Блъснах колата на баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Блъснах колата на баща ми
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 2140 пъти
Здравейте аз съм мъж на 19 години
Ще ме извинявате че няма знаци, точки, запетай и т. н
Ще се опитам да ви нахвърля историята си набързо.


Както споменах вече аз съм мъж на 19 години и живея с майка ми и баща ми.
А те не са много нормални хора правят неща който нормални хора не правят няма да изпадам в много подробности.
Баща ми е много твърдоглав и изобщо не мисли преди да направи нещо.
Семейството ми не е богато нямаме много пари.
Живеем в малко село в което всичко се знае и бързо се разчува през годините съм търпял много подигравки от хората за родителите ми но както и да е.
Въпреки трудностите успяхме да си купим кола, защо започвам с това ли ще разберете след малко.
Баща ми е много суров човек не се смее не говори много за това което смята да прави действа на своя глава за всичко.
Майка ми не разбира от много неща (Въпреки това се прави че разбира). Баща ми не е агресивен не е от тези да се напие и да излиза да се бие (ще разберете нататък защо казвам това).
Също да добавя че той не е истински мъж само вкъщи се прави на такъв.
Родителите ми не са ми позволявали много неща през годините.
След като искарах шофьорската си книжка "капакът, , на това беше че не ми даваха да карам "семейния автомобил, , защото си мислеха че не умея.
Както споменах баща ми не е много нормален, и изобщо не е умен.
Започнах да карам колата на баща ми без знанието му, дори майка ми не знаеше за това.
Това се случваше всяка вечер когато родителите ми заспат, вземах ключовете и карах с часове.
Един ден майка ми искаше да се опитва да кара колата и баща ми и позволи а тя има книжка но не е карала от 20 години някъде защото след като се омъжва за баща ми нещата са се променили и той има шофьорска книжка но няма кола с години.
Преди около година или година и нещо купихме колата.
Да се върнем на това че майка ми искаше да се учи да кара и взе мен за учител защото баща ми не става за такъв качихме се в колата и потеглихме към място където няма много движение майка ми направи много грешки за който добре че и аз съм бил в колата да оправя нещата и да не допусна да се стигне до нещо сериозно. Майка ми беше впечатлена от мойте умения да се справям в ситуаций а тези умения съм ги придобил благодарение на това че всяка вечер излизах с колата без знанието й, също както и на баща ми.
Но преди около две или три седмици се случи нещо за което изобщо не предполагах че ще се случи на мен една вечер както всяка друга изчаках родителите си да заспат и отидох към колата влязох вътре и свързах Aux кабел да си писна музика от телефона на касетофона на колата след това потеглих грешката ми беше че докато потеглях се занимавах с музиката и телефона, сега сигурно се сещате какво е станало блъснах се. Въпреки че сблъсъка беше само с едната гума в бордюра се изкриви джантата много найстина много гумата се спука в същият момент един приятел ми се обади много съм му благодарен като му казах какво се е случило той затвори телефонът без да казва и дума и аз си помислих че няма да ми помогне но не след дълго видях кола която се задава от далечината и втора кола зад нея да това беше моят добър приятел който след като му казах какво се е случило ми затвори телефонът, той беше казал и на други хора и дойдоха всички да върнем колата от където е тръгнала и го направихме всички с общи усилия.
И след като върнахме колата и този ужас свърши се прибрах и изобщо не съм мигнал от притеснение. На сутринта казах на майка ми и тя се шокира надявах се да не каже на баща ми но го каза и той отиде да гледа колата, След като се върна изтърпях няколко обиди и той седна на компютъра си (който трябваше да е за мен но той сяда на него и седи по 24 часа на ден без да става).
След инцидента дадох на баща ми 100 лева защото му трябваха за ремонт на колата само да кажа че все още не работя и тези пари ми бяха от абитуриентския ми бал имах и още но ги похарчих на другия ден от страх да не ми ги вземат за ремонт на тази кола. Когато преди близо година баща ми купи тази кола за 2000 лева, беше дал още близо 2000 лева за ремонт. Да знам много глупаво, но след това баща ми искаше аз да дам пари за ремонт на колата му защото освен гумата и джантата бръснатите гуми не завиваше и разбрахме че и счупен моста и такива неща.
Баща ми ми вика кога ще почвам работа и тъй подобни а аз си чакам дипломата от училище все още, да знам много тъпа работа. Баща ми каза:Аз повече пари няма да давам за тази кола ти ще даваш.
Но когато почна работа заплатата ще ми е нужна много ще ме заболи ако му я давам на него за ремонт на колата.
Колата не е много хубава по принцип. Но днес майка ми разбра нещо за дните когато съм вземал колата без тяхно знание
А то е, че през вечерите в който съм излизал с колата мой приятели са искали да я карат да направят само едно кръгче и аз тъй като съм "мека мария, , съм им давал което е върно.
Да знам че е много глупаво от моя страна да давам и много съжалявам за това и ми е гадно, но трудно отказвам, и след като майка ми разбра че съм я давал ми отговори много неща и е права за тях и вече не ми говори и не ми обръща особено внимание и не знам какво да правя със едно извинявай може и да не ги оправя.
Моля ви дайте ми някакъв съвет какво да направя, какво да сторя за да може майка ми отново да ми говори
Ще съм ви много благодарен ако ми кажете какво да сторя за да си подобря отношенията със майка ми.
Благодаря ви предварително за това.
И моля ви за втори съвет когато почна работа заплатата ще ми е нужна а баща ми ще иска да му дам за ремонт, а аз не искам да му ги дам.
Моля ви доиде съвети.
Отново Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: a6e6da10b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В целия ти разказ се разбира не само че не си мъж, а дете, ами и това защо още не си си взел дипломата.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f4877a4549
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   кажи на майка си, че я обичаш, погледни я кокершпаньолси поглед и обещай да не правиш тъпотии.
това работи
и не прави тъпотии.

ааа и не е лошо да си покриеш ремонта на колата, все пак ти си я потрошил.

и изгони баща ти от компютъра ...ако ще играем честно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3972ccda7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не мислиш ли, че е малко тъпо да да смяташ какво ще правиш с парите, които още не си взел?
Ако искаш да започнат да те уважават вашите, то със сигурност ще
трябва да пораснеш, което, знам не е лесно, но живота тъй или иначе ще те принуди.
Отиди до училище и вдигни луд скандал, докато не склонят да ти дадат КОПИЕ на дипломата, защото това ти трябва за работа.
А порастването е свързано с разходи, така че сключи сделка с баща ти да ти плати ремонта, а ти да му даваш поетапно парите, за да не ти е тежко. И не бъди нагъл да искаш да ти плащат ремнонта, все пак те са я купили.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b60255e3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   "Мъж на 19" - честно, стана ми смешно. То поне да се държеше като мъж, а не като... келеш :D Има една поговорка - който чупи - купи. Напълно нормално е да иска да си платиш за последствията, иначе ще си останеш мамино синче за цял живот, бягащо от отговорност и мислещо само за себе си! За какво ще ти е толкова нужна заплатата? Да ходиш да пиеш и да се друсаш? Или да си купиш нови дрешки, айфон? Не е ли малко егоистично от твоя страна това? И в крайна сметка кой е купил компютъра? Много ясно, че вашите! Дори да си спестявал пари от рождени дни и джобни, тези пари от едно и също място идват, та я си помисли какви са ти правата над компютъра?

Пораснете да му се не види, омръзна ми от такива разглезени момченца като теб навсякъде около мен! Не съм много по-голяма от теб, на 20 съм, само че вече живея на квартира, уча в университет, ходя на работа и когато преди 2 години счупих задния стоп на колата на баща ми го смених съвсем сама, защото ЗНАЕХ, че е моя отговорност. А ти бягаш от отговорност и гледаш собствения си задник. Ако ме послушаш и се стегнеш малко и майка ти ще ти прости... не е много трудно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b60255e3e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И още нещо - сигурна съм, че ако колата беше някое готино BMW щеше веднага да се активизираш да я ремонтираш, даже щеше и да я пазиш повече, но понеже е някаква таратайка ти е все едно. Отново много повърхностно! Научи се да цениш това, което имаш и си носи последствията!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0a29131d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Какви съвети, трябва да си налееш разум в главата! Късно е вече да ти се въздейства, такъв ще си останеш и в живота. А щом си направил издънка, трябва да си я оправиш, бачкаш и плащаш, да не би баща ти да е блъснал колата?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: fc47a1b16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз на твое място директно се изнасям от вкъщи и си диря късмета някъде далеч. И по пейки ще спя, ама няма да се върна.
Младо момче си, а виж как пишеш, и виж какви глупави разсъждения имаш. Като някой 7 годишен.
Стягай се и дим да те няма. Явно самите ти родители и обстановката в която живееш ти влияят негативно, особено на мисловните процеси.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4bb8e9e6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чакай ве пич, ти си блъснал колата много ясно че ти ще даваш за ремонт, и си нагъл отгоре на всичкото.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ee0ab5b2dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Работи, каква диплома чакаш. Купи си кола и излез от тази среда. Ще се побъркаш иначе, от битовизми и характеропатии.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 599bb47123
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Значи крадеш кола, блъскаш я и не искаш да даваш пари?
Дам, голям си, че и мъж...

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 440a01d968
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   ааа, значи на теб заплатат ще ти е много нужна, а на баща ти, дето с огромни усилия е купил колата (щом доста години изобщо сте нямали кола), дето те издържа, плаща ти храна, сметки, училище и всички други разходи, изобщо няма да му е нужна? Ама какво му е на него, той е длъжен само да налива гориво и да плаща поддръжката, за да може синът му да прави кръгчета, и то без разрешение.
Момче, научи се, че действията в живота имат последствия. Като си се правил на мъж и си действал без разрешение, ще си платиш масрафа. Имай топките да изсърбаш това, което си надробил. Ще върнеш парите на баща си на части и след това ще се научиш да уважаваш чуждата собственост. Представи си, че спестяваш с години за кола и точно когато си я купиш, някой я вземе без разрешение и я потроши. Как ще се чувстваш?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0c690f7028
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Абе брат, ти си неблагодарно момченце!
Твойте родители цял живот са работили за теб! Те за теб!
Който чупи- купи! Айде сериозно.
Отивай да работиш!
Разбирам че не е лесно, ама какъвто си "умен", накрая може и твойте деца така за теб да говорят!
Ти да не си селяндур!?
Ще ти кажа само едно. Отивай да работиш, защото рвокте родители на твоята възраст са работили на полето под жаркото слънце! Да не говорим за дядовците ти!

М16

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ca28775888
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ти какъв си пикоч.

Аз ако съм ти баща да съм ти отвинтил кратуната, белкем ти дойде малко акъл в нея.

Учи, пикльо, че с тоя римски генерал "Ситуаций" си за никъде в тоя свят.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 208557188a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Значи да удариш колата можеш, но побързал да си изхарчи остатъка от спестяванията, че да не му ги искат за ремонт... пълен потрес... голям мъж, няма що. И плаче вече за нероден Иванчо, как като си намерел работа, щели да му удържат за ремонт. Като изкарваше вечер колата и я даваше на приятелите си беше готин, а? А сега, като има разходи за колата и то причинени от теб, изведнъж била стара и смотана колата и не било честно.
Tи си голямо лекенце. Кой искаш да носи отговорност за твойте действия? Като нямаш топки да си платиш за масрафа, няма да се качваш на кола!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker