Семеен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семеен живот
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1807 пъти
Как са нещата при вас?
С какво ви дразни половинката?
Ако можехте пак да избирате бихте ли взели същият човек?
Женени сме от 4 години, а вече доста сме си поомръзнали, почти не прекарваме време заедно, все нещо му е разхвърляно и все нещо си мрънка.
Това ли е бракът?
Само ние ли сме така?
С две деца сме да отбележа....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: e182f3bda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Емиии.....Това че сте си поомръзнали сами сте си виновни. Сега не може единият да върши всичко и другия да мрънка и да очаквате развитие, просто не става.
Излизате ли, той помага ли в къщи, правите ли планове за бъдещето или омъжихте се, праснахте се два пъти и край, сега изплащаме апартамент и нямаме време да сме живи.
Изненадвате ли се приятно, посещавате ли нови места. Има ли импулсивност в отношенията ви, доверие, тръпка. Всичко това, всичко това зависи само и единствено от вас. Няма кой да го направи вместо вас, няма кой да те накара да си стегнеш задника и да отидеш на фитнес, няма кой да го накара да не пие 6 бири и да не пърди на дивана, ако вие двамата не желаете това да се случи.
Понеже приятелите ми казват , че съм луда, а пък аз че обичам да ми е подредено- имаме таблица - къде ходим, какви пари ни трябват, какво ще бъде като разход.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7bd5175a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам какво очакваш да чуеш. Хората са на различни етапи във взаимоотношенията си. Но може би ще ти е от полза да знаеш, че всички минаваме по този път по своя начин. Психологията описва 7 етапа в отношенията, които преминават за средно 12 години.
1. Влюбване.
2. Насищане и пресищане.
3. Отвращение.
4. Търпение.
5. Дълг и уважение.
6. Дружба.
7. Любов.
Много хора, наричани в психологията примитиви, достигат 3та фаза, прекратяват отношенията и започват нови. В крайна сметка няма как етап да бъде пропуснат и да минем по кратък път. Любовта не ни пада от небето, към нея ние сами вървим, узряваме и се освобождаваме от егоизма.
Разбира се, има и токсични връзки, в които търпението е последното, което препоръчвам. Там, където има насилие словесно или физическо- любов няма. Там, където семейството е зависимост, а не симбиоза- любов няма.
Рос

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c7ccefb5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз съм омъжена от 4 години, но мъжът ми не ми е омръзнал. Дори мога да кажа, че с времето връзката ни става все по-хубава.
Бракът е това, което вие двамата сами си направите.
Защо не прекарвате време заедно с малките ви деца? Точно сега е времето да им създадете незабравими семейни спомени. Използвайте всяка свободна минута да бъдете заедно като семейство и да се забавлявате заедно с децата. Пътувайте дори на близки дестинации, ходете на пикник през уикендите.
Всеки брак си има своите лоши моменти - спорове, дразнения, скука. Но не се фокусирай само върху отрицателното. Ако трябва седни и поговори сериозно с мъжа си, че и той трябва да си промени отношението, за да бъдете щастливи какво в началото на връзката ви. Важно е за децата да виждат родителите си влюбени и щастливи, а не вечно намусени и недоволни, защото това се отразява в съзнанието им за цял живот. Така че се постарайте и двамата да запазите и подобрите това, което вече имате и за което много хора мечтаят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eb94448ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Как са нещата при вас?
След 4 години заедно нещата са ужасни и сме по-скоро съквартиранти. Дори секс не правим. Ако го правим е колкото да свършим...

С какво ви дразни половинката?
Апатия към всичко. Че чака само на мен за всичко и после използва "ние".

Щях ли да избера отново нея?
За жалост не.

Това ли е бракът?
Явно в 90% от случаите - да. По мои наблюдения около мен.

Само ние ли сме така?
Не.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cacac0a806
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Заедно сме от 8 години, женени от 4, без деца. Не сме си омръзнали, не си се дразним, вкусовете ни са почти еднакви, освен на работа навсякъде сме си заедно. Имаме общи приятели и общи занимания, ходим доста насам-натам, правим си все още романтични изненади. Нямам засега оплаквания. Почнахме да мислим и за дете, защото вече нямаме много време - ако се получи, (божа работа :)) се надявам всичко да продължи да бъде наред.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9ee5cac2d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   А, ние явно сме вечните младоженци. Не само че не сме си омръзнали на два пъти повече години от вашия стаж, но става все по-забавно. Естествено, че ме ядосва понякога - и той разхвърля, но знае кое къде си оставя и си затварям очите. Аз пък, когато съм уморена, съм зла и проклета - той ме гушва или ме измъква някъде на по питие и мирясвам. Прекарваме всяка възможна минута заедно. Много ценим тези моменти, защото сме доста заети и двамата. В момента той си гледа някакъв футбол, а аз си пиша тук, но сме заедно на масата и след малко ще зарежем тези занимания, за да си пуснем музика. А защо не и да потанцуваме - ей така у дома във вторник вечер? Често си правим купони съвсем сами.
Не е трудно, госпожо, повярвайте ми! Иска се само малко повече толерантност към странностите на другия и повечко фантазия по отношение на общо прекараното време.
Сега някой ще попита: а деца нямате ли? Щерката си има собствена стая, където по цяла вечер си чати с някакви приятели и един Господ знае какво друго прави, но хич не й е до нас.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cb79dfc5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е вашият брак. Не случайно Лев Толстой е казал: “Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему”. Изводът - ако не се чувствате щастливи, трябва да потърсите причината при вас конкретно, ако желаете промяна. Сравнието е безсмислено - какво ако и други са така?! Героизъм във всеобщото страдание няма (или поне не в този случай). Като не сте щастливи (говоря неслучайно в множествено чисто), работете в посока общо щастие (семейството е общност, егоизмът е пагубен).
Не мислете за другите, мислете за вас, вашето семейство и вашето удовлетворение в него.

Поздрави,
Д.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4157e9dd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Рос е прав, ние сме минали през всичките етапи. Обаче повечето хора нямат търпението да ги минат, сменят партньора и след време пак стигат до същия етап и пак смяна и така докато изгубят и себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5c7175f04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Е затова не се женете и няма да имате проблеми. Ще се старая аз всеки ден, като че ли съм на работа на принцесата да не и омръзне. Еми в край на сметка всеки иска минутка спокойствие. Ще си хабя години от живота, за да реши тя след 5, че вече не и интересно и иска нещо ново.
Хората са го казали.. бракът е като да си на работа 24/7.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4927ced837
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   След 15 години всичко ме дразни, но не бих го напуснала. Гледам повече от тази страна как сме се напаснали и какво сме създали заедно. Смятам, че заедно сме по-силни, отколкото поотделно и че има какво още да създаваме. Функциите на връзката се променят с времето. Много е важно човек да има среда извън вкъщи. Иначе товари партньора си с много роли и става кофти.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eae1330e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Зебелязвам, че повечето щастливи семейства тук са или без деца или с едно пораснало. С две малки деца се чудя как изобщо имаш време за такива мисли. Изобщо имате ли време дори да вечеряте заедно сами?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d2721c7945
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да , имаме понякога , свекървата взима по - голямото да го види за малко . Другото е бебе още . Остава вечер малко свободно време , когато заспят . Мъжът се включва доколкото може във всичко .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 39eeeb85cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хахаха, да вечеряме сами... Не. Но после ще имаме, когато децата пораснат.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c7ccefb5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 11, как реши, че семействата с по няколко малки деца са нещастни? Вярно е, че стресът и лудницата са по-големи, но много хора точно в това намират щастието. То не се изразява само в спокойни романтични вечери, а понякога точно липсата на така желаните деца води до нещастие. Има семейства, които съумяват да оценят това, което имат, както и такива, които, каквото и да имат, не могат да му се зарадват.
Авторката накрая между другото е споменала, че имат 2 деца. Явно и двамата с партньора й не се замислят колко двойки с репродуктивни проблеми има, които си мечтаят за такова семейство. Те обаче се фокусират върху негативното, върху дребните ежедневни проблеми - че е разхвърляно, изцапано, счупено, а не че са заедно и се обичат. С такава настройка просто няма как да открият щастието и да се радват един на друг и на това, което са постигнали заедно.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eae1330e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 14, личи си, че нямаш деца. От номер 11.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4be74c400c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Заети, незаети, всичките имате време за писане в интернет ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker