Нямам право да избера име на детето си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нямам право да избера име на детето си
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 3608 пъти
Здравейте! Пиша със сълзи в очите. Бременна съм с първата си рожба. С мъжа ми много се обичаме, но с неговата майка дори не си говорим. Тя много ме е обиждала и се е държала ужасно с мен и аз това не мога да го забравя. Не показва никаква загриженост за това че съм бременна и нося внучето й, но въпреки всичко мъжа ми иска да кръстим детето на нея. Много ме боли майка ми тича като луда с мен по болници защото имам тежка бременност, а тя дори не пита сина си какво става с мен и въпреки това той иска да го кръстим на нея. Каза ми че му накърнявам достойнството като мъж, щом му отнемам правото да реши на кого да го кръсти и че аз нямам никаква дума, щом първото дете ще е на неговите роднини, той ще реши на кого ще е. Изгубих всякакво вълнение покрай бременността, вече не ми се иска нито да разглеждам дрешки, нито креватчета нито нищо, защото се чувствам че нямам право на собственото си дете. А през колко болки минавам това не е от значение. Боли ме защото тя изобщо не се интересува от състоянието ми, но пак си е заслужила името. Било съм я блокирала и нямало как да ми пише и да пита как съм. Тя е осведомена за всичко което се случва с бременността ми, може да пита сина си какво се случва, но тя не го прави и той не вижда нищо нередно в това. Не става и да говорим вече по тоя въпрос, той е категоричен. Незнам какво да направя че ясно да блеснат в очите му нейните постъпки и пълната й незаинтересованост. Мислих и за друго. Терминът ми е на 25. 12. ако се роди тогава ще е кръстено на празника, но ако не ще е на нея.. дайте ми съвет какво да направя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4989cf0b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако нямата брак, може да го запишеш с баща неизвестен и да го кръстиш както искаш. Ако имате, трябва да стигнете до съгласие и ако не успеете, акушерката избира едно от двете предложени от вас имена, така е по закон. Ако избере неговото, в последствие може да заведеш дело и да промениш името.

Не може ли просто да го кръстиш с първата буква на тая уроспия и да се приключи с драмите? Така хем няма да се казва като нея, хем няма да се карате с маминото синче и да си образуваш нерви? Кофти избор за мъж си направила, но далеч не си единствена.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 66e9979139
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, разбирам болката ти, но по-добре отстъпи, за да не си развалиш отношенията със съпруга ти. Също така може да го кръстиш и на двете баби, нищо че носи името само на свекърва ти. Важното е да го наречеш на някой, за да носи неговите черти. С хората, на които сме кръстени, си приличаме. Аз съм кръстена на моята баба, която не е хубав човек. Била съм на 3 години, когато са ме оставяли при нея, и съм изпадала в истерии, не съм искала да спя. Като растях също не я понасях, не знаех защо. И към момента усещам страшен негативизъм към нея. Детето усеща интуитивно, кога е желано. Аз не съм била желана, защото рано е станала баба, а и не е обичала майка ми. Затова ти казвам, голяма работа, че ще носи нейното име. Детето ти само ще реши с кого да бъде близко. Радвай се на бременността си. Това е Божи дар!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5d7f504a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Партньорът ти какъв мъж е щом не може да се оправи с вас двете? Да ви събере на едно място и всяка да си каже къде я сърби. За името на детето в болницата питат майката, така че сложи му каквото име искаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c03e2d89f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма ли вариант за две имена , имаше едно дете Теди - Мария . Как се казва майка му ?
Като раждах второто аз му измислих името , не казах на никой и реших така да се казва . Момиченце ли ще е ?
Сега е много модерно децата да са на бащите , може да изненадаш твоят или съчетание на две имена второто на майка му .

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Мисля че младите жени прекалено много искате внимание затова, че сте бременни. Какво толкова специално има в бременността ви, нима има човек на тази планета, който да не е роден от жена? Каква заинтересованост търсиш, защо си мислиш че свекървата ти е длъжна с нещо само затова, че си забременяла? Не забравяй че да имаш дете е твое решение, свекървата защо да е длъжна да се интересува от твоите решения и резултата им?
Колкото до името, мъжа ти също колкото теб е родител на детето и има равни права за избор на името му.
Аз имам двама сина и повярвай също не бих се интересувала, кога и дали ще имат деца и колко деца ще имат, това си е тяхна работа. Имам доста имоти ще дам за ползване жилище на онзи който ме уважава, ако няма такъв ще ги давам под наем, както в момента или ще ги предпиша на чужд човек срещу гледане, пък те да ходят по квартири, да си купуват сами имоти. В крайна сметка това че съм им дала живот и съм ги отгледала не ме прави собственик на живота им, нито техен длъжник, нито имам право да се меся в решенията им, така че да правят каквото решат.
Ако пък някоя снаха реши да не ми дава да виждам внуците си ще я осъдя без да ми мигне окото. Ако настройва децата против мен или не ги възпитава правилно, удря ги или нещо такова, ново дело, информиране на институциите, отнемане на децата от нея и т.н.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: baf9a3eb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами отстоявай си мнението!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А защо си помисли, че избора на име е само твое право?
По закон това е право на двамата родители, също в закона за гражданската регистрация в чл 12 пише, че длъжностното лице към общината има право да избере име на детето ви, ако между родителите няма съгласие, или ако реши, че избраното от вас име е обществено неприемливо.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ea490d7fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Той да не би да има повече права над детето ти от теб? Не се оставяй да бъдеш мачкана, контролирана и манипулирана! Разбира се, че трябва заедно да вземете решение за името, но това не означава той еднолично да го вземе. Може да предложиш всеки да направи списък с имена и после да ги сравните, ако има съвпадащи, да избирате сред тях. Аз също съм бременна с първото си дете и въпреки че се разбирам много добре със свекърва ми, съм заявила още от началото, че няма да кръщаваме детето на баби и дядовци. Мъжът ми не е поредният балкански Бай Ганьо и уважава моето решение. Но дори да не беше съгласен, аз нямаше да отстъпя от решението си. Ще изберем име, което и на двамата ни харесва. А на твоя мъж-мамино синче обясни, че си решила детето да не е кръстено на майка му и точка. Няма нужда да му се молиш и да го убеждаваш. Ако е мъж на място, най-важната жена в живота му ще си ти, а не майка му.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 54d27b54c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Да си мислила, преди Ганьо да ти надуе търбуха.

Аз едно време се чудех как може някой изобщо да си помисли да има нещо с такива индивди, с каквито повечето си разрушавате животите от зародиш, ама вече ми е пределно ясно, че сте същите. За да си се взимате... няма какво друго да е.

Сигурно не мърдате от града, в който сте родени... сигурно дори и в хола не ви е позволено да влизате, без да си поискате.

В 21-ви век, неандерталците още кръщават децата на маминка и татинка...

Жал ми е.




Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 673dec2636
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Заявяваш, че ако ти не избереш името на детето, се развеждаш! Да го видим тогава...
"Не" се пише ОТДЕЛНО ОТ ГЛАГОЛА, тоест е " Не знам"!!!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 683a9520b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Авторке, аз съм кръстена на баба ми по бащина линия, която е тормозела майка ми както по време на бременността, така и преди и след това и и се е налагала постоянно. Той никога не я е защитил, не се е застъпил за нея, а е гледал, как я унижават. Баща ми се е правел че не вижда и по нататък също никога не вземаше отношение. Майка ми все отстъпваше, за да няма скандали и всичко да е мирно, все се жертваше и съобразяваше. Баба ми цял живот го командваше и манипулираше. Майка ми винаги е била свръх критична към мен и ми намираше недостатъци постоянно. Държеше се с мен все едно съм чуждо дете, а не нейно. Мисля че по някакъв начин е прехвърлила част от негативното отношение спрямо баба ми към мен. Натяквала ми е безброй пъти, че съм кръстена на баба ми и че не са и дали избор, все едно аз съм виновна и нещо е зависело от мен. Никога не почувствах какво е да имаш майка, която те приема и обича безусловно и просто е щастлива, че те има - все беше недоволна, каквото и да направех - все не беше достатъчно. Безброй пъти съм си мислела, че е по-добре да не се бях раждала. Сестра ми е кръстена на нейните родители - на нея всичко и се прощаваше и винаги я е обичала повече от мен, винаги я е предпочитала. Едва ли не се съюзяваше с нея срещу мен - срещу едно дете, което просто иска майка му да го обича. Много боли това.

Не причинявай това на детето си и на себе си, моля те. Ако сега не защитиш своето, ще те тормозят цял живот, а ти ще се ядеш отвътре, защото си безсилна. И негативите ще отиват в децата. За какво ти е мъж, който в ситуацията, когато си най-безпомощна и уязвима, не застава зад теб и не те подкрепя? Ако оставиш свекърва си да се наложи сега, това ще те смачка, а тя ще получи карт бланш цял живот да те тъпче и да говори срещу теб, защото мъжът ти и го позволява. Настоявай децата ви да не се кръщават на роднини, а да им измислите имената двамата - така няма да има обидени нито от едната нито от другата страна.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 673dec2636
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Друга идея, щом е тежка бремеността, планирай секцио на 25ти! Макар, че стоя зад идеята за заплаха от развод!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b457a2c3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ужас, какъв мъж. Твоя работа си е как да го кръстиш, ти го носиш, не тя или той. Те не трябва да имат думата

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 06bbbc18ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   След като го родил, го пиши както ти искаш. Майката питат, не бащата. Кажи му, че той накърнява достойнстворо ти, няма да го кръстиш на свекървата и точка. Ти го носиш. ти решаваш. Всичко друго са глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 6713ce225f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Абе хора над 18 г. сте, поемайте си живота и си отделете финансово, емоционално от мама и тати, родата и т.н. Когато и двамата го осъзнаете, няма да имаме тези проблеми.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a078703ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Ще одобрите ли най-сетне тия коментари??? На човек да му отминат проблемите докато се оправите!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 25ace9a240
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Аз съм казала на моя съпруг детето НЯМА да се кръщава на никой от Двете семейства! Майка му е пълна ненормалница и знам че ако го кръстим на някой ще се нацупи, за това е кръстено на себе си и това е.
На първо място си ти и твоето желание и оня мамин синчец ще си мълчи като гъз какъвто е! Защото и моята майка е обиждала съпруга ми и не беше права в думите си и тогава се скарах с нея. А и няма значение кой какво нямаш право да обиждаш, вече сте семейство нищо че не е по кръвна линия. Щом не заслужава значи няма да го кръстиш на нея. Заставаш пред него и така казваш: можем да решим заедно как ще се казва, но няма да носи името на твоята майка, защото аз харесвам *някакво име* или ако искаш му признай че тя страшно много те е убидила ама това допълнително ще го тласне към мама защото никой мъж не обича да се говори против мама.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f85c866168
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Ако мъжът ти толкова те обичаше, щеше да те остави ти да избереш името, без да се меси. Ти износваш бебето, ти ще го родиш, ще бъде 24/7 зависимо от теб, а някой друг да решава, без да се интересува какво искаш ти ? Това е наглост до безобразие.. Не отстъпвай правата си, тези неща се решават по взаимно съгласие, и за да бъдеш после цял живот в мир със себе си, нека твоето мнение също бъде зачетено!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee3c69f08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Ами разкарай селския си комплексиран ганьо.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee3c69f08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   Абе жени загубени, не разбрахте ли, че с племето ганьо не трябва да си имате никаква работа, камо ли да се жените и деца да имате от това долно племе.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bc03bc60c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Обясни му, че няма да кръстиш детето на жена, която се е държала лошо с теб, че чак се е стигнало и до там да трябва да я блокираш. Не е проблемът, че не се интересува от детето, а че се е държала така с теб. Това дете ще ти напомня за нея всеки ден. То не я и интересува. Крайната й цел е да те тормози, напомняйки за себе си. Не се поддавай.
Освен това за мен вие с мъжа ти не се обичате. Никой мъж, който те обича и уважава, няма да иска от теб да кръстиш детето си на жена, която те е тормозила, за да не му се нарани “мъжкото его”. Сигурно мама му го е втълпила така. Всъщност няма нищо мъжко в това да угаждаш на мама и да я питаш как да си кръстиш децата, но това е друга тема. Чак ми е смешно в 21 век да се спазват подобни глупави традиции. Скоро ми предстои събитие. Всички имена с -ка, -ко и т н по неволя кръстени на бабите заради ей такива селски ганьовци, ме помолиха да им пиша галени имена. Според теб това ОК ли е? Да не можеш да се застъпиш детето ти да има нормално име, за да не се обидят Ганьо или майка му?!? Да не говорим, че може да си намразиш детето, защото е кръстено на нея. Не се давай. Казваш му, че няма да е кръстено на дъртата вещица и точка. Ако настоява, да си събира багажа и да ходи с маминка да си правят деца и да си ги кръщават на нея. Тя ще те тормози, той вместо да те защити, ще те кара да кръщаваш детето си на нея. Аз директно бих му изхвърлила багажа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 756123c863
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   То няма лошо да се кръщават децата на бабите и дядовците, проблемът е там, че хората лъжат, че ще ги гледам помагат и т. н.. заслужава този човек, който ти е помагал по всякакъв начин и знаеш, че винаги можеш да разчиташ на него.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Ха колко глупаво разсъждавате, че ако детето не е кръстено на свекървата, така я наказвате. Както и да го кръстите, то пак ще е нейно внуче. Дреме й на свекървата за едно име до толкова, че да слугува на снаха си за име. Че чак да кръщавате децата според това кой колко помагал. Тя не е избирала сама собственото си име, че чак толкова много да си го харесва.
Детето и Айше да го пишете пак ще носи и нейните гени. А по народно поверие се знае, че детето прилича визуално и по характер най-много на онзи от родата, който родилката мрази най-много. Приликата с родата не можете да промените, ДНК връзката също.
Толкова глупаво твърдение е това, че свекървата трябвало да си заслужи името с слугуване с раздаване на помощи, че направо е смешно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 868364a07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Има хора, които държат на традициите и те трябва да се уважават. Няма значение, че бабата е лоша и те тормози. Детето ще обича баба си напук на вашите отношения и ще се гордее с името си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e720a86cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Представи си ситуацията - кръщаваш детето си на някой, който не можеш да понасяш и след време се развеждате с мъжа ти (рано или късно ще се случи). Тогава детето ти остава с името на човек, който не ти е абсолютно никакъв. Наистина ли си съгласна на това?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3b29e84896
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   24 на теория звучи добре, но на практика не познавам някого, който да се гордее, че носи името на баба си - за сметка на това пък има много оплакващи се и обвиняващи родителите си, защо са ги кръстили така.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 59509b7cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Абе няма ли тук някоя свекърва или тъща, че да каже какъв точно им е проблемът с имената? От какъв зор искате внучето да се казва като вас? Това безсмъртни ли ще ви направи, че да пребъдете във вековете или какво? Не се заяждам и нямам деца, т.е. далеч съм от проблема. Просто ми е интересно какво психологическо удовлетворение би дало на една жена (а и мъж) това, че внучето е кръстено на нея. За уважение ли го смятате или какво? Името нещо като продължение на личността ви ли е? Някаква гаранция за обществено признание ли е? Просто моля да ми обясните! Пак казвам - не се заяждам, интересно ми е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: bb92bcb710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Аз се гордея с името на дядо си, въпреки че не бяха в добри отношения и с майка ми (неин баща беше) и с баща ми. Ако името е хубаво, приеми го. Просто излишни драми. Какво значение има дали ще е на бабата или някое модерно западно име като Антъни или Джесика например? Все ще си е твое дете и с уникален характер.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 769ce1b1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   23 - дърта свекърва. Какви народни поверия, какви глупости надраска. Намерила си за какво да злобиш и с какво да плашиш. Никой не е длъжен да кръщава на никого, нито пък това е инструмент, за да се наказват тъщата или свекървата. Така мислиш, защото ти самата си злобна и използваш всичко като инструмент да нараниш снахата.
Авторке, има тук една нова тема - “проблеми с баба ми” а прочети я. Бабата живее с родителите и им прави мизерии. Майката с болест на сърцето, внучето на успокоителни, защото ги тормози, а бащата седи отстрани безучастно, защото му била майка и нищо не може да й каже. Внучето е кръстено на нея и иска след като се изнесе да си смени името, за да няма нищо общо с тази жена...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   29 От какво по точно се уплаши?
И аз съм на същото мнение че никой не е длъжен да кръщава на никого както и че никой не е длъжен да "показва загриженост" към бременните, нито пък някой е длъжен да раздава подаръци и да дава личната си къща /жилище/ за безплатно ползване.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 16ef796ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   До 23 - много компетентно мнение. Сигурно си доктор по генетика.
Авторке, аз лично смятам за отвратително поведението на мъжа ти. Първото ми дете го кръстихме на моя баща, красиво българско име. Второто ми дете носи името София, на никого не е кръстена. Просто с мъжа ми си го харесахме това име. Никой никога не се сърдил и не се е налагал за имената. Тези неща си ги решавате заедно с мъжа ти. Извинявай, но аз не бих търпяла такова просташко поведение. Не ти завиждам с такъв мъж.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 204908fb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Колкото е глупаво да се очаква от свекървата да заслужи внучето да се кръсти на нея, толкова е глупаво и свекървата да очаква детето да е кръстено на нея, а не както родителите преценят.
23, гените и ДНК-то не знам защо си мислиш, че са проблем. Все пак и синът им е техен син, но това не пречи да е по-добър човек. Проблемът с тъщите и свекървите не е външният им вид, а характерът и поведението. Абсурдно е да очакват от авторката да кръсти детето си на някой, който я е обиждал и тормозил.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   32 човек става добър когато е възпитан добре, и ако синът е добър то онази жена се е справила добре с отглеждането му!!! Няма лоши хора отгледали добри деца.
Не виждам авторката да е споменала, че свекървата иска да кръстят име на нея? !? Искането идва от бащата, а той за да държи толкова неумолимо повярвайте има си причина, това че авторката не споменава причината поради, която мъжа й държи толкова на името на майка си, или че авторката не споменава точно как я е обиждала и тормозила свекърва й, ви дава повод да си представяте какво ли не и да твърдите че вината била у свекървата, а дали и какво се е случило? Тя една млада снаха може да приеме за обида ако свекърва й и каже че не изглежда добре да идва у тях на гости с минижуп, когато е бременна в осмия месец.
Веднага тръгвате да плюете свекървата, без точно в този случай да има каквато и да е била уточнена причина и то само на база, че вие самите мразите вашите си свекърви.
Проблема на авторката е че не може да се разбере с мъжа си, тя не твърди че свекървата иска нещо!!!
В крайна сметка дори и свекърва й да е лоша и да манипулира сина си, авторката защо се е решила да ражда дете на такъв плужек, който толкова се поддава на желанията на майка си? плужек който мисли че мъжкото достойнство се гради на командоренето? Цитирам "Каза ми че му накърнявам достойнството като мъж, щом му отнемам правото да реши на кого да го кръсти"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4f1bae6df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   33, не всичко е до възпитание. Добри хора може да възпитат лоши деца и обратното. Брат с брат не си приличат, нищо че са възпитани от едни и същи хора. Замисли се. Виждала съм страхотни мъжеи женк, отгледани от ужасни родители. Човек си избира - или става като тях, или ги отрича. Не си чела достатъчно психология и явно и не познаваш хора с по две деца...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ae62a1af4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   В болницата тебе ще питат как да пишат детето, а не таткото не се притеснявай.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a9aff54681
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   33, не си прав/а, че това че имаш читав човек насреща си, означава че родителите му са се справили добре.

Мъжът ми е страхотен човек. Родителите му за сравнение са безотговорни като деца и винаги са гледали и са се интересували само от себе си. Като е бил малък се е стигнало дотам, че се е наложило да го дадат на роднина да го отглежда далеч от тях. По-късно като е кандидатствал за университет са се намесили като по-скоро са му пречили и са го саботирали отколкото да му помогнат. Никога не е можел да разчита на тях. Пренебрегвали са го по всякакъв начин. Представи си за каква травма става въпрос да се чувстваш нежелан от собствените си родители. Е, водещото в оформянето на характера му е било желанието му именно да не стане като тях. И е успял във всяко едно отношение - невероятно благодарна съм че го срещнах, но след като научих историята по никакъв начин не мога да си изкривя душата да уважавам родителите му.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cb117c1aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Мъжът ти е един бзмозъчен путьо. За какво мъжко дстойнство говори, след като знае как те е третирала майка му? Обясни му как и защо не искаш да е на нейното име. Ако бях аз, щях да си взема женско куче и да го кръстя на майка му и поцял ден да го наричам с разни имена.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 32a5eec543
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   И при мен като при номер 36, мъжът ми е страхотен човек, изключително добър, интелигентен и възпитан. Родителите му пък са точната противоположност - ограничени, невъзпитани, нагли, егоисти, плетат интриги, говорят против всички, не уважават никого освен себе си. Като родители са... само ще кажа, че заради поведението им към мен и към него, се наложи да прекъснем контакт напълно. Преди бяхме вечно изнервени, натоварени, заради интрижките, които всяваха помежду ни се карахме за глупости, целият ни ден минаваше с фокус върху тях. Сега сме много щастливи и се фокусираме върху важните за нас неща. Просто, човек трябва да страни от токсичните хора дори, ако са му роднини. Грешно е да търпиш всичко и всички и винаги ти и семейството ти да сте на последно място.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   От 33 имате нелогична представа за лош родител и нямате опит с отглеждането на големи деца до навършване на 25 години, затова мислите че лош родител означава родител който не помага физически и финансово, а това не е лошотия. Точно интереса на родиелите само от собственото им аз, учи децата да се справят сами, ако родителя постоянно върши всичко вместо отрочето си, то никога няма да се научи да се справя само камо ли да има куража поне да опита каквото и да било дали ще се справи. Много по добре е майката на 4-5 годишно дете да си оправя себе си, докато то само се облича и си вързва обувките, от колкото тя да го обслужва за излизане.
№36 мъжът ти е такъв прекрасен, точно защото родителите му са са се интересували само от себе си в дадени моменти. Ако под прекрасен разбираш справящ се както с работата си така и да ти помага с домакинските задължения. Ако наистина те винаги бяха безотговорни той нямаше да е здрав, и дори името си нямаше да знае щеше да се държи като Тарзан. Колкото до това че се наложило да погостува на роднини не мисля, че е чак толкова ненормално, в някой семейства се налага.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cb117c1aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Абе вие в средновековието ли живеете? Някои хора се хващат за традициите, само когато на тях им оттърва.
Жената хуй е яла за това бебе! Девет месеца го е носила в утробата си и е дишала като куче от зор.
На края излиза, че тя няма думата и другите ще решават как ще си кръщава детето и как ще го отглежда.
Тя ви каза, че дори не си говорят със свекърва си, защото много я е обиждла и се държала ужасно с нея.
На края, дъртата пръдня очаква бебето да бъде кръстено на нея. Каква наглост!
Авторке, мисля че мъжът ти е хем мухльо, хем диктатор, щом не се интересува от твоето мнние и желания. Той да не е турчин?
Обикновенно, такава е културата и манталитета на мюсюлманите, а не на християните. За рзлика от Християнството, където жената е пълен партньор 50/50 и нейната дума и желания са от значение, в исляма жената е безгласна буква и няма никакви права.
Преполагам, че все още го виждаш в добра светлина, защото още носиш розовите очила, но в момента който ги свалиш, бързо ще изтрезнееш.
Казваш че очаквате детето да се роди на 25 Декември. Това е Рождество Христово!
Когато родиш, в болницата, тебе ще питат как да го запишат!
Ако е момче кръсти го Христо или Кристо
Ако е момиче - Христина или Кристина
Кажи на мъжът си, че си кръстила бебето на Исус Христос (Рождество Христово)- това ти е оправанието да не го кръстиш на майка му. До тогва не казвай това на никого! Това е твоя тайна и е само за тебе! На него му кажи, че като са те попитали как да го запишат, името само е излязло от устата ти.

Ако не му харесва, кажи му той да даде на някой да го наебе, да носи бебето 9 месеца в задника си и след това, като роди, да го кръсти на когото си иска.
Горе главата и не се оставяй никой да те тъпче. В брака жента не е слугиня и втора класа човек, а равностоен партньор с право на глас!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 509ad29322
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   40 Грешиш в темата НЕ пише "дъртата пръдня" да очаква нещо!!! Пише че синът на дъртата ....., онзи от другата страна на хуя има изисквания!!!!
Според теб е лесно да се каже на мъжа на авторката, че разбираш ли ей така е решила да кръсти бебето, обаче нито ти, нито аз, знаем положението на авторката. Щом тя е толкова притеснена, че да ни пише тук, следователно е доста зависима от мъжа си. Без значение дали зависисмостта е финансова или физическа най вероятно на авторката се налага да се съобрази.
Има мъже дето няма да идат да вземат от болницата дете с чуждо име, дето въобще няма да приберът в къщата си жена си и бебето, а авторката може да няма вариант да иде другаде с новороденото. Познавах една млада жена, която мъжа й не я прибра от болницата, защото е родила момиче, да, има и толкова прости мъже и повярвай обикновенно жените им не са кой знае колко образовани и материално осигурени така че да могат да се справят сами с бебе на ръце. Не казвам че авторката е бедна или необразована, но сигурно има заради какво да се съобразява със собственика на хуя.
А равностоен партньор означава хем да имаш право на мнение, хем да се съобразиш с мнението на другия, обаче и равностойно да си допринесъл за благата и собствеността на семейството. А повярвай доста жени се омъжват и влизат в дома на мъжа си без да допринесът нищо финансово или материално.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b2cf11f749
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Според мен е наивно да се смята, че “дъртата пръдня” по никакъв начин не е поискала внучето да се кръсти на нея, не защото й пука, а просто за да направи мръсно на снаха си. Обиждала я е, мъжът й не я е защитил. Явно мама доста добре го е възпитала и продължава да го възпитавамда я уважава без значение колко свински се държи с него. Да обиждаш партньора на детето си е проява на неуважение към избора му. Показва й, че имаш проблем да приемеш, че синът ти вече е порастнал и му е време да сформира собствено семейство и съответно се опитваш да му пречиш да бъде щастлив.
За останалото в коментара на 41 съм напълно съгласна. Особено, че ако искаш равноправие, трябва да допринасяш поравно за финансите на семейството. Не живеем в Средновековието, имаме равен достъп до образование и работа. Авторката, ако няма възможност да се издържа сама, е по-добре да не пише детето, както си поиска, без предупреждение. Моят съвет е да седне да поговори с мъжа си и да му каже, че няма да кръсти детето си на жена, която я е тормозила. Като компромис, може да вземе първата буква или да измислят нещо друго с мъжа си. Аз лично компромиси не правя, но съм си постелила и да не правя, защото не съм финансово зависима от никого.
И нас ни е тормозила свекървата, но мъжът ми е мъж на място. Първо говори с нея без никакъв резултат. След това разредихме вижданията, отново без резултат. Накрая прекъснахме съвсем контакт с нея и да ви кажа, колкото и да ми е мъчно, че нямам нормална свекърва, осъзнах, че тя никога няма да започне да се държи добре с нас и така сме много по-добре. Човек не трябва да търпи токсично поведение, включително и от роднини. Това е правилното поведение, а не те те плюят, ти си мислиш, че дъжд те вали. Те не те уважават, но ти трябва да ги уважаваш, както прави мъжът на авторката. Първият пострадал от дърта свекърва е винаги синът й, не снахата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0300c68a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Брака е равностойно партньорство и твоите желания са също толкова важни, както и неговите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker