Подялба и проблеми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (89953)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (20864)
 Секс и интимност (10508)
 Тинейджърски (19468)
 Семейство (4404)
 Здраве (7344)
 Спорт и красота (3843)
 На работното място (1877)
 Образование (5271)
 В чужбина (1178)
 Наркотици и алкохол (869)
 Измислени истории (712)
 Проза, литература (1429)
 Други (12011)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Подялба и проблеми
преди: 15 дни, 1 час, прочетена 484 пъти
Здравейте,
Двама братя от едни родители, но с голяма възрастова разлика. По големия се отдели преди 18 години с думите; Не искам да ви чувам нито да ви виждам. През определен период от около 5 години се завръща иска пари,и пак скандали и заминава!
Последния път тръгна да дели имущество при живи родители от което искаше да му се наплаща сега от днес за утре! Пак скандали закани заплахи и си замина. Родителите искат да оставят всичко на другия си син които реално ги доизглежда , но законно няма как да стане, дарение се разваля а не искат да продават имота. Споделете съвет и мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 4 часа
hash: 7b99df7e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Могат да го продадат на единият си син, с условието да ги гледа и да си запазят правото да ползват имота. Заплащането може да не е с пари, а с това да осигури спокоен живот на родителите си. Ако не се грижи за родителите си, могат да променят договора, но става много трудно.Тогава другият син не може да има никакви претенции, но със сигурност ще тормози брат си!

 
  ...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 8d0efb54d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   И кой те излъга, че дарение се разваля? Отива се при нотариус , двамата (дарителя и дарения) изказват своите желания в писмен вид и това е, единия дарява, другия приема с благодарност. Нищо не може да развали волята на дарителя, която е нотариално заверена

 
  ...
преди: 10 дни, 22 часа
hash: 7ab0290a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Но другото лице ако предеви претенций в съда се уважава и разваля дарението

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 22 часа
hash: 34411b6337
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   3, пълни глупости. На каква база да има претенции? Хората могат и на мен да го дарят, ако решат. Тяхно си е, могат да го правят каквото си искат.
Не по темата - никое множествено число не завършва на Й.

 
  ...
преди: 10 дни, 20 часа
hash: 0d0e3e0ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   3, "претенциЙ " римски император ли е??
Тогава трябва да е с главна буква!!

 
  ...


...
преди: 10 дни, 14 часа
hash: 64ec21aa8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №3 е прав, дарение не става само на едното дете, другото също има дял и може да развали дарението, ако не е получило нищо от родителите си. За да нямат проблем родителите, най добре да направят покукопродажба с удловие за гледане и доживотно ползване на имота, тогава претенции няма.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 8 часа
hash: 280b12ed9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   №6 не си точен, може би не си наясно, да дарение може да се развали заради запазена част. Дори родителите да дарят жилището си на №4, след тяхната смърт дарението може да се оспори и развали, до степен децата на починалия да си получат равна на надарения част от имуществото. Тоест при смърт на двамата дарители за №4 ще остане само 1/3 дял от дареното при наличие на две деца, ако има повече деца се дели на повече при три деца се дели на 4 и т. н. Все едно и надарения се явява равноправен на дете на починалите.

Покупко продажбата също може да се атакува в съда от брат му или кредиторите на родителите продавачи, ако се докаже че няма преведена сумата по сметката на стария собственик, това се нарича фиктивно дарение и се разваля. Могат да атакуват тази продажба на различни основания: фиктивно плащане, липса на средства с доказан произход, с които да е извършено реално плащане на цената, и др.
В случай, че съдът установи привидността на продажбата, ще се приложат правилата за прикритата сделка, т. е. правилата на дарението. Дори и автора да е продал вече жилището на някой си Петър примерно, при доказване от страна на брат му или кредиторите на родителите продавачи, че автора не е заплатил на родителите си по банков път сумата за апартамента вписана при покупкопродажбата, сделката се обявява за невалидна и няма да извадят Петър от апартамента, но ще задължат автора да наплати запазената част на брат си.
Има ли решение за автора, да има, ако има лични пари с доказан произход, да направят покупкопродажба и да им приведе сумата по банков път, може само за ден-два, но за да няма съдебна атака трябва от сметката на автора да е преведена в сметката на родителите му сумата вписана в договора за покупкопродажба.

 
  ...
преди: 9 дни, 9 часа
hash: 0a8a5575ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   По принцип не смятам, че е редно наследството “да се заслужи” особено срещу гледане на стари години или пък да си принуден да живееш при тях. Човек може да уважава, обича и помага на родителите си, както и да осигури някой да се погрижи за тях, когато са болни, но не е задължително лично той да го прави. Много родители използват наследството като коз, за да манипулират и задържат децата до гъза си цял живор, не ги оставят да имат собствено семейство, да поемат по собствения си път. Да не говорим като започнат да се тръшкат, че точно синът им трябва да им сменя памперсите, не може чужд човек. Не разбирам как искат да го причиняват това на собствените си деца, когато може друг да го направи.
Не знам как е при теб в случая. Дано да не те вързват така. Брат ти явно не е стока, а те не са длъжни да му приписват каквото и да било, така че могат без проблем да го лишат от наследство. Дарение се оспорва в съда. Покупко-продажба - не. Ако искат, могат да ти продадат имота без проблеми, но според мен не искат и затова си търсят оправдания. Явно не ти вярват достатъчно, че няма да ги изгониш от там или просто искат това да е “закачката” заради която да седиш при тях. Много ми е любимо като почнат да казват “това си е твоята къща, ти ремонтирай, ти смени покрива, ти оправи двора, дограмата, мебелите, баните”, но не ти приписват нищо и ти реално инвестираш в чужда къща, от която винаги могат да те изгонят под претекст, че “не ги уважаваш достатъчно”.

 
  ...
преди: 7 дни, 9 часа
hash: df01762140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер едно е дал подходящ съвет. Дарение се оспорва по-лесно, продажба практически не можеш да оспориш. Така че продават ти всичко с клауза за пожизнено ползване и другият син остава на сухо. Не се мотайте със сделката, много хора чакат и после цял живот дела за наследство.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 3 часа
hash: 97062c5725
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   №7, не знам дали си юрист, опитваш се да се правиш на такъв, но явно не четеш както трябва да чете един правист. Прочети отново какво съм написал в пост №1, заплащането на покупката не е в кеш, а в грижи за родителите, а те от своя страна продължават да си живеят в "продаденият" имот, който не може да се продаде на някой си Петър, тъй като договора не го позволява. С такава покупко продажба станах притежател на етаж от къща и знам много добре как стоят нещата. Като не си наясно, недей да объркваш автора.

 
  ...

...
преди: 5 дни, 3 часа
hash: 00569501bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Само едно не мога да разбера. Защо трябва да се пита тук, където сульо и пульо отговарят, в повечето случаи неправилно? Има си адвокати, една консултация е 30-40 лв. Дори да е топ адвокат, не повече от 100 лв. би струвала устна консултация, а ще е в пъти по-полезна от писане на такъв сайт.

 
  ...
преди: 5 дни, 3 часа
hash: 97062c5725
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   №8, това от къде го изсмучи -" Да не говорим като започнат да се тръшкат, че точно синът им трябва да им сменя памперсите, не може чужд човек. Не разбирам как искат да го причиняват това на собствените си деца, когато може друг да го направи. " Абсолютна глупост, никъде в догова не се упоменава, че точно сина или дъщерята трябва да се грижи лично за родителите си. Децата може да си живеят където си искат, но за да изпълняват договора, трябва да осигурят грижи за родителите си, без значение кой ще ги полага. Ако родителите са здрави и могат да се обслужват сами, достатъчно е да им се помага с пари, защото при тези малки пенсии, няма как да се издържат. Но след като сключат договор, имота става собственост на детето и може да си го стяга както намери за добре, но никой не го задължава да живее при родителите си.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 14 часа
hash: 179bd4d7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №11, ти сулю ли си или пулю, защото и ти се вреш в този сайт? А аз не мога да разбера, след като не ти е интересен сайта, какво търсиш тук? Защо трябва да се хвърлят пари за нещо, което може да се научи и от хора които го преживели и споделят безплатно. Хората са го казали, не питай старило, а патило. Нима адвоката ще измисли нови правила и нови закони, че трябва задължително да се доверяваме само на такива? А знаеш ли колко случая има, адвокати да подвеждат клиентите си, като заиграват с ответната страна(естествено срещу подкуп)? Вероятно си адвокат и си търсиш жертви в този сайт!?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker