Пубертет при момичета - от секса до гинеколога - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пубертет при момичета - от секса до гинеколога
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1009 пъти
Здравейте!
Искам да споделя мои наблюдения и да чуя вашите мнения. Това не е с цел обида към никому , а да се чуят различни мнения и да изкажа моето "мнение" и да задам въпроси към майките с дъщери и жените с опит в тази ситуация.
Благодаря Ви предварително, че се включвате!

Аз съм момиче на 14 и ще бъда в девети клас. Така пубертета ме хвана и всичко ок. Цикъла си ми дойде на 13 и бях от последните в моя клас, а на всички 10, 11 и 12, но повечето 11.
Така знам, че е нормално към 12-13, но при други е различно.
Не знам защо, но всички ги болят и пият много силни хапчета, а на мен ми се е налагало два пъти и то нош па. Нито болки, нито нищо. Минават си 5 - 6 дена и всичко ок. Не съм чак толкова нервна, по - изморена съм, но е нормално. Разбирам, че при всеки е строго индивидуално и всеки е различен.

Моите приятелки сме си близки и се допитват една друга и един - два пъти се завъртя темата за ходенето по лекари и по точно гинеколог. По тяхните споделяния повечето ходят на гинеколог и една близка ми направи впечатление и ще споделя по - надолу случката с нея. И така някои са ходели още от 11 годишна възраст поради : различен размер на гърдите - едната по - малка, без поява на втори цикъл, за едно бяла течение.

Разбирам, че при инфекции, сърбеж, неприятна миризма, зачервени петна и изменение в цикъла и т. н. Нормално е една майка да се притесни за детето си и то с проблеми в интимната област и да го заведе на лекар. Но тук говорим за майки, които искат постоянно да водят децата си за всичко, дори да няма проблеми или за момичета, които се правят на "жени ходещи на гинеколог ". Примерно дори само , защото втория ѝ цикъл не и е дошъл и минават 6 дена и вече търсим помощ.

Та ето моята случка - с моята приятелка отиваме на тренировка и тя ми казва защо е пропуснала миналият път - Бях на лекар ама няма да ти кажа защо! - цитирам, не че ме интересува и така. И ме попита направо - ходила ли си на гинеколог?
И аз какво да кажа - Не. Не съм ходила, ако има нещо се обръщам към майка ми. Относно пубертета и всичко свързано си говорим и няма табу и т. н. И това се отнася за доста теми като секса - тема, която трябва да се говори, за да няма недоразбрани неща. Не знам защо така ни в клин ни в ръка ме попита. Споделя ла ми е и преди, че все има кисти, гъбички и инфекции, което не е приятно за нея и за майка ѝ, която я води. Все пак момиче на 15 да има постоянно такива проблеми, при положение, че не води полов живот. Разбира се това може да е при лоша хигиена, хормонален проблем и т. н. Но все пак може и да е от храна. Тя е пълна и яде уж на диета, ама прихапва някоя пица.

И така всички момичета ходят при такива проблеми. Ок, все пак редно е да се обърнат към лекар, но дори за едно малко бяло течение с без признаци за инфекции и т. н. ги водят още от 11-12 годишна възраст. Мен ме е срам вече да казвам, че не съм ходила. Разбирам, че един ден ще ми се наложи и ще трябва да ходя, но да чукам на дърво за сега е ок.

Просто защо карате децата си да ходят дори, ако нямат нужда. За нещо, което може да мине след два дена и вдигате на тревога. Разбирам майчински инстинкт и страх за детето, но все повече отишли и им казали, че имат нещо.

Аз до сега не съм имала проблеми. Стриктна хигиена ( в това компромис не правя ), смяна на бельо всеки ден, душ всеки ден и т. н. В личен план съм висока и слаба, ям каквото си искам без fast food и пържено не се готви вкъщи, зеленчуци и плодове, спортувам и т. н. Но много момичета имат някакви проблеми дължи ли се заради лоша хигиена или друго. Не обиждам никой, но търся отговори как на. 12 вече три пъти на гинеколог, а аз почти на 15 още не съм. Това, че не съм ходила не значи, че не го зачитам или ме е гнус, защото все пак те са хората, които ще ни помогнат ако има проблем. Обмислям някъде на 16 да отида или след почване на полов живот. Моля без обиди и нападки, това са само разсъждения и наблюдения и споделете какво вие мислите?

Също така относно секса. Вие зачитате ли това да говорите с дъщерите си относно секса и всичко. За болести, предпазни мерки, подходяща възраст, с кого и кога. Всичко да си споделяте и т. н. Все едно сте приятелки. Аз имах такъв разговор и отвреме навреме отварям темата с майка ми, не че е табу, но все пак точно и ясно и рядко се сещаме. Но все пак как подхождате, защото при мен беше направо, защото аз любопитствах и знаех кое как става. Неудобно ли ви е, защото на моята не. А и беше такъв момент където бяхме сами и имах лекарство в зъба ми и лежах, защото ме болеше и т. н.

Също тази тема е непозната за моите приятелки. Нито знаят как се използват предпазни мерки, с кого, как и защо искаш. Забелязала съм, че мои връстници, на които им са забранявали неща или теми, които са били табу за тях е тъмна Индия и знаят само как става самия акт. Нито предпазни средства и т. н. Хигиена, когато си с партньор и имаш интимен контакт ( нещо, което е много важно за мен и не само, че хигиената влия и в това да се грижите с цел безпроблемен и добър интимен контакт с цел удоволствие на двамата ).

Дано да Ви е интересно и полезно. Според мен това са важни теми, които се отбягват поне хората около мен са малко запознати ( не че аз знам всичко, но по което трябва да съм запозната ). Коментирайте и дано одобрят темата.
Благодаря, че отделихте от времето си!

Все пак на всеки му се налага да мине през този път. Вие като момичета, жени и майки изкажете вашите наблюдения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker