скъпоценното на дискотека или не купили марсиански айфон. За мен това беше тезата на номер 14, че за да може някой днес да се пъчи, друг някой е плащал сметката за това.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker