Детето ми вижда нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми вижда нещо
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 7359 пъти
Здравейте! На 30 години съм, имам дете на две годинки. Споделям тук, първо защото наяве сигурно ще ми се присмее някой, второ защото искам да получа съвет какво мога да направя в тази ситуация. Ще се опитам да съм кратка.
Проблемът започна преди около два месеца, детето ми започна да се взира на едно място до скрина в детската стая. Не обръщах внимание. Към взирането се добави и сочене с пръст и там!. Това е празно място, няма нищо там. Тъй като в един момент започна това взиране да става натрапчиво го попитах какво гледа. В отговор отново - там! И сочене с пръст. Друг ден го питах вижда ли някой в стаята, същия отговор и ми сочи или празния стол или тавана, или въпросното място до скрина. Докато преди седмица от взиране в стола погледа му се премести по тавана и спря над главите ни. Просто стоеше и се взираше в тавана над главите ни. Грабнах го и отидохме в хола. И да си призная стана ми много неприятно. Проблемът е, че детето започна да не желае да се храни в тази стая, нито да играе, нито да спи в нея. Общо взето я избягва. Наскоро майка ми ни беше на гости, играеха си в хола и се чу шум от коридора, детето се обърна, погледна към коридора, посочи и пита "кой е това?". А там нямаше никой. На майка ми бях споделяла тези неща и все ми обясняваше, че сигурно си фантазира нещо или вижда буболечка. Е обстойно оглеждах, та дори и паяк не открих в тая пуста стая. И вече последното от онзи ден. Правех му клипче, играехме си в хола. Чу се шум в коридора, нещо като почукване, но силно. Съответно се обърнахме и двамата, аз разбира се не видях нищо, но той проследи нещо от коридора до средата на хола и това съм го заснела. За секунда му се смени настроението от усмихнато дете, стана тих и вглъбен. Когато мъжа ми си е вкъщи нищо от тези неща не се случва. Той се отнасяше с насмешка, но след клипа сякаш се позамисли. Последно ще уточня не съм вярваща, не съм кръстена, в църква не съм стъпвала от години. Детето ми също не е кръстено. Това ли следва да направя? Дали ще помогне ако го кръстя? Не ми е за мен, просто не искам детето ми да се плаши. А той наистина се плаши, а аз дори не мога да видя от какво. Ако отида в някоя църква и споделя всичкото това с някой поп, дали ще ми обърне внимание? Все пак до някаква степен го имам и документирано. Вярно, че е само реакцията на детето, но за мен е достатъчно да предприема нещо. Но не зная какво. И се нуждая от съвет. Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо и се е справил някак, моля да сподели, ще се радвам на всяко мнение. Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8c792c23ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имай предвид, че на децата колкото повече им казваш "Виждаш ли някой там", "Има ли нещо страшно" и пр., толкова повече те започват да се хващат за думите ти и да си фантазират.
На твое място просто бих избягвала да говора за това и да изчакам да мине от самосебе си.
А за пукането - напълно нормално е понякога да се чува изпукване от някоя мебел.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b85b9c03ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Аз бих се посъветвала да кръстите детенцето. За успокоение на всички ще е, особено ако след кръщенето му обясниш по детски как сега вече има ангелче пазителче, как няма лоши неща около него и всичко е наред. Ще го приеме много добре и спокойно и нищо не губите от това, дори напротив, само позитиви печелите. Повече гушкане също би повлияло добре на сладурчето ти. Успех, мила!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e2f1c84753
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Спокойно, до 2-3 годишни всички ние виждаме и други измерения, после загубваме тази си способност. Моето дете беше същото, аабсолютно същите реакции и погледи в "нищото" и сочене с пръс и въпроси, но понеже и говореше, ми стана ясно, че вижда "малко човече с брада". Много веселба отнесе с това малко човече. За разлика от вашия случай при нас въпросното "нещо" носеше веселие и забавления на детето. Буквално се смееше на глас. Тогава и аз като тебе се бях притеснила. На всичкото отгоре ми обясни как вижда и починал наскоро тогава роднина, който детето познаваше и ми го нарече по име, сочейки в пространството. Тогава разбрах, че не е отклонение някакво или фантазия на крехка възраст, но има нещо повече. Почнах да се ровя из езотерична литература и открих тази способност на децата, която обаче изчезва с времето, максимум до 6 годишна вързаст. Обикновено още на 3-4 години си заминава от нас. Все пак вземи светена вода от църквата и поръси стаята, като поимолиш духът, който се е настанил да се успокои и да отиде на по-добро и хубаво място.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3edb29513f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Здравейте, неприятна ситуация действително и трудна за споделяне с близки. Идете в църква и кръстете детето просто, може и вие себе си също. Да, вярвам че това ще помогне. Моята майка се покръсти на средна възраст (не беше кръстена като дете) след инцидент. Оттогава и се случват повече хубави неща и си има спокойствието. Никой поп не би погледнал с насмешка на това както голяма част от хората биха и да, би ви обърнал внимание. Успех, ще се справите. Желая ви семеен уют, любов, и бързо разрешаване на проблема! Бог е с вас! :)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2d80f15227
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Питай психолог.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: db4da846a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   По прпинцип аз се интересувам от духове и такива неща, затова ще ти кажа някои работи.
Малките деца, както и животните могат да виждат духовете.
Най-вероятно там има дух. Говоря съсвем сериозно. Гледала съм предавания за духове, документални филми и такива. Винаги малките деца или животните ги виждат, понякога даже и децата си говорят с тях. Мислите, че се шегувам, но не е така.
Поровете се малко и ще видите. Не мисля, че духа е зъл, по-скоро не. Някой наскоро да е починал в семейството ви ? Или да сте се пренесли в нова къща, вероятно е да е останала енергия. Духове съществуват.
Успех ! Ако има развитие, кажи ни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0d466ecd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 20г като бях малка на 2, 3, 4 години също виждах някакви тъмни сенки като духове още си спомням това. Може би твоето дете е в моето положение и то вижда нещо такова. Аз заедно със сестра ми виждахме (близначки сме). Те се появяваха тъмните сенки и ние бягахме. С времето обаче спряхме да виждаме така , че според мен няма защо да се притесняваш . Може би с времето и твоето дете ще спре .

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d342cd2b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Исусе Христе, Пресвета Дева Мария, час по-скоро кръстете детето си, докато не го обладае Сатаната.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c108cedbdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Тръгни на работа и ще изчезне от само себе си, сериозно ти казвам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 488d0bf5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички за коментарите. Исках да видя дали и при други деца се е случвало и ме успокои това, че е често срещано и вероятно е точно детска фантазия. Моя грешка, че отдадох значение, определено няма да го питам какво гледа и тн, за да не провокирам това. Вероятно и ще го кръстим, така за всеки случай. Благодаря отново!

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b25c38ce02
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Спокойно! Като дете и аз съм била същата и положението е екалирало до степен, че родителите ми са започнали да ми вярват. Обяснявала съм какво виждам, описвала съм разни неща, които баща ми е сънувал, а аз е нямало как да знам. Описвала съм роднини, мисля. Все такива странности. Майка ми се притеснила по едно време, свързала се с психолози и така нататък, всички я успокоили, че съм си съвсем наред.
Като голяма продължавам да сънувам много, имам странни усещания и преживявания, но не виждам нищо. Привиждат ми се, най-лошото е било вечер да се събудя и да го гледам около минута. Сега се разбирам добре с малки деца и с животни, защото същите като гледат в една точка, аз имам ясна представа какво се случва и знам как да реагирам.
Не трябва да те е страх. Детето попива от твоите усещания и се води от тях. Ако теб те е страх, детето също ще се страхува повече. Не му задавай въпроси. Следващия път, като се чуе шум или нещо падне и детето се вторачи някъде и започне да се плаши, се обърни в посоката, в която детето гледа и се скарай на нещото или го помоли да е по-тихо и кажи на детето, че всичко е наред, че ти си там и няма причина да го е страх. По този начин всичко ще премине много по-бързо.
Тези неща обикновено искат енергия, а страха е силна енергия. Страх, болка и гняв. Тия трите имат по-силна вибрация. Както ти усещаш, че някой изпитва някое от тези три чувства, така и онеи астрални фигурки го усещат, ама на тях им е полезно. Като малка родителите ми се опитваха да ме убедят, че не се страхуват, но ме лъжеха. Усещах техните емоции, знаех доста тогава, за разлика от сега. Затова говорих с баба ми и стоях около нея, тя действително ми вярваше, но изобщо не се страхуваше. Все ми казваше, че съм по-силна и трябва да ги гоня. Да не мислиш, че ако наистина си имаш домашно духче, то не е било там и преди появата на детето? Там си е било, но ти не си се страхувала и нищо не се е случвало, защото не си изпускала такива количества енергия в случай, че нещо падне или изпука. Това не е американски филм, нещото няма да ви вдигне във въздуха и да ви убие. То иска страха ви, енерията ви, нищо повече. Няма да ви превземе дома. На него не му трябват стени и мебели, то няма какво да прави с тях. Детето ти скоро ще го надрасне, а ти никога няма да видиш нещо в средата на стаята. Детето ти се плаши, защото повечето в действителност нямат добра визия, но това не е проблем. Опитай с това, което ти казах. Ти имаш тяло, те нямат, това те прави по-силна, защото имаш определен контрол над материята, имаш и този контрол мисъл-форма. Можеш да им кажеш да се махнат, да са тихи, да не ти закачат детето. Можеш да убедиш детето, че всичко е наред, че няма страшно, че мама може да се справи. Такива простички неща се искат. Добре е детето да е кръстено, но това е деликатна тема и всеки решава. Ти лично можеш да запалиш тамян вкъщи. С тамяна е важно да се движиш по часовниковата стрелка и накрая трябва да оставиш кандилката на прага. Представи си, че тамяна събира негативната енергия и я води, затова накрая се остава на прага, за да я изкара навън. После запали една църковна свещ в хола, напръскай със светена вода и забрави. Ако не друго, то поне на теб ще ти помогне да спреш да се страхуваш, а това се изисква и само това ще направи детето по-спокойно. И не се притеснявай за детето, повечето дори не помнят след време.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 24a712de86
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Ами ако има проблем с очите или пък вижда някакво отржение, отблясъци като застане на определена позиция?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d342cd2b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

13.   @ 12

Не се приема. На българина му е по-лесно да вярва в духове, свръхестествени сили, мистични енергии, магии, но не и в такива логични заключения. По гледачки и кръщенета ще ходят, но на най-логичното няма да повярват.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1cac06d97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ти показваш пълно неразбиране към детската душа. Търсиш под вола теле. По-добре верно си намери работа.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: ac6703c510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Вероятно има нечист дух - демон в дома ви, трябва да се извърши водосвет.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1a00dee3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До 11

Уау ... това отлъде го научи! Insidious част 1, 2 или три?

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 37a4171d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   13 Абсолютно. Хванах се за главата докато им четох разсъжденията в 21ви век и то 2019 година! Тея две годишни лапета май са по-развити умствено.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8a14216092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Гледай "Анабел" да се успокоиш малко. Споко хд

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1c906af6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   В нашата градина имат изпитано средство срещу духове и чудовища. Казва се "Спрей против чудовища" и представлява пръскало с вода с нарисувано чудовище задраскано с Х. Щом някое дете заговори за чудовища, учителката напръсква с чудотворния спрей под леглата и всички си лягат спокойни. Вечерта казват на родителите, ако случайно и вкъщи са налазили чудовища да се снабдят с такъв спрей. Вкъщи имаме такъв със светена вода. И ние не сме кръстени, нито аз, нито децата. Но спреят си действа.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9c06c4d28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Мисля, че детето ви наистина вижда нещо, което то не разбира и го плаши. Госпожо, кръстете детето и избягвайте, когато сте сами стаята, която го притеснява. Не знам защо подценявате децата ?! Отнесете се сериозно към всичко това ! Децата виждат неща, които ние не можем да видим !

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: efa262308f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Сменете апартамента.
Веднага не, сега в момента.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d69c92c97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз така сънувах дявола. Идеше нощем и ме плашеше. В полусъница на няколко пъти леглото ми сякаш се мърда, сякаш той го катеше, страх ме беше, защото ми се случваше тази 'приумица' да ме измества от леглото, да падам от леглото, но най-често да сънувам сън в съня на съня на още един сън. Тоест - сънувам нещото, то иска да ме плаши, мърда ми леглото, аз се стряска, осъзнавам, че сънувам, но съм всъщност в нов сън. И така на четвърта степен. В един момент му казах, че го желая, такъв кекс не съм правила...имах потентен партньор и това не ми е липсвалл, но нещото или 'измислицата' изчезна.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b92d8e10fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Детето има дарби. Аз се заминавам с това от малка. Първия си призрак видях на 3 г. Вече съм на 30. Работя, имам магистратура, обучавам се в докторантска степен имам и семейство и дете. И то е като мен. Това са дарби. Не си луда, нито на него му има нещо! Това е нормално, просто хоратяа не го разбират, защото не притежават дарби.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6eacb41ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Оф, психолози, екзорсисти, свещеници....

Просто, децата до 7 годишна възраст, а също и котките - виждат невидимия свят, има такъв. Виждат души на хора, някои повече, други не. Сънуват и такива сънища. Аз бях такова дете. Не е нищо ненормално, нито демонично.
Това, което може да правите е да го приемете за нормално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8babf5b4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Автора: Номер 12 хвърли ме в размисъл! Тъкмо миналата година края на лятото имахме проблем с очите. Бяха се зачерви ли и се оказа алергичен конюнктивит следствие алергия към слънцето. И много добре си спомням като каза офталмолога, че края на лятото се обострят такива състояния. А сега сме долу горе същото време. Сега не съм го водила на офталмолог, тъй като това лято проблем нямаме. Иначе тогава му прегледаха очите за диоптри и всичко беше наред. Това лято чинно си носи шапката, за очила дума да не става, но нито има зачервяване, нито ги търка или да се оплаква. Въпреки това ще взема да го заведа пак да го видят, ако го дразнят или му се замъглява нещо, пък той да не си дава сметка, че са очите. Честно си признавам изобщо не се сетих за това ами се вкарах във филма с таласъми. Ужас! Извинявам се на всички възмутили се, предполагам при всеки е имало ситуации да се стресне или изплаши от нещо, след намиране на логично обяснение минава и заминава. Нали на страха очите са големи. Благодаря на всички включили се.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d342cd2b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   23, пий ги тия хапчета, бе човек.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d342cd2b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   "Тъкмо миналата година края на лятото имахме проблем с очите"

А, добро утро. Духове, талъсъми, тинтири-минтири. Вместо да ми търсите екзорсисти и свещеници, вземете обърнете вниамние на здравето на детето, докато не е късно.

Знаеш ли колко хора познавам, които докато търсеха врачки и магьосници да им развалят магии, си отидоха, вместо да използват това време да се лекуват при нормален лекар? Като оная, дето я даваха по телевизията - ходила на някакви шамани в Амазония, вместо на лекар и после ритнала камбаната.

Това българина е страшно животно. На бегемама и врачки вярва, но на медицината - не. Само като прочетoх коментарите, настръхнах. Почти няма нормален коментиращ, който да се сети, че детето има здравословни проблеми. На всички само талъсъми са им в главата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cd633c00c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Потвърждавам от личен опит, че децата в тази възраст виждат неща, които другите не могат. Някои от спомените са останали у мен. Бях може би тригодишна, играех на пода с някакви кубчета и огладнях. През ума ми мина много спокойно мисълта: "Трябва да поискам баба да ме нахрани, защото след малко ще дойде съседката да каже, че баба Теменужка е умряла". Появи ми се просто като образ. Тъкмо баба ми ми беше направила някаква попара и от двора я извика някой да каже, че комшийката и нейна приятелка Теменужка е починала и баба ми хукна към тях.
Имахме (а и още си стои) една тераса, на която обичах да излизам вечер. Тогава къщата беше в строеж и терасата нямаше парапет, затова вечно ме наглеждаха. А аз обичах да излизам там, за да гледам пчелините в далечината. Бяха красиви, добре осветени и интересни. Възрастните ми обясняваха, че никакви пчелини няма и никога не е имало. Да, обаче след мноооого години ми попадна една монография за историята на селото. И се оказа, че някога - още по турско време - на същата поляна наистина е имало пчелини и основният поминък на хората е бил търговията с мед.
У нас идваше и една вещица. Всъщност това беше най-близката ни съседка, но аз знаех с абсолютна сигурност, че е вещица. С баба ми предяха с вретена и си варяха царевични зърна със захар, а аз се чудех къде да се свра, че да не виждам очите на гостенката, бяха зли. След като тази баба Панка почина, близките й споделиха, че цял живот се е занимавала с магии. Преди пет години с мъжа ми правихме основен ремонт на тази селска къща, защото планираме тук да живеем през лятото, и на най-невероятни места намерихме всевъзможни восъчни кукли с игли, разни топки от човешка коса, разни вещи на покойната ми баба, омотани с черни панделки. Всичко това беше забутано по разни кьошета, зад леглата, зад шкафовете.
Що бой съм изяла от баба си заради тези мои странности. Тя беше серт жена и от всичко най мразеше лъжата. А в нейните очи аз постоянно "лъжех". Майка ми ми припомни как веднъж като се е прибрала от работа, ме е заварила да плача след поредната доза възпитание от баба ми, а аз съм й казала хлипайки: "Мамо, аз не съм виновна, че баба не може да го види! "

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8a2a39ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Моето дете от мъничко вижда разни неща. Вече е на 13 години и от време на време, продължава да има видения. Рядко се случва, за моя радост, но е много интересно да чуеш от детето си неща, които е абсолютно невъзможно да знае. Това е дарба. Наблюдавайте детето и не фиксирайте вниманието му върху виденията, за да не се затормозява.Може да престанат тези неща, но може и да се засилят. Добре е да се кръстите всички вкъщи, а апартамента да се освети. Сложете осветена икона в тази стая и палете тамян, поне веднъж седмично. Поръсете със сол прага на дома си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a290231b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Не засилвай вниманието на детето към тези преживявания .
Направи си ти ,самостоятелно ,консултация с детски психиатър.Ако трябва пътувай до голям град и се срещни със съответен специалист.Ако той прецени,заведи и детето,но аз ти казвам,че няма нужда .Ако ти каже нещо обезпокоително,заведи го другаде за второ мнение.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1a00dee3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   До 29

Аз виждах Костенурките Нинджа. Понякога се биехме с Шрьодер.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: aea91f61ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   @33

И кой побеждаваше?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2fd078c6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Спомням си, един път бях направил едно ПТП. Прибирам се, разказвам на майка ми, а тя ми вика- Бързо, легни на земята и направи три кълбета.
Нямам думи. 21-ви век, българина все още вярва на баячки, знахарки, призраци, червени кончета и подобни. Заведете детето на лекар.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d5b1ab556a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Скоро ми се случи нещо на село от което буквално сърцето ми спря.
Оправих си леглото на 2 етаж и легнах, загасих лампата и обичайно взех телефона и взех да ровя в фейса, разни сайтове и изведнъж.... в стаята има гардероб, на който отгоре баща ми си държи китарата, на която свирише преди 20-30 и струната се опъна и издаде звук, казах си явно се е отпуснала и това е причината и след 2-3 Мин се повтори същото
Та от тогава смея да твърдя, че има някакви паранормални явления

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1a00dee3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   До 34

Ами ние побеждавахме! Как кой! Ама после, станах на четери и половина и спряхме, да се виждаме.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c8ee96804a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Прочети Новия Завет, за да разбереш какво представлява покръстването.
Представлява отмиване на греха от тялото. Твоето дете няма грях, все още, нито е вярващо, това бебешко покръстване не е правилно и е невалидно.

Първо ставаш вярващ в Господ, след това спираш да живееш в грехове и след това се покръстваш.
Така стоят нещата с покръстването.

А не като ти се роди дете и да ми ходят да ми го кръщават на 1 годинка и после да се изръсят в някоя кръчма да ядат и да пият (празнуват) понеже били кръстили детето си. Пиянски истории, ма кво да прайш...

А до това, че детето ти вижда нещо... то демони има навсякъде (и в мойта стая в момента) но въпроса е там, че точно поради факта че няма грехове и може да ги вижда и усеща тъмните сили.

Помня веднъж като малък, събуждам се и в тъмното точно до кревата ми имаше нещо голямо, като гигантска хлебарка и аз се уплаших и скочих да бягам към другия край на стаята при на майка ми и баща ми леглото и докато тичах, чувах как се влачи след мен въпросното тъмно като сянка "нещо" После майка ми, нещо ми каза да не се плаша, отиде да светне лампата, то тръгна след нея и майка ми като натисна ключа и лампата гръмна (изгоря), което е характерно при наличието на демони в стаята. Да гръмне крушка например. Защото те представляват енергия.

Тъй че според мен е нормално малки деца да виждат тъмни сили. Могат също да виждат и Господ.

Гледал съм такова клипче. Но ме навежда на мисълта, ако в клипчето (и май наистина беше така) семейството беше набожно, бяха християни и бащата учеше сина си (малък на 2-3 годинки) да се моли преди лягане.
И съответно Господ бди над праведните (над християните) и детето в друг кадър се смееше и показваше с пръст къде е Господ в стаята. Родителите го питат, а то им показва къде е. Над креватчето, на стола до прозореца и т. н.

Та при вас, не познавайки Господ и живеейки си в грях, детето явно вижда тъмните сили които сте вкарали (покрай греховете в които живеете) в къщата заедно с вас. Как живеете се замислете и кое може да е проблема? Алкохол, цигари, купони, псувни, перверзии, алчност, обичате парите? и т. н.
В това също може да е проблема.
Аз например, покрай астрални прожекции (напускане на духа от тялото), съм си навлякъл сега сънни парализи и гърчове (атаки от демони с една дума) Което си е бая страшно.

Може би пък самия апартамент от предишни собственици да има някакъв дотатъчно силен полтъргайст че детето ви да го вижда.
Внимавайте. Ще порастне детето, ще спре да ги вижда тия неща, ще си заживеете нормално, но тея тъмни сили ще продължат да са в къщата и могат да ви повлияят зле на брака, на семейството като цяло. На живота на детето ви дори, като поотрасне.
По-скоро освещение на дома направете.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8a2a39ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Случвало ми се е да усещам дихание, въздишка, да чувам приглушени стъпки. Също като че преминаване на леден въздух около мен, а времето е нормално топло. Нормални неща, от невидимия свят. Не обръщайте внимание и няма проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3a8f424693
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Когато някой "вижда" въображаеми неща това не може да е доказателство за друг човек. Особено малко дете не може да е доказателство и глупостите дет ги повтаряте, че до четиригодишна възраст децата имали отворен портал към отвъдното е лишен от всякакъв смисъл! Лишен е от основание, защото от XVI век насам, откакто сме дефинирали основните постулати за наука и философия никой не е успял да докаже съществуването на свръх естествени неща.
Даже напротив, нещата хората, които са приемали за обладаване на духове имат разумно обяснение.
Цялата ни действителност се случва вътре в нас, в нашия централен мозък. Конструктувистите обясняват със шаблони и схеми натрупването на знания. Понякога ние правим грешни и непълни зсключения, които се запаметяват в нашия мозък и тяхното поправяне е по-трудно. Един прост пример, ягодите и доматите са плодове, на масово хората им казват зеленчуци.
Бебето и детето копира семейната среда. Първите седем години наистина са важни за него. Ако той изгради нереален свят вътре в мозъка ще среща много трудности, защото ще е в постоянен конфликт с реалността. Ти си суеверна, твърдиш че виждал призраци. Ти го подхранваш с нереалния страх бе жено! Ти сега трябва да си му опора, теб те взима за пример, познава те още откак бе вътре в теб на няколко месеца. Той помни твоите песни, твоите страхове, защото бе с теб, бяхте едно цяло и сега си номер едно за него!
Жизофрения, епилепсия и други болести карат човека да вижда, чува, усеща, вкусва, помирисва нереални неща. Има вещества, които стимулират нашето възприятие, например метали като олово, калай, живак са отровни и увреждат нервните клетки. Диетата (хранителният режим и навици) също оказват влияние на нашите мисли. Липсата на определени витамини и минерали води до увреждане на работата на организма ни. Мозъкът за да е добре фунциониращ има нужда от определени протеини, аминокиселини. Някои соли са нужни за трансмитиране на сигнали, например натрий, калий, цинк, йод са от ключово значение за функциониране на жлези. А жлезите са от ключово значение за всички процеси в организма. Липсата или увеличението на определени вещества може да убие човека. При стресови ситуации ние се изпълваме с кортизон, адреналин.
Детето ако наистина вижда неистински неща, трябва да бъде прегледан незабавно! Интервенцията в ранен етап е от ключово значение. Като негови родители вие сте длъжни да му предадете реална представа за живота. Призраци, духове, феи, магии са отрова, ако човек повярва създава за себе си вярванията си. Човек, вярващ че може да бъде урочасан, клет лесно се поддава на манипулация. Научете това дете да бъде стабилен уверен индивид. Не го тровете с излишни страхове.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d6397b421d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   31 - Каква дарба? Дете на 13 да вижда разни неща, на това му викат шизофрения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e8a2a39ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   №41 дарба е, да. Детето "видя" как и къде ще умре чичо му, 4 години преди случката. При нещастен случай почина той.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d342cd2b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   42, не съм 41. Не е дарба. Всички имаме интуитивни проблясъци на моменти. На всеки му се е случвало поне веднъж да има пророчески сън или да предусети нещо, преди да се е случило, или да си помисли "случайно" за някого, когото не е виждал от години и след секунди да го види или да му звънне по телефона. Дарба е много силно казано, освен ако не говорим за някого като баба Ванга или Слава Севрюкова, при които се случва редовно и в значителна част от случаите познават.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1cac06d97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Каква дарба, вие не сте в ред?! Дарба било! Е такива идиоти имат деца за съжаление! Това е болест.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b71a317f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Като бях малка всички дечурлиги бяха наплашени от Торбалан. Спомням си, че казах на баба ми и тя ми каза, че е срещала само добрия Торбалан и той носи балони, когато е доволен. Така всяка седмица започна да ми дава по няколко балона, които той е оставил за мен. Спомням си, че когато другите дечица се бояха, аз им казвах, че при нас идва само добрият и не ме беше страх от подобни неща. Баба ми имаше образование до 4ти клас.
После родителите ми се върнаха от чужбина - те са вишисти... и нещата рязко се промениха. На няколко пъти по невнимание ме остваиха да гледам през нощта 'То', 'Сиянието' и 'Туин Пийкс', благодарение на което започнах да сънувам кошмари, да изпитвам страх да стоя сама в банята и да чувам странни неща.
Сегашната тенденция да се търси уникалността на собственото си дете чрез някакви прояви на метафизични превъзходства е не само жалка, но и много вредна.
Давам си сметка, че поколенията на нашите баби и прабаби са били доста по-наясно с психологията от днешните психолози. Да се чукне на дърво, например, е чудесна превенция срещу натрапчиви мисли. Чукаш на дърво и отминава. Да се пишка върху син камък - лекува страховете. И други неща ми е казвала, моята баба, свързани със случки, когато съм била бебе и които, тогава се питах защо ми ги споделя, обясняват доста неща за емоционалния ми свят като пеленаче, усещанията ми в семейството и в последствие конструкциите, които съм си изградила.
Моят съвет е да не търсите уникалност в детето ви, още по-малко, за да се почувствате по някакъв начин по-значими чрез отрочето.

Във връзка с врачки, гледачки и баячки, ще кажа, че зависи дали човекът е добронамерен или не. Както е и с религията. Един читав поп може да помогне на много хора, докато поп, който е там, за да се възползва, ще им вреди. Но същото е и с психолозите, психоаналитиците и... медиците.

Макар и точни науки, някои от гореизброените, няма гаранция, че ще бъдат използвани за помощ, а не за възползване.

Лично аз бях доста скептична към всякакви пророкувания. Ванга ми е гледала на сол (открих солта под възглавницата ми, както споменах... майка ми е вишист, баба ми никога не е имала подобни неврози). Имам рядко автоимунно заболяване, Ванга е казала на майка ми - ти не си чакала много, бързо си влезнала. Но, това са могли и някои хора да й кажат, макар и майка ми да твърди, че са били страшно много хора, за да се проследи. После питала за мен, Ванга казала - всичко ще е наред, ще се оправи. Всъщност, да, аз и така се оправям и общо взето не ми пречи.

Но това, което ме провокира най-вече да пиша в тази тема е, че аз, бидейки дългогодишен атеист, преосмислих преди известно време позициите си и ми се струва абсурдно да няма нищо повече от нас. Нещо от сорта на всемирен интелект.

Допреди една година имах нещо като сънна апнея, сънувах кошмар в кошмара в кошмара. Например - аз спя, и сънувам, че над мен има чудовище, осъзнавам, че спя и ужким се будя, но пак го виждам, а смятам, че съм събудена, тогава решавам на сън да пия вода, за да се събудя, но водата я няма там, където съм я оставила, тогава забелязвам, че и столът, на който съм сложила водата го няма и разбирам, че сънувам. Уж се будя, но пак спя и леглото ми започва да се тресе, буквално го чувствам, че се тресе. Казвам си - това е сън и уж се будя, и в следващия момент се сънувам, че леглото така се тресе, че ме изхвърля на земята. Пак си давам сметка, че сънувам но в следващия момент е нещо като борба.. не знам как да я опиша, а и изглежда доста тъмно... И една нощ, пак така сънувам, че нещото иска да прави секс с мен и клати всичко, и аз му казах - ами и аз те харесвам и те желая, правихме нещо което повече бих определила на любов, отколкото на секс и оттогава нещото не ми се е появявало. Оттогава не съм имала сънна апнея, сано кошмарите, които неизменно ме следват. 'Онзи' ден сънувах земетресение, и - ударило в Турция и Гърция. Сега чета 'Червено и черно' на Стендал, сънувам 23-ти януари е датата, проверявам я - рожден ден на Стендал, а не съм му чела автобиографията. Снощи сънувах да речем, че се казва Мария и ми е колежка. И аз сънувам - Мария-Соколова. Ставам, проверявам и се оказва, че "Мария-Соколова-Владимирова" е жената, с която една от приятелките ми работи по проект. А Соколова е нямало как да знам, нито да съм видяла някъде.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bd22506354
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   40, НИКОЙ не вика на ягодите-зеленчуци!?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 555f991019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Здравей, аз съм на 14 години и като малка съм виждала духове. Аз не помня, но майка ми ми е разказвала била съм накъде на 3-4 годинки и тогава се преместихме в нова къща. Предишния собственик е живял там с майка си която починала (не знам колко време преди да се нанесем там) и той придаваше къщата. Майка ми и баща ми са я купили и по едно време съм започнала да виждам някаква баба да ми се зъби и да ми крещи да се махаме от къщата. Майка ми от начало си е помислила, че си фантазирам, но това продължило дълго време и те питали някой (не знам кой) и те казали, че по малките деца могат да виждат духове и такива неща. Понякога могат да са добронамерени, а понякога злонамерени. В моя случай бяха злонамерени. И този човек казал да вземем тамян от църквата (не знам какво са правили с него знам само че са взели тамян). И след това вече съм спирала да виждам такива неща. Надявам се да съм ти помогнала, аз лично вярвам в такива неща и не е добре да ги игнорирате.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1b1cc3f9d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Има ги тези неща, енергии, сили, измерения, хората също си имат своите енергии.
Научно недоказани, защото е прекалено сложно и се губят границите за да се изгради цялостна теория, неграмотни сме за това.
Има едно японско изледване, как структурата на кристалите на замразена вода е съвсем различна в зависимост от това преди замразяването, дали на водата е била пускана крадива музика, слово на Майка тереза или думи ма любов, благодарност, молба - кристалите са подредени красиви хармонични, пррфектна кристална решетка. Докато обратното подложени на хули, трчи на Хитлер, груби дими - мразя те, не те обичам - тотално разрушават структурата, просто са разхвърляни безредно кристали.
Мисля, всеки с добър микроскоп може да се убеди лично.
2/3 от човешкия организъм е вода, от всичко що е живо.
В православните църкви по света канона от преди 2000 години се е запазил, исветената вода се освещава със специални молитви от група свещеници.
Преди много годони хората са били много по-близо до природата и са намерили този начин за справвне с всякакви демони, духове, феномени.
Просто питайте къде е светената вода във всяка една православна църква. Използвайте я с напръскване в дома, може да извикате отец или всеки истински християнин да го направи, но не който се мисли за такъв или просто пости в демя преди Великден, а който е беседвал продължително с отците и знае смисъла на евангелиетата, литургиите, псалмите - общо взето е напреднал в православието.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 67a3e8bf0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Ние също имахме подобна ситуация. Когато дъщеря ми беше малка, на около 2-3 годинки и все още не говореше много добре сочеше с пръстче в ъгъла на найната стая за игри и казваше “баткото”. Имаше една музикална играчка, която се включваше от самосебе си от време на време. Обяснявах си го с повреда в батериите, но страностите продължиха. Започна пукане на пода, все едно че някой ходи в стаята. Мислех си, че е от промяна на температурата в стаята. Веднъж се събудих от ясно и силно почукване на вратата. Нямаше никой. Започнах да се замислям, дали просто си въобразявам или действително има нещо. Тогава реших да си купя иконостас с иконата на Дева Мария и започнах да паля свещи. Всичко приключи. Не се чуват никакви пукания и скърцане.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 470ad3d567
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Авторката: Мислех да не повдигам отново темата, но заради всички, които са си направили труда да отделят от времето си и да пишат по нея смятам, че ще е добре да разкажа какво се случва година по-късно. Нямаме вече никакъв проблем от близо половин година. Заведох сина си на офталмолог, понеже наистина много се изплаших да няма сериозен проблем с очите. Според офталмоложката вижда по-добре от мен и баща си взети заедно. Прегледа мина леко и без драми предвид възрастта му, така че никак не съжалявам и не беше излишно да се провери, та дори и за профилактика. Синът ми изобщо не помни случките, заради които пуснах темата. Не съм го питала, но е видно, че нищо не го притеснява. Вълненията са му колички, камиони, пожарникари и т. н. Мисля нормалните неща за възрастта му. Вече говори, не е споменавал нищо обезпокоително. Напълно безстрашен е, примерно аз като малка помня, че имах страх от тъмно, той няма такъв. И въобще никакъв. Надявам се така да е и за напред. Само че аз помня, че даже мислех да се изнасяме и сигурно цял живот ще се чудя какво беше това нещо. В разказа си не съм навлизала в детайли, има още доста неща, които не съм споменала, но и не мисля, че има нужда вече. Имаше нещо гадно в тая стая и се махна. Нищо не съм правила нито кръщенета, нито тамяни, нищо. Наясно съм, че за хората, които са скептици, проблемът е в мен, че отдавам значение на детски фантазии, но когато ти се случва лично на теб е друго. Твърде малко беше детето за развинтено въображение. Но може пък да греша. Важното е, че сега нищо не го притеснява, че се развива нормално и аз съм спокойна. Това е, благодаря на всеки, който е писал по темата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 26 дни
hash: 834d5e3d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   И аз мисля, че вижда нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker