Споделено попечителство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Споделено попечителство
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1802 пъти
Здравейте!Преди 3 години осинувих детенце,днес получих известие,че биологичния баща на детето е завел дело за родителски права и общо взето иска споделено попечителство.Искам да попитам дали някой е имал същия проблем и дали според вас ще му позволят това?За мен това не е нормално при положение,че си изоставил детето си в център за деца лишени от родителска грижа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 362a5ac508
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   То кое е нормално в жалката ни държава? Убийците на свобода, политици си крадат на поразия, хора на закона перат през просото - правят си каквото искат, та това ли няма да направят. За пари и душите си продават!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 83a6ae50f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тоя пък, смешник. Наеми си адвокат. Със сигурност има начин да не му позволяваш, да има досег с детето. Те като ги оставят в дом, подписват документ, че се отказват от родителски права. Айде вляво. Сетил се е. За пари е всичко това.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: da9330a8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това са пълни глупости. Съдът дори няма да разгледа молбата му.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 19a56142fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Съдът ще е на страната на биологичния родител. Едно споделено попчителство е хлъзгаво от правна гледна точка. Това значи да се грижиш И ти, И биологичния родител. Ако спечели биологичния родител, лично аз бих оставил детето, защото иначе то се лута в едни отношения, които са странни. И виж го този хитрец - иска СПОДЕЛЕНО попечителство. Хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Хем да си гледа детето, ама и друг да му помага. Много хитро и подло.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ce20b866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ситуации има всякакви, не знаем защо и как детето е било оставено. Защо не се срещнеш с него? Да го видиш какъв човек е, да го прецениш. Ако е свестен, защо да не контактува с детето? За детето ще е от полза. Ако е пияница, грубиян, тогава се консултирай с адвокат, за да съберете материали срещу него. Според мен не бива така с лека ръка да се отхвърли възможността детето да има още един близък. Най-малкото той е източник на информация, която ще е важна по-натам: за наследствени заболявания например. Също така, ако нещо се случи с теб, той ще е длъжен да го поеме. Също така, ако не живее при него детето, ще трябва да плаща издръжка за детето си. Колкото и да са, пари са, няма да навредят. Ако на теб не ти трябват, трупай ги на влог и после можеш с тях да финансираш например шофьорски курс, абитурентски бал, все ще влязат в употреба. Той не иска попечителски права само за себе си, а СПОДЕЛЕНИ. Няма да ти вземат детето, спокойно, не е това целта му явно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 83a6ae50f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И тест за бащинство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d2e3aa93d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намери си добър адвокат! Ако е нормална държавата не би го спечелил, но тя не е, за съжаление.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fbbed9e16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   ОсинОвяване!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 06b755639a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте на всички! Проблема е там, че не желая споделено попечителство с този човек. Аз съм наполовина германка, наскоро преди няколко години се преместих в България затова съжалявам за неграмотното писане. "Осиновен" ще го запомня! Та да се върна на въпроса. Детенцето ми почина преди 3 години и аз взех решение да си осиновя. Когато осинових дъщеря ми майката се свърза с мен да ми иска пари. Заплашваше ме и така. Сега бащата.... Имам опасения, че от дома, в който беше детенцето ми са дали на родителите мои координати, а нямат право. Господина вероятно не е германец, защото се свърза с мен и ми пишеше на англииски. Относно коментара, който гласеше да оставя детето ако дадът права на господина-е това няма да го направя. Не желая да ми плаща издръжка и не желая нищо общо с този човек. Наела съм си адвокат, но просто исках човек, който се е сблъсквал с това да ми разкаже от първо лице.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: db7ef888bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тук има "уникални" съвети в стил "аз бих оставил детето".
Първо се успокойте и мислите трезво. Вижте се с този човек, поговорите може пък да е нормален човек, понякога съдбата поднася какво ли не. По света това го има. В Германия има осиновяане с връзка с биологичните родители. Вие сте неговият родител. Не тръгвайте с негативизъм и агресия. Редовно гледам едно предаване на немски в ютюб и там събират порасналите вече деца с биологичните им родители. Изумявам се какво може да поднесе живота и какви причини довеждат до заплетени житейски ситуации.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ddbe10816f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хах, добре, ама те нямат права! Те са се отказали. Край! Повече няма какво да се коментира. Бъди спокоен, авторе, нямат право да ти вземат детето. То много лесно така. Дай и аз да оставя някой да отгледа моето, па след 5 - 10 г ще ида да си го взема, ще ми е излязло без пари. Абе не става така тая работа. Ти си бащата и това е!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a4d5d2725b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   За пръв път чувам за такъв случай! Забранено е да се издва тайната на осиновяването в БГ, това е подсъдно. Ако е в действителност така, ако са му дали от някъде адреса ви, със сигурност иска да ви изнудва. Предполагам е циганин? Подайте оплакване в полицията, не говорете с него, защото ще влезете в една дълбока боза. Сменете адреса си.
Дайте повече подробности, но без да разкривате лични данни

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 20ed864b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Съдът не взима под внимание твоето желание или неговото желание. Разберете и двамата, че става дума за доброто на ДЕТЕТО, не за вас. Надявам се да се отсъди наистина най-доброто за детенцето. Ние възрастните стискаме зъби и това е. Взели сме отговорност и тя е над желанията ни.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 06b755639a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всъщност аз съм майката и не бащата не е циганин. Детето е осиновено в Германия. Аз съм наполовина германка и съм израстнала там, а от няколко години живея в България. Странен сайт е това защо не мога да дам отговор на определен коментар?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ef9ac69c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Госпожо, според мен сте жертва на измама. Съпругът ми е осиновен. Самата му майка не знае какъв е националният му произход. Той много прилича на арабин, но не сме сигурни. Мой приятел от Сирия, когато се запознаха, го определи като "чист персиец". Пожелахме да узнаем произхода му, не за да търсим биологичните му родители, а от чисто любопитство - да се запознаем със съответната култура. Свекърва ми се кълне, че когато са го осиновявали, самата тя е полюбопитствала, но са й отказали всякаква инфоромация. Защо не се обърнете към частен детектив да проучи тези хора? Нищо чудно да играят в комбина, след като вече веднъж "майката" е искала пари. Ако се окажат измамници, естествено, оттам насетне случаят е работа на полицията. Но в момента нямате чисто формалния повод да задействате властите, трябват ви доказателства. Работя като журналист. 99% съм сигурна, че става дума за измамническа схема. Те няма да заведат дело за попечителство, защото тогава имате право да изискате ДНК-тест. Всъщност, самият съд ще го изиска. Просто се опитват да ви уплашат и да ви измъкнат пари.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d4c739d5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Наистина не ти се разбира добре какво искаш да попиташ. Казваш, че си го осиновила, след това, че си майката. За Германия не знам и най-добре е да попиташ в някакъв немски сайт. Тук нещата са така- за да бъде осиновено едно дете, родителите декларират пълен отказ от родителски права, и от там нататък нямат право на никакви претенции. Всички останали случаи децата се настаняват в приемни семейства, тогава се отглеждат там, но биологичните им родители си запазват правата и когато пожелаят и соц. служби преценят, че имат възможност да ги гледат, могат да си ги вземат обратно. Ако твоят случай е осиновяване, значи не би трябвало да има претенции от страна на биолог. родители, може да си издействаш дори и ограничителна заповед ако те притесняват. Най-добре се консултирай с адвокат, наясно с немските закони.
п. с. отговаря се като посочиш номера на коментара. Малко примитивен е интерфейса на този сайт, но собствениците му вече 15 години не са го променили.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 06b755639a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 16 като казвам аз съм майката имам предвид, че аз съм майката на детенцето, за което се грижа 3 години и за мен няма биологична майка. Относно предходния коментар делото вече е заведено и назначена дата за изслушване на страните. Реално това са родителите. Те са наясно с моята ситуация относно това, че съм загубила детето ми преди 3 години то почина както вече споменах. И от тогава съм с лабилна психика. Бях в клиника, което те се опитват да използват срешу мен. В момента се опитвам да преместя делото в България, ще бъде в моя полза.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ce20b866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вслушай се в оценката на съдебния психолог и на хората от Югендамт. Те със сигурност гледат дас Киндесвооль, а не кой от вас каква лична изгода има. Какво става с детето при престой в клиника? Кой го поема? Какво значи "лабилна"? Имаш ли психотични епизоди? В състояние ли си РЕАЛНО да прецениш, дали от теб в лабилна фаза изхожда опасност за детето? Ами ако му навредиш без да искаш? Как ще живееш и с тази травма на всичкото отгоре? На миналото не може да се помогне вече, но поне настоящето да върви добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e23ebd5049
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 18
Моите родители гледаха детето когато бях в клиника. Под лабилна психика имам предвид, че доста лесно се сринах когато детето ми почина и все още го преживявам. Едва ли има майка, която би прежалила детето си. В никакъв случай не бих му навредила след смъртта на детето ми тя е всичко за мене. Нямам психотични епизоди. Не съм луда. Смятам, че се грижа прекрасно за детето. Тя е много привързана към мен, осинових я когато беше на 6 месеца! Смятам, че всичко тук е за лична изгода от страна на въпросния господин, който не бих нарекла баща. За мен той не е баща. Смятам така, защото след като прочетох какви са исканията му си направих изводите. Господина иска споделено попечителство, което значи и двамата да плащаме на български казано издръжка. Само, че той иска детето да живее с него, а аз да го виждам всяка втора седмица от месеца. Кажи ми как едно 3 годишно дете, което 3 години е живяло с мен изведнъж се озовава в чуждо семейство без да познава никой и без мен. Да, биологични родители са, но детето как ще се чувства в такава ситуация?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2ce20b866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Успокой се малко. Ако досега не си му вредила и то те трябва да го докажат в съда, никой няма да изведе детето от обичайната му среда току така. Ако детето е нахранено, облечено, адекватно развито, предоставят му се възможности за развитие, има топло и чисто жилище, има изградена емоционална връзка с теб и други близки, приятели в района, градина и прочее фактори - не е в негов интерес да се мести. Особено при напълно непознат. Прави се така, че в началото бащата идва, полека се запознава, това в твое присъствие. После, ако съдът постанови, може и без твое, но детето и бащата трябва да имат емоционална връзка и той да не ѝ е чужд. Той как ще идва редовно от бг? Няма как да е два пъти в месеца в Германия и да си поема хотела там и разноските. Но дори и да има, прави се мониторинг на тези срещи и оценка. Живей както си живяла досега. Ти си ок, те искат нещо и трябва да го доказват. Никога не бих тръгнала да местя делото в бг на цялата корупция отгоре. Или мислиш с пари да го спечелиш? На 100% съм сигурна, че в Германия ще е много по-лесно за теб, защото там не гледат подкуп и с кой крак са станали днес, а един куп експерти дават становище и всичко е от гледна точка на детето - кое е най-доброто. И аз съм правила такива експертизи, ходим по домовете на хората, говорим със съседи, роднини, учители; ако се налага и състоянието позволява и с детето (твоето е твърде малко и няма да го закачат). Остави адвокатът да говори за теб, за съда си прекалено емоционална.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8bf537ae3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 20 много благодаря наистина се успокоих от написаното. Ние имаме огромна емоционална връзка както и моите роднини с детето. Тя знае, че е осиновена казвала съм и го, разбира се е малка да разбере, но за мен е важно да знае при една такава ситуация. Силно се надявам господина да не получи правото да види някога детето ми. Делото ще остане в Германия, консултирах се с доста специалисти, да по-добре е от гледна точка на това, че аз съм немски гражданин, а господина - не. И също и тези неща, които изброи. А относно това, че се ходи по домовете и се говори със съседи... Аз живея в затворен комплекс в кв. Бояна. Не познавам нито един съсед, ще повлияе ли това? Също така преди известно време преместих детето си от частна в държавна децка градина, понеже беше обвинена в тормоз на друго дете, което за мен е невъзможно. Твърдях и все още твърдя, че детето ми е провокирано. Не знам дали това ще се вземе под внимание. Страх ме е да не се окажа лоша майка. Ужасно много обичам дъщеря ми и искам всичко да е наред и нещата да са в нейна полза. Като самотна майка и студентка е трудно да възпитавам детенце, но се надявам, че се справям. Водих я на децки психолог, за да и обясни ситуацията в момента и да е подготвена за всичко. Относно съда вероятно няма да присъствам да определено съм много емоционална.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2ce20b866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не, това не са причини да изведат детето от обичайната му среда. Трябва да има опасност за него, за да се случи това. Гледай си го, обичай си го, ако се стигне до решение да се вижда и с нов човек, тогава ще му се обяснява. Сега според мен е малко рано, защото може и да не се наложи изобщо да го вижда някога.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8bf537ae3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Да,но просто исках да я подготвя.Не искам да и се отразява зле всичкото това нещо.Наскоро ме пита - мамо ти винаги ще ми бъдеш мама нали?Почувствах се много зле явно и се въртят някви неща в главата относно това.Скоро ще става кака и ме попита дали бащата на детето,което е в корема ми ще си го иска.Доста дълги разговори водим относно това и е трудно да се обясни на толкова малко дете.Затова я заведох на психолог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker