Пари и работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пари и работа
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1357 пъти
Здравейте, семейството ми ме натиска да работя една работа, която е високо заплатена, но здравето ти отива. Аз работя на старата работа и съм доволна, парите ми стигат. Въпросът е, че баща ми иска да напуска работа, защото му докарвала здравословни проблеми. Общо взето баба каза "трябва да имаш пари и за раздаване, след като родителите ти са ми платили обучението". На брат ми също му платиха обучението, но от него не искат пари. Той е безработен, само от време на време поправя коли. Изобщо не го натискат и да си търси работа, викат "той ще се оправи". Какво да правя- дали да си жертвам здравето и да работя, каквото не искам или пък да си остана на старата работа, където много ми харесва? Аз искам на старата работа. дДаже като трябват пари нар однините ми съм по-съгласна да започна и трета работа. Аз сега работя над ве места, едното е онлайн. моля, дайте ми съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: e512526c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да си благодарна нали че родителите ти са те отгледали обучили и т.н. обаче идва един момент в който виждаш ли какво става - работи че да ни гледаш, демек кат едно време преите деца за полето да работят. Защо са имали по 10-15 деца...баба ми са 9 деца от които 4 са мъртви още преди 20 годишна възраст. С стреса се свиква трябва само да си нагодиш менталноста да издържа не мога да го обесня толкова просто. Това че родителите са ти дали нещо не е казано да го връщаш. Те не са банка че и с лихва нали...Гледай си живота ако има нещо помагай ама не да те дърпа теб назад. Не давай да ти се качват на главата. Ти ако имаш дете ще му искаш ли пари като остарееш еи тей щото не ти се работи. Предполагам че не.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8fac982b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В никакъв случай не напускай работа, която харесваш. Спокойствието няма цена, а хубава работа, която да ти е приятна, се намира изключително рядко. Може би са свикнали ти да си по-добрата и изпълнителната от вас двамата с брат ти и сега те натискат да се грижиш за тях, докато той "ще се оправи. Не се поддавай на шантажиране, наистина ще си попилееш и нервите, и здравето. Откъде накъде ще ти се бъркат какво бива и не бива да работиш? Помагай с каквото можеш, но не се оставяй да те тормозят.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1fe8c0c85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На първо време излез на квартира!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2010ccbdf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом ти харесва стой. Не си длъжна на никой, все още са здрави, да работят.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 141dea3c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На баба ти много здраве, да си гледа работата! Остани си на тази работа. Бащата ти да си търси нова работа, преди да напусне.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1acae69f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Манталитета на българина - синчето да си живее, щерката да се гърчи и гледа всички. Жена ми е в същото положение. Брат ѝ получи 3 имота и от него никой нищо не иска и каквато и глупост да направи, няма проблеми, обаче жена ми само да откаже да си остави всичката работа и да ходи да напазарува на мама и да ѝ занесе на крак продуктите, понеже я мързи да си вдигне задника, от нея по-черна няма. Иначе за нашето дете 20 лв за подарък за рожден ден са много, но за синчето 3 имота и кола, без да си е мръднал гъза, са малко. Тегли им една майна като жена ми и не се занимавай с глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c9a6217687
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стой си на работата, която ти харесва и където се чувстваш добре. Никой няма да оцени, че ще направиш жертва и ще платиш със здравето си. Нито някой ще ти каже браво, нито ще ти благодари, нито ще те съжали като се разболееш. Не прави глупости. И спри да искаш акъл от баба си - тя живее в съвсем друго време и с други разбирания. Имаш си глава на раменете.
И се махни от вашите - там само ти се набива, какво си длъжна, все семейството ти те манипулира здраво и ти набива чувство за дълг - явно защото поддаваш. Като са на зор - нека натиснат брат ти да започне работа - не е нормално ти да работиш на 2 или 3 места, за да им помагаш, а той да си клати краката.

Впрочем, къде си ти самата в картинката? Все пак се очаква да имаш собствен живот и да създадеш собствено семейство, за което да се грижиш? Не оставяй да те притискат и изнудват емоционално - ти не си отглеждана, за да си им роб на стари години. Обмисли да се изнесеш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8fac982b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Коментарът на №6 ме подсети, че и при мен беше същото - майка ми гледаше родителите, работеше, гледаше мен, измъкна вуйчо ми от затвора, грижеше се и за него цял живот, какво ли не. Той пък беше вечно недоволен, страшно мързелив - "аз нЕма им работя на тия за 300 лева", чакаше на готово, получи апартамент в центъра, половината от друг, както и къща в Гърция. Всичко зад гърба на майка ми, тайно. Крадеше от пенсията на баба ми, крадеше бижута и т.н. Знаеше само да се налива с водка, да грандоманства колко е велик и цялото семейство да го дундуркат, докато не умря на 45 от алкохолизъм. Ах, клетото дете, милият ни синковец, цял живот бебето на мама... идиотска работа.

Имай всичко това предвид, не се оставяй да те използват особено за сметка на брат ти.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a76eb83cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щом работиш значи си пълнолетна.
Като пълнолетна родителите ти нямат право да ти забраняват каквото и да е било. Съвети естествено могат да ти дават, но насила да те карат да си сменяш работата, и то с риск за твоето здраве е много грешно.
Явно имаш токсични родители.
Както някой спомена по-горе- изнеси се на квартира. Можеш да я делиш с още хора и да си цепите наема и консумативите.
Ей това нещо на българския (или балканския) манталитет ми е много странно.
Да си длъжен на родителите си, едвали не да се жертваш за тях и да си пропиляваш собственият си живот и да им слугуваш, щото видиш ли, те са те издържали и образовали.
Не ме разбирайте погрешно. Обич, уважение, състрадание трябва да има, ама 3 поколения да живеят в една къща и всеки да ти дава акъли е грешно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3d63dbe991
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Не живея с тях, отделно живея. Но всеки път има разговори по телефона и рев, че не правя каквото те искат.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a9ce4592cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много ясно, че като имаш дете трябва да го храниш и да живее у вас и да поемеш другите разходи НЕ би трябвало да се коментира дори. Ако живееш с вашите е хубаво да се изнесеш колкото се може по-бързо, така няма да има повече проблеми, помисли и за друг град.
Относно работата дори и да не е добре за здравето не би била толкова лоша, ако я работиш примерно 1-2 години, но през това време събереш пари за по-добра работа или място за живеене. Ако живееш при родителите ти според мен трябва да даваш за къщата и храна 100-200лв. Животът е твой и трябва да правиш неща за които да не съжаляваш един ден, когато погледнеш назад.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker