150лв. за един месец ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

150лв. за един месец ?
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1724 пъти
Здравейте, останах без работа и с 150лв. с които ми се налага да живея до средата на Ноември някъде. Моля за съвети за меню за цял месец с бюджет 150лв.
Искам да уточня, че не разполагам с печка, котлон, микровълнова и т.н. Само хладилник.
Мъж съм

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4450641f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом нямаш печка значи остава вариант да си купиш хляб с масло, някакъв колбас... Наблегни на въглехидратите за да те държат сит по-дълго време.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3a252487c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз се налага да карам с толкова в момента и знам как се чувстваш. На мен ми се налага, защото в момента нямам право да работя, но ако ти можеш да работиш направи го.
С толкова пари ще трябва да минеш на по проста диета за известно време. Като ти препоръчвам да наблягаш на храни с висока хранителна стойност.
Яйцето е такава храна, евтино е и съдържа почти всички аминокиселини, които са необходими на тялото. По 2-3 яйца трябва да ядеш всеки ден за да може тялото ти да е захранено с протеин. От там нататък: Картофи, Ориз, Жито, Зеле с моркови, Пилешко, поне веднъж в седмицата Риба. Стреми се да се храниш с евтини, полезни храни.
Друг съвет, който мога да ти дам е си разпределиш парите на дни. 150 : 30 е 5 лева на ден. 5 лв, това ти е бюджета, който не трябва да надвишаваш. Трудно е, но не е невъзможно. Има хора в бедните страни, които живеят и с по-малко. Все пак се постарай възможно най-бързо да повишиш бюджета си и да започнеш работа, защото липсата на пари води до депресия и деградация. При мен вече се случва, чувствам се много зле и нямам търпение да имам право да работя.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cd0131eb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей. Кофти ситуация. 150лв. значи 5лв. на ден. За готова храна дума не може и да става. Лошо е, че нямаш готварски уреди, тогава щеше да имаш много повече опции. Но каквото - такова.

Това, което ми хрумва, е хляб и нещо за мазане - лютеница, пастет, крема сирене. Един хляб и едно бурканче трябва да ти стигнат за два дена примерно. Можеш да разнообразиш с някакъв колбас, кашкавал или сирене, но това са по-скъпи неща, и вероятно няма да можеш да си позволиш за всеки ден. Също можеш да добавиш и по някой плод/зеленчук и примерно маслинки. Вземи си шарена сол за подправка.

Всичко е въпрос на сметки. Направи списък, отиди в магазина, прегледай цените, планирай си менюто и пресметни. На място ще ти дойдат и други идеи. Не смятай на ден, а на седмица примерно. Ясно е, че ще се целиш в по-евтините марки и евентуално промоции, няма как. Поне време ще имаш да пообиколиш магазините и да си избереш най-изгодното. Няма да ти е най-прекрасното меню, но можеш да изкараш прилично.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3e6db7fe95
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За храна ако са само - стигат. Яко овесени ядки, в които слагаш някакви плодове (сега и по улиците има ябълки и някоя джанка) и ядки (тиквени семки, ленено, слънчоглед). Килото е 2 лева и стига почти за седмица. Само накисваш с вода и малко кисело мляко и след минимум 8 часа ядеш.

Зелева салата и моркови с повечко мазнина. Почти без пари, но на корема няма да му е супер.

Извара с мазнина. Килото е по 2 лева, засища и е вкусно. Ако само това ядеш ще отиде минимум половин кило на ден.

Само с това покриваш и то качествено белтъци, мазнини и въглехидрати. Даже ще ти останат поне 20-30 лв.

В никакъв случай не се лъжи по колбаси - излизат скъпо и са вредни. Трябват ти и някакви плодове/зеленчуци - от пазара най-евтиното или преоценени от супера. Сега може да се намери грозде за по 80 ст. или чушки по 50 ст. И гледай плодните дръвчета.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c5fe9eb41c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Овесени ядки няколко пакета - евтини са, полезни са и засищат задълго, можеш да ги накисваш в гореща вода и да ги ядеш на корем - става и в гореща вода от чешмата, но трябва да престояват малко повече. Ябълки - траят дълго, а ще имаш нужда и от нещо свежо. 60-90 яйца (2-3 картона от по 30 бр) - остават най-евтиния достъпен източник на качествен протеин. Можеш да ги приготвяш и върху хартия върху опакото на ютията (има клипчета с изобретателни студенти), ако няма начин да загрееш вода да ги свариш. Някои пият яйцата и сурови, но не е за всеки. Ако имаш възможност да вариш нещо във вода, можеш да включиш и ориз, ако не - овесът ще свърши работа. Извара насипна от млечните магазини - също е доста евтина и ще стигне за повече време. За салата - зеле, евтино полезно и една зелка стига за бая време. Олио, оцет и сол ще ти трябват, ако нямаш вкъщи. Кисело мляко - пасва добре с овесените ядки, можеш да вземеш и 2 бурканчета сладко и да разбъркваш по лъжица или директно с накиснатите и изцедени овесените ядки за да са вкусни, или с млякото и ядките.

Кажи все пак имаш ли начин да завираш вода в някакъв съд - ще мислим варианти.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fed2ee14ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Кажи речи това са 90 хранения... много трудна задача без средстово за готвене.

Освен по 1 хляб и 3 кренвирша на ден.
Освен ако нямаш зимнина.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d76a1744e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хляб и пастет, студентски стол (ако си в София).

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 766b6efbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вземи си макарони или спагети и си ги вари навън на открит огън. Много са калорични и вкусни.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6c0b5bdb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Под наем ли живееш или в собствено жилище? Тия 150 лв чисто ли са ти останали за храна или от тях трябва да плащаш и ток, вода и прочие? Тази информация ще ми помогне да ти дам предложения. Аз се готвя за живот след края на цивилизацията в сегашния и вид.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 66e7bfc8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съжалявам, че си в тази ситуация. Все пак помисли дали да не искаш пари на заем от някой роднина или познат, хората ще ти влязат в положението. А конкретно на въпроса ти - най-евтино и засищащо е хляб с маргарин. Картофите също са мн засищащи, нямаш ли някоя приятелка с печка? Не знам какво да те посъветвам, ако си далече от града пробвай да си запалиш огън и да си сготвиш картофите. Аз съм пробвала да ям само хляб със сладко като бях останала в чужбина без пари като студентка и някъде на втората седмица бях вече обезумяла от глад, защото като ядеш само едно и също, то спира да те засища. В големите градове като София има приюти за бездомници, където съм чула, че дават безплатна храна на нуждаещи се. Може и там да пробваш. Къде се намираш?

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5790df50da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Току що погледнах в OLX - можеш да си намериш туристическа газова бутилка за 15 лв. на старо. Тази инвестиция ще те спаси. Оттук нататък нямаш проблеми - варен ориз, боб, леща, яйца, постно зеле, сарми, картофи във всякакви варианти, супи, панирани чушки, палачинки, мекици, миш-маш. Сега зеленчуците са евтини и има всичко. С 5 лв. на ден ще имаш дори богато меню. Например:
Закуска: две варени яйца и парче сирене
Обяд: супа от леща и тиквички с ориз
Вечеря: салата и картофена яхния

Закуска: пържени филийки
Обяд: постно зеле
Вечеря: чушки бюрек и пържени картофи

Като си заредиш хладилника и с кисело мляко - по едно за всеки ден, получаваш едно напълно здравословно меню.

Ще се справиш. Майка ми живее с 300 лв. пенсия, с която трябва да покрива всичко, пък не е умряла от глад.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker