Пътуване с деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пътуване с деца
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1319 пъти
Споделете подходяща дестинация за екскурзия с деца, малки деца на 2 и 3г. Позволявате ли си пътуване с толкова малки деца?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: d89201272a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно не си виждал/а група арабки (примерно 3-4 жени, без мъжете)) как пътуват всяка с по 5-6 чавета на самолета по целия сват... Най-малкото пеленаче, а най-голямото на към 10. 3-4 майки как се оправят с 20 дечурлига и багаж за половин камион...
А ти каква подходяща дестинация искаш? И до Хасково, и до Килиманджаро - все е екскурзия...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c7ae223ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Позволяваме си пътувания още откакто и двамата ми бяха на по три месеца, душица. Колкото по-рано ги свикнете, толкова по-добре за вас и за тях. Смяната на обстановката е едно от най-хубавите неща за млади семейства и малки деца.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9712eba3c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво имаш предвид под такава екскурзия? Защото ако е до съседен град, близък курорт или дори по-далечен не би било голям проблем. Ако имаш предвид екскурзия в чужбина за някоя далечна дестинация, по-добре не се хващай. До 4-5 часа път с кола не би било проблем. Ако е със самолет не ми се мисли кой ще мъкне нужния багаж за цяла седмица.
Моите деца сме ги водили на море точно на тази възраст като твоите, малко е трудно да издържат 3-4 часа път с кола, но пък цялата почивка беше много забавна за тях. За нас родителите беше малко натоварващо, но също беше изключително приятно и си пазим много хубави спомени от тогава. Естествено всичко трябва да бъде съобразено с децата и техния режим, но определено си заслужава. Успех.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b6da429415
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С деца на 7 месеца и 2, 7г. сме ходили във Велинград, Турция, Гърция и Белгия. В Турция изкарахме най-спокойно, защото бяхме и с бабата и дядото-ако имате възможност да си вземете подкрепление го направете. Нашите деца дори спяха повечето дни в тяхната стая и наистина си починахме. Иначе навсякъде ще ви е хубаво, ако се подготвите добре. Аз винаги предупреждавам хотела какво ще ни е необходимо- кошари, кана за вода, столчета за хранене, да няма много стълби до стаята ни, заради количката.
В Гърция също много ми хареса, защото комплексът беше от малки къщички с дворчета и баткото нямаше къде да избяга, докато се занимавам с бебето. Според мен такъв тип комплекс е най-добър за деца. Не сте затворени в стая и не пречите на другите почиващи. Има доста такива комплекси и в България.
В Белгия бяхме по работа, не е за почивка с деца определено. Самите полети, обаче минаха много добре, от летищата много помагат, качвахме се с приоритет без доплащане. Хората ни носиха всичко, сгъваха и разгъваха количката, забавляваха децата, подариха им разни самолетчета и книжки. На баткото му беше много забавно. Стюардесата ме посъветва да карам децата да пият течности по време на излитане и кацане, за да не им заглъхват ушите, това явно действа, защото на връщане забравих и доста поплакаха на излитане. И все пак 2 часа полет минават по-леко от 5, 6 часа с кола, поне при нас.
И във Велинград Двореца всичко беше супер, светнаха ни, че има памперси за плуване и ни подариха няколко. Имат хубав детски кът и място за изкуства с много готина аниматорка.
Иначе наши приятели страшно много хвалят "Фабрика за храна и танци" в с. Дедево, но ми се струва подходящо за по-големи дечица.
Мен изобщо не ме притесняват пътуванията с децата, тъкмо обратното- не чистя, не готвя, не пера, чувстваме се обгрижвани и цялото ни внимание е върху семейството. Подготовка му е майката, багажът винаги е по списък, носим лекарства задължително, проверяваме най-близката болница, аптека, супермаркет и ги чекваме да са готови в навигацията.
Във фб има група С деца на море/планина, където хората споделят впечатленията си от места за настаняване в България и хубави съвети за пътуване.
Пътувайте смело и да ви е много весело!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ad6b52b11c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И с много по-малки деца може да се пътува. Не си налагайте ограничения заради децата, а ги включвайте активно във вашите пътувания. Така ще им създадете незабравими спомени от детството.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6d8fda3ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Някъде със самолет например , примерно Рим , но май не е подходящо място .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f2e78f4400
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хората по света пътуват с деца къде ли не. И такива въпроси се не задават. Само на балканите куп предрасъдъци. Не го извеждай до 40 дни, с дете на море, как и какво може да яде... гладене и дезифенкцирате и какво ли още не. Не го мисли толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f33ca4fb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В чужбина има хотели с условия за малки деца, посещавани предимно от семейства и така никой не се нерви от децата. Дори в Турция ги има. Просто порови за хотели, ориентирани към деца. Те предлагат и креватчета, и столчета за хранене, възможност за топлене на детска храна, гърнета, лигавчета, почасово гледане в хотела срещу заплащане, имат детски кът, детски басейн. Даже ми се струва, че и във Велинград има подобни. В общи линии при нас всичко се въртеше около това детето да е доволно, за да сме доволни и ние. Друга опция е с приятели с деца да си наемете къща и сами да си направите програма. Товарите катуна и тръгвате. На 2-3 годишна възраст сме пътували до Италия на къмпинг, леко извън сезона, беше супер. Има и детска площадка, детето си пасе пред бунгалото, има други деца, можеш да си приготвиш нещо за хапване и да си ядеш на терасата. При всички положения е добре да е нещо с кухненски бокс, знаеш как е иначе с дете на ресторант.. Един-два пъти да, ама всеки ден... няма да е много почивка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0cafa4a035
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен са малки децата за пътуване със самолет, нека поне станат на 5 или 6 години. Като сте правили деца да сте се сетили, че са отговорност и ограничение на личния кеф. Как не ви е срам да имате деца малки и да използвате баби и дядовци на вашата почивка, вие сте родителите паразити такива.
Аз съм баща на 7 годишно дете! Никога не съм използвал баби и дядовци да ми го гледат на почивка и рядко като е болно. Те имат право на живот, ние сме сега родители на малки деца. Какви спомени на 7 месеца и на 2, 7 години ще има детето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b6da429415
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, това явно е насочено лично към мен- паразитът, дето води родителите и децата си на почивка заедно.
Отговорни господине, ние очевидно сме различен тип родители, но това не ви дава право да раздавате такива квалификации и да обиждате. Явно затова сте тук, след като коментарът ви не съдържа полезна информация по темата на Автора, а само една пропита с негативизъм нападка. Трудно ми е да разбера как оставянето на болно дете при баба и дядо (макар и рядко) не е използване, а воденето им в ол-инклузив хотел на море в чужбина е използване. Но, какво знам аз- като виден паразит взимам децата и на служебните пътувания, а да не съм до тях, когато боледуват е пълен абсурд. Странната ви философия, май се изчерпва в "ограничаването на личния кеф". Предлагам ви следващият път като решите да го ограничите в името на детето ви, да прочетете нещичко за детското развитие. Току виж разберете за ползите от минералната и морската вода, чистия въздух, йодните пари, смяната на обстановката и най вече от позитивните емоции и щастливите родители.
Номер 4

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6d8fda3ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   9 Никой не ги спира да живеят. Малко време с детето, трябва да е удоволствие за тях, да му се радват. На какво да се зарадват друго? Или лежането и сериалите са по - добрият вариянт. Предишните поколения баби, много повече са гледали внуците, но на сегашните им тежи. А ти го гледаш, защото те не го взимат.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f33ca4fb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Как ще е малко за самолет, колкото по-малки са, толкова по-малко им трябва. Полети до три часа им понасят прекрасно, за тях изобщо не е важно къде са, щом са с майка си и баща си. Много повече спят и не са толкова енергични. Твоето седемгодишно има повече нужда да тича и ще полудее да седи три часа, ако не му дадеш таблет да играе и да гледа. Пътувам със сина ми два пъти годишно от бебе, над 20 пъти вече сме летяли, дори с прекачвания. Докато са в количка е супер лесно и по летищата да ги буташ и да ги поносиш, още не са 20 кила. Сега го мятам на куфара и го тегля на летището :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker