Майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1990 пъти
Здравейте, пише момче на 21 години. С приятелката ми сме от 1 година заедно през която майка ми не ни остави намира и се опиваше да ни раздели. Всичко се започна когато тя разбра, че имам приятелка и ги запознах. Майка ми не спря с въпросите какво е искала от мен, бременна ли е, че съм я довел в нас и такива. След това започна да ми звънни и да ми държи сметка с кого съм, къде съм, няма ли да се прибирам и говорим за 16 часа следобяд. При това ако кажа, че съм с приятелката ми се почва защо съм с нея и я обижда при това. Приятелката ми е нормално възпитано момиче учим заедно когато я запознах с майка ми нищо лошо не и е казала дори не разбрах, че майка ми не я харесва в първия момент. Майка ми не работи и никога не е работила, когато съм в нас винаги се караме, никога не е доволна от мен. Баща ми работи в чужбина за да ни издържа и донякъде да избяга от нея. Понеже работя не мога да се виждам с приятелката ми често, но заради майка ми вече се виждаме един път в седмицата за по 2-3 часа. Винаги ми намира работа вкъщи и нямам време дори да си почина. Не мога да доведа приятелката си в нас заради майка ми, а пък като свърша работа веднага трябва да се прибера. Веднъж дори ми заяви, че ще направи всичко за да ни раздели и приятелката ми да внимавала защото майка ми имала връзки. Когато веднъж я доведох за да прекараме рождения и ден заедно и да почерпи, майка ми направи огромен скандал каза ми да черпи и да си ходила. Непрекъснато ми казва, че от мен нищо не става, а когато аз и кажа нещо тя започва да реве и се обажда на баща ми за да го настрои срещу мен. Не искам да се разделям с приятелката си, обичам я, но не искам и да разваля отношенията ми с баща ми заради майка ми.

Моля, за съвет какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 05ecdb6f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти да почва работа, че седенето вкъщи и се отразява зле. А ти бягай, защото която и да доведеш все още е лоша. Съсипва те! Сложи граница. Баща ти се съсипва в чужбина, а тя какво?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1b05159c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом бачкаш изнасяй се и кажи на баща ти че имаш същия проблем като него и че няма позволиш това

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fc54d1befa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ако имах толкова безхарактерен приятел като теб, да съм ти била шута отдавна. "Ами аз я обичам ама не искам да се карам с тате". На 21 години да позволяваш някой да ти държи сметка, нямам думи. Съветът ми към теб е да си изградиш характер, който по възможност да не наподобява пълно мекотело.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f5d8459184
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Проблема ти е в теб самия, майка ти си е такава каквато е, и няма да я промениш. Ти си този дето води момичето при нея, като сам си знаеш каква е, сам продължаваш да се пънеш да я водиш у майка си. Не искаш и се правиш, че не можеш да откажеш на майка си да се прибираш веднага след работа, сам по телефона се обясняваш къде си и с кой си, а можеш просто да й казваш "добре съм, навън съм, надявам се да се прибера към полунощ" примерно.
А главния ти проблем е че си мислиш, че имаш лични отношения с баща си, а всъщност си се оставил майка ти да ви е посредник и да накланя везната според нейните разбирания. Защо да не можеш да говориш с баща си в личен разговор, защо се налага все тя да му обяснява как си и за какво ти е ядосана и да изкривява фактите.
Баща ти все някога се прибира за няколко дни, излез насаме с него, кажи му, почерпи от дългогодишния му опит за спарявяне с майка ти, кажи му че я обичаш, но не знаеш как да постъпваш в ситуациите, които си изброил. Като един съвет от мен не я нападай пред баща си дали тя работи или не, дали готви или не, дали шета или не, си е тяхна семейна работа, ти си вече на 21г и си отдлен от семейството индивид и не е твоя работа дали баща ти желае да я издържа.
Разбира се, докато баща ти се прибере можеш да опиташ и да говориш с нея какви са нейните изисквания към теб, какви са нейните страхове свързани с любовните ти възки, но те съветвам разговора да е на неутрална територия наоколо да има малко хора за да не можете да се обиждате и да си крещите. И най важното за да те изслуша първо й кажи нещо хубаво за самата нея, "мамо обичам те и съм ти благодарен за.... но... ". Добре е да се опиташ да разбереш дали не харесва точно приятелката ти, какво точно не й харесва или просто я е страх да не си провалиш живота заради жена и ако днес някоя забременее от теб да загърбиш всичко и да останеш с незавършено образование и т. н. Кажи й че си голям и достатъчно умен сам да правиш планове за живота си и разбира се ако се провалиш в нещо ще се надяваш на нейната помощ. Можеш да й предложиш всяка седмица да ти изброява или написва на листче, какво има да й помагаш в къщи и ти сам да решаваш кога да отделиш време да свършваш работата, такива неща.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a728c1e906
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може би майка ти е проектирала мъжа на живота си върху теб и я е страх да не го изгуби, страх я е за себе си да не остане сама и непотребна. Не е че не харесва момичето, може дори да я намира за доста добра и затова да се страхува още повече.
Знам че докато учиш е трудно, но може да потърсиш квартира дори и да е стая от жилище с други хора ще имаш много повече лично пространство.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a9c7aff1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Майката ти е егоистична, токсична изперкала кукувица. Бягай надалеч. Със сигурност трябва да се изнесеш. Тя няма да те остави да имаш нормална връзка, камо ли твое семейство и твой живот. Има много такива случаи. Мъже и жени на по 50 години, женени за мама, отвратително е...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e5c70ca10e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 21 си, работиш, имаш си приятелка... Защо още живееш при майка си? Изнеси се на квартира и ще ти е много по-спокойно. От личен опит ти казвам, че и в най-долната едностайна дупка ще си много по-щастлив, отколкото в семейна къща с токсични роднини, каквато е майка ти. Баща ти много добре знае каква е и затова си е бил камшика. Колкото и да му се оплаква, колкото и да се прави той, много добре знае защо е в чужбина и ти по никакъв начин не си длъжен да го отменяш, обръщайки внимание на майка си 24/7 или вършейки мъжката работа у вас. В крайна сметка за това си има майстори, плащаш им и те я вършат. Ако не стигат парите, и принцесата може да работи.
Майка ти е не само паразит, който никога не е работил, но е и пълен егоист, който иска да те върже цял живот до гъза си. За нея обратно на всяка логика, че родителите искат да виждат децата си щастливи, най-добре да си сам цял живот. На нея не й пука, че когато нея вече я няма, ти ще си сам като куче и ще съжаляваш, че си я оставил да прогони всяка жена от живота ти. Да, тя прави точно това със сцените, които разиграва, както и като те занимава умишлено с глупости и ти измисля работа само и само да не се виждаш с приятелката си. Гарантирам ти, че ще бъде така с всяка, която и доведеш (всъщност даже не знам защо й ги водиш? !? ) и рано или късно ще те зарязват защото не можеш да кажеш НЕ на мама.
Най-добре е да се изнесеш, но това няма да ти помогне напълно. Тя пак може да си идва неканена у вас (освен ако не скриеш къде отиваш) и пак ще ти звъни, за да те занимава. Затова рано или късно, ако не искаш да останеш сам, трябва да се научиш да й налагаш граници - не вдигаш, когато не е удобно, не се прибираш да й вършиш работа, когато имаш нещо по-важно като среща с приятелката или просто не искаш. Проумей, че ти не си й длъжен по никакъв начин. На 21 живееш твоя живот, по твоя си начин, с твоите приоритети, мисли и чувства. Също така, не допускай да обижда приятелката ти. Ако посмее, кресваш й и илизаш на секундата без да търпиш подобно неуважително поведение. Относно баща ти, честно казано, не би ми пукало в какви отношения съм с него, ако той е избягал и вместо да ме разбере и подкрепи, се прави на луд и се опитва да ми пробута жена, която той си е избрал и която самият той не може да търпи. Това с баща ти за мен е оправдание. Много добре знаеш какво трябва да направиш и ако не го направиш ще съжаляваш. Имам познат, на който жена му живее в чужбина с децата му, защото той не може да се опълчи на мама и да й каже да спре да обижда жена му.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5374a44dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Майка ти е откачила от постоянното стоене вкъщи през тези години. Изнеси се, сам или с приятелката ти, ще не ще - да свиква! Не си на 15, а си голям мъж и можеш да взимаш собствени решения

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bc3225aa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблема не е в момичето, оставиш ли я, ясно ще покажеш на майка ти, че още си нейнито момченце и тези и номера минават. Ще оставиш момичето, но няма да си цял живот сам нали? Ще доведеш друго момиче, хоп същата история ще се разиграе пак. Най-вероятно въприса с изнасянето още е труден, защото финансово е трудно, но и ще срещнеш гнева на майка ти.
Затова като мъж се опитвай ти да се налагш на нея, а не тя на теб, така хем ще и покажеш, че манипулацията и няма да мине, хем ще си спестиш от драми и сцени като решиш да се изнесеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0273ed7eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От Автора

Относно върпоса с това да се изнеса, приятелката ми предложи да си поделим наема, но причината поради която още не съм се решил е, че не искам да си развалям отношенията със семейството ми поне и с баща ми и сестра ми. От доста време говоря с майка ми да променим нещо и какъв е проблема, но без резултат. Родителите ми смятат, че нищо няма да стане от мен, въпреки че работя и уча, взимам си всички изпити дори ходих на бригада. Говорил съм и с баща ми, но той се влияе доста от нейното мнение, съгласен е да се преместя ако мога да се оправя, но трябва да се разбера с майка ми първо. Майка ми не ми казва какво не харесва в нея май по-скоро не иска да имам никаква приятелка. Като бях малък и казах, че заради нея искам да умра защото тя винаги ми правеше скандали дори пред приятелката ми каза, че не съм мъж и ми намираше кусури. Веднъж тръгнах да си стягам багажа и тя се разрева, че не съм я обичал, а тя била направила всичко за мен след което се обади на баща ми и пак аз виновен за всичко.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 185092f788
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На 21 не ти трябва разрешение от мама, за да се изнесеш. Това е нещо нормално, не означава, че не в обичаш.. Това, че не приема, че си мъж и имаш право на собствен живот си е неин проблем и ужасна проява на родителски егоизъм. Няма да срещнеш разбиране колкото и да говориш с нея. Тя много добре знае, че не е права и че не е редно да ти съсипва връзките, но не й пука за теб, защото е егоист. Изнеси се без да искаш разрешение. Ще съжашяваш, ако не го направиш. И още нещо. Що за човек иска одобрение от хора, които го обиждат? Ти изобщо щастлив ли си, когато си комунилираш с тях? Какво ти носи това? Искаш да си в добри отношения с тях или така трябва, навеждаш глава и търпиш? Щастлив ли си с майка си? Би ли жертвал всички връзки с жени, за да е тя щастлива и да не ти плаче, че не я обичаш? Готов ли си да бъдеш сам, да не създаваш семейство и да нямаш деца, за да е тя щастлива? Мислиш ли, че не е нормално човек, навършил 18, да се изнесе?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f5d8459184
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не се разбира какви отношения те е страх да не развалиш. Нелогично е сестра ти да ти се сърди, че ще живееш с приятелката си, а както баща ти ти е казал ако можеш да се справяш, изнасяй се. Та ако се изнесеш кое по точно ще развали отношенията ти със сестра ти или с баща ти? Въпросът е риторичен, на всички е ясно, че те е страх от стопиране на издръжката от родителите ти.
Мисля че все още се чувстваш доста зависисм от семейството си, виждаш че няма да се справиш сам с разходите си и затова те е страх. Най вероятно тате плаща семестрите, мама готви, плащат тока и водата, осигуряват ти безплатен покрив, а ти работиш за някъкви дребни колкото да си покриеш кафетата и телефонната сметка. То хубаво викаш работя, ама и онзи дето работи по 8-10 часа на седмица за 200-300 лева месечно и той твърди че работи, нали?
Разбери че всичко което ти се случва сам си го причиняваш, казала била пред приятелката ти, че не си мъж и ти намирала кусури, ами кой заведе приятелката ти при нея? Кой ги среща двете че да могат да комуникират?
За мен ти нямаш никакви отношения с баща си, че да ги разваляш, ти имаш отношения с посредника му /майка си/ която те свързва с баща ти, по нейно усмотрение. Тя описва ситуациите на баща ти, а ти оставаш зависим от това какво ще му каже тя. Той работи в чужбина и праща пари на нея, и тя е тази която взема решение къде и за какво ще се харчат пари, а теб те е страх да се изнесеш, защото тогава кранчето на издръжката ти ще спре.
Такъв е животът момче, цял живот трябва да се съобразяваш с онзи който те издържа / в случая родителите/, ако не можеш да се издържаш сам, ще си налягаш парцалите и ще слушаш.
За сега е добре да се научиш поне да не срещаш приятелката си и майка си, защото надявам се си разбрал, че от това само ти си патиш. Ще е добре в близко бъдеще да си намериш по доходоносна работа, да поработваш повечко, така че да не се чувстваш толкова зависим.
Начинът хем вълкът да е нахранен, хем агнето да е цяло, досега никой не го е измислил и ти няма да успееш. Или работиш за пари с които можеш да се издържашш и го правиш, или си подвластен на онзи който те издържа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 07c7625921
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Мога да разкажа няколко ситуации на хора около мен, които са провалили живота си точно заради майки.
Или стискаш зъби, ако се надяваш и на техни пари или се изнасяш.
Няма да развалиш никакви отношения, баща ти даже ще те уважава повече след това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker