Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дилема
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2210 пъти
С мъжа до мен сме от няколко години заедно, правихме опити да забременея, но за съжаление все не става. Естествено правих си изследвания, само един хормон беше завишен, но с лекарства влезе в норма. Гинеколожката иска мъжът ми да си направи спермограма и вече повече от 1 година не мога да го накарам да я направи. Ту казва, че предполага че имал пробле, ту обвинява мен, че аз не мога да забременея. От няколко месеца и сексът се случва много рядко. След поредния преглед при гинеколожката пак му казах, че тя иска спермограма и тогава той ми отговори, че това никога няма да го направи и че не му било за цел да има дете. Не стига, че последно време не говори и не уважава родителите ми, а причината била, че не ги харесвал, но ако държи на мен би трябвало заради мен да ги уважава, а и сега това че не му било за цел да си прави дете. Та ние вече сме на 35-36. Има един човек, който много ме харесва и иска да е с мен, той обаче е по-малък от мен, но знае какво иска, казва, че иска семейство, дете. Та дилемата ми е дали да се примиря да нямам дете и да остана с човека, с който съм сега и който въпреки всичко мога да кажа, че го обичам или с другия към който не изпитвам никакви чувства, само някакви минимални симпатии, обаче с желание за дете. Знам, че и в двата случая ще съжалявам, в единия, че може би няма да имам дете, а в другия, че ще съм с някой само и само да имам дете.
Има ли някой, който е с човек до себе си без чувства и как това се отразява във времето?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: b742b56b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ж67 Не си на последен влак. Сегашният ти няма добро отношение към тебе и твоите желания. Ако си финансово независима и нямате имотно обвързване търси си партньор, който те уважава, тебе, желанията ти, близките ти. Ако искаш дете не се лишавай от майчинство, мъ ете си мислят, че са безсмъртни и могат да имат деца и на 50-60. Не е вярно.
Не се подлъгвай, че ще се подобри отношението му. Дай си ясна сметка той дали те обича. В действителност, не на думи. Направи си експеримент с нещо, което го дразни и виж реакцията. Няма смисъл да градиш сама връзка, в която само даваш.
Любовта е ежедневие, търпимост, уважение и споделяне на общи цеми, идеали, надежди. Успех

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1aa739163f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Любовта е до време. След това се превръща в търпимост и задържане на двамата партньори към децата, но тъй като вашия мъж не иска да има деца и не се опитва да направи нещо по въпроса няма какво да ви задържи, защото всичко е до време освен любовта към децата. Аз бих ви препоръчала да имате поколение, да станете майка щом имате възможност и алтернатива за това. Послушайте душата си какво иска тя.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a02fcb91e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами ти трябва да решиш , може в новия да дойде и тръпка , искаш ли мъжа си ?
С децата мъжа минава на второ ниво ,прецени кое желаеш . Може би мъжа ти има проблеми. Щом си на тази възраст трябва решение за детето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 547a2e9b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поговори сериозно с мъжа си и му кажи, че или ще работите заедно по въпроса, или ще се разделите. При половината от двойките с репродуктивни проблеми, проблемът е в мъжа. Моят си е правил спермограма без проблем, не е болка за умиране. Може би е добре да потърсиш някой нов, който да обичаш, защото без любов не се живее щастливо. Не си губи времето с безперспективни връзки.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3e25a32ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако много искаш дете и не се виждаш без дете, по-добре търси някой друг. За момента трябва да си отговориш на въпроса искаш ли да бъдеш с човека, който в момента си, без дете. В противен случай ще трябва да търсиш нов човек, не е задължително да е другият, към който нямаш чувства.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e49812254b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Какъв е този мироглед от теб. Сама поставяш бариери. На мъжа ти кажи, че може да свърши къщи в стерилна шишенце и да се занесе за изследване спазвайки се определени изисквания. Извинявай, но твърде ограничено разсъждаваш. Отвори си очите. Живеем в 21 век. Само теди двама мъже ли са на света.
Каквото и да правиш, повярвай ми на 35 г. шансът за бременност намалява главоломно, понеже ще пишат как масово раждат над 40, ще кажа че никак не масово. Ин витро клиниките са пълни с млади хора, с жени под 30 г. И вече с изчерпанхяйчников резерв.
Ако наистина всичко е наред с теб и той отказва спермограма, ясно реши какво искаш. Да си прехвърляте вината в кой е причината, при толкова възможности за изследвания и яснота е ненормално. Освен това впредвид, че вече си на 35 е добре да посетиш специализирана клиника, обикновеният гинеколог е добър за профилактичен преглед, но не и при репродуктивни проблими. Добре е и консултация ендокринолог. Дете се прави от двама, мисля, че мъжът ти е доста консервативен, срам го е и е с остарели разбирания.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 38ac8caf9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче, какво бъдеще ти обещава твоя. Не бил харесвал родителите ти, та затова и не ги уважава. Не иска спермограми, не иска и дете. Не правите секс. Нещо обещава ли ти той? Не виждам защо да оставаш в това мъчение? Колко ще чакаш преди да си тръгнеш, 5 години? За да разбереш, че за теб по-важно е било детето, колко дълго ще чакаш? Достатъчно дълго, защото вече ще бъде твърде късно. Работила съм в ин витро център като регистратор и повярвай ми, много са случаите, в които такива двойки се крепят благодарение на жената до около 43-45 години и после жените започват да правят процедури с донори, а мъжете си намират по-млади. Има ли смисъл. Та това е една проста спермограма, ако той не може да преживее страха си да я направи, то това не е мъж. Говорих него за вариант да занесеш материала в някоя лаборатория ти,без да се изисква присъствието му

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 29a86a87d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Зарежи този глупак, не разбирам изобщо какво правиш с него, та чак и дете искаш да му раждаш. Не случайно не се получава! Дай шанс на другият, който знае какво иска!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b173f48d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До №4 - казвала съм му няколко пъти, че ако продължава така ще си тръгна и той съвсем спокойно ми отговаря, че вратата е винаги отворена.
До №6 - да, последния път му казах, че може и в домашни условия да свърши и аз да занеса шишенцето, но пак не е съгласен и да знам, че не са само тези двамата, но тъй като с мъжът ми сме от много отдавна заедно, не знам дали ще намеря друг, а и признавам си страх ме е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b173f48d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички за съветите!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a02fcb91e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След време сигурно ще го мразиш, за това че сте без деца, може би и да има някакви проблеми и за това да не иска да си направи.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bc0db58cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Разбирам да е някакъв уникален човек с отношение и душа, да е опитал всичко възможно като изследвания, диети, добавки и да направиш такава жертва, ама за такъв темерут... И другият не е добра идея. Едно дете трябва да е плод на любов. Според мен ти е време за ново начало, със страх нищо не се постига. Имаш време, но не и за губене с грешния човек.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e986a58c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Авторке,

Ясно е колко си " обичала" този мъж, няма що. Ами прав е, че ти е показал вратата-, явно си му показала колко много си го " обичала ", че си се съгласила да си легнеш с друг мъж само и само да збаременееш. Това си е твой избор, бий си камшика и отивай при друг мъж (после да не кажеш, че и той е проблемен, а всъщност ти си причината и той да няма дете от теб).

Това, че настоящият ти приятел / ммъж НЕ е пожелал и НЕ иска да си прави спермограма, НЕ означава, че той не е мъж или е по- малко мъж и не иска да има деца. Не е и страхливец. Напротив, твоят приятел НЕ по- малко от теб страда от това, че той заради теб НЕ може да има дете/ деца. Само, че приятелят ти е сдържан откъм чувства, не показва страданието си, а вътрешно страда, че не може заради теб да има деца.

А относно спермограмата, това е унизително и не е повод за гордост при един мъж. И едва ли спермограмата би била помогнала.
Причината една хетеросексуална двойка да няма дете е предимно в жената, а не в мъжа.

Има жени, които скриват от настоящите си половинки някои неща от тяхното минало - ако тези жени са правили секс с различни мъже, ако са имали по някой аборт зад гърба си ( то днешните жени много се гордеят с това, за съжаление :(. ). Даже и науката доказва, че абортите, употребата на контрацептиви и абортивни хапчета след полов акт, влияят отрицателно на бъдещата двойка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b173f48d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До номер 14:
От Авторката:
Първо, не съм си лягала с никой друг, виждаш ли го някъде написано, че съм се съгласявала да си лягам с друг??? Защо започваш да обвиняваш, без причина? Второ доказано е че при мъжете има по-голям процент при проблема със забременяването и как една спермограма ще е унизителна, ако наистина човек иска дете, би направил всичко, още повече, че може да даде сперма и от вкъщи, даже не го карам да ходи в кабинети. И трето, аз не съм крила нищо от мъжа ми, даже заради него пих от тия както казваш абортивни хапчета и то 2 пъти.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: debfec1a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ееей, 14, къде се изгуби? Как ми липсваха твоите "абортивни хапчета"! Забрави да посъветваш жената, да чака, да бие чело в земята, да пасе жито, да ходи по манастири! Забрави да я предупредиш никога да не прибягва до инвитро и "сурогатство"! :-D)))
До авторката – не я слушай тази, не е наред жената. А и не се впечатлявай от негативните коментари, животът си е твой. Слушай сърцето си – щом искаш дете, значи трябва да имаш дете!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e986a58c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   До 16

Я си трай , МА, патко! Определено не ти липсват хапчетата, личи ти се , че си прекалила с хапчетата или наркотика.

До авторката


Цитирам :

" казвала съм му няколко пъти, че ако продължава така ще си тръгна "

Ти самата си написала, че искаш да напуснеш твоя приятел (поради описаните от теб причини) и да имаш дете от друг. Това си е твоя работа. А и ти си съгласна с мненията на разни патки, които оплюват твоя приятел ( явно нямаш нищо против някакви непознати да го оплюват и обиждат).

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e986a58c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До авторката

" не съм си лягала с никой друг, виждаш ли го някъде написано, че съм се съгласявала да си лягам с друг??? "

Извинявам се, това е моя грешка. Но не може да се отрече, че ( според споделеното от теб) можеш да го напуснеш / да си тръгнеш от него и да отидеш при другия мъж, към когото имаш "минимални симпатии, обаче с желание за дете".

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c7ea31b032
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Мъжът ти е разбрал, че има някакъв проблем с неговия материал, било то по наследство, или ако се е изследвал за някоя болест. Така да отказва спермограма, работата не е читава. Сега котка по гръб не пада и иска да изкара тебе виновна. Ще започне да ти внушава, че си второ качество човек, че не си жена, щом до 36 нямаш деца, че ако те остави друг няма да те погледне... все ужасни неща, докато се сринеш психически. Казвам ти го от опит. После ще си намери друга, ако вече не е, за да се доказва пред себе си колко е мъж. Послушай ме, махай се от него.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e986a58c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До 20


По какво си разбрала, че приятелят на авторката " има някакъв проблем с неговия материал, било то по наследство, или ако се е изследвал за някоя болест ", като при положение, че той НЕ иска и вероятно НЕ е направил спермограма?

" Така да отказва спермограма, работата не е читава. "- Това е пълна глупост. Има немалко мъже, които отказват спермограма, защото това е унизително за самите мъже. Най- унизително е, когато жена гинеколожка иска от лекуващата се жена, нейният приятел; / мъж да си направи спермограма ( такъв е и случаят с авторката). Това, че
има мъжете, които отказват да си направят спермограма ( и те са все пак хора и имат правото на свое мнение и избор), НЕ означава, че в тях е причината и че те не са здрави.

Не е убедително това, че щом приятелят на авторката ( и не само той, защото има и немалко мъже, които не искат спермограма) отказва да си направи спермограма, следователно той е виновен, че авторката не може да има дете.

Защото самата авторка споделя, че се е подлагала на какви ли не изследвания. Въпреки изследванията, тя не се е излекувала, а и тя споделя, че има повишение на даден хормон ( предполагам хормона тестостерон. Жените с висок тестостерон имат синдрома на поликистозните яйчници).

А авторката да не забравя това, че стресът, някои храни ( друг е въпросът качеството на храната), мръсният въздух ( някои казват, че и Чернобил е също причината) - също пречат на забременяването.


" Ще започне да ти внушава, че си второ качество човек, че не си жена, щом до 36 нямаш деца, че ако те остави друг няма да те погледне... все ужасни неща, докато се сринеш психически. Казвам ти го от опит. После ще си намери друга, ако вече не е, за да се доказва пред себе си колко е мъж. "

Каква преувеличена драма. Макар, че не всички мъже постъпват като твоя. Като чета мнението на авторката, по- скоро тя желае / мисли/ има намерение да го напуска, отклолкото той нея.

" Послушай ме, махай се от него. "

Ако авторката е решила това и те послуша, вече няма дилема. Дилемата е решена.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b173f48d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До №21
Да, имах проблем с единия хормон, но след правилните хапчета, вече всичко ми е в норма, а и си правих всички изследвания, за да докажа, че в мен няма причина. Човек, когато наистина иска дете, прави всичко възможно. В случая моя приятел не е направил нищо. Аз не казвам, че той има проблем, просто да проверим всички възможни причини, защо не се получава. Понякога проблема е минимален и с правилното лечение всичко се оправя. Но той казва, че дори и да има проблем и се наложи инвитро, няма да го направим. Просто стигам до извода, че той не иска дете, както казах вече и сексът се случва много рядко. В последно време само риболов му е в главата, може би не иска да поема големи отговорности...

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e986a58c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До авторката - 22

Пиша последно мое мнение ( коментар номер 21).


" Но той казва, че дори и да има проблем и се наложи инвитро, няма да го направим. "

Не мога да разбера какво искаш да кажеш с това изречение.

Че ти искаш да забременееш ин витро, а твоя приятел е против ин витрото ( за което е прав. Аз също съм против ин витро и изкуствените начини) и няма да направи спермограма и в този случай;

Или и той като теб иска ин витро, но той няма да се подложи на спермограма ( което пък някакси си противоречи - хем той иска ин витро, хем не иска да спермограма).

Много е объркващо, авторке.

Не знам какво повече да те посъветвам. Имаш си глава на раменете.

Моето скромно мнение е, че една двойка за два има дете/ деца трябва да изчака време.

Също така мисля ( не съм единствения човек, който смята така), че децата трябва да са плодове на ПОЛОВАТА сексуална, топла любов и секс между мъжа и жената, а не те да са изкуствено създадени в студени, хлади лабораторни условия.
Ин витрото НЕ е естествено. Ин витрото не може да бъде по - добър избор и начин от естествения начин за забременяване на дете / деца.

Няма нищо по- добро и по- хубава от това една жена да забременее естествено ( чрез секс) и да роди по естествен начин.

Ще те посъветвам и пожелая на теб да си имаш деца от мъжа, който ти желаеш / обичаш / изпитваш чувства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bc1a4db8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Моят съвет е да разкараш и двамата и да откриеш някой с който да си щастлива и да имате еднакви мечти и цели. И не ти е късно, моя колежка роди на 47 (аз съм на 20)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker