Одобрявате ли българи да имат деца от чужденци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Одобрявате ли българи да имат деца от чужденци?
преди: 4 години, 9 месеца, прочетена 11686 пъти
Бих искала да отворя дискусия относно смесените деца. Как виждате една българка да роди дете от чужденец или българин да има дете с чужденка? Жените бихте ли се съгласили на това детето да има друга националност различна от вашата? И мъжете как бихте реагирали на това детето ви да има смесени гени с тези на чужденка?
Жена съм. Лично аз уважавам и обичам държавата си и ми е жал да гледам как толкова българи заминават да живеят в чужбина и не смятат за важно да учат децата си на български език. Не ги съдя. Положението не е цветущо и на всички ни трябват пари и това е един начин за по-добър живот. Лошото е, че така децата губят своето национално самосъзнаване и най-малкото, което родителите им могат да направят е да не забравят от къде са тръгнали.
Моля, модераторите да споделят темата!
Очаквам вашите коментари!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 170

преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0967fb6031
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

1.   На псевдопатриотите много им бърка в гъза и много им влиза в работата кой прави деца от чужденец, а хората смятат, че всеки е в правото си да си прави деца с когото си иска. Сега стой и гледай каква реакция ще има от псевдопатриотите, според които те не са злобни, нищо че ползват грозни думи, а всички "предатели". И да не забравяме дежурните лафове "като си предателка, защо не се махнеш от България" и "защо ги водиш тук тези маймуни".

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 56985a6a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Мисля, че всеки има право да бъде с човек, който обича и който го прави щастлив - без значение от националността. Ако като двойка сте способни да създадете, отгледате и възпитате здрав, осъзнат и най-вече щастлив млад човек, то от това по-хубаво няма.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 73084eec72
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Никакви проблеми нямам с хора, които създават семейства с чужденци. Наистина звучи много псевдопатриотично точно за това да се кахърим или как не учели децата си на български. Важното е да се чувстваш добре там, където си - дали ще е в родината ти или на другия край на света изобщо няма значение.
Същите тези "патриоти" изразяват любовта си към България с възхищение по носиите, развяване на трибагреника от балкона и цитиране на Левси и Ботев, но никакви реални действия, само циркаджийски изпълнения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9c7d286fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В България процентът на истински етническите Българи е около 5 % от 100 %. Славяните не са Българи, а асимилирани хора от Българите. Истинските Българи са пеларги - наследници на Троя и те никога не биха си смесели орфическата кръв с варвари.
Варварите не са чеда орфейни, те не са били в Санайската Планина

Правилният въпрос е: Одобрявате ли славяните да се смесват с другите народи ? Отговорът е, че славяните са по-нискокачествени варвари от германските народи, така че това е проблем на германските варвари. Тоест, не ми пука.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f146e9890d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   На мен например най-голямата ми мечта е да се омъжа за руснак и да имам деца от него,не знам за вас.

 
  ...


...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a36130a9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мъж съм, работя в чужбина от много години. Нямам нищо против смесените бракове, а и честно казано не ме вълнуват. Гледам си собствения живот.
Честно казано въпреки, че съм в чужбина, почти не познавам смесени двойки. Повечето българи които познавам са женени/омъжени за българи.
Виж сега. В чужбина си, не владееш добре езика, имаш друг манталитет, не познаваш обичаите и начина на живот на чужденците и търсиш себеподобни- тоест българи. Излизаш с българи, общуваш с българи, работиш с българи, и докато се усетиш заживяваш с българин/ка.
90 процента от всички сънародници които познавам си намереха гаджета българи. Има малък процент, които си хванаха литовци, полякини и подобни. Но виждам, че на моменти им е трудно заради разликата в езика, манталитета, обичаите, мирогледа и тн.
Така че пишмян патриотите да се успокоят. Не всяка българка забременява от чужденец. И не всеки българин прави дете на чужденка.
Божидар Димитров много често казваше, че нация не е един народ. А нация е съвкупност от народи, които имат общо самосъзнание и държавност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: aeb8ec9d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Няма чисти българи, ние сме смесица от различни племена и имаме разнообразен ген, ама я вижте англичаните примерно - всичките са еднакви, с криви зъби, грозни, личи си, че майка им и баща им са братовчеди. Те живеят на изолиран Остров и от 1000 години се кръвосмешават. Един германски депутат каза същото за германците - трябва да приемаме повече имигранти, защото те са свежа кръв, иначе ще се кръвосмешаваме помежду си. Аз съм напълно съгласен. В най-скоро време се качвам на самолета и отивам на тази благодорна мисия - да обогатя кръвта на някой северен народ с моето балканско семе. Щом и политиците ме подкрепят, значи съм на прав път.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f9e3300c0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Жена на 30 съм и предпочитам да родя дете от българин. Много фактори ми влияят, от това, че искам искам да запазя българския народ, до това, че правейки дете с чужденец, винаги ще бъдем разкъсани между две държави, две култури, от което възникват всякакви практически проблеми.

Не съдя хората, които са решили да бъда семейство с чужденци обаче, всеки има право на избор, стига човекът да е свестен и да са щастливи. Кой знае, може и с мен да се случи. Но определено не би било умишленият ми избор.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 455b1dddc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Расология и генетика прочети повече на тия теми и ще разбереш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2ef180e06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Ако се обичат и имат възможност да гледат деца - ТВЪРДО ДА! Стига само чужденецът /чужденката да не е от друга раса или религия.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 4b2ee40032
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Аз не го одобрявам, и то не по криворазбрани патриотични подбуди, а по чисто нормални - не ми харесва да виждам хубава българка с чернилка по улиците...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9aee4e1e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

13.   Бебето ми е на 2 месеца, съпругът ми е германец, живеем в Холандия и говорим английски помежду си. Работим в науката. Бебето ми има българско и германско гражданство и ще го научим на 4 езика! И от нас - 2 култури, третата - от училище и от средата.

Нали се сещаш дали ми пука дали "одобряваш" сина ми!!??
Аз пък не "одобрявам" теб!

Ж45

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: cb17e12772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Тази тема и така зададен въпросът е пълна глупост, написана с цел пак да се прокламира как българите наричали всеки "предател" с повод и без повод.
Проблемът не е в отделните случаи на смесени бракове, а в причините много хора да емигрират. А това да се събереш с чужденец/чужденка и да не уважаваш произхода и езика си са две отделни неща. Последното го има и при двама родители българи, живеещи в чужбина.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6e7a976a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Много тъпа тема. Който и да одобрява или не, такива деца има и ще има.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 85c6325806
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

16.   13, да ти е живо и здраво детето! То няма да се чувства нито българче с българите, нито германче с германците, нито холандче с холандците. Няма да знае кой е всъщност, а това води до емоционална нестабилност.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f938d31e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

17.   Я малко по- полека с обидите и нападките към Авторката , глупаци!

Никой НЕ ви пречи да се шибате и чукате с чужденци и хора от друга етнос и раса, и да раждате от тях деца. Никой НЕ ви пречи да станете НЕбългари.

Но не пречете поне на българите, които са останали в България и които искат да запазят българския си език, самосъзнание и род.

Продажници, поне разберете, че НЕ сте единствените, които могат да изказват мнение. Приемете и това, че има и българи, които имат РАЗЛИЧНО мнение от вашето!


До коментар номер 13

" Нали се сещаш дали ми пука дали "одобряваш" сина ми!!??
Аз пък не "одобрявам" теб! "

Злобо, това го кажи НЕ на Авторката, а на твоя германец или на сънародниците му! Хубавото е, че повечето германци НЕ разсъждават като твоя мъж!

Драга Авторке,

Няма нищо осъдително в това една българка да се омъжи за българин и да има деца от него; както и един българин да си има жена българка и деца българчета.

Не се влияй от злобните коментари на разни глупаци, които нападат тебе и здравомислещите българи.

Запомни добре, Авторке, че такива " българи", които оплюват България и българите, като някои от коментиращите, НЕ винаги ги гледат с добро око на запад. Поради свръхтолерантността, сред западняците има и немалко хора, които НЕ искат да има чужденци ( включително и румънци, българи, поляци , както и африканци, араби и индийци) в страните им.

Наскоро един англичанин ( и той има правото си на мнение!) е направил скандал, понеже НЕ е искал да вижда чужденци в родината си. Той се е развикал като е казал, че Англия е за англичнаите, а НЕангличаните трябва да се махат от Англия!

За някои от коментиращите този човек може да е луд, но аз го разбирам. И най- тъжното за такива инакомислещи, че е той е прав и НЕ е единствнения англичнаин, който НЕ търпи чужденци в родината си.


Драга Авторке,

ще ти кажа от мой опит - чувствам се отлично и добре, когато съм сред българи.
Радвам се , че съм българин и моята жена е българка.

Познаваме и такива двойка, които са със смесен брак - той е българин, а тя е рускиня. Много симпатични и приятни.

Иначе повечето ни близки и приятели и познати са все българи, живеещи в България и които са си създали семейства с българи, а не с чужденци.

Пожелавам ти, Драга Авторке да избереш някой добър българин.

И ти пожелавам да НЕ бъдеш като тия от този форум, защото повечето българи, живещеи в чуждина с еотричат доброволно от България и българското си самосъзнание. Доказателствата ги има даже и в този форум.

Не съм виждал хора от друга народност, и които живеят извън Родината си , да се отричат от собствената си държава,Родина, народност, народносттно самосъзнание и език. Такива НЯМА! Такава родоостъпническа проява е сред българите, а не сред другите народи!!!! Има българи, които щом отидат в чужбината, веднага, без никой да ги е накарал, такива се отричат от България, българите и от всичко българско.

Драга Авторке,

вярно е , че България преминава през много тежки изпитания. Но въпреки това, тези българи , които не са се отрекли от България и българското, заради собствената си изгода и удобство, те ще продължат българското и българщината. България няма нужда от хора, които я мразят.

Мисля, че България ще пребъде ( както и всикчи европейски народи), въпреки продажниците, родоотстъпниците българи ( както и родоотстъпниците и сред другите народи) и всички трудни обстоятелства.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a33ec1cf44
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Какво значение има чужди хора дали удобряват или не избора за партньор на еди кой си. Всеки сам си решава с кого да създаде семейство. Моето дете проговори първо английски, български проговори 2 години по-късно. Българския ще му бъде нужен само за да си общува с бабите.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a36130a9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Това нещо "Одобрявате ли смесените бракове" ми се вижда като "Одобрявате ли хомосексуализма" в смисъл одобряваш или не, няма никакво значение, защото нищо не можеш да промениш. Смесените бракове винаги са същестували и ще съществуват, както и хомосексуализъм винаги е имало и ще има.
Сеш ли се...
Да не забравяме, че една нация е съвкупност от племена и народи с общи идеали, религия, ценности и държавност.
Като човек работещ в Англия, ще ви кажа, че англичаните са доста грозновати. Но красиви са тези от смесени бракове. Дете на азиатец и англичанин, мулат и англичанин и тн.
Да неодобряваш смесените бракове е все едно да се бориш с вятърни мелници. Просто няма смисъл.
Преди години разбрах, че прабаба ми е била гъркиня. Е, кво да направя- нищо. Явно смесените бракове не са от днес или вчера.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0f95424d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Ами аз харесвам руси или въобще светли жени, ама естествено руси. В България де ще намеря такива? Не ми допадат мургавите, с малки изключения, защото ненавиждам хората, приличащи на гърци, испанци, латитноси, цигани, южни италианци и подобни. Иначе светла българка бих си взел, но са огромна рядкост, а и българките са малко надути, никоя не флиртува така с мен както го правят словачки, полякини.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9609877486
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

21.   13, теб са те пуснали от психиатрията. Пий си хапчетата редовно.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9aee4e1e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Хм, на някои нестабилни индивида, нещо много им развалих настроението...
Е, не всички деца имат късмет като моето, не злобейте, че последиците са си за вас...
Ж45

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 826dc58ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Свобода на словото и свобода на ума и за всеки без свободно слово.. Любовта не пита. Преградите, вътрешни или не, сами ги създаваме.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7d04cafc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Живея в Германия и съм омъжена за немец. Чакаме първото си дете. От малко ще го учим на български, немски и английски. За мен семействата със смесени бракове са много интересни. Всеки си има мнение по въпроса, но аз съм "за".

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a5800d72c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   20 с право казва някой работи. Аз харесвам и мургави стига да имат сексапил. Някой чужденки наистина са супер скромни, красиви и работливи. Човек започва да се чуди къде изчезнаха нашите най-добри жени? Сигурно хубавите ябълки прасетата са ги изяли.
Аз съм дете от смесен брак. Това за емоционалната нестабилност и по-трудната принадлежност, дето беше коментирал някой, не е далеч от истината. Естествено за подобни неща има много фактори. Силен индивид може да спечели много, слабият по-скоро ще загуби. Православен съм и по майчина и по бащина линия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f938d31e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   До 23

Гледай си работата и си пий хапчетата, жено! Не занимавай форумците с твоя живот!

Не ми пука как хора с небългарски произход ви таковат и раждате деца от тях!
Моля, не ни занимавайтe нас, българите, с вашия избор!

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 5589997cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   23 и какъв е късметът на твоето дете? На няколко месеца е, а майка му щета из форумите, вместо да го гледа?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 8082d812b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   13, ха-ха - родил аедно, че не могла половинка и сега кудкудяка, все едно е родила 4...
Говорела а смъжа си с германец на английски... Яно и бракът ти е научен експеримент или търговска сделка... Горкото ви дете (а и отделно, дето ще расте самичко...).

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0ef8c15402
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Съдейки по коментари като последните 3, стигам до извода, че сме най-пропадналата нация на света. Да си против и да изразиш мнение е едно, но да използваш толкова грозни думи, не го разбирам.

Тук на всеки втори му пречи какво правят другите - дали са се омъжли за чужденец, дали ходят на проститутка, дали са обратни, дали са от малцинствата. Ако не си болен "патриот" като последните трима, край. Всичко им влиза в работата.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f3f2b40da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Аз пък не съм никаква "патриотка" и тези дни се чудя в коя държава да отида да живея. И бих се радвала ако имам дете от чужденец. И даже се радвам и се усмихвам, когато някой ме нарече български предател. Аз живея на планетата Земя имам лична карта и паспорт и мога да ходя където си искам. И мисля, че съм по-свестен човек от тези, които само говорят какви патриоти са и нищо не правят за държавата. А аз си казвам, че не правя нищо, защото Не ми пука. Хора търсете истинската любов, за да създадете хубаво семейство, пък ако ще и на другия край на света да отидете.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 7a29d43d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

33.   31, първа изрази грозни думи жената на 45, която влиза само за да изтъкне достойнствата на своето семейство - че е родила над 40 и ще научи детето си на 5 езика, но не я интересува кой какво мисли. На подобни застарели майки трябва да се забрани да коментират. Сега тя трябва да е до бебето си, а не да хули в подобен форум.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0ef8c15402
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   33, не знам кой е първи в темата, но тя за да го напише, значи е набрала много преди това. Това е като яйцето и кокошката - не се знае кой е първи. Няма значение кой е първи и кой втори, не сме детската градина. Ако ние сме зрели хора, не трябва въобще да се стига до подобни думи.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9aee4e1e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   30, ние сме заедно от 10 години!
Аз изкарвам точно колкото и той на моите години (тоест преди 5), кариерата в науката в Холандия е добре организирано си има определен път....
Леле, добре, че те споменавам повече за материалното НИ положение, че ще има припаднали от завист....

Май ти си самичък...горкия!

Хайде със здраве на задръстените "расисти " и "националисти". Аз моето дете ще отгледам И като българче, вие си кудкудякайте и пукайте от яд тука....

Кудкудяяяяяк!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9aee4e1e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   25, браво на теб! Как ли не са ти казали още, че кудкудякаш....?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 9aee4e1e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Хм, хммммм, не беше ли авторката, която не одобрявала!? Таааа, чакам ЦИТАТИ с "грозните" думи, дето били първи.... Само дето ПРЕДИ авторката никой не може да пише, тоест тя е ПЪРВАТА! Елементарна логика...

И не се тревожете за бебето, то е нахранено и почистено и сега спи. И да, има и такива майки, изградили кариера и способни И да си гледат качествено детето И да вършат куп други неща...

Не сме всички еднакви, ясно е...

Не всички имаме шанс да се родим при стабилни И любящи родители и да научим "безплатно" 4 езика и да се обогатим от 3 култури... Но има и късметлийчето даже много такива в моята среда...

Средите ни се различават авно коренно, затова някои хора дори не си и представят какво им говоря и се дразнят...

Жалко, техните нерви страдат...А и децата им, най-вероятно...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 336ba6d41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Меган Меркъл се оплакваше, че за белите била прекалено черна, за черните - прекалено бяла. А сега е омъжена за рижавия принц. :)))

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: ffc9a436e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   В днешно време и българи да направят дете, то ще ходи да оцелява в друга държава... Така че въпросът всъщност иде да си зададеш друг въпрос - защо се стига до тук... Вече като сме стигнали на това дередже, все тая, и дали "одобряваш" или не е..

Иначе тая стигма по въпросът не е породена от самите смесени бракове. Тях винаги ги имало, а коя е доминиращата страна в такъв брак. Когато мъж си вземе жена от друга държава и се установят да живеят в неговата (по-рядко може пък да е наобратно - тя да го привлече в нейната държава), това е показател за по-силна култура. Това е "приход" един вид за тази култура, тъй като тя придобива повече "последователи". И наобратно - когато една жена забегне в чужбина с друг, това говори, че бяга от слаба култура. Естествено по-голямата част от българското простолюдие тия неща не ги разбира, тъй като то е изгубило бълграско самосъзнание... Та затова и въпросът ти е безсмислен, този процес си се случва естествено, и да се опитваме да контролираме следствието, без да се говори за процесите които го задвижват, е абсолютно безполезно.

Така е, тези процеси са глобални, и е по-трудно да се търси решение, докато изборът на партньор е личен. Но много проблеми на лично ниво просто нямат лично решение, и сме просто пионки на голямата сцена. Българите до там сме я докарали, че всеки се спасява поединично, както успее. И това е още от Турско... Аз лично, ако виждах нещо наистина качествено в друга държава, друг народ, щях да забегна. Реално погледнато всички народи си имат проблемите. Тук в България има силни тенденции да се идеализират други народи, затова русофили, франкофони, англофили... С риск да ме наругаят като "русофил", аз лично харесвам България от времето на Емил Димитров, Паскалев, Тодор Колев, Калоянчев, Цонев, Коканова и мн др... Въпреки че съм по-млад и съзнателните ми спомени като цяло са от демокрацията. Не говоря като политическа система, а като хора които живяха тогава, творяха и вярваха в България. Днес тези хора не съществуват, тази култура не съществува. Не усещам никаква връзка с това което населява в момента тая територия. Самите хора може още да населяват тази територия, но те не притежават културата, народността, цивилизованността. Както казват Американците:

"Еlvis has left the building"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: a36130a9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Имиграция и емиграция е имало и ще има винаги.
Прабългарите като са идвали на Балканите, как мислите, не са ли се омесвали с балканското население и не са ли сключвали смесени бракове. Различните канове и царе не са ли привличали и асимилирали най- различни племена.
Определени български владетели не са ли си давали синовете и дъщерите на чужди владетели с цел скрепяване на дружби и дипломация.
Не сте ли учили за "Великото преселение на народите" в което сме участвали и ние българите.
Смешно ми е народ като нашия, който е имал три различни държави на три различни места /говоря за Дунавска, Волжска и Стара Велика България/ и си е оставил семето къде ли не, сега да е против смесените бракове.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 164c0adb56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   До номер 2.
Значи никой не трябва да има деца?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: de0ffce88c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

46.   "Ами аз харесвам руси или въобще светли жени, ама естествено руси. В България де ще намеря такива? Не ми допадат мургавите, с малки изключения, защото ненавиждам хората, приличащи на гърци, испанци, латитноси, цигани, южни италианци и подобни. Иначе светла българка бих си взел, но са огромна рядкост, а и българките са малко надути, никоя не флиртува така с мен както го правят словачки, полякини."

Ами ти какъв си бе?! Да не си нещо по–различно,да не си светъл,русоляв,бледолик,синеок,северен, арийски скандинавец от Норвегия? Я по–кротко с изискванията и претенциите като за кралска особа,ако обичаш ! И ти не си по–различен от тия,които мразиш–тъмен,мургав,нисък,набит,дебел,мазен,вонящ на боб и люти чушки,нечистоплътен,миризлив ориенталски циганин. Единственото ,което те дели от нерезите е ,че ходиш на 2 крака и говориш. Светли жени,ама друг път. На светлите жени не си им нито на нивото,нито на парите. Така,че пробвай с някоя,която ще ти е на твоето ниво ,интелектуален багаж, както и паричен. Преди да изискваш и да имаш претенции, първо се виж какъв си ти, и дали можеш да покриеш тия претенции и после брой претенции.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 804e9bde1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

47.   До 13
Ти имаш дете - факт, но то няма да е Българче, ще е дресирано политически коректно полиглотче, което ще бачка здраво по 12 часа на ден, за да плаща правилеството на Холандия или друга такава държава помощи на негри и араби, които ще изнасилват жена му по улиците. Това, че ще говори Български няма да го направи Българин по простата причина, че средата няма как да възпита българско у него. За това едната майка не стига, осбено ако самата тя е Българка само по паспорт. Очевидно е, че мечтата ти е била да се задомиш навън, как очакваш разбиране тук, като ти чета постовете , ти се опита да се похвалиш, а не да дадеш мнение. Жена, родила на 43, работеща за небългарска компания, омъжена за чужденец. Ти самата не си българка вече. Делиш хората на нас и тях. Много е прост тестът за българин - трепне ли ти сърцето като чуеш гайда, като кажат Апостола, откликне ли ти отвътре, дойде ли ти да напсуваш на майка, българин си. Останалите са чужденци с български паспорти. Направи ни услуга, не го учи това дете на български, не му е нужен. Тук няма кариера за европродукти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 804e9bde1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

49.   46 сигурно е готова да легне с първия черен сенегалски помияр от корабите, ам атук обижда като за световно!!!
Ама нали е ЧУЖДЕНЕЦ!!!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: e5a01d5aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   До 47

Не е ли, да е изтървано мазно чалгарче, не е работа ....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: f938d31e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   "Много е прост тестът за българин - трепне ли ти сърцето като чуеш гайда, като кажат Апостола, откликне ли ти отвътре, дойде ли ти да напсуваш на майка, българин си. "

Не съм номер 23, въпросната "българка",която си има приятел немец и полугерманче от него, но мога да ти кажа нещо:

Първо - Васил Левски НЕ се е смятал за апостол на свободата. Така, че стига вече такива преувеличавания и величия по отношение на Васил Кунчев.

Второ - Да псуваш на майка - това е най- грозната и отвратителна обида. Няма значение кой я изрича- от какъв пол и народност. Да обиждаш на майка е най- гнусното и отвратително нещо. Това е обида и към собствената си майка ( каквато и да е тя), която ти е дала живот.

По отношение на българина, ако българина/ българка псува на майка , това означава, че той/ тя е простак/ простачка, той /тя е много зле умствено зле и няма добро възпитание.


Българите имаме недостатъци като народ, но българите трябва да се борят със своите си недостатъци, за да се появят добрите нрави на българите. Имаме и добри и хубави български обичаи и добри нрави, но българите трябва да обявят война на простотията и невежеството, което е бич не само за самите тях, но и за всички народи.

Недостатъци има и сред другите народи, но за разлика от нас, те поне не обиждат Родината си и сънародниците си, както правят тези бивши българи, напуснали за облаги България, такива бивши българи и българки, които ги има и в този форум.

А по отношение на коментар номер 32, която иска да има дете от чужденец и да живее в чужнбина, и която не й пука какво мислят останалите ( явно не й пука и какво мислят нейните родители българи); просто искам да я попитам : ако тя се чувства " гражданка на света", защо не си вземе някоя чернилка ( и той е чужденец!) и да се задоми с него ? Защо тя не отиде да живее в Африка или Азия, а не в уредената Европа ( за справка : България също се намира в Европа)?

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6a762976cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

52.   На кого му пука дали ти не одобряваш или аз подкрепям?!
Аз лично не одобрявам хора, които си пъхат носа в чуждите работи.
А по принцип международно признато е, че най-интересните и красиви черти имат деца на родители с различни раси.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 46f82369cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Волен Сидеров left the chat.

Какво ви интересува хората с кого се обичат? Ако въпросните мъже и жени са адекватни ще научат децата си да се гордеят с България. А ако не са адекватни ако ще и цялата рода да са наследници на Аспарух, детето ще забрави българското.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 20a414cdbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Аз пък да ви кажа изобщо не ми пука за вас Българите и за БълХария

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: d28d6a9f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

55.   49 И черните сенегалци са за предпочитане пред ганьо...

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: dead4086b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

56.   Българите са изключително грозна нация. Красиви мъже почти няма. За жените не мога да коментирам, понеже съм 100 % хетеросексуална, но и жените май са така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2cd4a679a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

57.   Смесени бракове винаги е имало и ще има. Аз няма да стигам чак до времената на хан Кубрат или хан Аспарух, но дори някои именити възрожденци са се оженили за чужденки или са имали дълги връзки с такива, да ви светна аз като историк, драги националисти.

Любовният живот на Георги Раковски е меко казано пикантен и той включва сръбкини, гъркини, туркиня, руска графиня и дори две американки! Жената на Любен Каравелов - Наталия Петрович е сръбкиня, на Гаврил Кръстевич съпругата е гъркинята Ефросина Софиану, а на Марин Дринов съпругата е руската аристократка от също смесен брак Маргарита Ивановна Вилямс. Това са само няколко примера, но се надявам, че няма да стигнете до там да псувате и обиждате тези именити български възрожденци и революционери какви предатели и безродници са били. Повярвайте, дори с жени чужденки, те са направили доста повече от вас за България.

Никой няма право да съди когото и да е за избора му на половинка. Да не говорим, че случаите са много различни и не може да се обобщава. Има хора, които са си поставили за цел и направо им е фикс идея да се запознаят и оженят за чужденец, но има и такива, при които това става заради определени обстоятелства. Примерно екскурзовод с чешки език, който води всеки ден чешки туристи по трасето Бургас-Несебър среща много чехкини и в крайна сметка се жени за чехкиня или българин, работил 5-6 години в Русия си води руска булка, българка учила в Германия се омъжва за германец и т.н. По Черноморието е имало доста смесени бракове между българи и гърци в миналото, просто защото двете общности са били една до друга. А, сега, когато живеем в едно глобално село и е лесно да се учи, работи и пътува по света заради отворените граници е съвсем естествено българи на стаж в Германия, на студентска бригада в САЩ или като студенти във Франция, по програма Еразмус в Дания или като имигранти в Австралия могат да срещнат и да се влюбят в чужденци.
И не е задължително след смесен брак, семейството да живее извън България. Аз познавам българо-полски, българо-руски, българо-немски и българо-френско семейство, които живеят в България и отглеждат децата си тук. В повечето случаи, заради българската среда, българската култура и национална идентичност са доминиращи. Най-добрият ми приятел в основното училище имаше майка арменка и баща българин, но той винаги се е чувствал българин, дори не говореше арменски и сега има жена българка и деца от нея. Така че, не може да се отписват всички смесени бракове и децата им като предатели и изгубени за България.

В смесен брак, при който семейството живее извън България, да, в повечето случаи небългарската националност доминира, но това не може да се промени от никой националист с гръмки теми и люти клетви по форумите и медиите. Освен това, когато едно дете израства в чужда среда, дори и да е дете с двама български родители, то може да израстне като чужденец и да не знае добре или изобщо да не знае български език. Срещал съм доста семейства с двама родители български имигранти, чиито деца не знаят български. И не, българите не са някакви уникални изроди и предатели. Има милиони американци и канадци от италиански, полски или немски произход, които говорят само английски и дори не могат да произнесат правилно фамилията си. Така че, няма смисъл да се самообиждаме и да търсим под вола теле.

За протокола, жена ми не е българка, но никога не ми е било цел да се оженя за чужденка. Просто така се случи. Бях студент в чужбина и около мен нямаше никакви българи, така че беше съвсем естествено да се влюбя в чужденка. Децата ни говорят български на средно ниво, имат акцент и определено не се чувстват у дома в България най-вече заради злобни и подигравателни коментари на много българи, които вместо да ги похвалят и насърчат, че са родени извън България, но все пак са се постарали да научат и български, те веднага им обясняват какви грешки са направили и как имат акцент.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 6bf940b870
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

59.   Да, напълно одобрявам.

 
  ...

1-50 от 170
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker