Загубих жена си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Загубих жена си
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2759 пъти
Здравейте,
Накратко моята история е следната:
Имаме 20 годишен брак с жена ми, а сме заедно от 23 години. Аз съм на 43г. , а тя на 42. Имаме 2 деца на 18 и на 15г. Преди 10 години и изневерих и тя разбра. Изневярата се случи, защото тя охладня изведнъж. Започна да излиза постоянно с приятели и дори се премести да спи в стаята на децата. На въпроса ми „ Какво се случва? Друг ли има? „ ми отговаряше, че няма друг и просто иска малко свобода. От тогава не е минал и ден да не съжалявам, че изневерих на съпругата си. Чувствам огромна вина и срам. Както и да е в началото на Април ми заяви, че не издържа повече, че всичко между нас е свършило, да не я докосвам вече, да не я целувам и прегръщам. И това цялото нещо изведнъж след 10 години. А аз си мислех, че ми е простила. После ми измъкна още доводи. Как не съм помагал в къщи, не съм се грижил за децата, не съм показвал достатъчно любов. А истината е, че постоянно съм на работа за да ги издържам. По децата има много разходи. Отделно и тя дълги години беше без работа, за да се грижи за децата. Аз през цялото време работех, опъвах каиша. Направих ремонт на апартамента в който живеехме(той и е от родителите) плащах сметките, осигурявах пари за всички разходи. И накрая Септември ми заяви искам да се разведем. Склоних я първоначално да се разделим, да поживеем известно време, да преценим. Но тя май твърдо го е решила. Изнесох се на квартира и сега по цяла нощ рева като малко дете. Липсва ми ужасно много. Липсват ми и децата. Не знам какво да правя. Толкова зле се чувствам, че нито ми се излиза, нито ми се прави нещо. Едвам ставам от леглото да отида на работа. Бях мъж като скала 85кг. Сега съм 68. Не мога да спя, не ми се яде и като си затворя очите и виждам само нея. Изживявам го много трудно, очите ми са насълзени постоянно, не виждам смисъл в нищо. Не искам да я губя, но тя едва ли ще поиска да си дадем отнов шанс.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 943e6de608
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задължително посети психолог

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e2688cb7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не страдай толкова...Тя е виновна!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 624b4cd727
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   След 10 г.... Малко съмнително, ако не си грешил толкова време, да не да си е намерила тъпкач, на там бият нещата
Иначе гадно е да, след развод ти е кофти, но минава

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e7e14e5fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Я се стегни! Аман от ревящи мъже тука! И да цивриш, няма да я върнеш ! Спретни си един хубав развод по Български - с доказване на принос. По време на делото ще чуеш от нея такива неща за себе си, че ще разбереш колко е глупаво да тъжиш по човек , който те е отписал от години, но не е имал проблем да ползва всички удобства на сигурния брак. Вярвай ми, това ще те мотивира достатъчно да продължиш живота си. Децата са големи, а ти не си стар, просто продължи напред! Няма да се учудя, и ако се окаже , че тя е решила да ти върне изневярата и е развила дългогодишна връзка.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1453405e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ами очевидно не ти е простила. Изчакала е децата да поотраснат, да й помагаш финансово през това време, а не да ги оставя без баща заради глупавата ти постъпка. Като е видяла обаче през годините, че не се стараеш да си поправиш грешката (работата не е оправдание) и не й обръщаш подобаващо внимание, пък не си помагал в къщи и не си се занимавал с децата, е решила, че няма смисъл да поддържа тази лъжа, в която живеете. Дано пък и ти да й липсваш и да си промени мнението. Ако не-ще ти се наложи да свикнеш с положението, колкото ро-бързо, толкова по-добре. Оправданието, че е охладняла и затова си й изневерил е най-тъпото нещо. Ако е охладняла, то ако я обичаш ще я "стоплиш" пак, а не да търчиш след чуждите пачаври (жена, която се хваща с женен мъж с деца е точно такава). Очевидно е , че тя е осъзнала що за човек си с тези непрекъснати оправдания. Та така, честа ситуация. Мачкате жените, които ви раждат деца, перат ви, готвят ви и т.н., с които сте сключили брак и сте си дали обещания, а пък после като ви изритат когато се осъзнаят. Получил си това, което заслужаваш, просто 10г. по-късно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 319374f6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За мен пржблемът е че, подобно на много семейства прекаленотото обгрижване на децата, загърбване на партньора и отношенията. Масовият модел някой да спи при децата или те при родителите. Другото което е, стоенето вкъщи. Затова дори и 2 часа, жената трябва да е активна.По повод изневярата, разбирам те. Ежедневието ви е налегнало, една жена само с децата вкъщи. Изневярата не е повод за раздяла. Повод за преосмисляне на връзката. За съжаление при такива случай емоционалността надделява. Мисля, че имате 2 варианта. Семеен консултант. Гледах една история на Ани Владимирова автори вариант, стегни се, уважавай ги и върви напред. Търси си нов път и партньорка. Загърби миналото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ba902d515c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Пич, жена ти отдавна си ива друг, в това съмнение няма. Отдавна с брака ни е свършено. Гледай напред.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 090d65910c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намерила си е тъпкач, спираш да плащаш, те децата са големи
Сядаш и казваш на децата, че вече не сте семейство , всеки да се оправя. Кажи им истината, че майка им си има друг мъж.
И ще им помагаш, когато имаш възможност.
От тук нататък спираш изцяло връската с жена си, мой набор си също с две деца , ако жена ми заяви такова нещо , до месец ще направя годеж с друга, а бе как може да плачеш за такава жена, щом не те иска, намираш друга, която ще те желае!!!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 015172f629
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Темата доказва поговорката - "гъз глава затрива"!? За 10 минути кеф, цял живот мъка, струва ли си? Когато жените изневеряват си мислят, че това е нормално, защото мъжът им не ги задоволявал, а когато мъж потърси нещо за душата, бива разпънат на кръст. Уж прощават жените, но вътрешно са готови да унищожат провинилият се мъж. Жените не прощават, по добре автора да си гледа децата както до сега, а те сами ще оценят родителите си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4704ed0b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Радвай се, сега си свободен, сега ще усетиш истинския живот.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9a042400cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Пич не се притеснявай - аз съм на 26 и още нямам ни жена ни деца
Нали се бориш и за децата най вече, едното е на 18 другото на 15 След 1 година децата ти ще почнат също работа за да завършат училище- бори се и за тях

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d483b6593b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   На сила хубост не става, децата ти са вече големи, защо се самотормозиш, тя ако искаше да е с тебе отново, щеше да ти прости и да те прибере. Явно е нямала чувства още отначало, не си усещал топлина й, и затова лесно си залитнал. Никого не обвинявам, но лицемерните съжителства винаги водят до изневери. Само истинските, откровените любови са трайни. Не съжалявай толкова, жени много, може да е било за добро, споко, още си млад, ще си намериш друга!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b56eea480f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Това, че ти си забравил не означава, че тя е. Съвсем подкрепям жената! Ако тя ти беше изневерявала щеше ли да забавиш, не, и ти щеше да постъпиш по същия начин. Това не се забравя и след колкото и да е години-предателство! Защо се е държала толкова хладно, не знам, може би е била в депресия, възможно е и тя да ти е изневерила и ако е - добре, ако не е... заслужил си си сегашното положение! Вероятно и тя не е спала, не е яла, не се е чувствала добре както теб сега. А за апартамента.. гадно е, но пък в крайна сметка той остава за децата ти, така че...
Като съвет, не досаждай излишно и се стегни, дръж се на положение и не ѝ показвай колко си зле, опитай да поговорите, но най-добре не ѝ се моли, ако ти каже, че е заради тази изневяра от преди време - покажи ѝ, че наистина съжаляваш. Би било добре да бъде с друг, само тогава ще може реално да ти прости и да започнете на чисто.
Вероятно има и друго, щом ти е казала, че не издържа, помисли как си се държал, показал ли си, че съжаляваш или си я винил за постъпката си. Това, че някой се държи хладно не е повод да направиш непоправима грешка! Успех и дано си си взел поука, не забравяй, че при проблем във връзката, абсолютно винаги и двамата имат вина!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9bc7414dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   При мен си случи същото, дори без да съм изневерявал. Приеми го като факт и това е. Никога няма да ни мине болката по загубената любов и липсата на децата. Нали знаеш една жена тръгнели е като ръждата, не можеш да я спреш. Често си мисля как се гушкаше като котенце, а след 11 години не ме докосвай и т. н. Без да сме имали огромни проблеми, се намериха оправдания от сорта на това, че не съм могъл да ремонтирам нищо, не сме излизали достатъчно и още. Много се разглезиха жените, бившата също си мислеше да си търси нова любов, но запомнете добре жена с дете само ще бъде използвана, никога няма да бъде уважавана и обичана, както от бащата на децата си!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3bdc049445
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Стегни се и се дръж като мъж, не като женка. Приеми истината - това е край на брака ти. Разведете се като цивилизовани хора, без просташки изпълнения и сеири за съседи и познати. Поне децата ви да не се срамуват от вас. № 10 хубаво те съветва да черниш жена си пред децата, ама готов ли си да им кажеш и ти какви си ги правил с чужда жена, тоест, че и баща им не е нещо по-различно? Дръжте се като разумни хора поне пред тях.
Иначе от рев и чоплене на рани полза няма. Можел си да намериш път към жена си, да ѝ покажеш любов и внимание, дори с едно цвете, дребен подарък, вечеря на свещи, едно любовно писмо, което да намери в чантата си... Предпочел си вместо да се пребориш за нейната любов, да го направиш за друга. Е, реши ли ти изневярата семейните проблеми? Не, създаде ти още. Сега е късно, счупеното и залепено, пак си остава счупено. По-добре да беше играл честно тогава, вместо да мишкуваш. Всъщност бракът ти де факто е приключил в момента, в който си тръгнал с другата, сега ще го прекратите юридически. И вече спокойно като свободен мъж можеш да ходиш с която си искаш.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 839bad9093
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И двамата сте допуснали грешки, не се обвинявай само ти! Нейна грешка е, че те е оставила без внимание и любов, не е спала при теб, малко или много в една изневяра и двамата имат вина. Ако наистина мислиш, че не можеш да я забравиш и да продължиш напред, опитвай всякакви варианти. Познаваш си я, знаеш какво обича, 23 години сте били заедно, напомни й за момента, в който сте се влюбили! Всеки допуска грешки, щом е било само веднъж би трябвало да те разбере, със сигурност и тя не е била винаги безгрешна.
Ако ли не, трябва да продължиш напред, колкото и да е тежко и гадно, времето наистина лекува. Ще виждаш децата си, но ако тя е наистина по-добре без теб, трябва да я оставиш и да продължиш напред. Успех!

Ж, 21г

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f40c427c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

19.   Не знам дали още следиш темата, но ще се включа. Стана ми навик да пиша под теми на жени, които искат да напускат мъжете си, ама от мъжка солидарност искам да ти дам някакви съвети.
Да знаеш, че съм доста по-малък, но няма да казвам на колко.
Първо, вземи се стегни и вземи в ръце човек. Колкото повече мислиш за това и за нея, толкова повече живееш в миналото. Хората, които живеят в миналото остаряват толкова бързо, че в един момент целият им живот е минал без да го усетят. Затова се стегни, на 40 и косур години си.
Второ, на мен лично ми е дооооста съмнително, че заради една изневеря преди 10 години жена ти сега те напуска. Ти откъде си
толкова сигурен, че откакто сте заедно тя не ти е изневерила нито веднъж? Как можеш да бъдеш сигурен в това нещо? Може и да не ти е простила, но далеч не е това причината гаранция ти давам.
Какво да ти кажа, така действат връзките по принцип, независимо има ли изневеря или няма. Жената си намира сигурност, докато е млада, но минат ли 10-15 години я удря отново хормона и иска разнообразие, иска да се чука с други мъже. Естествено това няма да го чуеш в пряк текст, но това е част от истината.
Ти не си направил абсолютно нищо нередно и в това е най-големия парадокс. За да оправдае мислите, които я измъчват или това, че иска да зареже семейството си, започва да те обвинява и да те кара да си мисли, че заради теб семейството ви се разпада. Само помисли колко неща си направил за тях и какво тя е направила и пак помисли дали не те манипулира. На жена вяра няма, ако ще да се скъса да ти се врича във вярност.
Скъсал си си задника от работа за децата, за апартамент, за нея, но жените са егоисти. Тя не знае какво иска, но го иска тук и сега, нали го знаеш този лаф.
Вместо да ревеш обърни рязко плочата и и покажи лице, което никога не е виждала в теб. Стани супер студен към нея, събери децата и нея на едно място, на вечеря примерно и пред нея им обясня цялата ситуация. Без да скандали, без упреци към майката, просто им обясни, че вече няма да сте семейство и ще им помагаш, но вие приключвате. А нея даже не я поглеждай, ако не обсъждате нещо.
Към нея се дръж супер студено и си поделете всичко, което имате да поделята, но след това забравяш за нея. И не за друго, а защото ще видиш как ще почне да те търси постоянно.
За децата не знам какво се притесняваш. Разбирам да са малки да искаш попечителство, ама те са пълнолетни вече почти, така че сами решават къде и с кого искат да са.
Това е решението, спираш всякакви издръжки и помощи към нея, всякакви разговори и подобни глупости. Щом иска да живее сама, да живее сама, но това е невъзможно, защото жените не са устроени така. Ако няма мъж до себе си ще те потърси и ще тича при теб като кученце. Само ако се налага и само по работа, всичко останало да върши сама, което я засяга пряко нея.
Щом не иска да е с теб, забравя и за всичко, което ти можеш да и дадеш. А ти си млад, какво ревеш. Девойките на 20 си умират да ги чукат мъже на твоите години и такъв секс ще видиш, че ще се чудиш какво си правил всичките тея години.
Абе каквото и да си говорим, бракът е пълна измислица. Просто съсипва мъжа. А тея театри, че тя не издържала вече да си ги разиграва, колкото иска. Просто иска да я чука друг, ако вече не я.
Чета коментара на номер 16 е все едно си обяснил връзката на майка ми и баща ми. Аз съм второ дете и съм се родил точно едва ли не, за да скрепя брака да не се разпадне. И цял живот гледам скандали и същите упреци.
Бракът е пълна тъпотия, аз затова съм решил изобщо да не се занимавам с подобни глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 06530cc2d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   Номер 19 много точен и стойностен коментар !

От номер 10.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d37d4a6d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Здравейте.
Аз съм Автора. Искам да Ви благодаря за всички коментари. Съжалявам , че чак сега пиша, но просто не бях в сътояние по-рано.
Изминаха три месеца от нашата раздяла. И нещата май показват, че ще е окончателна. Тя се промени драстично. Стана толкова студена, че не мога да я позная. Т.е. държи се така както аз би трябвало да се държа, все едно е чела коментарите тук. Направих множество опити да оправя нещата, но нищо не се получава. Сега съм раредил контактите до минимум. Не съм спрял обаче парите(просто не ми дава сърце да го направя). Но вече е крайно време да го направя. Лошото е, че и децата се промениха. Има случаи когато не ми вдигат телефона, не искат много, много да се виждаме, а когато говорим или се видим е доста тегаво. Но те все пак са деца не трябва да им се сърдя, защото най-вероятно и на тях им е тежко. Посетих психолог, но не ми помогна особенно. Каза ми, че имам депресия, състоянито ми било нормално за след раздяла и реших, че трябва сам да се справя с тази депресия. Почнах да тренирам, чета книги, пробвах и да излизам, но още не ми се получава. Излизанията ще оставя за по-късен етап. Обще взето съм се пуснал по течението в момента. Почнах да се храня що годе нормално. Още мисля за нея обаче. Липсва ми. И децата ми липсват. Но това е живота в крайна сметка. Аз съм си виновен и сега ще трябва да си понеса последствията. Поздрави и още веднъж благодаря за коментарите. След време ще пиша пак.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8c17bd717f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Сега разбираш как се е чувствала съпругата ти, когато ти си й изневерил. Не е лесно, нали! Ама друго е, когато си го изпитал на собствената си глава!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: aede6642cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравей,
Аз съм на 35, разделени сме от година и половина, детето е под 10г.
При мен също е студена и все едно не е тя, не иска нищо с мен, не съм й изневерявал, бил, не съм пияница, не играя хазарт, държал съм се добре с нея.
На мен ми трябваше една година да се отърся от раздялата, още ме боли, но доста по-малко. Един съвет: наистина клин-клин избива. Намери си жена дори само за забавление, ще видиш как ще те разсее, аз не съм особено контактен и си намерих от онлайн приложения за запознаства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 79487850ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   До всички онези, които обвиняват автора. Щях да съм съгласен с вас, ако не си беше траяла 10 години жената, а бе решила да прекрати брака си на момента. Но тя е предпочела да има 10 години домашен майстор, провайдър за децата и каквото се сетите още. Нали се сещате, че тези 10 години е имало почивки, екскурзии, ваканции на които е ходила и тя, тези деца са получавали грижа и подкрепа от този баща. Сега изведнъж се сетила Мара да се побара! Като чета Автора, и децата е настроила успешно вече, вероятно с най-старата женска техника на омъжената жена - колко е дала от себе си и не е получила... Двулично и използваческо си е отвсякъде...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9c1606e1b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Авторе, аз ще изкажа едно малко по-различно мнение, но и ти самият си усетил още в началото какво става. Жена ти е започнала да ти изневерява много преди ти изобщо да си помислиш да го направиш. Ти си бил просто перфектният съпруг, който се скъсва от работа, докато тя си почива и се оглежда за любовници. Изневяра ти пък й е дошла като печалба от тотото. Дал си й оправдание да си прави каквото иска с теб, играейки ролята на жертва. Много жени търсят точно такива мъже - работливи, всеотдайни и кротки, за да могат после спокойно да си разиграват коня. Мъже също има такива де, съвсем не е запазена марка на жените. Гадно е това, което ти се е случило, но пък има и положителна страна. Отървал си се млад. Много хора цял живот не се усещат или пък го таят в себе си и това ги разяжда отвътре. На 43 съвсем спокойно можеш да започнеш отначало. Потърси си нова жена, грижи се за децата си и толкова. След някой друг месец съвсем ще се успокоиш и всичко ще започне да се нарежда. Сведи контактите с бившата си до минимум, даже най-добре изобщо да ги няма.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker