Странни поводи за конфронтация със семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Странни поводи за конфронтация със семейството
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1051 пъти
Здравейте, първо искам да се извиня предварително за леко объркания ми словоред, който вероятно ще последва, не съм неграмотен, просто не знам кога да сложа край на изречението без да напиша сложно съставно с 15 запетайки, знаци, символи и т. н.

На 20 години съм, чета този сайт от 5-6 години (може би), но никога не съм намирал проблем като моя, който ще опиша в следващите редове.
От малък се интересувам задълбочено от политика, или поне доколкото се информирам от статии, ТВ и т. н. Тук пояснявам за админите, че дори и за момент няма да влизам в каквато и да е конкретика(убеждения, леви, десни, криви и прочие), защото не му е мястото тук.
Та по същество. Направило ми е впечатление, че масовката от семейство, близки и приятели се влияят директно от поднесената им на тепсия информация, нямат и грам критично мислене, не събират 2 и 2, не искам да ги изкарам глупаци, не са такива, но сякаш човек от прекалено голямото си его, от какво ли, го е страх да признае, че е сгафил в преценката си. Давам веднага пример. Вечеряме на семейно събиране, някой подхване актуална тема от последните дни, стане някакъв диалог, и при моето намесване в разговора се почват някакви клишета и определения "Абе не си прав, слушай баща ти какво говори по темата, той е прав, малък си и не си видял нищо от света".
А забравих, любимото ми е "Шшш, кой ти пълни главата с тия глупости, мисля че сме отгледали нормален човек".

Просто недоумявам, зрели хора на по 45-50-55 години да ми палят моторетката за подобни теми като политика и да се стига до тъпи караници. Ние за футбол си коментираме като бели хора, а сме от различни отбори. :) Имали ли сте такива проблеми и как се решават? Едва ли аз ще променя вижданията си само заради да угодя на когото и да било, не разчитам, че и те ще сменят мнението си по дадена тема.

ПС: Колебаех се в кой раздел да го публикувам, дано съм избрал точния и не съм спам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: d6e2cdfd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 20 години си вече зрял човек и можеш свободно да дискутираш по разни въпроси. Трябва да преценяваш събеседниците си и тогава да влизаш в спорове. Има хора с които не може да се дискутира, те "всичко знаят и всичко могат", спора с такива винаги достига до скандал, по добре ги отбягвай. А щом родителите ти те засичат, това говори лошо за тях самите, на 20 години те мислят още за непораснало дете. По добре не спори за сериозни теми с тях, само ще се ядосваш, но резултат няма да има. Младото поколение никога няма да разбере старото(консервативното), а и старите не приемат съвременното, това е плод на перестройката.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4cbb71ac58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Значи спираш да коментираш политическитеми пред семейството си и въпросът ти е решен.
Не ти ли идва на ум че за да имаш ти на 20г така изразен интерес към политика си взел пример от някого в своето семейство, най вероятно баща ти е запален по политика. Най вероятно още като дете си бил свидетел на изказвания на тема политика на сбирки на маса, сега обаче след като имаш голам достъп до информация по темата си вадиш свои изводи различни от на баща си баща ти взема иформация само от тв и радио, а тази тема е болна за баща ти. Остави го да говори каквото си иска, агитираи го само за себе си, ако ти решиш да ставаш политик. Семейната маса не е място за агитация на любимия ти кандидат.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4027825922
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Been there, done that! :)
Това, което казва 1 е така. И аз те съветвам просто изобщо да не подхващаш дадена тема, след като има вероятност отсрещната страна да влезе в някаква.. емоционална серия.
Също се настрой психически, че много хора от тези предните поколения ще те считат за и третират като дете, дори и да си вече финансово самостоятелен, дори и да започнеш да изкарваш повече пари от тях.

ж31

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker