Имам нужда да споделя - обича ли ме, страх ли го или просто не ме разбира? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имам нужда да споделя - обича ли ме, страх ли го или просто не ме разбира?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1677 пъти
Здравейте!

Ще се опитам да съм максимално кратка. Обвързани сме от близо 3 години. Той е на 30, аз на 27 години. Живеем заедно от около 2 години. Връзката ни е изключително бурна. Разделяли сме се многократно по много грозни начини. Разделите са много кратки и обикновено при първата среща след няколко дни - отношенията се възобновяват. Не мога да си представя да се разделим, въпреки че дори аз съм го предлагала в някои от случаите.
Проблемите са следните - конфликти присъстват почти постоянно. Хиляди пъти обикновени разговори са се превръщали в невиждани скандали. Неотменими части от мен и моя характер предизвикват бурна реакция, която се изразява в обида, мълчание, въртене на очи, пуфтене и т. н. Когато аз замълча - зле, защото мълча, когато говоря - "глупако, по-добре спри да говориш, защото се излагаш, ще ти отвъртя главата" и т. н. Можете да си представите. Той е изключително нервен, не търпи почти нищо, което го дразни, реагира остро и прибързано. Работата му е много натоварена и се налага почти през целия ден да е на лаптопа. Нямаме много време заедно, а времето, което имаме - почти винаги е запълнено с мълчание или караници. Откакто сме заедно, с напредване на времето започнах да получавам истерични пристъпи - крещя, блъскам го, удряла съм му шамари, той на мен също. По принцип не влизам в конфликти с никого и генерално се водех спокоен човек. Откакто сме заедно съм много емоционална и плача постоянно, дори да не съм си вкъщи. Казва, че не съм му приятна, че няма за какво да си говорим, че нямаме общи интереси, аз съм мързелива, лъжлива, боклук, злобна, за всичките ни проблеми съм виновна аз, глупава съм и не разбирам как да се държа с хората, егоист, с психични проблеми. В същото време не си тръгва. Казва, че сме заедно, защото в момента е удобно и никога не коментираме сватба или деца. Запознал ме е с родителите си, често сме при тях, харесват ме. Не споделя нищо с тях и усещам, че от цялото напрежение от работа и връзката ни ще се пръсне и ще избухне върху мен. В същото време се грижи много за мен, знам, че винаги мога да разчитам на него, дори когато не ми говори. Когато не е ядосан, се държи много мило и прави жестове. Никога не е казвал, че ме обича, въпреки, че по жестовете към мен разбирам, че е така. Не ми изневерява. Сърди се когато искам да изляза с някоя приятелка, сърди се когато не прекарваме време заедно и не го слагам на първо място във всичко. Не разбирам какво се случва и нервните ми изблици започват да взимат превес. Мисля, че аз съм виновна за всичко и не знам как да излекувам връзката ни и да върви. Имах нужда да споделя, благодаря. Повечето ми близки са на мнение, че не сме един за друг и трябва да се разделим. И последно - имал е други връзки, в които са го лъгали и изневерявали. Сега дори най-минималното несъответствие смята за огромна лъжа - например "Изхвърли ли онова в хладилника? " Аз казвам, че да, оказва се, че не съм и съм се объркала. "Лъжкиньо, докога ще продължаваш с твоите простотии и ще ми вдигаш нервите? ! ". Такъв тип.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9692d90a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Той иска да се чувства обичан, ти също искаш да се чувстваш обичана, но някъде между тези две положителни твърдения съществува бариера, която тотално ви пречи. Не сте си хората.
Ще ти кажа, че любовта не изглежда по начина, по който съществуват вашите отношения. Не си пасвате като характери, той има емоционален багаж от бившите си, ти ставаш нервна и това взима превес на отношението, което му даваш. Нещата, поне от моя гледна точка, няма да ви се получат. Може и да се обичате, щом отказвате да се пуснете, но вие нямате здравословна връзка. Има градивни скандали, има и глупави скандали. Вашите спорове са от втория тип. От мухата правите слон, късате, биете си шамари, обиждате се, после пак се събирате. От спокоен човек си се превърнала в кълбо от нерви. Отношенията ви биха били определяни като голям любов, ако бяхте на по 15-години, но вече сте големи хора и трябва да вкарвате повече разум в емоционалните проблеми, които имате. Не го знам твоя мъж какъв е, по описание изобщо не ми харесва, но допускам, че може и да е чудесен човек, просто не е такъв с теб. Понякога се случва двама души да са идеални, но взаимно да си влияят лошо и да се "развалят" един друг. Прекрати тази връзка, за да запасиш себе си и той да успее да се запази също. Ти не бива да си нечие удобство, ти трябва да си приоритет, бъдеща жена, почти семейство. Ако имате дете, ще го вкарате в психиатрично отделение с вашия тип връзка. Стига ви толкова, достатъчно сте се измъчили. Ще страдаш за липсата на този мъж, защото сте заедно от достатъчно много време, но мисля, че ще страдаш двойно повече с него.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e57bbebd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Очевидно е, че този човек е за психиатър. Ако няма психична болест, има някакво личностно разтройство, звучи ми граничен, но може да е социопат или нещо съвсем различно. Задължително с него на психиатър или късай. Него ще го диагностицират за няколко срещи, а на теб ще ти дадат някакви успокоителни, за да се справиш със стреса, който ти причинява. Не ми звучиш изобщо като психично болна, но това че го удряш и ти, не ти прави чест. Явно стреса не ти понася. Това ти е единствения начин да бъдеш с този човек, той да си лекува агресивността. Но имай предвид, че дори и да се съгласи на преглед, след време сигурно ще си спре хапчетата, заради страничните ефекти и пак същото ще стане. Аз така живях с мъжа ми, който се оказа биполярен, а и го подозирам, че е и граничен, защото се държи точно ей така между епизодите, забивал си е нож във себе си. Какво ли не опитах да му помогна, то не бяха скандали, не бях аз лудата, не бяха циркове от негова страна. Накрая го заведох на психиатър, изписа му хапчета, докато ги пиеше всичко беше ок. Откакто ги спря, започна постепенно да се влошава, докато накрая не си насочи пистолет към себе си пред мен и детето. Взех си детето и избягах...през нощта. Сега сме добре, ще заведа дело и ще поискам психиатрична експертиза, както е по закон, за да го накарам да си пие хапчетата, защото не съм спокойна да остава сам с детето. Не позволявай да стигнеш и ти до моето положение, бягай докато е време! Той те бие вече за бога! Какво се чудиш! Потърси канала на Angie Atkinson в youtube, на мен лично много ми помогна, гледай и за codependancy в канала на Ross rosenberg, за да не избереш пак такъв партньор в бъдеще.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d441ce5916
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мила,
Той не те обича, не го е страх и определено не те разбира.
Такива връзки се наричат токсични. И той провокира твоята собствена токсичност. Говоря от опит.
Това звучи като някакво пълно отсъствие на любов. Само в главата ти той се грижи за теб и можеш да му разчиташ.
Той човека си го е казал-в момента е удобно. Мъжете са директни и обикновено няма много скрито зад думите им.
То направо си крещи токсично. Чак не е казал, че те обича за 3 години...
Дано се спасиш овреме. И не, няма да го промениш и няма да те заобича.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 27b9194307
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще си провалиш живота, ако останеш с него.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f23a56c9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей :) !
Защо се хабиш с този ? Този човек не те заслужава.
Къде е уважението, любовта ? Как така няма какво да си каже с теб ? Винаги се намира нещо. Пита ли те как си ? Интересува ли се от теб ? Според мен е егоист. Не може да те нарича така, а ти не е трябвало да допускаш изобщо да те удря. Не знам, щом това е за 2 години откакто живеете заедно, как ще е след още две. Замисли се и се запитай дали този човек те прави щастлива, дали си добре в негова компания, дали се чувстваш обичана, подкрепяна, разбрана, даже дали ти е комфортно. Нервак е, разбирам. Аз също съм нервна, но никога не бих говорила така на приятеля си, камо ли да го нареча лъжец или глупак. Според мем Родителите ти са прави. Щом мислят така, значи наистина има защо да го мислят. Наблюдавали са ви и са си направи мнение. Разбирам, че си свикнала с него и го обичаш, но се замисли за бъдещето ви. Има ли надежда ? Дали ще се пооправят нещата между вас ? Психически те тормози, ти плачеш постоянно, това не е добре за теб, ти самата го знаеш. Той няма да се оправи и да се държи по различен начин, по-скоро нещата ще вървят към зле. Бягай от него, колкото и да ти е трудно, ще ти мине и ще продължиш напред. Никога не позволявай на някого да те удря и манипулира. Ти не заслужаваш това.
Успех ти желая !

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 48fba558ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Просто сте много различни. Този не е наред с главата, сигурно заради работата. Едно съветче ще ти дам - ако се променяш заради мъж, ако се страхуваш да кажеш нещо заради мъж - значи няма смисъл. Дори и да се помирите той ще харесва един друг, нов човек, а не теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9a23c23eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъжът ти проектант на софтуер ли е? Не че професията е определяща, но имам чувството, че говориш за бившия ми съпруг, с когото не поддържаме отношения от години и може да сте се запознали междувременно. Всъщност, едва ли, защото споменаваш, че твоят личен диктатор е на 30 години, а моят вече гони 50-е.
Моля те, авторке, вслушай се в мнението на жена, която е била 15 години в брак с подобен тиранин. Аз бях на 28 години, когато налетях на него. Пет години живяхме на семейни начала и всичко, което описваш, ме докара до дълбока емоционална криза, която впоследствие даде сериозни отражения върху здравето ми. Напуснах го и се прибрах при родителите си. Не след дълго се запознах с млад мъж, с който отношенията започнаха да стават сериозни. В този момент, след като разбра, "бившият" предприе такава мащабна кампания по моето връщане при него, че в крайна сметка ме убеди, че се е "променил". То не бяха букети, изпращани в работата ми по куриер, то не бяха кутийки с бижута, пуснати в пощенската ми кутия, то не бяха клетви и сълзи по "жената на живота му, голямата му любов" и прочее. Викам си: преосмислил е връзката ни, осъзнал се е, всеки прави грешки. И... зарязах свястното момче и взех, че се омъжих за него.
Оттук насетне следват още 10 години кошмар. "Меденият месец" след сватбата трая буквално една седмица, в която се държа прилично. После пак се започна:
- постоянно лъжеш
- безотговорна си
- ударих ти шамар, защото ме предизвика
- няма да имаме деца, не искам
- защо салатата ми не е на масата
- за нищо не ставаш
- психично болна си
- защо панталоните не са ми изгладени
- сготви ми цял гювеч капама
- защо си сготвила толкова много, че да го хвърляме
- заплатата ти да идва по мойта сметка, че я харчиш за глупости
- полагат ти се по 5 лева на ден за обяд, за другото ще ме питаш
- виж се с братовчед си, но в седем часа да си си в къщи
- няма да пиеш алкохол
- купих дрегер и ще те проверявам всеки ден
- няма да пиеш кафе
- каква е тая глупост, дето я гледаш по телевизията
- защо четеш подобни простотии
- английският ти е под всякаква критика, по-добре си трай
- защо си купила нарязан хляб, мразя такъв
- забранявам ти да общуваш с тази твоя приятелка
- забранявам да се канят хора в къщи
- естествено, че няма да ида на сватбата на брат ти
- от магазина до нас е 5 минути, а ти се забави с 10
- звънях в работата ти и те нямаше
- искам всеки ден да плуваш по два километра
- защо не си била днес в басейна, какво като си болна
- уредил съм ти психоаналитик, посещавай го
- защо ме занимаваш с тези глупости, говори си с психоаналитика
- чантата ти е ожулена, може ли да се излагаш така
- пак ли си купи чанта, ти колекция ли правиш

Мога да продължавам до безкрай, но ме разбра, авторке. Резултатът беше пълен психически срив и наистина психоаналитикът, за който той настоя, много ми помогна. Но ми помогна да скъсам веригите и да напусна този човек. Само че вече огромна част от живота ми беше погребана под камъните на неговата тирания.
Имах сериозни проблеми в следващата си връзка, защото новият мил и прекрасен мъж в живота ми чисто и просто не разбираше защо изпадам в паника, когато съм забравила нещо толкова дребно като да хвърля боклука. Вземаше торбата и я носеше до контейнера просто. Когато за пръв път той пусна пералнята, аз пребледнях и ми прилоша. Очаквах познатото: "Пак ли купчини мръсни дрехи? Аз ли трябва за всичко да мисля? За нищо не ставаш!" и т.н.
Нямаш представа в какъв капан си попаднала, авторке. От сърце те моля: спасявай се, докато е време. После много трудно ще излекуваш живота си. Аз се оказах жена с характер и за може би пет години се възстанових, имам хубаво семейство, чувствам се добре. Но никога няма да си простя глупостта, че се подведох като глупачка от вярата, че хората могат да се променят към добро, а съм доктор по литература - то всъщност именно романтичните представи от романите за катарзиса на личността ми изиграха лошата шега. За жалост, животът не е литература и чудеса не стават.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f323b6162a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Кои са тези неотменими ЧАСТИ от ТЕБ и твоя характер, които предизвикват бурна реакция от негова страна. Тук става въпрос не само за твоя характер ами и за ЧАСТИ от ТЕБ. Ако става въпрос че имаш криви зъби, плосък задник или нямаш никакви гърди, това наистина може да се смята за неотменими части от теб. Защо предизвикваш бурни реакции в него. Защо му крещиш, защо го блъскаш и защо му удряш шамари. Щом получаваш такива пристъпи значи имаш нужда от психиатрично лечение. Не отлагай да отидеш при добър психиатър. Аз напълно се съгласявам с неговите думи в твоето последно изречение в кавички. "Лъжкиньо, до кога ще продължаваш с твоите простотии и ще ми вдигаш нервите".

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 97720d555d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Т'ва хората в кви връзки седят, не е истина.

Масово всички са хванали нещастието за шлифера и не пускат и не пускат.
"Обича ме, ама ми вика, че е с мен, щото му е удобно.. "
Боже, прибери си вересиите.

Еми който го търси - си го заслужава.


Братан.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker