Жената- робиня на мръсните чинии, прахта, децата, работата, мъжът - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жената- робиня на мръсните чинии, прахта, децата, работата, мъжът
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 5705 пъти
Това е темата, за която спора с майка ми и се опитвам да я разбера, но не мога. Все още съм малка, но спорим на тази тема. Имам брат, който не прави нищо- не си оправя леглото, като се наяде си остава трохите и чинията на масата, разхвърля си дрехите по земята и изобщо никакъв ред. Майка ми и баща ми са от по-старата генерация и имат старите разбирания за мъжа и жената. Жената трябва да чисти, да готви, да пере, да гледа децата, да работи, да ходи по гъза на мъжа си, а мъжа като се върне от работа да се разкрочи на дивана с бирата и мезето, и да гледа мач. Иска да ме убеди, че един мъж не е в състояние да ПОМАГА в домакинската работа, НЕ ДА ПОЕМЕ ПОВЕЧЕТО ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Обяснява ми как ще правя всичко сама като се оженя, а аз и упорствам. Искам да накарам поне малко брат ми да прави нещо, например да си оправи леглото, да си измие чинията, не всичко да чака аз или мама да му оправяме, защото така е най-лесно. Според мен един мъж може да помага поне малко с домакинската работа и с отглеждането на децата, и силно се надявам да е така. Искам да попитам, какво смятата вие за това- дали мъжа е способен и има желание поне малко да помага. Извинявам се, ако съм ви отегчила :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8087743d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И животните и хората подлежим на "дресировка" :) Просто трябва да се изградят някакви навици.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9743a1fb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Здравей!
Искам да те упокоя, че не във всички семейства е така и най-вече, че не всички мъже са такива. Не знам защо го правят, комплекси ли избиват или какво... Това съвсем не е начинът да се докажат като мъже, най-много да отблъснат една жена. А и при положение, че сме 21ви век и вече и жените ходим на работа, някакси не ми се струва честно. Едно домакинство трябва да се поддържа с взаимни усилия... Да ти кажа честно и моят баща понякога се държи по този начин и мен лично много ме обижда това и най-вече ми става кофти за майка ми. Но явно няма как да промениш хората... Какво да ти кажа, търси си мъж който не е такъв и е възпитан по друг начин:). Аз вече го намерих:).

Ginger~~

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 34414cd808
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Да могат, ако бъдат възпитани да могат... Брат ти, като излезе да живее сам, ако успее да е инякъде далеч от теб или майка ви, ще се научи да си чисти и да си готви сам...
Колкто до майка ти, остави спора, няма смисъл. Така е възпитавана, така е виждала така си и знае, а и приказката: старо куче не учи нови номера, важи тук с пълна сила. Просто не спори. Кажи ?, че я разбираш, но не споделяш мнението ? и толкова. Не изпадайв спорове и подробности, просто приключете темата.
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e9c852a6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моята май казва "Както си ги научиш у дома, така ще върви занапред".

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9142e57fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   има различни мъже, младите българи все повече се ангажират с тези работи.
моят мъж е швед и него като малък НАСИЛА са го карали пък да върши цялата домакинска работа, което той сега мрази!
Преди да се оженим си имаше прислужничка, толкова неприятно му е това заради насилието на майка му вкъщи. Няма какво да се лъжим - мъжете са генетично направени за лов, не за домакинстване. На мен ми доставя удоволствие да глезя мъжа си, той обаче за разлика от българите много го оценява това и ме компенсира по други сладки начини...

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2dc3c919e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз пък много се дразня, когато баба ми постоянно ми казва да оправям леглото на брат ми и братовчед ми или да им прибера масата, след като само те са яли и още други неща! Не, че ме мързи или нещо, но са ужасни като тия двамата, които по цял ден ядат, седят си на лаптопа или си излизат, а аз да им върша всичко и да ми кажат "Ти си момичето, ти ще чистиш! " Направо много ме ядосват! А като са момчета нищо ли не трябва да правят? Аз няма да търпя такъв мъж до себе си, за нищо на света! Все пак ние жените, сме по-нежните същества, не сме им прислужници.. Ние им раждаме, ние имаме цикъл всеки месец, ние гледаме децата.. Малко уважение трябва.. Като са мъже, трябва да помагат с по-трудните неща.. В момента конкретизирам брат ми и братовчед ми ;d... Не мисля, че е честно... ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 86ce121829
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко е до възпитание и култура, не е до пол. Има и жени, които са страхотни мърли. Докато баща ми, например винаги много е помагал на майка ми - ходи на пазар, чисти, подрежда, пере, глади, простира, мие чинии. Прави го по убеждение, за да не носи тя всичко сама. Приятелят ми също е привърженик на идеята за равенство в домакинството - голям чистник е и е страшно подреден, не ми позволява да се претоварвам изобщо. Разпределили сме си задълженията - знае се кое чия работа е и си живеем страшно хармонично, без битовизмите да ни създават особени проблеми, даже е забавно:) Въпрос на мъж е. И не е номерът ти да го караш - на сила хубост не става. Нужно е това да е вътрешното му убеждение. А ако той уважава жената и вижда в нея партньор, а не слугиня, разбира се, че ще я подпомогне. А и кой иска скапана от умора жена в леглото си?

Борония

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6cd70ab6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мъжете така са намерили - жените докато се съгласяват с такова положение, като майка ти, и така възпитават синовете си, така ще е. Брат ти като си има семейство и той ще е такъв и ще повтаря това, което е виждал.
Разбира се, че не е честно и не е редно. Даже ме хваща яд като видя думата ПОМАГА - кой на кого помага в едно семейство? ! Не са ли общи задълженията, децата?
Права е Борония, че мъжа като няма това съзнание и не е възпитан, няма тепърва да го възпитаваш и да го караш насила. Ако една жена смята, че е редно да е домашна прислужница и това си е в реда на нещата, така и ще живее. Радвам се за тебе, че не си такава. И аз не съм. Но гледай наистина мъжа, с който ще си имаш вземане-даване да бъде и той с такава нагласа и разбиране.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 82a4040e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   според зависи - разбира се, че НЕ ТРЯБВА да се примирявате с положението да чистите на братя, братовчеди и т. н., но когато баща ти се върне скапан от работа, а ти си в лятна ваканция - защо да не му направиш нещо за ядене, независимо дали си момче или момиче.

Когато имам един ден деца, независимо от пола им, бих им давала задачки в домактинството. Много полезно е според мен да им се вземе животинче, за което сами трябва да се грижат (да чистят, хранят). Насила хубост не става. Не може едното дете да го карат да чисти и прибира зад задниците на другите, защото било момиче!
Но и не бива, според мен, ако си в майчинство или работиш просто по-малко от мъжа, да го караш после и да върши домакинска работа.

Танто за кукуригу - аз правя цялата домакинска работа, той прави други неща за мен, но понякога и едно просчтично „благодаря, какво бих правил без теб“ ми стига.
Женската работа за мен поне си е женска, доставя ми удоволствие и не мога да си представя мъжът ми да ми чисти тоалетната, банята, да ми рови по шкафовете в кухнята или да ми пере прането, но за него е нещо специално това, което върша - цени го и ме кара да се чувствам специална.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f3d6010f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз затова не се омъжих за един такъв "супер свестен мъж". Всичките ми близки ми се чудиха как мога да изпусна такова добро момче /скромно, не пие, не пуши, по жени не ходи и т. н. /, въпреки че бях на цели 35 г. вече. Просто не можех да си представя, че ще имам проблеми и ще чувам мрънкания ако ми се наложи да замина в командировка, да излизам по-рано от него за работа или пък просто реша да излезна с приятелки на кафе, а в това време няма кой да му сложи храната на масата или да му извади чорапите от шкафа например.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7573b9ad96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Мъжът обича с очите си! - т. е. храната и жената в добър външен вид. Останалото е за "вманиачените" мъже.
А каквито са родителите им - такива са мъжете и жените също! Много зависи от семейството (средата), в която те възпитават и "ГЛЕДАШ НА ЖИВО" - на практика. После несъзнателно копираш и пренасяш в новия си дом - дори и да не искаме да е така, защото има по-важни неща битовизмите.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d65f65951d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съгласна съм, че не е правилно на жената да се възлагат всички грижи за дом, готвене и т. н. Не съм съгласна обаче, че хората са каквито са ги възпитали и не се променят - лично имам два противоположни на това виждане примера. И двамата са възпитавани, че жените домакинстват, като това не е попречило на единия след като успява да си позволи накрая собствено жилище и отделяне на домакинството да стане перфектният чистник, да пазарува и т. н., а вторият ми пример плюс това дори простира и готви. Учудих се когато приятелка ми каза, че нейният мъж - сириец много държи да й помага в домакинството. Колегите ми също са "отглеждани" от майките си, но след преместването си в друг град са се научили да чистят, готвят и перат. Всичко е въпрос на съвест и нагласа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6492721c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ей не ви се разправя с нищо бе. Само мрънкате че ходите на работа и не искате да пипнете нищо в къщи. Ма деца имате поне заради тях го правете или и децата сте ги родили заради мъжа си? Ако може само да си клатите краката по цял ден и да гледате сапунки ще е най-добре. С това раждане и цикъм ми надухте главата. Ми не раждайте бе. Като не искате да раждате и да гледате деца и дом не се омъжвайте бе, така никой няма да ви ангажира с нищо.
Дайте да се сменим и ние да станем продавачи или да цъкаме с мишките по офисите пък вие ще бачкате по строежите а? Значи ние ще пестим, ще блъскаме с години ще изплащаме заеми за да ви осигурим жилище а вие после ще мрънкате, че не искаме да мием и чиниите. Или ние ще мием чиниите ама вие ще приберете и нацепите дървата за зимата. Вие ще бъркате бетон и ще копаете с кирките по строежите. Вие ще гълтате отровите в промишлените предприятия, вие ще шофирате камионите по 10 часа на ден, вие ще се завирате в мръсотията по цял ден по автосервизите, ще постявяте изолации или дограми по жилищните сгради в студ и пек. Ако започнете да ги правите тези неща ние след офиса или магазина с климатик ще чистим и готвим след работа!
Само да ми се падне такава като вас и след като съм се скапал с години за да построя жилище и да го обзаведа а тя да влезе и да се събуе и да започне да мрънка, че не пера и не чистя ще излети с 200 от дома ми!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9120e22081
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   13 - кой мрънка, бе? Само жените-роби на мъжлетата си. Вижте мен - моят дом блести от чистота, мъжът ми сменя по две-три ризи на ден, които пера лично гладя и миришат перфектно (нямат нищо общо с тези от обществените перални), храната ми винаги е прясно сготвена, вчера дори му пеках любимият му сладкиш. Мъжът ми не знае къде се намира нито една от институциите - всичко уреждам вместо него, не знае дори къде може да си измие колата или къде има сервиз - когато едната му кола е мръсна я оставя и ходи на работа с другата, а аз ходя по сервизи, автомивки, оправям застраховки и така нататък. Мъжът ми е цар вкъщи - винаги му е приготвен дивана с най-меки и благоуханни завивки, децата го чакат усмихнати и чисто преоблечени и измити в чест на баща си, ако има важен мач съм му привключила канала дори предварително, наредила съм мезетата (алкохол не пие) и дори съм се обадила на приятелите му!
Не е нужно да казвам, че съпругът ми работи 12 ч. на ден и изкарва към 20 хил. лв. месечно, когато няма извънредна печалба, разбира се. Аз работя за него - осигурява ме на максималното и дори ми плаща максималната заплата, защото оценява моят труд за него и децата ни, живял е с друга жена 20 г. и знае, какво е да нямаш качествена и ангажирана жена зад себе си. Отделно не е нужно да казвам, че покрива всички мои разходи - от почивка до мед. грижи, фитнес. На козметици и фризьори не ходя много, защото съм много млада и имам перфектна кожа и коса, но ако се наложи, знам че ще ми бъдат покрити и тези разходи - да не говорим за децата, че всичко ми е осигурено.
И така номер 13, ако не можеш да осигуриш такъв живот на жената до теб и разчиташ на нейния доход, за да се покриват месечните разходи, ще трябва да си делиш и домакинската работа с нея. Времето е пари, а 1 ч. време в пране на мръсните ти гащи е 1 час по-малко за работа и изкарване на семеен доход - или покриваш разликата с пари, или си переш сам бельото!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 07ad986268
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Домашната прислужница си е домашна прислужница.
Платена или не, си е такава.
13 - без коментар.
14, точно ти и тези като теб сте роби и слуги на мъжлетата си. Продали сте за пари честта и достойнството си. Няма лошо, ваш си избор, щом така се чувствате добре.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9120e22081
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 15 - наричай го както си щеш, за мен да се грижа за съпруга си и семейството ми не е унизително, напротив - и сметката ми е пълна, и лъскава кола карам, и децата са ми нахранени и в елитни учебни заведения, и почивки правим на разни екзотични места, а и ми остава време да се поддържам и изглеждам по-добре от доста модели по телевизията - имам време и пари за допълнително образование, курсове и така нататък, а като остарея ще имам най-голямата пенсия в страната швейцарски сметки и къщи в три държави на разположение, а децата ми ще се чудят кой университет да си изберат - САЩ, Англия, Швейцария. Наричай го както си искаш, но живея сто пъти по-добре от жени като майка си, които се трепят от работа 10 ч. на ден, за да сервират после мастиката и салатата на някой некъпан бей у дома, който не може да ги заведе на почивка дори на нашето си Черноморие, пърди върху двадесет годишния скъсан диван и не се е къпал от една седмица, а после и ще им се накара мъртвопиян заради някаква измислена причина.
Питай милионите работещи робини у дома, но всяка една би се сменила на драго сърце с мен, защото не само трябва да работят и плащат сметки на равно с мъжа, но у дома ги чака и цялата къщна работа, а накрая няма време за децата, за приятните неща в живота на един човек и отгоре на всичко тънат в мизерия, въпреки че се скъсват от работа - и в службата, и у дома.
По-добре добре платена домашна помошница от зле неплатена робиня на някой балкански бей, не мислиш ли?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 07ad986268
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Добре, 16, щом си щастлива и се чувстваш добре по този начин, хубаво - евала.

Лично аз по никой начин не бих могла и не бих искала да съм материално или емоционално зависима от някой. Всеки си прави изборите в живота, не те осъждам, нито критикувам по никакъв начин, само споделям.

Римляните са казали "брак между равни" :)
Свободата, Санчо, е най-важното нещо на този свят...

Два лева ще имам, но ще са си мои. Ако сме семейство, всичко е общо, жилището, децата, средствата и задълженията, са общи и на двамата. Иначе не е семейство... няма "домът МИ, парите МИ, работата ми, твойто и мойто... тия за които казваш, че се трепят по 10 часа и после ходят да слугуват и да сервират ракийка и салатка, сами се съгласяват на това, нали? Не става без съгласието им, всеки си прави изборите в живота.

Ти така си си избрала - хубаво, чудесно.
Аз си избрах свободата и независимостта:) и съм щастлива по този начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker