За нашите родители, семейство, деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За нашите родители, семейство, деца
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1334 пъти
Темата ми е провокирана от последните теми тук - мразя баща си, зла свекърва, отношенията с майка ми, 150 лева пенсия, поредица от теми за наследства при живи и здрави родители. Хора, научете се да обичате, да прощавате, да показвате на родителите си, на мъжа/ жената до себе си, на децата си колко много ги обичате. Животът е толкова кратък, родителите остаряват и си отиват от този свят, децата напускат дома. Много е тъжно, когато близкият вече го няма, а ти осъзнаваш, че не винаги си бил справедлив с него, че си го наранявал, или дори, че не си му показвал любовта си. Много моля темата да бъде одобрена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7c31edc1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много плоска тема. Какво правиш, когато гореспоменатите са били токсични и са ти нанасяли физическа, психическа и емоционална травма? Те не са справедливи с теб, но ти трябва да си справедлив с тях, разбирай да ги търпиш. От опит знам, че за такива хора не съжаляваш, когато си отидат от живота ти, не се опитвайте да вменявате вина на хората. Един живот живеем, не трябва да го подчиняваме на хора, които ни тровят.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 08a63cc3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям №1
Мъж съм, родителите ми са починали, нямах желание да ги видя като живи, нямам желание да отида и на гробовете им и не съжалявам. Никак не ми е тъжно, безразлично ми е. И сестра ми е на същото мнение и тя не ходи на гробове, просто си поделихме цената за погребенията и наехме агенция да ги погребе.
Ще кажете че е защото не са ни оставили наследство, не е така оставиха имоти за около 150 000лв, но просто бяха токсични.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6f4cad2f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Живей си в твоя свят, където еднорози ядат дъги и акат пеперуди и не ни занимавай с глупости, ок?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 15048f88f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1, те на вас сега всички са ви "токсични" и ви "навлизат в личното пространство", а накрая се оказва, че и без тях сте толкова зле, че изобщо не можете да се възпроизедете, камо ли за нещо повече...
Прав е авторът! По-добре се замисли върху думите му, вместо пак да се отплеснеш с егоизма си и отношението към живота като на ощипана госпожица...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 63f1b5cacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Хората, израстнали в хубави семейства, не биха могли да разберат тези от лоши семейства.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 38a4fb85e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Иди показвай ти любов на родителите си особено ако под това разбират вместо да обръщаш внимание на децата си и партньора си, да търчиш всеки ден при тях, естествено сам, да си вдигаш телефона по 20 пъти на ден и то докато си на работа, да ги оставяш да обиждат мъжът ти и да настройват всички против него, да ти се месят, да идват неканени у вас, да дават неискани съвети. В темите, които визираш, хората имат реални проблеми с токсични роднини и търсят съвет и помощ. Не им помагаш като им казваш да търпят без значение какво поведение получават отсреща. Ако искаш да бъдеш обичан и уважаван, ти също трябва да обичаш и уважаваш чуждото мнение, желание, чувства, партньор, свободен избор, лично пространство. Заради такива манипулативни приказки като твоите цели семейства се развеждат, хората търпят и един ден, когато родителите ги няма, изпитват вместо мъка облекчение и единственото, за което съжаляват, е пропиленият в подгъзуване живот. Не е най-страшното да си отидат родителите ти. Това е естествено нещо и се случва на всеки от нас. Най-страшното е после да няма при кого да поплачеш, да няма при кого да се прибереш, да останеш сам като куче, защото мама и тати така са искали. Те естествено са имали семейство и деца, но ти не можеш да имаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 63f1b5cacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някои родители не притежават семейна ценност, която да предадат на децата си. Ще ме извинявате за израза, но „сами са си виновни“.

П.п.

http://spodeli.net/18/story-138399.html

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 307629ffc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вие не четете ли - авторът не визира само родителите - децата ви и мъжът/жената ви и те ли са токсични? Наистина ли не ви пука, ако умрат децата ви? Ужас!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 307629ffc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторът - явно не четете, а почвате директно да коментирате. Написано е НЕ само за родителите, а за човека до теб, за децата, ВАШИТЕ деца. Колкото до родителите, чак не мога да повярвам, че такава голяма част от хората, пишещи тук, са били малтретирани било то физически, сексуално или психически от родителите си. Темата ми беше провокирана от лични наблюдения. Разбира се, не съм имала предвид да търпиш и прощаваш всичко. А за навлизането в личното пространство, си е виновен този, който го допуска. Ако човек не опъне границите, не само за роднини, а и за познати, си е виновен сам. Аз лично смятам, че за намесата ма родителите в собсвеното семейство са виновни порастналите деца. Но в повечето случаи проблемите просто се замитат под килима, напрежението расте и един ден нещата тотално ескалират. Между другото за пръв път пускам тема тук, сигурно и за последен, но тук при нас в Германия валят поройни дъждове, аз съм в отпуск, времето ми действа меланхолично и се замислих за тези неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 307629ffc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 - ами като са били толкова токсични, за какво ги приемаш тези имоти? За компенсация за лошото ти детсво? Вземи ги дари на някоя фондация, помогни на болни деца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker