Изчезващ вид ли са консервативните хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изчезващ вид ли са консервативните хора?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2168 пъти
Здравейте, уважаеми читатели! Реших да започна тази тема, тъй като ме интересува дали това наистина е така (вж заглавието), защото младите хора днес искат да живеят така, както са си свикнали, както си знаят, защото тук се появяват точно такива теми, свързани с т.нар. "консервативни хора"-това най-често са родители, роднини, дори и съседи, които например не подкрепят двама млади да живеят без брак, непълнолетните да не могат да преспиват у приятел/ка, дават непоискани съвети как да се полагат грижи за новороденото-с една дума казано, не могат да приемат сегашното мислене на младите, не ги оставят да си живеят живота, затова младите ликвидират всякакви отношения с тях, местят се в друг град, за да живеят спокойно и да са независими, защото "консервативните хора" им навлизат в личното пространство, идват неканени у тях, което на практика е недопустимо! Вие как мислите?

Мъж на 37

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: f778955f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбирам защо намесваш консеравтивните хора с онези дето са на всяка манджа мерудия, но май мен ще ме сложиш към консервативните.
Защото не подкрепям семейства да живеят без брак, брака не е измислен току така, само за да те изтормози да идеш до брачното да подпишеш, а за да документира връзката и да даде права на встъпилите в брак. Защо според теб геьовете толкова държат да им се разреши законово да сключват брак? За да могат ако се разделят да делят придобитото по време на съжителството, за да могат да имат право на глас за случващото се с партньора им ако той се разболее и е в болница или почине, за да могат да наследяват имуществото на партньора и т. н.
По принцип ти авторе, като мъж, си на далавера да не подписваш брак, така по време на съжителството с дама можеш да я притискаш физически и да записвате всички придобивки на твое име, можеш по време на раждане на децата ви да откажеш да ги признаеш и да не поемаш отговорност за децата си и в всеки един момент в който ти щъкне на главата, просто да я изхвърлиш на улицата /да си ходи при майка си/ и да я замениш с нова, обаче ако имате подписан брак всичко това не можеш да го сториш. Ако имате брак купуваш си кола на твое име обаче без нейния подпис не можеш да я продадеш, защото в момента в който си купиш колата половината става нейна. Всички деца родени по време на брака и 9 месеца след развода се пишат на твое име и ти законово си техен баща докато не докажеш обратното в съда с ДНК тест че точно това дете не е твое. Ако пък се случи нещо с теб или с нея и някой от вас почине, ако имате брак преживелият ще наследи и колата и общото жилище, обаче ако нямат брак преживелия ще загуби всички придобивки закупени на името на починалия и те ще станат собственост родителите или сестрите/братята му, ако нямат общи деца. Ако имат деца собственоста ще остане само тяхна и преживелият възрастен няма да наследи нищо от половинката си с която заедно са градили имуществото, един ден снахите/зетьовете могат да го изгонят като куче навън. Голям кеф е да си колшар на 65г., заради това че не си подписал брак навремето, писали сте апартамента на жена ти и децата ти са
прекалено влюбени или зависими от техния си партньор или просто не много добре възпитани.
Колкото до непълнолетните проблема е че като отидат да преспиват не спят, а родителите носят цялата отговорност за действията на непълнолетното си отроче. Нито родителите на момчето нито родителите на момичето имат желание 15г им отроче да става родител на такава крехка възраст, нито пък родителите на момичето искат дъщеря им да преживее 1 или няколко аборта преди да е навършила пълнолетие и после да остане ялова с остъргана матка, защото разбираш ли проявили либералност и я пускали с преспиване. Да не говорим колко наивни са непълнолетните и колко са доверчиви, а като се случи нещо родителите им теглят, преживяват с тях страданията и плащат финансово за излизане от проблема, който отрочетата надробили.
За свекървите които дават съвети за новородено не знам какво да ти кажа, но не разбирам мисленето ти за ходенето на гости неканен, значи ти като 37 годишен мъж можеш да ходиш неканен у родителите си и дори да ядеш от тенжерата им без да питаш и те са длъжни да мълчат, а ако някой от родителите ти дойде у вас неканен е проблем така ли? Щом децата са в правото си да смятат родителите си за неканени гости в домовете си, да питам аз. Кога трябва един родител да смята децата си за неканени гости, веднага след навършване на 18г ли? Надали си напуснал къщата на родителите си на 18-тия си рожден ден и тогава си спрял да си зависим от тях финансово и материално. Ако пък е станало така че се самоиздържаш веднага след като си навършил 18 надали родителите ти ще ти идват на гости неканени, защото най вероятно няма да си в много добри отношения с тях.
Работата е там че всъщност дори и родителите да дойдат неканени в повечето случай те нямат ключ за дома на младите и ще влязат ако ги пуснете, а вие младите имате ключ за къщата на родителите си и си отключвате неканени и на 19г, и на 37г, и на 50г възраст, особено ако сте и мъжки пол първата ви работа е да видите какво е сготвила мама и да хапнете.
За да не ме обвиниш че съм много по дърта от теб ще ти кажа, на 39г възраст съм имам син на 19г и дъщеря на 16г, та питам сина да го изгоня ли като неканен гост или да го карам всеки ден да ми се обажда по тел, да пита може ли да посети дома ми с преспиване и когато съм на кеф само тогава да го приемам?
Гледам съветваш ме дъщеря ми да я пускам да преспива където и с който си поиска, ама се чудя сега да събудя ли сина и да му заявя, че е неканен гост в дома ми?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 15ebb83019
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги има някаква бариера между поколенията, това според мен е нещо необратимо.
Дори и да си съвсем либерал, когато станеш на 60 години например, твоите разбирания ще се съвсем различни от тези на 20 годишните- необратимо е просто.
Майка ми е доста начетена жена, пътувала е в почти всички европейски държави, има някакъв вид прогресивно мислене, но тя е на 65г. а аз на 27г. И въпреки всичко по някои теми тя мисли по съвсем различен и по-консервативен начин от моя. Това според мен си е нормално всъщност.
Аз лично се чувствам късметлия, защото когато отивам на гости при родителите си, когато се заговорим, често дебатираме.
Например имам сериозна връзка от няколко години, но смятам брака за отживелица. Излагам своите аргументи, съответно родителите ми излагат техните. На две различни мнения сме, но в края на деня те никога не ми налагат нещо, а просто ми казват "вие младите си знаете най-добре, няма да ви се месим".
Това е, няма как различните поколения да са на една вълна. Важно е просто старите поколения да не се месят в делата на младите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7ac3fb6e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Чакай сега. Ти питаш /виж заглавието / или отваряш дискусия за/против хората с консервативно мислене?
Едва ли някой може коректно да отговори на въпроса, защото не сме статистици.
Консервативното мислене има своята полза, защото съхранява във времето идентичностти но семейството /рода/народа. Иначе, чуждите влияния го обезличават и/или придава други белези.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6afbcb39bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смятам че "консервативните" и "либералните" нагласи са циклично явление. В дадена точка от историята хората са или повече консервативни или повече либерални като постепенно отиват в едната или другата посока. В един момент се достига пик и населението започва да отива към другата страна. В момента като че ли хората стават по-либерални. След време сигурно новите поколения ще започнат да стават отново консервативни.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4ebc97ab82
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   За съжаление, драги Авторе, консервативните хора са на път да изчезнат. Казвам го и аз с голямо съжаление и тъга.

Има немалко хора, които пък се радват на това. Ти от кои си, авторе?


Има консервативни хора и сред младите, но много са малко и рядно срещани.

Относно съвместното съжителство :

Не одобявам двама души - мъж и жена да си съжителсват без да са подписали и сключили брак в гражданското ( все пак гражданския брак е за всички хетеросексуални двойки в България, независимо от това какви са по етнос, народност, вероизповедание, език, културни различия), както и това те да раждат и имат извънбрачни деца.

Най- жалкото е, че повечето българи и български граждани са отрицателно настроени против брака. Тъжно ми е за тези мои и на мъжа ми ( моя съпруг) познати, близки и техните половинки, които са хора, родени в брак, но те самите живеят на семейни начала и имат дете / деца, родено /ни без брак!

Не одобрявам и това, когато бременни булки нагло отиват да подпишат брак в гражданското и след това нахално искат да бъдат венчани в православен храм. Между другото, Църквата, Християнския морал НЕ позволяват бременна жена да бъде венчана ( защото тя е забременяла ПРЕДИ брака и НЕ е почтена към Това Тайнство).

А когато обществоот толерира, признава и одобрява абортите - това означава, че това общество върви към своята разруха и самоунищожение.
Абортите са убийство на невинни деца в майчината утроба. Абортът е престъпление и грях спрямо човека, майката, която го извършва и човешкия род.
Абортът не трябва да се подкрепя.

Относно родителите и децата :

По отношение на родителие - съгласна съм с коментар номер 1 ( като цяло подкрепям коментара номер 1).

Наблюдавам, че повечето деца не уважават и почитат родителите си. Неблагодарни към родителите им, които са ги родили, обгрижвали...

Почитането на родителя не е само да му кажеш - " благодаря ти, татко, благодаря ти, мамо". Родителите НЕ са приятели на своите си деца. Погрещно е да се смята, че родителите са приятели.

Родителите са родители и имат най- отговорната роля - след като родят, да възпитават добре своето поколение и деца.
И въпреки грижите, децата не зачитат родителите си. Имам чувството, че днешите деца са злобнички спрямо родителите си, спрямо другите хора....


Ще коментирам и тези цитати от твоя пост:

" затова младите ликвидират всякакви отношения с тях, местят се в друг град, за да живеят спокойно и да са независими, защото "консервативните хора" им навлизат в личното пространство "

Да, такива неприятни отношения се случват. За съжаление, младите искат да прекъснат изцяло връзка, отношение, общуване със своите родители, близки, сродници.

Такива отношения има, когато една двойка, която живее на семейни начала и имат деца и не общуват добре с родителите си.

Такъв случай е и при нашето семейство: Една от снахите, моята етърва (която няма брак с бащата на детето) не уважава родителите ( сиреч свекърите, родители и на моя мъж. ) и сродниците на приятеля си. Всичко тя го прави без основателна, сериозна причина. Напук и нарочно.

Тя не позволява на детето си не да знае и вижда своите баби и дядовци.

Общо взето, тя се опитва да "превъзпита всичките", като не уважава и зачита родителите на приятеля си, като не им дава да си виждат внучето ( с много месеци! ). Свекърите ми страдат от отвратително и несправедливо отношение към самите тях от страна на етърва ми.

Но както губят свекърите, така губи и моята етърва, губи и нейното дете. Най- тъжното за етърва ми е, че и тя вкусва от горчивите плодове на отвратителното и презрително си отношение към всички ни.


По отношение на малолетните деца - трябва родителите да бъдат строги към тях.
Номер 1 има добри аргументи, които и аз подкрепям.

Никаква свобода и свободия. Децата днес са доста покварени, а нямат и 18 години. Това е поради свърхтолератността, незачитането на морала и ценностите, незачитането и неуважението към родителите и възрастните, както и това, че родителите не са родители, а искат да бъдат приятели на децата си.

Дълг е на родителите и роднините, на бабите и дядовците да възпитават децата и внуците си в морал. За, съжаление, малко са тези родители и роднини, които го правят.


Свободията НЕ дава свобода. Свободията, толератността, приемането на всикчо извратено - това подкопава и покварява семейството, обществото и народа.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dc7f735549
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В България повечето хора са си такива, то даже почти всички са такива

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8ecac0c44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора: към номер 5! Явно е така, трябва контрол и доверие преди всичко-за непълнолетните говоря! Ако не лъжат родителите си е добре, ще си имат доверие, но иначе не! И на мен са казвали, че е по-добре да нямам брак, иначе ще трябва да деля всичко, да глася пари за развод и др.! Ако говорим за свободия-да се качиш на някой локомотив или цистерна, за да се снимаш и в този час да станеш на въглен, защото е "модерно" да снимаш себе си на опасни места, не те прави герой, а жертва! Жертва на собствената ти глупост-а това, да решиш да послушаш другите-да снимаш себе си, но за сметка на живота, по-голяма глупост просто няма, защото аз не мога да приема да стана жертва, само защото някой друг го прави, за да не остана по-назад от другите! Ами, нека да остана по-назад, но да съм жив! А що се отнася до номер 1-аз не говоря за това, да си отида у нас и да си отворя хладилника, а говоря за това, че две поколения не могат да живеят заедно, защото едните се бъркат в живота на младите-пипат им нещата, ровят из шкафовете, влизат в спалнята им-нещо, което аз никога не бих допуснал-чел съм немалко теми, свързани именно с тези неща-а и вярвам, че някой може да напише нещо сходно, което е преживял и едва ли е искал да продължи да живее така-всеки иска да си живее със семейството, което е оформил, никой да не му се бърка в нищо, нито да му влиза в спалнята и да го смущава!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 988250ca36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Кой както го разбира този живот, така да го живее. И да не пречи на другите. Винаги гледам да спазвам това правило. Не ходя да давам акъл на никого, не приемам и на мен някой да ми налага мнения и виждания, които не споделям, както и непоискани съвети. Различие в мисленето между поколенията винаги е имало и ще има. Но конфликтите могат да бъдат избегнати, зависи от манталитета, интелекта и културата и на старите и на младите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d151213db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Консервативните хора никога няма да изчезнат, защото това зависи от характера, а не от времето, в което живеят. Просто те ще са консервативни за други неща. А ти също ми изглеждаш консервативен, щом на 37 години се интересуваш от мнението на другите. И все пак, хубаво е човек да се вслушва в мнението на близките си (не да го изпълнява, но да го отчита и взема предвид), защото те при всички случаи му мислят доброто.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f778955f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От №1 авторе коренно различни и все по големи глупости пишеш. На 37г а идеите ти са на хлапак на 18г.
Трябвало да има контрол и доверие. Ами доверието се печели и то не като непълнолетните не изричат лъжи, всеки човек на този свят поне веднъж е лъгал, не може да очакваш от тийна да не лъже. Доверието на родителите се печели с доказване от страна на младия, чрез действия, че е достигнал нивото на мислене в което може да му се има доверие за всяко отделно нещо, по отделно. Дано разбираш имам предвид че на 3г дете не можеш да му имаш доверие, че само ще се изкъпе, обаче идва момент когато на 6 или 7г вече родителите започват да му имат доверие, че ще го направи само. Така е и с всяко друго нещо. Трябва да се спечели доверието на родителя, че на детето му е достатъчно узрял акъла да не направи глупост в нещото, което иска да свърши само. Разбира се за родителя винаги има риск, и да позволи и да не позволи желаното от детето, родителя рискува или психиката или здравето на детето си, но такъв е живота. Щом човек е стигнал до ниво родител трябва да може да се справя, да преценя ситуациите и да поема отговорност за решенията си.
На теб са ти казвали, че било по до-добре да нямаш брак, но онзи който ти го е казал е пропуснал да ти спомене, че ако искаш да си печеливш от съжителството трябва и да можеш да притискаш булката и всичко закупено да е на твое име. Защото то да живееш без брак е добре, само за онзи който успява да притиска човека до себе си, д аго слага "под чехъл", а има вариант това да е жената като ти припърха с мигли и хоп апартамента, колата, скъпата техника на нейно име, тогава само ти ще си на минус. Обаче ако се случи така някой да живее с някого само с цел да се възползва, вече спира да бъде съжителство, спира да бъде партньорство, а живеенето заедно се превръща в паразитизъм. Този който ти е дал съвет да живееш без брак се надява ти да си паразита. Идеята на брака е в партньорството, равенството. Ако преди брак се притесняваш за цената на развода по добре не се жени, дори не създавай връзка, по време на връзка ще похарчиш много повече от колкото би дал за развод. Да не говорим ако създадеш деца, те какъв харч са, по добре си живей сам. А самия развод не е толкова скъп ососбенно за бедни хора, огледай се колко хора са успели да платят развод значи не е толкова скъпо.
В темата си въобще не говориш за живеенето на две поколения заедно, а за ходенето на гости неканен. Проблема на хора мислещи като теб /обикновенно млади/ е че са възпитани консуматорски. Не знаят от какво и от колко имат нужда и започват да държат прекалено много на своята си собственост, а чуждата смятат за обща или дори и нея превземат. Виж се само на 37 "да СИ отида у НАС и да СИ отворя хладилника" ти смяташ къщата, съдържанието й, хладилника на родителите си за твои. Купувал ли си я тая къща, обзавеждал ли си я, наследил ли си я вече, че говориш собственически? Нима някога родител ще говори така за къщата и хладилника на сина си? Дори самия родител да е подарил къщата и вещите на детето си той никога не говори, като техен притежател, защото не му е проблем консуматорството /притежанието/, не тропа като малко дете "моето", а лесно споделя вещите и имота си. Но имай предвид споделянето не променя собственика.
Виж се само "защото ЕДНИТЕ се бъркат в живота на младите"... "нещо, което аз никога не бих допуснал"
А младите не се ли бъркат в живота на "едните" не ползват ли техен имот? Никога не би допуснал да ти пипат нещата, а родителите са длъжни да те допуснат в своята собственост и да ти дадът да ползваш онези ТЕХНИ шкафове, които наричаш СВОИ, само защото си си сложил два парцала вътре?
Ако на младите се е наложило да живеят у родителите си говори само за тяхната неспособност да устроят сами живота си. И след като си неспосовбен да си осигуриш покрив на себе си и семейството си, а си тръгнал да създаваш семейство в дома на родителите си и очакваш от тях те да споделят имота, техниката и собствените си шкафове с теб, не е ли нагло ти да не искаш да споделиш с тях нищо свое особенно като става въпрос за дребни стоки. Значи ще ползваш дома им, хладилника им, ако те купят и сложат в хладилника храна ще ядеш без свян, обаче ако ти купиш и сложиш нещо в техния хладилник вдигаш олелия, ако те си кусали от твоето. 37 години бъркаш в техния хладилник и в техните шкафове и ги ползваш, обаче ако сам купиш нещо и сложиш в техния шкаф/хладилник е проблем те дори да го видят/разгледат. Ей затова ти говоря, че мрънкащите млади очакват от родителите да споделят всичко свое, и не само да го споделят, ами и държат да им бъде подарено, сякъш е тяхно по право, а правят огромен проблем ако родителите пипнат тяхна вещ. Това е обикновен материализъм, консуматорско поведение.
Ползват стая на родителите и казват моята, ползват шкафовете в стаята и казват моите, и наистина се приемат за собственици, а това е позволено до навършване на пълнолетие, с цел на детето да му се създаде накакво самочувствие, да се научи да се грижи за стаята за играчките и вещите, за да може да си създаде навици един ден да се грижи за собствения си дом.
Ако "всеки иска да си живее със семейството, което е оформил, никой да не му се бърка в нищо, нито да му влиза в спалнята и да го смущава! " родителите не искат ли това за себе си, особенно след като децата са пораснали? Защо намираш за нормално да смяташ тяхна стая за СВОЯ спалня, намираш за нормално ти да ги смущаваш в техния дом, а си категоричен че те нарушавали спокойствието ти докато живееш у тях? Кой чие спокойствие нарушава с всекидневното си присъствие в чужд дом? Родителите не са ли си оформили семейство, те не искат ли спокойствие? Или те са дърти и нямат нужда, нито от собствеността си, нито имат проблем с това да ги смущавате в техния дом.
На 37 отдавна трябва да си осъзнал, че твое е само онова, което си платил с пари изкарани със собствения си труд. И ако искаш да ползваш нещо заплатено с парите на друг, бил той и твой родител, трябва да си платиш по някакъв начин. Дали с труд, дали с търпение и нерви трябва да си платиш, така е устроен света.
От там нанатък сам решаваш от пари ли ще се лишиш и ще плащаш някъде наем или ще живееш в дома на родителите си и ще платиш с търпение и нерви.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8ecac0c44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм автора: Ето ви нова тема, която е живия пример! Повече-прочетете темата!
http://spodeli.net/6/story-145235.html
И да знаете-за всичко съм прав-младите трябва да са си отделно и никой да не им пречи, същото важи и в отглеждането на децата, които са отговорност единствено и само на родителите и на никой друг!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f778955f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11 Линка ти е грешен, не отваря нищо.
Изречението ти е правилно донякъде, младите трябва да с аотделно, вече ти писах за почти всичко, но тук в 11 отваряш тема за отговорността над поколението.
Не родителите не са единствените отговорни, забравяш, че дядовците, както и самите децата имат права на лични отношения помежду си, без значение дали на родителите им харесва или не. Дори родителите на детето да са в лоши отношения с баби или дядовци, те нямат право да възпират личните контакти на детето с родните му баба и дядо. Родителиет имат право да възпрат личните контакти на дете с дядо му само, ако дядото подбужда детето да върши противообществени прояви, или докато детето е с него го държи гладно.
Бабите и дядовците имат право да вземат внучето със себе си, да го водят в своя дом и да прекарват определен период от време с него, така че да укрепне връзката помежду им. За самото дете, също е важно да бъде с баба си и дядо си, тъй като те, като по-възрастни с по-различен житейски опит от този на неговите родители, биха могли да допринесат за възпитанието му.
Но да може би имаш предвид частта от темата ти за непоисканите съвети как да се полагат грижи за новороденото. Да за здравето на детето са отговорни по скоро родителите му, така че не сте длъжни да слушате съветите как да се полагат грижи за новородено, но понякога е добре да чуете какво ви казват хората с опит, през живота си тези баби не са натрупали опит само с своите собствени деца, а и са видяли и проблемите на много техни приятелки и т. н. Доста вероятно е някъде в бръщолевещите си поучения да спомент нещо наистина важно което младите родители пропускат или не смятат за важно, но след време патят от пропуска си. Повярвайте никоя баба не дава съвет за бебето с лоши намерения, да понякога е досадно да ги слушаш, но повярвайте едно от най хубавите неща за едно дете на този свят е да преспи в на баба леглото и тя да му разкаже от онези бабини приказки с онзи нежен старчески глас. Но също не забравяйте това преживяване е хубаво, защото и само ако се случва рядко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8ecac0c44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора: копираш връзката и я поставяш в нов браузър! А темата е "Свекърва ми е досадница"!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker